Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Demonstrace policistů, hasičů a zaměstnanců rozpočtové sféry (REDAKCE)

Demonstrace policistů, hasičů a zaměstnanců rozpočtové sféry
demonstrace bezp. sborů 2008
Foto: nos pcr

(AKTUALIZACE z 21.12.2009 na konci článku!) Dne 9. prosince 2009 se v Praze uskuteční demonstrace policistů, hasičů a zaměstnanců rozpočtové sféry. Důvodem demonstrace je nesouhlas se snižováním jejich platů v roce 2010 o 4 procenta.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 21. 12. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu QVIDO 06:51:55 15. 12. 2009
default.png
pro Bajrase a Hadra Bajrasy píšeš,že já nemůžu srovnávat, ale já jsem psal, že jsem byl u Policie 9 let ( 4 roky na vyšetřovačce) a moje žena tam je pořád, tedy srovnávat můžu a né že nemůžu. Pro Hadra: k Policii se nevrátím proto, že nemíním začínat od píky ,protože teď už zas má nějaku pozici ale kdybych věděl tehdy to co vím dnes tak bych od police neodcházel, dnes už bych měl odhaduji podle manželčina platu cca 40 000,- hrubého , dnes mám o něco víc když už jsi se nato ptal , ale za úplně jiné oběti, když nevím jak to bude dlouho trvat a co bude příští měsíc, podotýkám, že jsem odešel po 9 letech tedy bez výsluhy ( bohužel nešlo to jinak vzhledem k zakládající firmě a nesneslo to odkladu). K pravopisným chybám se hlásím OK, to se mi sem tam stane. A já jsem teď odpovědělTobě a čekám odpověď na tu objasněnost, jestli si myslíte že je to OK včetně přístupu k této problematice. Pořád se k tomu nějak nemůžete nebo nechcete vyjádřit. Píšete, že jsem jedovatý, ale já nic neříkám proti tomu, že si platy hájíte, ale mě vadí to brečení jak jste profi jak jste 100%, tak to je s čím nesouhlasím, vím jak to je, kdybych se tady rozepsal co vidím na těch odděleních kam občas příjdu tak to je k pláči.Přehazováni si spisů kvůli místní příslušnosti sem a tam na úkor poškozeného není nic nebvyklého, objasněnost- podprůměrná ...... Když se minulý týden v Jablonci přihodil ten případ jak nepustili k polomrtvému člověku doktora tak tady někdo napsal, že každý je omylný. Bohužel najednou je člověk omylný, ale běda když se omylu dopustí omylu civil tak najednou jste neomylní....a když to odpustíte tak s výrazem boha ve tváři. To by byla nekonečná diskuze, každý si brání svoje. Já to prostě porovnávám protože jsem byl jak u Vás a te´d jsem jinde a moje zkušenost je taková, že tak hrozné to u Police není a sociální případi určitě nejste tak není důvod k neustálemu pláči.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XXX 15:15:38 14. 12. 2009
default.png
Nejsme právní stát - řízená džungle Přečetl jsem si zde Vaše podnětné příspěvky. Nemusíte se urážet, nemá to cenu. Jedno je jisté, lidi chtěli v roce 1989 změnu , reformovat socialismus, spadli jsme do kapitalismu. Za socialismu také žádný med, kdo pracoval, měl se slušně, po letech poctivé práce, jak dělník, rolník nebo intelektuál, nestalo se,aby šel na dlažbu. Komunisti ale mluvili lidem do života, bralo se to násilně, to bylo špatné. Dneska svoboda, pro pár vyvolených, pro velkozloděje, velkopodvodníky, pro bohaté.Ale nejsou sociální jistoty, pro ty, co vytvářejí jak materiální, tak duševní hodnoty. Takže zas taková svoboda není, sociální jistoty nejsou. Při sečtění rovnice, dneska ve státě nehorázný bordel. ODS byla 8 let u moci, absolutní moc, vytunelovala banky, podvod století, malá a velká privatizace, zlegalizování rozkradení majetku. Nevím, zda byl za vlády komunistů nějaký dluh, ale neveřím, že nebyl tak hrozivý, jako je dneska. V době hospodářského růstu, ČSSD nepřiměřeně rozdávala. Za poslední 4 roky policisté, hasiči a další tato skupina snad dostala přidáno na platě 1,5 procenta, velmi směšné. Aspoň něco. Stejně, kdyby ČSSD naspořila desítek miliard korun, ODS by to stějne rozkradla. Jestli v roce 2010 vyhraje levice, tak bude muset stejně razatně škrtat. Nedá se nic dělat. Také se může stát, že moji rodiče v září 2010, a další důchodci, rentiéři nedostaneme zasloužené peníze. Mám z toho pánové nepříjemný pocit. Stačí mít pořádné zákony, poplatné době, zastavit rozkrádání republiky, potrestat velkozloděje a velkopodvodníky, zabavit hlavně nakradené obrovské majetky. Pochopitelně stát musí razantně zvýšit daně, inak hrozí katastrofa. Je ale velmi smutné , že minulé vlády vládly velice špatně, takže to odnesou potřební, není potřeba podrobně rozepisovat, koho se to týká. Zrušil bych senát, občané jej nechtějí, zastavit neprůhledné zakázky, 3 x předražené dálnice, podvody apodobně. Tam vede cesta k prosperitě státu. Zažil jsem dva režimy, dovolil jsem si pánové oba světy porovnat, napsal jsem jenom co jsem zažil. Každý má na toto jiný pohled, je mne to jasné, takže něco do diskuse, ale pánové slušně. Nejsem právník, ekonom, jenom prostý občan, rentiér. S pozdravem příjemného odpoledne, hlavně zdraví a spokojenost v životě pánové.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 20:06:10 13. 12. 2009
Bajras.jpg
quido pardon, to bylo pro kosacka, jsem se sek :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 19:53:46 13. 12. 2009
Bajras.jpg
quido nekdy mi pripadas, jako bys sezral moudrost sveta. Ja kolem sebe vidim problemy lidi a soukromy sektor denne. Nejsem lopata, co neumi napocitat do 10. Budes se mozna divit, ale i ja znam spoustu chlapu, co v 55letech prisli o praci. A znovu se budes divit, kdyz ti reknu, ze vyhazuji z prace lidi take spolebnosti, do kterych ta slavna radobypravicova polit.strana rve kazdy rok vic a vic mld. Zeptej se tech lidi, proc je kamaradicci politiku vyhazuji na dlazbu, kdyz je stat kazdy rok zasypava stale vetsi hromadou penez. A dopredu te upozornuji, ze to neni kvuli udrzeni platu stat.zamestnancu (jen s propadem realneho prijmu a zvysenymi danemi). A v soukromem sektoru jsem pracoval a pracuje cela ma rodina. Na rozdil od tebe a tve prace v bezpecnostnich slozkach. Tolik jen k tomu, kdo zde muze porovnavat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLUEBERRY 14:59:50 13. 12. 2009
default.png
pro kos Kamaráde - mě to přijde, že se tu dělá z civilu strašný bubák a už vůbec mě přijde směšné to, když nějaký bývalý kolega co pobírá rentu 15 000,-Kč a pracuje v soukromém sektoru tu napadá nás sloužící, že se máme strašně dobře. Asi zapomněl, že policista co vyleze ze ZOPky a je na hlídkové službě, tak dostává nějaký 16.500,- Kč a přitom to je hlavně on co dělá policejní práci, protože to je právě on co je pořád na ulici. Jinak než se do mě pustíš ať si to zkusím pracovat v soukromém sektoru, tak předem raději napíši, že než jsem šel k PČR, tak jsem pracoval jak rukama tak i mozkem a vždy to byl soukromý sektor. Jednou jsem i házel lopatou a krumpáčem, kdy se psal rok 1994-5 a měsíčně jsem měl 24-26.000,-Kč čistého. Poté jsem pracoval hlavou, kdy jsem dojednával výstavy v zahraničí pro české firmy a těch peněz jsem měl ještě více. Ovšem srdíčko mě stále více táhlo k práci u PČR a tak jsem jako každý udělal testy a šel na ZOPku, kde jsem byl 3 měsíce a šel do výkonu. Teď už nějaký ten rok pracuji ve sboru a nemám zdaleka ani to co v roce 1994, když jsem házel lopatou. Jako jeden z mála tedy mohu srovnávat jak ze strany soukromého sektoru a ze strany PČR. U sboru jsem tedy moc rád, ale jako člověk co platí hypotéku, aby měl kde bydlet, v práci si často nestihne udělat ani 20 minut času na jídlo a jí za neustáleho psaní na PC mě přijde, že rozhodně si něžiju nadpoměry a rozhodně není důvod někde ubírat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOS 10:58:40 13. 12. 2009
default.png
for qvido Velice poučné a plný souhlas. Ostatní nevědí, co to je. Bohužel znám několik býv. pol. co by se z fleku vrátili a to hned. U PČR to není růžové, ale za ty peníze si žijí velice slušně. Kdo nevěří ať se hodlá poroučet do civilu a nebude věřit, co se také děje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLUEBERRY 10:46:50 13. 12. 2009
default.png
pro qvido Je celkem pravidlem, že lidé co utekli s výsluhou do soukromého sektoru a kromě platu pobírají i slušnou výsluhu, tak jsou většinou ti nejjedovatější a nejhnusnější ke kolegům co u policie zůstali ( byť nárok na výsluhu také mají ), ale práce u PČR je baví natolik, že se smíří i s tím, že jim někdo něpřidá ani korunu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOS 10:46:14 13. 12. 2009
default.png
cizina? Jak již někdo psal v jiné diskuzi, když si pořád stěžujete, že v Praze nejsou policajti není řešení redukce cizinecké v pohraničí a posílení té Prahy. Povolování pobytu by zvládla úřednice za 16 t. hrubého a ne policista za 28t. Opravdu chybí pružnost a bylo by peněz dost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 10:27:55 13. 12. 2009
Bajras.jpg
pro qvido jestli narážíš na mé vyjádření, tak prosím. Já svou práci odvádím poctivě a plně profesionálně, dokonce se mi kolegové posmívají, že budu mít v 50 letech infarkt, protože jsem prý workoholik. Jediné s čím jsem nesouhlasil je ta skutečnost, že tu nějaký anonym Honzad tvrdí, že jsem vyžírka státu. To na.ere každého slušně pracujícího člověka. Abych si rýpnul i do tebe: pokud jsi se dostal až na vyšetřovačku, pak nechápu, kdo za tebe psal sdělovačky a výslechy, když máš v jednom příspěvku několik hrubých pravopisných chyb. P.S.: ve školství jsem nedělal, jen je to do očí bijící a smutné...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HADR 09:58:06 13. 12. 2009
default.png
gvido Jen pro zajímavost, jakej máš plat teď a proč se k policii nevrátíš, když je to tak top práce? Jinak s tebou souhlasim, je mnoho těžších prací, ale taky líp placenejch. To je taky potřeba si uvědomit. Když mi dva roky nepřidaj ani korunu tak budu smutnej, ale když mi vemou tak mě to nasere!!! A chuť do práce je menší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio