Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Instruktáž z Hodonína (REDAKCE)

Instruktáž z Hodonína
stop
Foto: redakce
Již několik týdnů putuje mezi policisty a dalšími lidmi e-mail s originálním zvukovým záznamem instruktáže, kterou poskytl hodonínským policistům jejich nadřízený. Vulgární nahrávku předali policisté Právu.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 08. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 17:16:56 17. 08. 2009
Andras.jpg
Přečtěte si diskusi na novinky.cz k uvedenému tématu. 95% lidí je na straně velitele směny!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:15:16 17. 08. 2009
Andras.jpg
Kázeň u policie se začíná propadat do minusových hodnot. Já kolikrát také musím použít na některé kolegy vulgárních slov, neboť ta jsou ta jediná, která na ně platí. Dobré slovo dnes nefunguje, tedy funguje, ale na cirka 10% policistů. Tedy já jsem jednoznačně na straně toho velitele směny, neboť vím, jak je těžké tu zvěř někdy ovládat. Ona taková výbušná instruktáž potom může i těm nadávkami počastovaným policistům zachránit život! Kolikrát mi předávali na převoz drbana, u kterého jsem po té, co mu jiní kolegové provedli osobní prohlídku našel nůžky, propisku, jehly, nebo jiné předměty! Policie je vojensky organizovaný sbor, kde nedisciplinovanost a odfláknutá práce může stát životy lidí!!!! A můj osobní názor je, že část policistů je velice přeplacená, viz. stať z instruktáže o nedělání a brzkých odchodech domů. Policista, který za skoro 2 roky služby neví co to je poslechnout rozkaz, neumí napsat oznámení, banální ÚZ bez vzoru na flash disku, a nezvorat banální zákrok, a navíc se pořád snaží s těmito neschopnostmi dostat do PMJ, do služby na ulici prostě nepatří!!!!!! Jak zde bylo uvedeno, dnes prostě v klidu vydržet pokaždé u té nedisciplinované mladé tlupy zvěře v uniformách s bradou od mléka a ambicemi na post prezidenta USA za nicnedělání, ani po přečtení "jak být laskavým a efektivním policistou" NELZE! Příklad ze ZOP: Jeden z nováčků odmítl plnit pochodový výcvik na hodině pořadové přípravy. Důvod? Prý není v armádě. Odpověď instruktora: Tak proč jste se hlásil k policii, když jste věděl, že je to polovojenská organizace a musíte poslouchat? Odpověď: Já se nehlásil, mě to nabídli na úřadě práce a já to vzal. Hrůza. Na závěr, mezi novými policisty je i spoustu dobrých lidí, na které se jde spolehnout, abych je jen nehanil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BART 15:00:36 17. 08. 2009
default.png
bart před cca 1,5 rokem jsem odešli do důchodu a to po 37 letech práce u VB a policie. K tématu nahrávání instruktáže a následnému uveřejněn tohoto záznamu bych chtěl pouze uvést, že během doby,kdy jsem sloužil, mě bylo milejší, když za nějakou pitomost jsem dostal od nadřízeného ceres slovní, než sankce jiné a to jak prémijové spoření mladých nebo jiné nefér jednání. Ještě bych uvedl další zkušenost, kterou jsem získal ve službě, Převážná většina mladých kolegů se vyjadřovala ještě hůř než ten velitel směny. Jejich slovník se skládal z toho, že za každým druhým slovem bylo slovo vůl, piča, kurva a jiná slova tohoto významu. A bylo jim jedno, že vedle v kanceláři stálá služba vyslýchá člověka. Také bych chtěl vidět, co by dělal ten kolega, kdy předvedená osoba vytáhla zpod sádry docela velký nůž a byl na oddělení sám. Mohu vám sdělit, že jsem se celý opotil, když se mě to stalo

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 14:49:59 17. 08. 2009
default.png
appalacio: A ty je znáš? Nebo podle čeho soudíš, že jsou hovádka?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 12:53:36 17. 08. 2009
default.png
for Zhnusený proč bychom tě já, možný jiní, měli sežrat? Napsal jsi názor, za který si akorát vysloužíš z mé strany pohrdání. Vše ostatní a podstatné bylo řečeno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 12:42:44 17. 08. 2009
default.png
souhlas s Frantou2 Chování, které předvedl ten "velitel směny" nepatří do 21.století rádoby moderní firmy, ale někde do otrokářské společnosti. Největší "medvědí službu" policii prokázal svým chováním právě ten velitel a divím se, že ho tu ještě někdo obhajuje.Nebýt jeho, tak by žádná nahávka nikdy neexistovala. Ten člověk je zralý na psychologickou analýzu. Pokud to někde z vedení policie ještě obrací a háže špínu na morální vlastnosti toho, co nahrávku zveřejnil, tak si opět lžeme do vlastních kapes ve snaze nic neřešit a vše ututlat. Ostatně jako vždy. Místo toho, aby se vedení zamyslelo nad tím, jaké lidi dosazuje do vedení, tak jen přivře oči a problém hodí na člověka, který chtěl pouze poukázat, že není něco v pořádku. Tak a teď mě můžete sežrat.:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:03:08 17. 08. 2009
default.png
for Franta2 evidentně nechápeš podstatu věci... nikdo neříká, že sprosté nadávání je dobré.... ale prostě někdy je lepší 6min pojeb než 2h pohřeb.... a při následné smuteční oslavě by jsi slyšel stejnou mluvu, enem obráceně, od těch podřízených na svýho vedoucího.. že je to nenaučil, že jim to neřekl, že je nevaroval atd. atd. Takže závěrem, policie funguje prostě jinak a takovýhle hovádka boží bych tedy za kolegy nechtěl ani náhodou...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 07:40:47 17. 08. 2009
Out.jpg
Franta2 A že ty zase hned víš, že on je ten šéf co ho zajímá jen aby mu podřízení nepřidělávali praci.-) To je pořád dokola, svoje jsem už k tomu napsal, ten co to nahrál je pro mě zbabělá svině co neměl odvahu dojít si za vedoucím do kanclu osobně a tam si to vyřikat. A s tou prohlídkou osobní a bezpečnostní... On má pravdu, protože v tom paragrafu je "enem prohlídka".-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 00:42:12 17. 08. 2009
default.png
x1-ray: "ale zásadní rozdíl mezi soukromým sektorem a PČR je v tom "V práci je šéfovi uplně jedno jak si to zorganizuju, jde jen o tom, abych splnil úkoly". To prostě u policie nejde!!!" Cha, cha, u policie jde většině šéfů o to, aby jim podřízení nepřidělávali práci, a současně aby je nemrdalo vedení... takže pokud si člověk plní úkoly (resp. čárky), tak je úplně fuk, že na ostatní kašle... to platí i v tomhle případě, žádná činnost, žádná práce pro velitele, který tak nebude muset být v práci déle, a nebude z toho nasranej... žádná kontrola osoby, žádná občanka, žádná prohlídka, žádný mrdání od šéfa... prostě dělat jen nutné čárky a všichni budou spojený, ještě zbejvá zašít se na kafe někde venku, aby to šéfa nedráždilo:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 00:30:10 17. 08. 2009
default.png
No, nevím, kdo tady co předjímá, ty lidi na tom záznamu toho moc neřekli, ani z toho není jasný, co měli udělat, ale podle většiny zdejších příspěvků to jsou hned lemplové, nemakačenka, neschopný nováčkove atd. Pokud je podle vašeho názoru jeho postup tak dokonalý, pak nechápu, jak by mohl ten záznam poškodit, to "výborné" jméno firmy, a taky nechápu, proč za to byl tedy potrestán - pokud je to to správné chování, jak se má u pčr zacházet s podřízenejma.??? Myslím, že je úplně jedno, jestli šlo o vedoucího, velitele, nebo zda by šlo o šéfa pekařství... každý vedoucí pracovník, by měl vědět, alespoň něco o tom, jak se vede kolektiv - škoda, že u pčr je slovo management nadávka. Pokud šéf nadává celému kolektivu podřízených současně, nikdy z toho nebude nic dobrého, protože vždy je v tom kolektivu někdo, kdo to bere jako osobní urážku, protože třeba on prohlídku dělá správně – a tak nevidí důvod, proč by ho za to měl někdo 6 minut mrdat. Pokud chce někoho kritizovat, měl by si ho vzít stranou, a opravdu z očí do očí.. nikoliv, jako veřejné divadlo před kolektivem, to s ním probrat – klidně důrazně, ale tak, aby se při tom nedostal na úroveň primitiva od výčepu. Jinak si myslím, že používat takovouhle koncentraci sprostých slov, při komunikaci s kýmkoliv, není chování, které by patřilo k policejní uniformě. Out: A ty víš co měli odfláknout? A moc uzavřený kolektiv to asi není, když tam pokřikuje, že to platí navšechny tady, ne jen na ně. A pokud si za tím stojí, tak si to jistě dokáže zdůvodnit, když je takovej machr na podřízený, určitě si poradí i s nadřízenejma... a vysvětlí jim, jak je to s bezpečnostní a osobní prohlídkou, že je to to samé? a že OP je taky zbraň (hlavně když má pašík pouta dozadu).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio