Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Čárky, čárky a zase čárky (REDAKCE)

Čárky, čárky a zase čárky
Ilustrační
Foto: Lukáš Heinz

Je téměř pravidlem, že týrané dítě se v dospělosti samo stane tyranem. Jako by to platilo i u Policie ČR.  Kde je ze strany policejních funkcionářů vyvíjen na řadové policisty extrémní tlak, tam se občan s příliš vstřícným jednáním policistů nesetká.  Kdo za to může? Viník je dlouhá léta znám. Říká si: „Čárkový systém“.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:41:33 08. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
To Náboráři Tím se nechci dotknout všech náborářů. Znam i ty schopné a důsledné, kteří si s výběrem dají práci. Nevím nakolik maji tito lidé ovlivnit nábor daného člověka. Nicméně pokud tuto možnost mají, měli by vybírat rozhodně pečlivěji. stejně tak psychologové by se asi neměli soustředit na pouhé škatulkování. Hlavně by to měli být psychologové, kteří alespoň někdy v minulosti ochutnali policejní práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:34:42 08. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
re Catani Naopak řešení je známo. Pokud se změní kritéria výběru. nemyslím tím psychotesty a škatulkování ze strany psychlogů teoretiků. Kreslení stromečků a řazení barev už dnes inteligentnímu člověku nedělá problémy. Pokud bude policie zkoumat daleko hloběji motivaci, minulost a zájmy uchazeče, nemuselo by u Policie ČR být tolik pitomců a lemplů. To by ovšem vyžadovalo více času a více snahy ze strany náborových pracovníků. Nehledě na to, že mnohdy se místa náborářu stávají jakýmisi vejminky nepotřebných a neupotřebitelných lidí. Nelze se tedy, často nízké kvalitě uchazečů a jejich pochybné motivaci. Pokud chce totiž člověk dělat něco dobře, (včetně náboru), musí se tomu věnovat s plným nasazením. A také na to musí mít potřebné nástroje a prostředky. Pak by nebylo nutné vůbec používat čérkový systém jako prostředek k vyvíjení činnosti. Pokud je odfláknut nábor, musí se to hold dohánět ve výkonu a to už je dost pozdě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 14:26:33 08. 04. 2010
default.png
Napsané pěkně a přesně popisující situaci... Řešení však jakým způsobem přinutit některé policisty, aby dělali svou práci dobře a poctivě se neobjevilo a myslím, že ho nikdo ani nezná. Pokud někdo dá do betonové směsi málo vody a smíchá to s neuměrným množstvím cementu, již nikdy z toho nevytvoří kvalitní beton, který před zaschnutím může vytvarovat a upravit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ULICNIK 14:02:17 08. 04. 2010
default.png
Čárky jsou nešvar Sloužím na velkém oddělení, kde v jedné budově je hlídková služba i policisté s územní odpovědnosti a zpracovatelé. Dle mého názoru není možné v současné době plnit základní principy Comunity policing, protože když se na to podívám z obecného pohledu policisty "územáka" tak jeden kalendářní měsíc vypadá následovně. 4-5x v měsíci výjezd zpracování nápadu, 4-6x v měsíci noční směna toto ve 12 hodinových směnách. 1x v měsíci TV, několik bezpečnostních opatření fotbal, bezpečnostní akce X a Y a v měsíci vyjdou 2-4 směny na šetření do přidělených spisů, jejich zpracování a samozřejmě také výkon obchůzkové služby v rajónu. Není tedy možné vejít ve styk s občany, připravovat besedy a preventivní akce jak by si to funkcionáři představovali.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HOKY83 13:45:13 08. 04. 2010
default.png
Tak to sedí :o( Musím se poklonit, toto téma je přesně napsané a bohužel se čárkový systém dostal zpět na nástěnky našich vedoucích. Bohužel i kontrolní orgány nemají rády toto hodnocení, ale stejně na něj nic neřeknou. Přesně jak píše autor článku, není zájem zastavit se za starostou a probrat veškeré problémy, které jej trápí (viz. hlavní úkol comunity policing), ale při konci jeho pracovní doby je největší možnost dát pokutu, jelikož se lidi vrací z práce. Úžasné, ne? Bohužel se stává, že už dáte pokutu i strejdovi, který si zapomněl rozsvítit světla, když přejíždí od krámu domů, protože nedej bože, aby něco padlo a vy ráno říkali: "šéfe, promiň ono to nějak nešlo". V tomto případě máte našlápnuto ocitnout se na black listu. Tak to je názor můj :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio