Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktáž z Hodonína (REDAKCE)

Instruktáž z Hodonína
stop
Foto: redakce
Již několik týdnů putuje mezi policisty a dalšími lidmi e-mail s originálním zvukovým záznamem instruktáže, kterou poskytl hodonínským policistům jejich nadřízený. Vulgární nahrávku předali policisté Právu.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 08. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu POR-BC-KRYSTOF-GABRIELSSON 22:29:25 16. 08. 2009
por.Bc.Kryštof Gabrielsson.jpg
Instruktáž Vše podstatné již bylo řečeno. Jen chci vyjádřit, že ten, co to pustil do novin není férový kolega a nechtěl bych s ním jít do zákroku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 22:12:43 16. 08. 2009
Out.jpg
Zeur Třeba si to s ním vyřikat z očí do očí? On taky nebyl taková svině aby na ně psal záznam že ledabyle plní pracovní povinnosti a odflákávaj prohlídky osob. Chtěl si to s nima prostě vyřídit uzavřeně v kolektivu. Nevim na co si to tady hrajete, ste asi nějak moc OUTlocitný. Cožpak na vás šéf nikdy nezvýšil hlas když ste něco posrali? Děje se to všude, tak nevim na co si hrajeme. Jo problém by byl kdyby ty podřízený nějak terorizoval a šikanoval. Ale evidentně je to banda nemakačenek co na který nějaký prosby o důkladném provádění prohlídek osob neplatí. A taky je tam mezi nima jedna zákeřná svině která má holt vysoký ego že si někdo dovolil na něj zvýšit hlas, tak mu to vrátil takhle. Já bych je klidně seřval taky, dělám to totiž v práci taky když mě někdo sere protože nedělá to co má, akorát je to slušnější a nemá to moravskej, ale pražskej dialekt:) P.S. bych vám přál slyšet jak na nás ve škole řvala a šikanovala nás učitelka matiky, tam to trvalo tři roky v kuse a tohle byl slabej odvar P.P.S jaká si asi myslíte že je na tom oddělení teď nálada? Ten vedoucí už asi podřízenejm moc věřit nebude (nedivím se!) a přístě na ně klidne pošle kontrolního a dobře udělá (udělal bych to taky, rovnou bez keců a hned)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 22:10:14 16. 08. 2009
default.png
4 zeur Podstatu tvého příspěvku nechápu. Kafe i snídani ti přeju, ale zásadní rozdíl mezi soukromým sektorem a PČR je v tom "V práci je šéfovi uplně jedno jak si to zorganizuju, jde jen o tom, abych splnil úkoly". To prostě u policie nejde!!! Co mu vrátili? Že se o ně staral a chtěl po nich aby se ze služby vrátili v pořádku? U soukromníka můžeš udělat chybu (jasně že tě nepochválí), ale většinou se dá s menšími škodami napravit. Ve službě tu chybu uděláš (navíc porušíš základní přikázání, lustruj, kontroluj, prohlížej i kdyby jsi měl někoho svléknout do naha a stejně nikomu a ničemu nevěř) a můžeš přijít o život, nebo tvojí nedbalostí přijde o život kolega. V lepším případě to přežiješ a tvojí chybu napraví kolegové na Slovensku, kteří drbana zastřelí... Již tady někdo psal, že nováčci si službu pletou se skautským táborem a já naprosto souhlasím. Ten co to zveřejnil je uražené nekolegiální prase, které neuneslo kritiku (byť svérázně podanou). Jenom doufám, že ten cejch ublíženého práskače nesmaže a všichni budou vědět s kým slouží.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZEUR 21:27:52 16. 08. 2009
default.png
práce u "soukromníka" Chlapi já nevím kdo z vás kde pracoval, ale já vás ujišťuji, že dělám u soukromníka a každé ráno snídám, vařím kafe, čtu maily, taky je rozesílám. Pracuju od 7:30, do práce však chodím před osmou a začnu fungovat až tak kolem deváté, ovšem někdy končím v 16 a někdy v 19:30, záleží co potřebuju stihnout. V práci je šéfovi uplně jedno jak si to zorganizuju, jde jen o tom, abych splnil úkoly. Podotýkám, že nedělám určitě žádnou druhořadou ani pomocnou práci. Šéf z uvedené nahrávky řekl spoustu obsahově důležitých informací, například s tou žiletkou apod. Nicméně jeho monolog by se dal skrátit tak na 2 minuty, místo toho on se neovladatelně vzteká těch 6 minut. Já ty kolegy plně chápu, lezlo jim krkem, že s nima jedná takovým způsobem, tak mu to vrátili. Bohužel druhá strana mince je, že tato jejich odplata mohla poškodit jméno policie na veřejnosti. Ovšem ptám se vás, jak jinak se mohli bránit takovému - pro mě nepřijatelnému - chování ze strany šéfa ??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 20:24:32 16. 08. 2009
Out.jpg
Už se to dlouze rozebíralo v jinym vláknu. Mě jako civila to nepohoršuje, spíš mě to pobavilo. Evidentně to tam kluci pěkně flákaj a tak jim to vedoucí řekl od plic. Neříkám, že se takhle mají k sobě lidi uvnitř policie chovat, ale daleko horší by bylo kdyby se takhle choval na ulici k občanům. Upřímně je mi trošku toho velitele směny líto, že mu snižili plat. Ten co to nahrál tak o tom nemám valné mínění, my taky v práci co si na oddělení upečem tak si to tam sníme. Jinak souhlas s x1-ray v podstatě ve všem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DEMPSEY 20:02:27 16. 08. 2009
default.png
Čili jak jsem psal ve svém úvodním příspěvku. Jsem rád že stejného smýšlení je zde většina policistů. Shrnuto-slovník byl sice mírně oemezený, ovšak polatný té konkrétní situaci. Možná že Franta2 bude asi také policista, ale moc bych se nedivil když by patřil mezi ony mladé zachránce bez vojny, kteří kašlou na pořádné osobní prohlídky a pak se cití ukřivděně na výtku svého velitele. Já tady sice říkám že ten slovník byl sice neštastným, ale tomu potrestanému veliteli fandím a přeju aby to nervama vydržel. Má moji podporu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MURAY 19:47:30 16. 08. 2009
default.png
Naprosto souhlasím s většinou kolegů. Sice ten slovník nebyl v pořádku, ale tady jde videt, že už asi nic jiného nepomohlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:27:34 16. 08. 2009
default.png
for catani co dodat...píši ti 1+ a podepisuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:14:24 16. 08. 2009
default.png
... 1) policista co nahrávku dal sdělovacím prostředkům se záměrem poškodit velitele směny a tím poškodit Policii ČR nemá u policie co dělat 2) pokud policisté nejsou ochotni provést důkladně prohlídku a hledají výmluvy jak prohlídku obejít, což je patrné i z hlášky, ale já jsem mu neprováděl osobní prohlídku, nemají co u policie dělat ani minutu, neboť ohrožují životy své vlastní, ale především kolegů 3) pokud těm mladým (někdy věkem starším) "zdůrazňuji né všem"policistům a nemačenkám nedochází, že jejich úkolem je lidi chránit a pachatele pronásledovat se vším co k tomu patří, tak ať jdou pracovat do sociálních služeb(mám obavy, že tam se setkají ještě s většími vulgarismy a zřejmě nebude to pro jejich ostych k podobnému typu osob nic moc), nebo můžou tahat mamince doma za sukni 4) je zjevné i s tady některých komentářů, že ač je zřejmě někdo u policie krátce, ještě nepochopil rozdíl mezi vedoucím a velitelem směny, vedoucí by se jistě měl ovládat( v tomto případě se nejednalo o vedoucího) a většina vedoucích je dnes na poměrně velice slušné úrovni. Narozdíl od velitele směny. Velitel směny je obvykle zkušený policista s delší praxí a zkušenostmi, aby je mohl předávat různým Frantům, svými byť někdy vulgárními vyrazivy, aby neohrožovali životy kolegů. 5) Je zjevné, že onen velitel směny zjevně ujel, ale vzhledem k tomu co se v současné době u policie děje, by musel být z oceli a zocelen misí ve For U.S.Navy Vietnamu, aby vydržel to co dnes každý zkušený policista zažívá v konfrontaci s mladými(né vždy věkem)" ne všemi zdůrazňuji" policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:03:41 16. 08. 2009
default.png
... Uvedený záznam se mi osobně dostal do ruky cca před 14dny a se zájem jsem čekal, kdy to někdo pustí na veřejnost. Nespletl jsem se. Nespletl jsem se v tom, že jsou mezi policisty hovada, ano hovada, která nemají ani pud sebezáchovy a dokážou potajmu nahrát svého kolegu a hlavně nahrávku zveřejnit a ještě se u toho náramně bavit. Ten vedoucí má svatou pravdu a má jen smůlu, že natrefil na hovada podřízené. Nejenže si nedokážou ochránit svůj život a zdraví, ale jsou to podrazáci a být oním přednášejícím, tak bych jim z té policejní práce udělal pořádnou "vojnu" a dopadlo by to tak, že by rádi požádali o převelení. for Franta2. Tvé názory jsou scestné, neb život a zdraví je nadevše, hlavně u policistů a pokud někomu "svérázným" způsobem vytknul a to prosím INTERNĚ něco, a dále to neřešil, udělal pro ty kluky tu nejlepší věc. Bohužel, jak zde někdo již pravil, dotyčné hovádka boží udělali celému útvaru a PČR taky službu, ale medvědí. No a ještě dodám, že začínáš fabulovat nad jednou nahrávkou a zbytek ani dotyčné účastníky neznáš a soudíš co by, kdyby... takže vlastně jen kecáš... a tvé poznámky o tom, že jim zakazuje svačiny hned po příchodu do práce..ehm.. zkus si dát svačinu u soukromníka hned po příchodu, myslím, že ji ani nestihneš dojíst, respk. ji dojíš cestou na pracák. Je hezké si stěžovat na nevybíravý slovník kolegy, na jeho nevhodné chování atd. ale sám sobě asi do huby nevidíš, když toleruješ šlendrián a neschopnost, zejména sobě... hmm zajímavé.. dotyční "kolegové" by se měli zamyslet...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio