Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktáž z Hodonína (REDAKCE)

Instruktáž z Hodonína
stop
Foto: redakce
Již několik týdnů putuje mezi policisty a dalšími lidmi e-mail s originálním zvukovým záznamem instruktáže, kterou poskytl hodonínským policistům jejich nadřízený. Vulgární nahrávku předali policisté Právu.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 08. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MRAZA 22:44:17 20. 08. 2009
default.png
Není co dodat, Andras to vystihl naprosto přesně...!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:06:30 20. 08. 2009
default.png
For zhnusený možné je všechno(obzvlášť u té naši firmy)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CETNIK2 09:42:53 20. 08. 2009
default.png
jen poznámka Se smíšenými pocity sleduji tuto diskuzi, ve které se "diskutující" rozdělili prakticky na dva tábory. Nejsem si jist, že podstatou problému je oprávněnost či neoprávněnost "spravedlivého" rozhořčení hlavního protagonisty či otázka etického chování toho, kdo nahrávku zveřejnil. Vzhledem k tomu, že neznám hlubší souvislosti"případu" nebudu se pouštět do jeho hodnocení. Těch už tu zaznělo celá řada. Spíš bych se na věc podíval z hlediska etického a k tomu bych si dovolil pouze použít citát, respektive jeho parafrázi: "...osobní integritu ztratí člověk snadno, náhodou i úmyslně. Když pozorujeme jak ji ztrácejí druzí, je snadnější rozloučit se s vlastní.....". Don Malarkey, 101. výsadková divize To je myslím k zamyšlení nejen nad tímto "případem".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 18:18:44 19. 08. 2009
default.png
DEVASTACE ČESKÉ POLICIE úsporná opatření navzdory novinovým článkům šetří se kde se dá. Limit ujetých kilometrů na 12 hodin je 40 Km bez ohledu na situaci. Jakmile překročím, musím psát úřední záznam včetně Č.j. co a kde jsem řešil. Každá druhá zářivka na chodbě pryč, aby se ušetřilo na el. energii. To, že nám oknama táhne do kanceláří ńikoho nezajímá. Hlavně, že si letos pořídíme parádní recepci za cca 3 mil. Kč. Má někdo podobnou nebo rozdílnou zkušenost?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 12:06:04 19. 08. 2009
default.png
for catani No vidíš, jsi úplně vedle, jak ta jedle. Jsem polda, 14-tým rokem, na vojně jsem byl.A teď mudruj.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:28:21 18. 08. 2009
default.png
For zhnusený - Věřím že nepracuješ u policie, protože nevíš vůbec o čem je řeč - Nikde na světě nefunguje (kromě ČR) a nikde se o to nesnaží, aby policie fungovala jako firma. Policie je polovojensky organizovaný sbor i kdyby různá spodina společnosti jako Langer(Íčko) a spol. vymýšleli jakékoliv názvy přijatelné pro zločince či další pomůcky jak usnadnit cestu organizovanému zločinu k absolutní moci v ČR - problémem je však fakt v tom, že k té nahrávce nemuselo dojít, kdyby policie nemusela dělat náborovou kampaň mezi nezaměstnanými a prováděla řádné výběrové, nikoliv náborové řízení k Policii ČR. To by se uvedený nešťastník nemusel tolik unést. Osobně mám zkušenosti, že některým jednotlivcům třikrát(během tří služeb po sobě) pomalu něco vysvětlím, pak když přijdou(během čtvrté služby) počtvrté, že neví jak se to dělá a že jim to nikdo nevysvětlil, znovu jim to třikrát(během tří služeb vysvětlím) pomalu vysvětlím a udělám si to sám, když přijdou po desáté a řeknou, že to dělat nebudou, že neví jak se to dělá, změřím si doma tlak, jdu do přírody a když jdu do města tak své dospělé děti a rodinné příslušníky desetkrát upozorňuji ať si dávají pozor na zloděje atd. a policii na nic nevolají, neboť dobře vím, že kdyby se něco stalo mohli by narazit pokud se jich dočkají na na ony policisty, co jsem jim vše výše vysvětloval. A jedna zásadní věc: to vzkazuju pro Frantu, Zhnusený a autora nahrávky, mám jako většina starších( né snad ještě věkem) policistů rodinu a děti, nechci abych Vaší lehkovážností, naivitou a lidskou blbostí přišel o život či si musel vyčítat Váš život, běhejte si dál za holkami, nadávejte na toho policistu(velitele směny) a hrdinně anonymně si jej nahrávejte, třeba i mne, střílejte zločince na playstationu, ale zeptejte se nejdřív maminky jaké to bylo když byl taťka na vojně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZEUR 18:46:53 18. 08. 2009
default.png
:-) mě teda docela zaujalo když říkal, že tam mají platy 20, 25 000. To mi trochu nesedí s tím co se tady řešilo v jiných tématech. Pokud ovšem na tom tak jsou, tak v regionu Morava se střední školou to není špatné. Pokud jsem to pochopil, tak mezi posluchači byla skupinka lidí s roční praxí - viz. "po roce už byste mohli vědět....". Chvílema mi to přišlo jak výjev zoufalství, že už neví co s nima aby fungovali. A pokud povídal o tom, jak on odchází o půl hodiny i hodinu později domů z práce.......u nás chodíme uplně běžně o hodinu, dvě i tři později. Nikdo nám to nezaplatí, ale je to něco jako čest dokončit úkol. Kdybych svěřený projekt nechal nedodělaný, tak by na mě kolegové divně koukali, u nás se to prostě nenosí. Na druhou stranu je normální že si ráno před poradou vaříme kafe na na poradě snídáme v čele se šéfem, který nám občas donese i buchty od ženy - ty ani jemu nikdo nezaplatí :-) Kdyby s náma mluvil tak jak ten velitel, tak myslím, že druhý den by místo nás viděl jen výpovědi :-) Zkrátka, je to vždycky a jenom o lidech :-) Pokud má podřízené nezvladatelnou zvěř, tak s ní tak taky jedná :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:22:10 18. 08. 2009
default.png
for BadBoy ono nemusí nůž ani vypadnout z trenek.. mě se stalo jako dozorčímu, že mi na OOP z OHS přivezli chlapa. Na dotaz, zda ho důkladně prohlédli, jsem dostal rezolutně ANO. No všiml jsme si ledvinky, tak jsme se šel raději kouknout (známe to to všichni, důvěřuj, ale prověřuj)..no a co jsem našel? Krásný 20cm vyhazovák.. myslím, že kdyby mě někdo v té době nahrál, že by dotyčný velitel směny byl o proti mě farář s klidnou a neurážlivou mluvou.. P.S. příhoda to je cca 2roky stará, ale stále, když si vzpomenu, mám pot na čele....-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BADBOY 17:53:40 18. 08. 2009
default.png
Zdravím kolegové i nekolegové...:). Jen začátkem bych chtěl říct, že daného VS chápu. Sice mohl mít jiný slovník, ale alespoň si to někdo s těch kolegů zapamatuje. Když se někdo takto rozjede, tak k tomu má asi pádný důvod. Co se týká té prohlídky, je to velmi důležitá věc... Když pašíka špatně prohlédnu mohu to odnést já, ale co hůř může to odnést nějaký kolega. Mně osobně se stalo, že jsem zjistil jak jeden kolega špatně provedl prohlídku. Naštěstí mě starší kolega naučil, že si každého koho jsem si neprohlédl já osobně mám překontrolovat. Při kontrole dané oosby jí ze slipů vypadl otvírací nůž. No nechtěl bych vidět co by s ním tento občan z bývalého SSSR udělal.... Co se týká mladších kolegů... Je důležité jim předávat tyto zkušenosti a pokud chtějí poslouchat a učit se tak je to dobře a pokud ne, tak ať táhnou.... Bohužel těch který se chtějí učit je málo:((. Kolega, který danou nahrávku zveřejnil je špína.... Ten VS to evidentně myslel dobře a pro jejich zdraví... Jsme ozbrojená složka, která by se dle toho měla řídit. Dostali poprc za porušení pracovních povinností..., tak o co jde. Chtěli spíše flastr... Já se tedy nechám raději seřvat.. Tak to je asi vše co jsem chtěl říci... PS: Plně souhlasím, že naše práce není hraní na táboře:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:45:02 17. 08. 2009
default.png
for Franta2 na tohle ti odpovím " A ty je znáš? Nebo podle čeho soudíš, že jsou hovádka?"... neznám je a stačí mi tato veřejně propíraná zkušenost. Neb jsem se nedočetl, nedozvěděl, že by kdokoliv z nich si stěžoval na jednání nadřízeného a vsadím svoji roční výplatu, že o nahrávání věděli všichni a docela se na úkor nadřízeného bavili..a dále nikdo z nich, a to se vsadím, neudělal nic proto, aby jim nebylo takto vytýkáno... takže suma sumárum, hovádka boží...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio