Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Čárky, čárky a zase čárky (REDAKCE)

Čárky, čárky a zase čárky
Ilustrační
Foto: Lukáš Heinz

Je téměř pravidlem, že týrané dítě se v dospělosti samo stane tyranem. Jako by to platilo i u Policie ČR.  Kde je ze strany policejních funkcionářů vyvíjen na řadové policisty extrémní tlak, tam se občan s příliš vstřícným jednáním policistů nesetká.  Kdo za to může? Viník je dlouhá léta znám. Říká si: „Čárkový systém“.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 19:49:33 09. 04. 2010
Karel.150.jpg
Lukáši.. ..téměř ve všem souhlasím, jen ten konec! Cožpak si myslíte, že lidé volbami něco změní? Víte jak je "stavěn" volební zákon? Víte o tom jak funguje dosazování na posty uvnitř stran? To nemá s demokracií ani za mák společného a naivitou je myslet si opak! My jako lidé máme jen pramalou šanci dostat do poslanecké sněmovny lidi, které bychom si přáli, to stranické nejvyšší sekretariáty nadiktují kdo tam bude sedět! Prostě současnost je taková, že lidé nemají žádný bič na politiku a podle toho politika vypadá. Každá strana je pravděpodobně věrná nějakým podnikatelským subjektům, ale žádná lidem. Korupci lze vidět odevšad, sami politici o ní mluví, ale téměř nic se nepodaří vyšetřit.. Pokud lidé nebudou mít právo změnit politiku pak tu není o čem diskutovat. Existuje strana, která chce rozšířit práva občanů??? Existuje, jediná, neparlamentní! Možná to zní jako propaganda, ale dost možná jako jediná možnost! K tomu čárkovému systému, funkcionáři jsou svou vůlí přizdi, měl jsem tu čest jednat vyššími funkcionáři a tito se projevili velmi lacině a slepě loajální svým nadřízeným. Vždycky mě štve když narazím na člověka na vyšší funkci, který není schopen v nejmenším svou funkci zastávat. Vysvětlení je ovšem jednoduché, máme takovou Policii jakou ji chce policejní prezident! Co myslíte, chce policejní prezident čárkový systém nebo podřízené neschopné zařídit, aby zmizel? Jaká je alternativa? Fascinuje mě například, že hlídky PMJ mají nařízené počty předvedení, jak jsem se doslechl. Chudák občan bez občanky, nebo jsem se doslechl, že hlídka PMJ byla schopna zadržet člověka jedoucího z posilovny, protože dostali podezření, že má obalu od Creatinu kokain, huaaa.. Samozřejmě, že Vám to ti kolegové z PMJ řeknou jen tak mimoděk a ti kteří z toho vytěžují odměny budou mlčet.. Ale opravdu to dělá Policii báječnou vizitku, hlavně že je co vykázat a nadřízeným neklesne plat na odměnách třeba o 10000,- Kč za rok! V životě jsem se nedočkal řádného uznání za svou práci od nadřízených, ještěže lidé dokáží hodnotit. Čárkový systém je svinstvo!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HOKY83 11:42:07 09. 04. 2010
default.png
Re Martoo Nazdárek, s tím vyřešeným přestupkem domluvou to jednou moc hezky vyřešil můj bývalý šéf. Tento přestupek zavedl do ETŘ, kdy tomu přidělil PŘ číslo a následně vyklikl vyřešeno domluvou. A jak se říká: "VLK se nažral a KOZA zůstala celá" :o) Nevím jak by to prošlo nyní, ale pořád se mi to líbí a bohužel díky čárkovému systému se lidem, akorát oddalujem. Ale jak psal někdo přede mnou, je to začarovaný kruh, který nemá řešení, pouze a jen negativa v hodnocení práce PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 10:05:00 09. 04. 2010
martoo.jpg
čárkový systém Vzhledem k tomu, že nastoupilo hodně nás nových policistů, tak nejjednodušší je nám dát bloky a trhejte.. Je to jednoduchý, bez administrativy a jedná se o činnost, kterou můžeme vykonávat samostatně.. Jsem rád, že na našem útvaru nás mladé, učí hlavně zpracovávat nápad TČ.. Je to podstatně zajímavější a pro nás z hlediska vzdělávání i důležitější.. Samozřejmě, že oblíbenost policie u občanů klesá, když občan vídí jak mu policisté přeměřujou nůžky v lékárničce.. Za každou cenu něco vytrhnout, bez ohledu na samotný smysl pokuty - výchovný účinek.. Příbehy o některých policistech, kteří jsou během šichty 7,5 hodin vytrhat 12 pokut za nesmysly, známe všichni.. Pokud se naskytne den, kdy je nápad menší, pak udělat několik KO a KV jistě není k zahození, ale určit, že dneska vytrháš tolik a tolik bloků? To je přitažený za vlasy.. Přestupek s minimální společenskou nebezpečností vyřešený domluvou by taky měla být pomyslná čárka ne?! Vyřešený přestupek to je. Za určitých okolností a na určitý typ lidí má domluva, podle názorů psychologů, mnohem větší výchovný účinek než blok..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 08:39:46 09. 04. 2010
is.jpg
Čárkový systém Vzhledem k tomu, že se bude PČR snažit držet umělý podstav, tak nám bylo řečeno, že se jednotlivá oddělení budou v brzké době hodnotit v činnosti (čárky, čárky, čárky) a kde se uzná za vhodné, tak se budou přesouvat tabulky. Někde ve středních Čechách je potřeba pár tabulek, tak se ve východních budou brát... Teď to teprve začne. Jsou prostě dny, kdy člověk vyřeší dvacet přestupků (světla, nedokonalé zastavení na stopce, neúplná povinná výbava) domluvou. To za nové situace, kdy budou za člověkem stát a sledovat jej kolik toho nadělil nebude možné. Je mi opravdu proti srsti číhat na sebemenší porušení zákona a toto ohodnotit flastrem. Žádné slučování Č.j., naopak se bude každá nepředložená zelená karta oznamovat, aby vzniklo další Č.j apod. Skutečná práce pořádkové policie půjde skutečně do pozadí, kontakt s lidmi bude jen skrz okno jejich vozu, když budou podepisovat pokutový blok! A případný následný kontakt při šetření bude taky báječný (lidé se k nám obrátí zády a bude po šetření).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:28:15 08. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re BOB52 Chybí tady komunikace s občany. Služby pro občany ve formě přednášek a seminářů. Letáčky do schránky prostě nestačí. Lidi potřebujou vidět živého četníka a naslouchat co jim řiká. S MU Prahy 7 rozjíždíme semináře ohledně možností osobní obrany kde bude vše od oblasti viktimologie a tedy rizikového chování až po prostředky osobní obrany, vztahujích se zákonných norem až po kontakt spoliciií. Ja to beru tak, že když naučím lidi ve svém rajonu minimalizovat riziko napadení a naučím je se bránit, pak se mi to vrátí tím, že naše oddělení nebude muset sepisovat stohy papíru. A lidi udou mít pocit satisfakce, když si občas zpacifikují vlastního pašíka :-D Stejně tak přednášky o zabezpečení bytu a vozidel. Brožurky jsou na prd. Duležite je slyšet, vidět zažít. To lidi chtěji a to je policejní práce. Ne sázet nekonečné množství pokut a kontrolovat lidi co spěchají ráno do práce. Když z obětí udělám efektivní obránce budou se rajónu vyhýbat grázlové oklikou. Kde není oběť není pachatel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOB52 23:17:34 08. 04. 2010
default.png
Čárky Jinak čárkovej systém je opravdu špatnej. A naplánovat koli se má dát v tom či onom měsíci pokut je absolutní pitomost. Plánovat se dá v privátním sektoru, kde si podnik potřebuje na sebe vydělat. Zná své fixní a variabilní náklady, předstvu vlatníků o výši zisku, je schopen odhadnout tržní poptávku a na základě všech dostupných informací naplánuje prodej X kusů něčeho. Ale naplánovat kolik lidí bude jezdit bez pásů, nebo kolik lidí bude v noci dělat neplechu nejde. Vrcholným cílem soukromých podniků je dlouhodobá maximalizace zisku ale cílem policie musí být spokojenost občanů. A když budu dávat pokuty za každou pitomost tak ti občané spokojeni prostě nebudou, toto je slepá cesta k dosažení cíle. Velkou rezervu vidím v PR aktivitách, a to nejen v každodení osobní komunikaci s občany ale hlavně prostřednictvím masmedií, formou tiskových zpráv. Pozitivních zpráv. V Brně u Městské policie dělá tiskou mluvčí Kapitančíková, tak takhle si představuji tiskou mluvčí, posledních 14 dnů to sice trochu utichlo, ale neuplyne několik dní aby se neobjevila zpráva, že městská polici byla tam a tam a udělala to či ono. Jak je možné, že u spousty trestných činů je MP dříve než PČR. Protože občané mají na základě dlouhodobé práce v oblasti PR zafixovanou MP. A to i přesto, že lidi mají o PČR lepší mínění. Spousta lidí mě řekne, že PČR má podstatně lepší vystupování a lépe jedna s lidmi než MP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:10:37 08. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re BOB52 Ja s tebou plně souhlasím. Bohužel v minulých letech proběhl skutečně sběr spíše než výběr. Policie na to doplácí dodnes. Vzhledem k tom, že jsem se s práci náborářů seznámil z pohledu náborovaného, když jsem v roce 1999 k policii, znám jen pohled z této strany. Opravdu moc rád bych se dozvěděl, jaké jsou možnosti náboráře ovlivnit výběr. Nemusí jít jen o náboráře. Přece nelze člověka hodnotit na základě krátkého pohovoru, tří kreseb a několika vyplněných otázek. O tom, že mám pravdu a že to nepřináší efekt, svědčí mnohdy lidé, kteří náborem prošli a projít evidentně neměli. Nechápu proč třeba k náboru nejsou přizváni zkušení policisté, kteří by si s náborovanými vedli pohovory na různé témata a posléze by se mohli vyjádřit k osobě náborovaného. Vždyť kdo lépe pozná, zda se ten nebo onen hodí pro policii než samotní policisté. Třeba se mýlím a z nějakého důvodu by to němělo efekt. Byl bych rád kdyby mi tady někdo vysvětlil, proč probíhá nábor zrovna takovým a ne jiným způsobem. Nejsem náborář a jsem v tomto oboru laik. Nicméně z diskuse může vzejít dobrý nápad. Používání čárkového systému je pokus o výchovu dítěte otloukáním, v době kdy už je neskutečně rozmazlené. A aby to nevypadalo, jako že si rodič zasedl na jedno dítě, bude otloukat i ostatní děti, které nezlobí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOB52 22:55:49 08. 04. 2010
default.png
Nábor Chlapi, nechci se vás dotknout, ale představujete si to (podle mě) jak Hurvínek válku. Myslíte to dobře, ale prakticky je to neproveditelné. Ve společnosti prostě není dotatek schopných lidí. To není jen u policie, ale napříč veřejnou a privátní sférou, všude jsou pitomci a lepmli a to i na vysokých funkcích. Samozřejmě v součané době si náborář může dát práci s výběrem a vybrat schopného člověka, ale v době, kdy odešlo spoustu lidí a ekonomika potřebovala více pracovní síly než byl schopen trh práce nabídnout, museli vzít každého kdo zapadl do určité škatulky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 22:16:52 08. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
re FS Asi se nebudeme přít, že by to mělo vypadat jinak

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 21:51:56 08. 04. 2010
default.png
re nábor ad náboráři: tady to vyplňte, tohle proškrtat, přineste kopii vysvědčení, vyplňte přehled zaměstnání.... pak to přineste, já vás pošlu na testy.... pak půjde na zopku, brát budete tolik a tolik, pak 3 roky tolik a tolik, pak služební zkouška.... díky za násvštěvu, pěkný den. Co člověk dělal, co umí, co a kde by chtěl dělat, jakou má představu o prácu u policie, proč se vůbec hlásí, to náboráře neezajímá, jeho práce končí získáním všech dokumentů a posláním na testy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio