Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Čárky, čárky a zase čárky (REDAKCE)

Čárky, čárky a zase čárky
Ilustrační
Foto: Lukáš Heinz

Je téměř pravidlem, že týrané dítě se v dospělosti samo stane tyranem. Jako by to platilo i u Policie ČR.  Kde je ze strany policejních funkcionářů vyvíjen na řadové policisty extrémní tlak, tam se občan s příliš vstřícným jednáním policistů nesetká.  Kdo za to může? Viník je dlouhá léta znám. Říká si: „Čárkový systém“.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 13:24:55 12. 04. 2010
Karel.150.jpg
FS2, JARDA Zajímala by mě statistika, kolik nehod takový stromeček způsobil, jestli je takový stromeček a pachatel, který jej umístil či ponechal, skutečně společensky nebezpečný..? Říkám si jestli bychom neměli v našem království odstranit všechny růže a trny..?:-)) Dost ironie. Skutečně toto nevnímám jako palčivý přestupek a dokáži si i představit situaci, kdy může být stromeček na vině, já jej nepoužívám, policisté ve služebních autech ano, chudák otloukánek poctivý občan.. A letní gumy v letním počasí zimního období, to bych se asi taky neudržel a dal flastr..:-))) Neříkám, že je to návod, ale takové četnické humoresky jsou krásným důkazem toho, že i četník smí myslet, a to i přes tu bohovskou legislativu danou pány poslanci..:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 12:43:13 12. 04. 2010
default.png
FS2 Taky nevidim problem ve stromeckach. Ale jak mam pak vysvetlit lidem, ze "stromecek" ve tvaru policejniho auticka na vnitrnim zrcatku sluzebnich aut vedeni kraje byt muze?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 23:22:41 11. 04. 2010
default.png
re jarda Pokud jde o stromečky, tak nevidím problém, ve výhledu řidiče se nic houpat nemá, to by měl každý znát z autoškoly. Pokud jde o letní gumy, tak policista tu není od toho, aby si upravoval zákony... je to velmi ošemetné, řešit nedokonalost zákonů tím, že policista (kus od kusu) se sám zapojí do tvorby práva tím, že si dle vlastního uvážení bude vybírat, co řešit a co nechat být. Na místě by bylo, aby kompetentní policejní funkcionář žádal úpravu dopravního značení, popřípadě, aby MV tlačilo na legislativní úpravu zákona.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 22:59:22 11. 04. 2010
default.png
objasnenost Lukas-Heinz: jeste jsi zapomnel k honu za carkami dopsat hon za co nejvyssim procentem objasnenosti. At to uz udelame jakkoliv. Z toho pak plynou situace, kdy policista rozmlouva oznamovateli, aby neco oznamil, kdyz tusi, ze to pripad odlozi a objasnenost mu spadne... Mimochodem ukazkovy priklad honeni carek auto.idnes.cz/jeste-neprezouvejte-policiste-lovi-ridice-na-letnich-gumach-v-15-stupnich-1qn-/pneu.asp?c=A100322_122241_pneu_fdv Dokonce se pamatuji, ze jsme skubali za "stromecky" na vnitrnim zpetnem zrcatku. A kdyz jsem pak videl na firemnich vozidlech nasich panu z krajskeho reditelstvi viset na vnitrnim zrcatku misto "stromecku" vonave policejni auticko, udelalo se mi spatne... Ale co bylo vubec nejhorsi tak, kdyz hlidka chytne opileho ridice, ale protoze se jedna o mistni honoraci, nakonec se od vedouciho i z kraje dozvi, ze vlastne nikoho nechytli a jeste maji sami problem, kvuli poruseni interniho predpisu (vyznamu rozepnuteho knoflicku na kapse u kosile, ktera je pod bundou). Ale vzhledem k tomu, ze na prvni pohled uplne jasny pripad resi (porad jeste bez vysledku) uz docela dlouho hlavy pomazane pravnicke, treba se nejakeho trestu pro alkoholika za volantem nakonec dockame. Navzdory vedoucim, kteri by radeji klid a carku bez problemu. Toto je presne pripad "kasparku" jak je popsal Andras. To pak clovek radeji opravdu splni tu carku na duchodci co jede z obchodu bez svetel. Andras: vyborne napsane Karel-150: stanovisko nejvyssich funkcionaru bude znit ve smyslu, ze carkovy system neexistuje. Nic jineho snad ani necekas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:29:20 11. 04. 2010
Karel.150.jpg
Lukáši.. ..co získat písemné stanovisko nejvyšších funkcionářů k této problematice a působení na podřízené a jejich hodnocení a zveřejnit ho? Napsal jsi to nyní opravdu hezky, já se snažil "utéci" z našeho oddělení protože jsem měl nadřízeného magorčárkaře, nyní jsem na funkci, kde se nečárkuje a jsem spokojen.. Navštívil jsem personální na ředitelství jestli mě vyhoví v přeložení na jiné odd., setkal jsem se s šéfama jiných odd. a promluvil si, vybral jsem si, na ředitelství mi řekli, že podstavy jsou všude a naše odd. na tom není také dobře, že to neklapne, tak jsem se nabídl, že půjdu personálně vypomoci tam kde to mají personálně nejhorší, personální mi sdělila, že to nejspíš nevýjde, velmi demotivovaný jsem přímo požádal o uvolnění ze služebního poměru, ona mi zavolala dva zástupce ředitele, tu demagogii v očích jednoho z nich jsem opravdu nečekal, plná podpora čárkomagora, druhý jakoby ani netušil o co by mohlo jít, řekli ať si podám žádost o přeložení, že se mi pokusí vyhovět.. Dál to pitvat nebudu. Z mého hlediska a zkušeností je tedy jasné, že o přísně čárkový systém se usiluje na ředitelstvích.. Dále si myslím, že pracovníci ředitelství nemají ani páru o tom jaké máme nadřízené, přitom by stačilo dát sledovač činnosti na služební počítače, dozvěděli by se, že tito lidé usilující jen o čárky, celou pracovní dobu hrají na počitači hry, sledují filmy, nebo nevyvíjejí žádnou činnost, jsou na kávě, služebním autem v civilu někde na obědě nebo vyřizovat jiné osobní záležitosti. Jenže kde není žádná kontrola, tam nemůžeme čekat zázraky. Prostě na ředitelství nikdo nedokáže reálně hodnotit mého nadřízeného. Prostě se pro mě ukazují jeden vedle druhého jako neschopní, protože s tím nechtějí pohnout! Proč? Snad proto, že se jim kdejaký loajální idiot hodí více, a utvrdí a neohrozí jejich pracovní pozice.. Jsem tímto konceptem opravdu zklamán, prostředí je v našem životě velmi důležité, proto stále zvažuji odchod od Policie a to přestože mě práce s lidmi baví a tito mi velmi děkují, že jim dokáži sdělit patřičné informace, a že jim někdy dokáži i skutečně pomoci.. Loajalita vs. rozum, co byste si vybrali na vedoucích funkcích Vy???:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:54:51 11. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Čárky Myslím si, že jde pouze o to, jestli čárkový systém používat jako pouhou pomůcku, nebo vám tahle čárková obluda přeroste přes hlavu a budete fungovat jenom pro ni samotnou. Někdo má štěstí a má vedoucí, kteří sice čárkový systém berou v potaz, ale jsou schopni zhodnotit své podřízené dle objektivnějších kritérií. Dá to víc práce, ale má to větší efekt na motivovanost policistů. Najde se ale vždycky pár jedinců, kteří si toho prostě nedokážou vážit. Buď pro to, že nemájí možnost srovnavat pro nedostatek zkušeností z jiných pracovišť, nebo prostě považují projev zdravého rozumu šéfa za slabost, kterou mohou využít. Tito lidé většinou, lidově řečeno, dokážou posrat dobré bydlo naprosto všem. Někdo to štěstí nemá a jeho nadřízený je magor, který touží po pochválách , metálech, závratné raketové kariéře a pozlacených šavličkách. Pro takové lidi je čárkový systém ideálním nástrojem k postupu a dokážou jej dohnat do naprostých absurdit. Policista pracující v takové atmosféře má jen tři možnosti. a.) Stát se otrokem čárkového systému a zapomenout na to, že kdy měl nějakou ideu o službě lidem, b.) Nepodlehnout a stát se otloukánkem svého šíleného šéfa. c.) Odejít na jiné pracoviště a doufat, v lepší vedení. v takových podmínkách je pojem služba lidem, jen groteskním sloganem. Nicméně takový funkcionář nebo problémy s lidma, kteří by mu chtěli dělat na hlavu, neboť tito jsou plně zaměstnáni honěním čárek, než aby vymýšleli jak svého šéfa přečůrat. Takoví lidé si to ale zaslouží.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 00:09:05 11. 04. 2010
default.png
Zase trefnej článek, u nás u městský je čárkovej systém ještě více zaběhnutější než u vás. Některý články začnu asi dávat na nástěnku,třeba si to nějakej vedoucí přečte.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RETURN 23:13:27 10. 04. 2010
default.png
Mě připadá z tohodle fóra,že práce u policie má jen samá negativa a je úplně zbytečná,takže mě to vůbec nebude naplňovat a budu dělat tu práci jen pro to,že jsem vždycky chtěl dělat prospěšnou práci ale ono to tak nebude?:(..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:41:55 10. 04. 2010
Andras.jpg
Dále, jeden kolega se zajímá o ADR a AETR. Ukládá kauce podle 111, je to jeho koníček, tráví ještě několik hodin po pracovní době zpracováním. Prospěšnost tohoto kolegy pro stát a společnost je obrovská. Ale nemá naškubáno, takže byl jednou zavolán na kobereček před nadřízeného, a zpucován jak malý kluk, že v práci nedělá nic, je tu zadarmo drahý, a musí se něco změnit. Výsledek, kolega byl z tohoto delší čas úplně otrávený, a uchýlil se ke škubání, aby měl klid od nadřízeného. Naštěstí mu to nevydrželo dlouho, a opět se vrátil do staré formy. Dále bych se ještě vrátil k postihování "silničních rychlostních pirátů". Pokud budou policisté řešit piráty, co jezdí o 40 a více v obci, budou psát pouze a jen oznámení. Jejich prospěšnost lidem bude sice obrovská, ale u nadřízených budou opět za netáhla, protože oznámení není činnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:25:14 10. 04. 2010
Andras.jpg
Jen bych ještě dodal, že značné množství policistů se po zkušenostech s některými lidmi uchyluje k tomu, že nedělají nic. Ono pokud zastavíte např. už páté vozidlo, a všech pět lidí je na vás sprostých, vůlgárně vám nadávají, nesouhlasí s pokutou, říkají jací jste chudáci a kašpárci, že nic nemůžete, ještě napíší do ozn., že se jim zdáte pod vlivem alkoholu či drog....každý ví, co potom opět následuje za mašinerii, a ti lidé se tím jen baví. A nebudu lhát, když řeknu, že toto se jedné hlídce opravdu za jeden den přihodilo. Ti policisté jsou pak neuvěřitelným způsobem demotivovaní. Velká část policistů má také naprostý stres, pokud mají denně málo vyškubáno. Bojí se stresů od svých nadřízených, kteří na ně řvou za to, že mají máýlo vyškubáno. A to jsou i některé útvary, kde se jako činnost bere pouze hotová pokuta z dopravy. BPN žádnou hodnotu nemá. Tohle jsou podle mě už neuvěřitelná zvěrstva. Další demotivací mladých policistů je např. to, že chytí opilou osobu se zákazem řízení pomalu co měsíc, a jediným výsledkem je 20x přebíjená podmínka. To ale není jen u takových případů, ale i u případů notorických vykradačů aut apod., to bych zde mohl popsat několik stránek. To si potom teprve ten policista uvědomí, že ta jeho práce opravdu nemá žádný smysl, a je jen takovým bezmocným kašpárkem. Systém je zde v současné době prostě nastaven tak, že postihuje jen ty více slušné a uznalé lidi. Zmetci, piráti silnic, a další verbež má u nás ráj. To je současná PČR a ČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio