Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

CZ 75 P07 DUTY RECENZE (REDAKCE)

CZ 75 P07 DUTY RECENZE
CZ 75 P07 DUTY alias DUTY
Foto: CZUB

Hledal jsem na internetu i v časopisech nezaujatou recenzi této zbraně od České zbrojovky v Uherském Brodu.  Ale opravdu nezaujatou recenzi jsem nikde nenašel.  Na jedné straně byly recenze střelců České zbrojovky, které o zbrani mluvily v superlativech, na druhé straně komentáře zarytých Glockařů, kde se používaly slova jako hnus, šmejd apod. Nezbývalo tedy, než si udělat vlastní obrázek.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 24. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:28:58 29. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Chip
Takže argumentace.

Výdrž pistolí CZUB:
Jsi závodní střelec. 40 000 ran by bez problémů oddělalo i Glocka. ty ale stříliš z Čízy a Glocka si šetříš. Najdeš desítky střelců, kteří ti řeknou, že museli na Glockovi měnit součástky. Pokud bychom měli ve výzbroji Glocka, ta bedna by byla plná Glocků, protože znám přiliš mnoho policistů, kteří se ke zbrani, ale i všeobecně k vystroji chovají velmi špatně. Zkus otestovat Glocka na 40 000 ran a vysledek bude stejný jako u Čízy, budeš měnit ruplé součástky.



Nemáš u jednotlivých zbraní zjištěno čím byla nefunkčnost způsobena:

Ani ty nemůžeš tvrdit, že v té bedně jsou jen pistole, které přestaly fungovat vlivem výrobní vady. Prasklý rám budiž, špatný rail budiž, ale havárie zbraní v důsledku zanešení nečistotami, nefunkčost uderníku v důsledku zanešení vlákny z hadrů, nefunkčnost v důsledku neodborných zásahů atd. Kolik takových zbraní tam asi je.


Dvojí cenovou politiku mají i jiné zbrojovky, třeba Glock:

Vím Chipe, že jsi zarytý Glockař. Zamysli se jestli není tvůj kritický pohled způsobený spíše obchodní politikou CZUB. Mezi námi: Ve spojených státech se Glock 19 seriové výroby prodáva za 500 Dolarů +- 20 dol. To je 10 000Kč. Jak je možné že v České republice se prodává Glock 19 za 16 000 Kč. Že by dvojí cenová politika zbrojovky GLock. Ano přesně tak dvojí ceny. U nás je dražší Glock stejně jako Číza. Proč protože zakazník za tu cenu koupí. Nevím proč se tedy opíráš jen do CZUB, když zbrojovka Glock v České republice dělá to samé. nebo si viděl někde nový Glock 19 za 10 000 Kč?

Vzahraničí jsou asi blbci protože si české zbraně chváli, jen my sme ti nejchytřejší. Něco jako: Všichni jsou blázni jen já sem letadlo.

Ja netvrdím, že CZUB vyrábí nejlepší zbraně na světě, ale s jistotou budu tvrdit, že zbraně CZUB jsou kvalitativně srovnatelné se zbraněmi kterékoliv známé zbrojovky. Když ty tvrdíš, že jde o shit, tak jak je možné že v roce 2003 vyhrála CZ 75 D Compact P01 byla americkým časopisem Guns& Ammo nominována na zbraň roku. Asi ne protože je špatná. Když se podíváš na web, tak zjistíš, že všude se píše o českých zbraních, jako o kvalitativní špičce, jen v čechám od čechů slyšíš, fuj hnuj.

Dvoji kvalitativní provedení by znamenalo dvojnásobné náklady. Zbrojovka by nepřežila rok:

Ano už sem slyšel i výmysly o dvojí kvalitě zbraní zbrojovky. Ty pro český trh z horších materiálů ty pro zahraničí z lepších. Kolik by asi zbrojovku přišlo nakupování dvojího materiálu. A jak by asi probíhala výroba? Jeden den pro export, jeden pro český trh? Jsem strojař, takže vím, že jen příprava materiálu pro dvojí provedení výrobku stojí neuveřitelný majland. CZUB by se nevyplatilo při takových nákladech ani vyrábět. Nehledě, že bys musel mít dvoje skladovací prostory, aby se materiály nepomíchaly, dvoje výrobní linky atd, Dvoje formy pro lití, každý materiál se rozpína a chová jinak. Blud a nesmysl. Kdo ke strojařině čichnul, ten ví o čem mluvím.


K českým vynálezům:

Jistě máš pravdu kdybychom nebyli první my, vynalezne to později někdo jiny. Ale my češi nedokážeme být hrdi na nic, co jsme udělali dobrého, zato dokážeme velice dobře kritizovat a pomlouvat. Když jednou za čas vyhrajeme olympijádu, tak na hubě nosíme namalované české vlajky a na druhá den budeme olizovat podrážky, kdejakému blbci s cizineckým pasem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAX-PAYNE 23:14:51 28. 04. 2010
default.png
Zdravím kolegové.
Rád bych také přidal pár řádek do této diskuze. Měl jsem před pár dny možnost si na střelnici, ze zvědavosti, zapůjčit Dutynu a vystřílet z ní 200 nábojů. Není to mnoho na to, dělat závěry.
Dle mého, je CZ 75 P07 DUTY pro Uherský Brod krokem vpřed. Příjemně se drží, střílí se z ní klidněji a dle mého soudu i přesněji, než z G19 ( mám G19 už 5 let) a mile mne překvapila její váha.
Mám jen trošku problém s manipulací zbraně při vypouštění závěru. Zdá se mi, že záchyt závěru je dost daleko od spuště. Ani na několikerý pokus se mi jej nepodařilo odmáčknout jednou rukou, až při pužití druhé. Možná je to jen můj pocit, ale toto mi potvrdilo více střelců. Zřejmě půjde jen o to to nasušit, ale dělalo mi to docela problém a to si myslím, že mám poměrně dlouhé prsty.
Nemá cenu zde nějak tuto zbraň hanit nebo nadměrně vyzdvihovat. Každý si musí udělat svůj názor. I s tou nejlepší zbraní, pokud je její střelec lopaťák nic netrefíte. Naopak, dobrý střelec dokáže čarovat téměř se vším.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:51:33 28. 04. 2010
Chip.jpg
Tady nejsme na táboře lidu, Lucky! Tak se laskavě neodvolávej na všechno co vymyslelí Češi. Mluvíme tady o zbraních a ne o hromosvodu. Zatím si neodpověděl na žádný z argumentů o kterých jsem mluvil. Já si vytvářím zkušenosti z každodenního střílení, z účasti na desítkách mezinárodních střeleckých závodů, ze sedmi let práce střeleckého instruktora a z každodenních rozhovorů s policejními a vojenskými zbrojíři.Takže prosím, nechoď na mě s kontaktními čočkami!
Mimochodem, doporučoval bych se maličko více věnovat základům argumentace a logiky. Tvrzení, že nebýt nějakého vynálezce, nikdy by nedošlo k vzniku vynálezu je logický nesmysl. Myslíš, že kdyby nebylo Newtona, Einsteina, Fleminga, nikdo by neobjevil Gravitační zákony, Teorii relativity a Penicilin? Objevil, hochu objevil! Možná o pár měsíců později, ale určitě objevil. Tvoje teorie platí pouze u uměleckých děl, ne u vědeckých objevů a vynálezů...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:04:19 28. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re GOOR00

Nenech se vysmát. Viděl sem už hodně havárií zbraní, ale ještě jsem nikdy neviděl Walthera mod. PPK rozloženého střelbou i kdyby to byl dědeček prastarý. Jestli je nějaká zbraň nesmrtelná, je to Walther PPK. Fabrika Carl-Walther udělala podle mně obrovskou chybu, že zbraň přestala vyrábět.

Walther PPK je synonymem krásy, elegance a účelnosti. Je to šlechtična mezi zbraněmi. Touží po ní celá léta. Walthery PPK z licenční výroby od Manuhrinu, maďarské zbrojovky FEG nebo ty současné od Smith&Wesson nemají ten šmrnc.

Seš na hlavu. Tahle stará dáma z rokku 1938 přežije všechny současné zbraně. Vůbec bych se z ní nebál střílet.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 15:39:17 28. 04. 2010
default.png
Já osobně mám nejraději svého Walthera mod. PPK rv. 38. Sice už ho prakticky nepoužívám, protože je to historický kousek s původními díly a nechci ho poškodit. Nicméně se mi s ním střílelo vždy perfektně a to i přes to, že už má nastříleno tolik, že si to ani nedovolím odhadovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:46:09 28. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re X

Ono každá zbraň má své oblíbené střelivo. Třeba když sem střílel z walthera P99, ten nechtěl vůbec žrát přebíjené střelivo. Jak říkáš pocit ze střelby a úchopu je subjektivní záležitos.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 11:41:13 28. 04. 2010
default.png
Měl jsem možnost porovnat mezi sebou K100,CZ 75D Compact, DUTY a Glock 17. Moje subjektivní hodnocení asi takto:
DUTY a Glock 17 na srovnatelné úrovni. Obě zbraně mají podobná mířidla která mi velmi vyhovují. Díky nim jsem zasahoval i vzdálenější cíle . Zklamali mě mířidla K100 a CZ 75D (tečky) Těmito mířidly se mi nedařilo trefovat vzdálenější cíle. Je to ale individuální jelikož kolega zvyklý na K 100 s ní trefuje v pohodě. Zkrátka pro mě DUTY je dobrá. Přemýšlím že prodám G17 jelikož je velká a mám rád DASA spoušť. Vlastním ještě CZ 75D compact P01 , ze kterou jsem zatím naprosto spokojen (nastříleno cca 3000). Akurád v ní nefungují přebíjené střely od Aresu 124Gr.RMBR EPRX (asi moc úzká nábojová komora, střela se jakoby v komoře kousne kousne a čouhá milimetr ven)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 01:50:00 28. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Chipe ja kupuju na základě vlastních zkušeností, navíc víš, že nejsem soutěžní střelec. Ty vystřílíš 40 000 nabojů za rok. To dá zabrat jakékoliv zbrani.

Já měl 9 let Glocka a nedá se říct, že by to byla naprosto bezproblémová zbraň. Výměna úderníku, výměna patek obou zásobníků, výměna záchytu závěru.

Ja si myslím, že čeští střelci glorifikují Glocka, protože dost málo věří ve schopnosti české výroby.

Můžu jmenovat vyroky typu: ASP je lepší než ESP, ASP je lehčí než ESP, (tento výrok jsem lehce vyvrátil), Glock je lepší než Číza, Volkwagen je lepší než Škoda, Cola je lepší než Kofola, Všechny hodinky jsou lepší než Primky a můžu jmenovat dál. Kdyby hovno mělo nálepku USA, češi budou tvrdit, že je to luxusní delikatesa.

Češi jsou národ trpící syndromem malosti. České zboží dokážou ocenit jen v zahrabničí.

Kamaráde český vědec vymyslel kontaktní čočky, doteď by všichni chodili s popelníkama na nose. Bez českého umu by se lodě mělý ploutve místo lodního šroupu, pole by se orala klackem. Krevní skupiny by neexistovaly a lidi by umírali na otravu darovanou krví, Baráky by hořely pač by nikdo nevěděl co je bleskosvod, orientoval by ses podle mechu na stromě protože buzoly by nebyly, nanovlákna by se dnes nepoužívaly, protože by nikdo nevěděl co to je a jak se to dělá, teroristi by neměli semtex :-D a misto tramvají by jezdili asi koňské povoz. Na tohle všechno a další přišli češi.

Ale my se můžem pos..t, když sem příjdou amíci a nabídnou nám olítané letadla. Masaryk o češích řekl: "Je to můj národ sluhů". a měl sakra pravdu.

Zajímavé mně Číza nikdy nezklamala, ale Glock už parkrát ano. Nebude to přistupek člověka spíš než zbraní?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:35:06 27. 04. 2010
Chip.jpg
Přijeď do Poříčan a já ti jí vysypu na hlavu...:-) Nebuď labuť Lucky, tady nejde o tabák v hlavni. Tady jde o mizernou kvalitu vytahovačů, vyhazovačů, pružin a dalších dílů. Proč už není u policejních zbraní, žádná povrchová úprava vnitřku zbraní? Proč z railu padají světelné moduly?Proč praskají hliníkové rámy? (třeba u mého compactu)Proč mají VEŠKERÉ zásahové jednotky, URN a cca 90 % celorepublikových útvarů jinou, (nejmenovanou) krátkou zbraň? :-)
TO GOOR00: S nákupem naprosto nové věci není radno spěchat. Počkal bych, až jak si Duty povede v armádě, v praktické střelbě, na zkušenosti majitelů atd. Stejně se budou vychytávat chyby. Kupovat na základě několika oslavných članků, bývá nerozum.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:57:59 27. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Chip

Chipe třeba máš pravdu, ale já tu bednu na vlastní oči neviděl. Ale když vidím jakým způsobem někteří kolegové zacházejí se zbraněmi, tak si nejsem jistý jestli ta bedna plná zbraní není výsledkem dobytčího přístupu, spíš než výrobní vady.

Ve zbrani kolegů už se mi podařilo najít hodně věcí, včetně kamení, tabáku, hadrů, drátků apod. Dokonce jsem zažil kolegu, který používal hlaveň zbraně jako úkryt pro rezervní propisku. Všechno k čemu se chováš špatně se ti jednou vrátí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio