Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

CZ 75 P07 DUTY RECENZE (REDAKCE)

CZ 75 P07 DUTY RECENZE
CZ 75 P07 DUTY alias DUTY
Foto: CZUB

Hledal jsem na internetu i v časopisech nezaujatou recenzi této zbraně od České zbrojovky v Uherském Brodu.  Ale opravdu nezaujatou recenzi jsem nikde nenašel.  Na jedné straně byly recenze střelců České zbrojovky, které o zbrani mluvily v superlativech, na druhé straně komentáře zarytých Glockařů, kde se používaly slova jako hnus, šmejd apod. Nezbývalo tedy, než si udělat vlastní obrázek.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 24. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 01:50:00 28. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Chipe ja kupuju na základě vlastních zkušeností, navíc víš, že nejsem soutěžní střelec. Ty vystřílíš 40 000 nabojů za rok. To dá zabrat jakékoliv zbrani.

Já měl 9 let Glocka a nedá se říct, že by to byla naprosto bezproblémová zbraň. Výměna úderníku, výměna patek obou zásobníků, výměna záchytu závěru.

Ja si myslím, že čeští střelci glorifikují Glocka, protože dost málo věří ve schopnosti české výroby.

Můžu jmenovat vyroky typu: ASP je lepší než ESP, ASP je lehčí než ESP, (tento výrok jsem lehce vyvrátil), Glock je lepší než Číza, Volkwagen je lepší než Škoda, Cola je lepší než Kofola, Všechny hodinky jsou lepší než Primky a můžu jmenovat dál. Kdyby hovno mělo nálepku USA, češi budou tvrdit, že je to luxusní delikatesa.

Češi jsou národ trpící syndromem malosti. České zboží dokážou ocenit jen v zahrabničí.

Kamaráde český vědec vymyslel kontaktní čočky, doteď by všichni chodili s popelníkama na nose. Bez českého umu by se lodě mělý ploutve místo lodního šroupu, pole by se orala klackem. Krevní skupiny by neexistovaly a lidi by umírali na otravu darovanou krví, Baráky by hořely pač by nikdo nevěděl co je bleskosvod, orientoval by ses podle mechu na stromě protože buzoly by nebyly, nanovlákna by se dnes nepoužívaly, protože by nikdo nevěděl co to je a jak se to dělá, teroristi by neměli semtex :-D a misto tramvají by jezdili asi koňské povoz. Na tohle všechno a další přišli češi.

Ale my se můžem pos..t, když sem příjdou amíci a nabídnou nám olítané letadla. Masaryk o češích řekl: "Je to můj národ sluhů". a měl sakra pravdu.

Zajímavé mně Číza nikdy nezklamala, ale Glock už parkrát ano. Nebude to přistupek člověka spíš než zbraní?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:35:06 27. 04. 2010
Chip.jpg
Přijeď do Poříčan a já ti jí vysypu na hlavu...:-) Nebuď labuť Lucky, tady nejde o tabák v hlavni. Tady jde o mizernou kvalitu vytahovačů, vyhazovačů, pružin a dalších dílů. Proč už není u policejních zbraní, žádná povrchová úprava vnitřku zbraní? Proč z railu padají světelné moduly?Proč praskají hliníkové rámy? (třeba u mého compactu)Proč mají VEŠKERÉ zásahové jednotky, URN a cca 90 % celorepublikových útvarů jinou, (nejmenovanou) krátkou zbraň? :-)
TO GOOR00: S nákupem naprosto nové věci není radno spěchat. Počkal bych, až jak si Duty povede v armádě, v praktické střelbě, na zkušenosti majitelů atd. Stejně se budou vychytávat chyby. Kupovat na základě několika oslavných članků, bývá nerozum.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:57:59 27. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re Chip

Chipe třeba máš pravdu, ale já tu bednu na vlastní oči neviděl. Ale když vidím jakým způsobem někteří kolegové zacházejí se zbraněmi, tak si nejsem jistý jestli ta bedna plná zbraní není výsledkem dobytčího přístupu, spíš než výrobní vady.

Ve zbrani kolegů už se mi podařilo najít hodně věcí, včetně kamení, tabáku, hadrů, drátků apod. Dokonce jsem zažil kolegu, který používal hlaveň zbraně jako úkryt pro rezervní propisku. Všechno k čemu se chováš špatně se ti jednou vrátí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 21:39:45 27. 04. 2010
default.png
No koukám, že se vždy najde arogantní člověk, který si dá práci s registrací, jen aby mohl prudit po fórech (viz. MAREKF). A přitom jej vlastní vlákno diskuze vůbec nezajímá. Navíc tu bude osočovat lidi jejichž práci by nedělal, ale bude první kdo tyto lidi bude volat.

Nicméně k tématu. Koukal jsem v popisu, že vypouštění kohoutu je taky na bezpečnostní ozub což, přiznám se, se mi moc nelíbí. Osobně bych spíše přivítal úplné vypouštění s pojistkou. Ale jinak se mi zbraň líbí a docela přemýšlím, že svoji 85ku pošlu do propadliště dějin.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 20:28:27 27. 04. 2010
Chip.jpg
Pak je asi na čase přestat takové předražené věci nakupovat... Výrobce pak bude muset cenu snížit... :-) Sám střílím závody zbraněmi ČZ UB, ale chování firmy považuji, mírně řečeno, za velmi nesolidní. Co se týká Tvého přesvědčení o kvalitě zbraní České zbrojovky... Co takhle napsat článek o hromadících se závadových compactech v dílnách zbrojířů PČR? Jesli chceš, vezmu tě do dílny zbrojíře v Poříčanech. Je jich tam zatraceně veliká bedna. Ale o takových věcech se holt nepíše...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 22:43:10 26. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re MarekE

Odpověděl jsem stejným tónem jakým jste začal. Nepovažuju hrozbu soudem za nejlepší začátek konstruktivní debaty. Není možné se pak divit, že oponent, (v tomto případě má osoba použije stejný tón).

Nicméně zapomeňme na ostrá slova s pojďme ke konstruktivní debatě.

1. Téma slevy:

Pro někoho dost ožehavé téma. Nicméně je zcela běžné a nejen v naší zemi, že se nějaký subjekt zaměří na cílovou skupinu zákazníků, kterým poskytne speciální cenu. Policie ČR tak nakoupila za zvýhodněnnou cenu Auta od Škodovky apod.

Baumax nenabídne policistům slevy na malířské potřeby, protože nejde o cílovou skupinu zákazníků, která by si zcela běžně kupovala malířské potřeby. Podnikatelský subjekt se tak snaží získat si více zákazníků.

Policisté a příslušníci ozbrojených sborů, zcela běžně nosí a používají zbraně. Proto je cílovou skupinou České Zbrojovky.

Nikoho asi nepobouří sleva pro lékaře na lékařské vybavení, kterou zcela běžně poskytují firmy dodávajicí zdravotnický materiál.

Nikoho nepobouří sleva nehořlavého prádla a obuvi pro hasiče, která je zcela běžnou obchodní politikou všech firem zabývající se vyrobou speciálního vybavení.

Stejně tak nikoho nepobouří zvýhodněná cena sportovního vybavení pro vrcholového sportovce. To je taky zcela běžné. A mohu pokračovat.......

Ovšem sleva zbraní pro policisty, nebo sleva na policejní výstroj nebo civilní oděvní doplňky pro policisty v civilu je pobuřujicí pro dost lidí. Ani ne tak proto, že by to nebylo běžné u mnoha jiných povolání, ale protože mnoho lidí nebere policisty jako vykonavatele běžného povolání. Něco ve smyslu: Patříš k represivní složce, tak si slevu nezasloužíš. Nicméně represe je jen malá část policejní práce, ale nejvíce viditelná. To co tedy mnoha lidem vadí není sleva, ale sleva pro policisty.



Ke zbrani ČZ 75 P07 DUTY:


Nepozoroval sem žádné vůle nebo jakékoliv nepatříčné zvuky. jedinou zvláštností je lech na zkosenou stranu, který zbraň udělá když ji položíte bez zásobníku na bok. Vliv na střelbu nebo držení zbraně to nemá žádný. Zbraň se mi velmi libí a dá li panbůh a ekonomické oddělení co nám dělá výplaty, půjdu si ji příští týden koupit. A se slevou :-D


K obchodní politice CZUB:

Pokud se někde najde dost kupců, kteří zbraň koupí za 14 tisíc, tak proč by ji zbrojovka měla prodávat za 8 tisíc. Ve Spojených státech je obrovský trh z obrovskou konkurencí. CZUB si tedy nemůže dovolit vyšponovat cenu zbraně na stejnou sumu jako v ČR.

Nepovažuju to za nic pohoršujícího. Pokud pro někoho budete provádět pro někoho stavební práce v Praze, kde je běžná taxa pro zedníka 250Kč hrubého, asi taky nepujdete s cenou na 150Kč hrubého jen proto, že je to běžné v Ostravě.

Nicméně v ČR je spotřební zboží, ale i motorová vozidla nebo elektronika dražší než jinde v Evropské Unii nebo ve Spojených státech. Důvod je stejný. Zboží je nabízeno za maximální cenu, kterou je ochoten zákazník zaplatit. Pochybuji, že by to kdokoliv z nás dělal jinak.

Kvalita zbraní České Zbrojovky:

Kolegové z redakce vám mohou potvrdit jedno. Řekl jsem, že se nikdy za žádných okolností nebudu agangažovat v tom, abych nabízel inzerci na stránkách www.policista.cz jakékoliv firmě o které nejsem skálopevně přesvědčený, že vyrabí kvalitní výrobky.

Kolegové jsou toho názoru, že kdo platí ten může inzerovat. nicméně prozatím se daří, že u nás inzerují jen firmy, které vyrábějí špičkové výrobky. Ať už je to Chameleon Fabrics, Magnum, nebo CZUB. Výrobky od každé z těchto firem jsem odzkoušel a nikdy mně nezklamaly.










Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:34:23 26. 04. 2010
Chip.jpg
Slevu pro ozbrojené složky (nejen policisty, ale i vojáky, vězeňskou službu atd)bych neřešil. Zrovna jako nikdo neřeší speciální tarify na volání pro podnikatele, atd. Víc mě sere finanční politika České zbrojovky do zahraničí. Zkuste se podívat na ceny zbraní České zbrojovky ve Spojených státech. Tam z nás skutečně ČZ dělá pitomce... Chápu, je tam zaplněný trh na který se snaží proniknout, veliká konkurence, kratší záruční doba atd. Ale aby tam stála zbraň ani ne polovinu ceny v ČR, to mi příjde fakticky "hochštaplérské."
Co se týká množství výstřelů, je to vysoce subjektivní věc. Mě příjde 8000 ran směšně málo,(kdyby ta zbraň nevydržela víc, musel bych kupovat tři ročně):-)Ale to určitě vydrží. Můj Shadow kousnul cca 40000 a je stále funkční. Jen jsem vyměnil 3 vytahovače, všechny pružiny(za pružiny Wolf) a 5 čepů stavítka závěru. Kdo maličko vidí do zbraní, ví že to je Achillova pata zbraní ČZ.:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAREKF 21:25:03 26. 04. 2010
default.png
Abych pravdu řekl, není mi vůbec jasné proč volíte tento druh tónu. Mě pouze zajímal stav zbraně v polovině její životnosti. Vůle přesně měřit nepotřebuju, jen mě zajímalo, jestli v ní rachtá nebo se výrazněji pohybuje závěr vůči rámu. Do stran pochopitelně...
Vy mi to tedy neřeknete a už ani nemusíte. Až budu mít cestu do Prahy, tak si ji vyzkouším sám.
O tom, že má Baumax taky dvojí ceny jsem nevěděl a abych pravdu řekl, tak to připadá absurdní zase mě. Myslel jsem, že něco takového zákon nedovoluje a marně doufal, že mi to někdo na policejním serveru vysvětlí. Mezitím jsem už trochu pogooglil a ke svému překvapení zjistil, že dvojí ceny opravdu žádný zákon nezakazuje. To jste mi ale mohl normálně říct i vy místo toho Vašeho utrhování.
Předpokládám že zákony znáte lépe než já. Můj postoj byl přirozený, vždyť kdo by nechtěl něco levně, nebo nejlépe zadarmo. Jednou, a třeba už zítra budetete něco chtít vědět vy, a někdo se k vám bude chovat stejně.
Ale s tím, že si může práci policisty vyzkoušet každý zdravý člověk s maturitou jste mě dostal. Ne že bych po ní toužil, co dělám, dělám rád, ale pokud vím, tak mnoho lidí zrovna nenabíráte. :)
Na závěr bych Vám rád řekl, že tento krátký rozhovor byl kromě úřední rutiny při vyřizování zbrojního průkazu mým jediným kontaktem s policistou za 25 let mého života a díky němu jsem konečně pochopil lidi, kteří policii nesnáší. ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 16:52:13 26. 04. 2010
Lukas Heinz.jpg
Pokud vím tak výrobce si může určovat ceny jaké chce. Pokud je tvoji ýábavou chození po soudech,(a znám takové lidi),pak můžeš zkusit soud se zbrojovkou.

Baumax ma zvýhodněné ceny pro živnostníky podnikající ve stavebnictví a v oborech uprav bytových a nebytových prostor. Myslíš, že bych na Baumaxu vysoudil nějaké zednické nářadí grátis? Pochybuju, ale i kdyby ano jeto počin hodný hlupáka a většině normalních lidí by to přišlo jako absurdní.

Spousta lidí policistům závidí rentu po 15ti letech, slevu na zbraně,(byť by pro policistu jde vlastně o pracovní nástroj). Nicméně každý zdravý člověk s maturitou se může k Policii ČR přihlásit a zkusit si, jestli je co závidět. Jo sakra!!! Každý zdravý člověk s maturitou. Možná by tu mohl nějaký invalita nebo člověk bez maturity přihodit nějaký příspěvek, jestli se nevyplatí zažalovat Policii ČR, že nepřijmá invalidy a občany bez střední školy, třeba by někdo vysoudil nějaký ten policejní odznak grátis.


Co se týče vůli: Střelnice Avim je volně přistupná a pistoli CZ 75 P07 DUTY je možné si půjčit za poplatek a vůle si změřit. Vzhledem k tomu, že kluky, (majitele střelnice znám už dlouhá léta), pujčili mi pistoli k recenzi grátis. Možná by se ti vyplatili je zažalovat za diskriminaci, třeba padne nějaké to půjčení zbraně grátis.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAREKF 16:07:28 26. 04. 2010
default.png
8000 výstřelů mi připadá jako relativně dost, pokud je pravda, že má mít životnost kolem 15000 výstřelů. Docela by mě zajímalo, jaké měl ten konkrétní kus vůle.
A pro místní znalce práva. Netušíte jak je ošetřená ta dvojí cena, pro civilní sektor a ozbrojené složky? Mě to zavání diskriminací! Myslíte, že bych mohl s dnešním antidiskriminačním zákonem vysoudit na zbrojovce nějaké to odskodné? Třeba jeden kus grátis by se hodil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio