Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

AKT vs Pořádkové jednotky (REDAKCE)

AKT vs Pořádkové jednotky
Budeme k sobě zády, nebo si záda budeme krýt?
Foto: AKT Pha

Mezi členy pořádkových jednotek a antikonfliktních týmů to často jiskří.  Policisté pořádkových jednotek mají možná pocit, že jim členové AKT berou práci.  Obávají se, že budou nahrazeni a posláni do starého železa.  Tento postoj vyplývá z nepochopení filozofie spolupráce AKTýmů a pořádkových jednotek.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 20. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 17:31:48 20. 04. 2010
Pavel J. Bílý.jpg
Denvere, děláš si srandu? Proč by se mělo s vychrtlým narkomanem narušujícím veřejný pořádek jednat jinak než s pivně-vepřo-knedlo-zelo-bachorovým náckem narušujícím stejným způsobem totéž? Neporušuj zákony a nikdo si tě nevšimne. Rozhodl ses je porušit? Nečekej, že tě někdo nechá na pokoji jenom proto, že jsi hubený (tlustý, černý, bílý, nagelovaný, teplý - dosaď si co chceš). I hubeňour může hodit dlažební kostku nebo láhev či vrazit nůž do žeber. Vychrtlá figura nikdy nebude znamenat generální pardon, stejně jako neznamená generální pardon tučný ovar a holá hlava. Ale to už jsme zase off topic...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:10:03 20. 04. 2010 blokovaný
default.png
Lukáš No a zase sme u toho.Nabušenej a ozbrojenej člen DS z nich stach nemá,ale třeba nějakej hubenej kluk,kterej žije v tom rozbořenym baráku,tak ten strach a má a to třeba sakra velkej.Bohužel se jednou stalo to,že tendle těžkooděnec prorazil holce plíci a ta málem umřela.Dost se o tom psalo.Mam pocit,že proti lidem,který jsou snadno zranitelný,tak by měla policie přistupovat jinak než k lidem,který jsou ozbrojený a jejich tělesný možnosti jsou v podstatě stejný jako těch těžkooděnců,ale to je to, co tady furt píšu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 15:45:49 20. 04. 2010
default.png
Dovolím si nesouhlasit Ačkoli autorovi fandím a se spoustou článků souhlasím na toto mám jiný názor. 5 let jsem v pražské KPJ (hlídáme tranzity), takže mám dost času pozorovat obé. Tedy jak kluky z SPJ tak AKT. Asi největší bolestí AKT je to, že jedou po vlastní linii, řídí se sami, domluva minimální. Když už si hrajeme na moderní policii a AKT mít musíme, proč nejsou součástí SPJ, která se většiny velkých BO účastní. Ušetřilo by to i fin. prostředky, bo každý AKT je z jiného oddělení a svážet je na jedno místo je taky nesmysl. Problém na Albertově taky vymyslel AKT, když místo "domlouvání" začal dávat výzvy s výstrahou a sqouteři den na to na svých stánkách píší, že jsou to stejní hajzli jak ostatní a s AKT už mluvit nikdy nebudou. Dle mého názoru je to výmysl z vyšších míst, protože se na tom hezky přiživuje ale efekt je minimální..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 15:44:30 20. 04. 2010 blokovaný
default.png
Markus Eště sem neslyšel,že by nějakej člen SPJ nějakého toho extremistu vážně zranil.Takže mam pocit,že se o ně zas tak bát nemusíš.A jinak je snad pochopitelné,že SPJ sehrávají úlohu v protiextremistické politice země.A nedělej ze sebe humanistu.Najednou se bojíš,že nějakej těžkooděnec ublíží extremistovi a přitom seš přesně ten člověk(podle tvejch příspěvků),kterej by volal po trestu smrti,vysokejch pravomocech policie,tvrdejch věznicích atd.Asi tak jako pan prezident Polska.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 15:20:22 20. 04. 2010
default.png
Za civilistu můžu osobně říci, že SPJ moc nefandím. Když se potýkají s fanoušky na Spartě nebo vyklízí squat - dobrá. Ale to, že se stali politickým nástrojem současných vládních klaunů k prosazování "honu na extremisty" vyvolaného Kocáby a jim podobnými, to je chyba. Když je někde vidím, jak jdou zase rozhánět pár "extremistů", co se shromáždili kdesi třeba na podporu zadržených kolegů, napadá mě slovo "odpor" (ne ve smyslu "zhnusení").

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST 11:03:52 20. 04. 2010
default.png
PJ vs AKT Já si myslím, že Lukáš zcela přesně popsal situaci. Ovšem stejně tak i místo AKT. V Poradkove jednotce jsem deset let, a větší část jako její velitel. V počátku, stejně jako vše nově se rodící, měl AKT své porodní bolesti. Hlavním problémem bylo skutečně nepochopení smyslu a náplně práce AKT ze stran PJ, nebo i mnohdy nechtění pochopit. Musím říci, že za roky spolupráce s AKT považuje vetšina kluků z PJ jejich činnost za zcela samozřejmou. Přeji všem členům AKT i PJ hodně úspěchů v další spolupráci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 10:23:50 20. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
re GOOR00 Ty to vidíš policejníma očima. Mám možnost mluvit s lidma během opatření a věř mi. Běžní lidi cití k příslušníkům pořádkových jednotek posvátnou hrůzu. Nejde o nenávist nebo něco takového. Běžní lidé se opravdu policistů pořádkových jednotek bojí. Netvrdím, že je to špatně, to v žádném případě. Svědčí to o tom jaký má výstroj tzv. těžkooděnce efekt. Zažil sem paní, která mně prosila, abych ji provedl do metra kolem kordonu SPJáků. Když sme procházeli kolem myslel sem že omdlí. Ta snad zapomněla i dýchat. Představ si, že jsi obyčejný člověk a o příslušnících pořádkových jednotek nic nevíš. Stojíš naproti chlapa, co díky krunýři vypadá jako kdyby strávil celý život v posilovně. Ten člověk nevydá ani hlásku. Skrz ztmavené hledí nevidíš oči, obličej, nic co by připomínalo člověka. V rukavicích vypadá, jako kdyby rukama ohýbal ocelové tyče. Zažil si někdy, že by se SPJáka v plné výstroji někdo zeptal na cestu? Něco jiného jsou notoriční demonstranti a extrémisti z obou stran politického spektra. Ti si ale taky dovolí na těžkooděnce zaútočit jen ve velké skupině.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 08:43:20 20. 04. 2010
default.png
Hezky psaný článek. Nicméně si nemyslím, že běžná veřejnost považuje těžkooděnce za nějaké mlátičky bezduše rubajíc dav. Ona za to může spíše situace ve společnosti, kde je chaos v zákonech a nejvyšší představitelé státu si dělají co se jim zachce. Potom se netřeba divit, že občan si chce také dělat co ho napadne. A všemu dodají korunu krvežíznivá média, která pod rouškou zpravodajství udělají z malé potyčky bitvu u Kurska. A že by si AKT a PJ lezly do zelí, je málo pravděpodobné, protože se vždy najde někdo kdo se přišel poprat a to si jaksi vymluvit nedá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 01:18:09 20. 04. 2010
Andras.jpg
Starsky: Vím dobře, o kom mluvíš. Nejvíce je mu vyčítán asi jeho projev u vily Milada, kdy vyzýval jménem zákona, po tom, co všechny snahy AKT o "mírumilovné" ukončení situace vzaly po svém. Zažil jsem s ním ale i mnoho akcí, kdy jeho rozhodnost, a charisma, vyřešily situaci ku prospěchu všem. Co si budeme nalhávat, i lidé u AKT občas musí znát meze, kdy tolerance končí, a je jen krůček k počátku represe. Jinak Lukáši, velice dobře napsaný článek. Ovšem, dodal bych, že se členy SPJ mnohdy ani problém není, konec konců, jsou to profesionálové. Horší to je s ostatními KPJ, kdy jeho členové musí mnohdy z volna, do zelených, od rodin, do horka, poslouchat štvavé řeči "demonstrantů" apod. Potom je jen krůček ke štavňatému zákroku...známe, a klukům s nedivím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 23:18:02 19. 04. 2010
Starsky.jpg
Hezký článek, ale Pokud budou v řadách AKT takový kolegové jako jeden nejmenovaný kolega z PMJ " ten celý do plešata vysoký" někteří víme o kom je řeč, budete všem jen za bandu která se de podívat na demonstraci z výsledkem ještě více znepřátelených lidí mezi sebou. Píšu zde sice pouze za sebe, ale vím že s tímto názorem nejsem rozhodně sám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio