Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktáž z Hodonína (REDAKCE)

Instruktáž z Hodonína
stop
Foto: redakce
Již několik týdnů putuje mezi policisty a dalšími lidmi e-mail s originálním zvukovým záznamem instruktáže, kterou poskytl hodonínským policistům jejich nadřízený. Vulgární nahrávku předali policisté Právu.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 08. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STAROUS 18:49:28 16. 08. 2009
Starouš.jpg
Sice neznám pozadí celé věci, ale pokud oni "policisté" odflákli prohlídku, tak se tomu přívalu sprostých slov ze strany jejich nadřízeného ani nedivím. Sice tento způsob mluveného projevu nepovažuji zrovna za šťastný, ale osobně budu vždy preferovat to, aby mě nadřízený za mojí chybu třeba i sprostě seřval, než aby mi pak decentně škodil bokem... Smutné je, že v dnešní generaci dvacetiletých je nezdravě vysoké procento sebevědomých flákačů, kteří přestože skoro nic neudělají pořádně, tak se pak ještě cítí dotčeni oprávněnou kritikou a považují ji za šikanu. A netýká se to jen lidí u policie. Onen "kolega", který záznam pořídil, evidentně nechápe (stejně jako laická veřejnost, mezi kterou to pustil), jak fatální chybou a obrovským rizikem z hlediska policejní práce odbytá prohlídka je. Rovněž ho asi nenapadlo, jak tím v očích veřejnosti shodí poctivou práci tisíců svých kolegů. No jo, ale to by taky musel někdy myslet i na ostatní a ne jen na své pošlapané dětské ego...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 18:25:36 16. 08. 2009
default.png
jirikkk: Já mám někdy pocit, že za všechno špatný u policie můžou nováčci :-))) Jestli oni nemají prsty i v těch recepcích ???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 18:22:00 16. 08. 2009
default.png
x1-ray: "Jasně že se točí, protože jako vedoucí má všechno na krku a když bude průser, tak je jeho slovy on v p.č." ... Na to platí jeho slova, že pokud se mu to nelíbí, má jít jinam... není nic trapnějšího, než velitel, co si před podřízenejma stěžuje na svoji "těžkou" práci... on by měl jít příkladem, a ne rozsypat z toho, že byl v práci déle. Sorry, ale vedoucí by se měl umět ovládat, a to nejen v kanceláři, když ho sere, že byl v práci déle, ale i jinde. Pokud někomu takhle tečou nervy, když se baví v kanceláři, nechtěl bych být u toho, kdyby měl venku někde opravdu něčemu velet. Nejsem C, a takovýhle bystrého velitele znám, i z vlastní zkušenosti, mezery ve vzdělání, nahrazuje nadávka a pokyny, ve smyslu, "ty lidi je potřeba po těch tlamách řezat a řezat", a když je ve stresu, tak zrudne, nafoukne se mu hlava a vypadá, jako že exploduje ... ideální pak je, když nějaký takovýhle eso řídí opatření třeba na demonstraci. Místo srážek z platu, by ho měli poslat znova na psycho testy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 16:41:21 16. 08. 2009
default.png
re Plný souhlas x1-ray!!!!mnoho nováčků si myslí, že jsou na nějakém táboře a pokud je jich na směně více něž starých tak se nedivím té reakci. A pokud jde o ten slovník? Na moravě se sned řiká pičo i manželce:):):) ne to je legrtace. Prostě to řekl jak to řekl a nemám mu to za zlé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:32:11 16. 08. 2009
default.png
kde jde o život už nejde o .... a i když slovník toho vedoucího (mimochodem takto se mezi kolegy jistě baví i ten co to dal ven) není zrovna spisovná čeština, asi ví co říká... Jenom se asi rozčilil moc když není schopen seskládat kloudnou větu. Víme ale houby co tomuhle předcházelo, nesoudil bych ho vůbec nijak. Dovedu si představit co tam má za mančaft, když tvoří takové "hodnoty" při prohlídkách. To pak vydržet v klidu... S tou pracovní dobou: z práce se odcházelo (někteří to ale nechápali ale vedoucí na to totál kašlali, seřvali toho kdo to dělal a byl tam de facto za druhého) až bylo všechno hotové a celé směna najednou. Čili pracovní doba od sedmi do sedmi začínala v sedm vždycky, ale končila v sedm málokdy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DMA22 16:25:48 16. 08. 2009
dma22.jpg
No musím říct, že mě to velmi pobavilo. Klasická mluva na moravě nic neobvyklého. Nemyslím si však, že ten vedoucí se neumí normálně vyjadřovat, určitě všichni víme, že v určitých situacích to z nás prostě vyletí :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 14:32:31 16. 08. 2009
default.png
4 Franta2 Jasně že se točí, protože jako vedoucí má všechno na krku a když bude průser, tak je jeho slovy on v p.č. Asi jsi civil takže nevíš jak to chodí (nic ve zlém), podle mě tam jde o odfláklou prohlídku, což může být smrtící, takže bych byl nasr... taky. Navíc pokud by mi podřízený tvrdil, že bezpečnostní prohlídku dělá podle sebe a nedělá osobní, tak bych vyletěl z kůže jako on. Navíc říká jednu pravdu, která ti může zachránit život: "nesmíš věřit vůbec ničemu". Jinak s tou pracovní dobou je to asi trochu jinak. Dnešní langrovo děti (omlouvám se všem slušným nováčkům, kteří mají o práci zájem) si myslí, že když mají službu do 20.00, tak je to jako píchačka ve fabrice. Omyl. Hezky dodělat nápad, protože nová DS má dost starostí se svým. A jestli ti to bude trvat do půlnoci je jedno, prostě předat čistý stůl. Navíc na cizině je prohlídka hodně důležitá, nevěřil by jsi co všechno je možné, od rádoby žebraček s dítětem (rumunsko), které na sobě mají 5-10 sukní a ukradené věci schované v rozkroku (kolegyním provádějícím prohlídku nezávidím), přes dalši speciality, jako žiletka přilepená kamkoliv... Nebudu ho obhajovat, za sebe říkám, že radši takového vedoucího, který se nasere a pořádně mě zjebe abych si tu chybu pamatoval, než rádoby manažera, který mě předhodí inspekčním a bude mi dělat pakárnu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 13:42:22 16. 08. 2009
default.png
x1-ray: Hele, znova sem si to přehrál, ten člověk se točí úplně sám, na začátku vykřikuje něco o tom, že když někdo řekne, že nemá občanku (což mít nemusí), tak se má prohledat, že z nás nebude dělat piči, ... no, to je jeho věc, pak tam vykřikuje, že bezpečnostní a prohlídka a osobní prohlídka jsou jedno a to samé... zajímalo by mě, jak dlouho by mu procházelo, kdyby na ulici, nechal někoho dělat 5 dřepů ve slipech??? Dál se může posrat z toho, že byl včera déle v práci než jeho podřízení..., s tím by měl možná vedoucí počítat... a pokud se z toho může posrat, že udělal něco "na víc", tak tím rozhodně není dobrým vzorem. Z toho vyvozuje pravidlo, že pracovní doba bude končit, až on řekne..., asi hlavně proto, aby někdo nešel domů dřív, než on bude mít hotovo. No a nakonec mu vadí že si lidi ráno dělají kafe... on patrně do přestávky pije pouze ochranné nápoje z vodovodu :-)))) Celkově si myslím, že je to jeden z těch, kteří nezvládají sami sebe... a těmahle projevama jen otravují život lidem kolem nich... takovéhle neadresné nadávání všem podřízeným kolem sebe, nic nezlepší, maximálně ho budou mít ještě víc v "piči", jak by řekl on. A nebo využijou jeho rady, aby šli dělat jinam.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 12:51:21 16. 08. 2009
default.png
4 Franta2 Jedno to není. Normálně se dá jednat s normálníma lidma, ne s idiotama, kteří opakovaně se.ou na základní, přitom jednoduché zásady policejní práce a ohrožují svůj život i životy parťáků. Potom se prostě musí zařvat. Uvědom si, že služba není demokracie a na kvalitě tebou tebou odvedené práce často závisí životy a zdraví kolegů. Když si vzpomenu, jak jsem dostával sežrat jakékoliv pochybení, tak tohle je slabý odvar. Jenomže byla doba, kdy na 5 nováčků na OOP připadalo tak 30 starých kusů. Ohledačka bytu 3x roztrhaná DS, samozřejmě psaná na stroji, takže všechno znova, místo v 8 jsi šel domů v 11.... Dneska by to asi byla stížnost na šikanu. Jinak pro chudáka, který to zveřejnil - jdi do céčka. Jsou věci, které se řeší uvnitř, nepere se to venku. To je to, co nás drží pohromadě i když se nemusíme mít v lásce. Tohle je prasárna nejvyššího řádu a neodpouští se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 12:41:51 16. 08. 2009
default.png
Lukas Heinz: Myslím, že ten kdo to pustil ven, udělal policii dobrou službu, a snad takových nahrávek bude víc... třeba si pak někteří "manažeři" uvědomí, že jednání s podřízenými má svoje hranice - i když jsou v bezpečí svojí kanceláře. Špatnou reklamu udělal policii jedině tam mamlas, co to namluvil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio