Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

CZ 75 P07 DUTY RECENZE (REDAKCE)

CZ 75 P07 DUTY RECENZE
CZ 75 P07 DUTY alias DUTY
Foto: CZUB

Hledal jsem na internetu i v časopisech nezaujatou recenzi této zbraně od České zbrojovky v Uherském Brodu.  Ale opravdu nezaujatou recenzi jsem nikde nenašel.  Na jedné straně byly recenze střelců České zbrojovky, které o zbrani mluvily v superlativech, na druhé straně komentáře zarytých Glockařů, kde se používaly slova jako hnus, šmejd apod. Nezbývalo tedy, než si udělat vlastní obrázek.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 24. 04. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu INSP-KLECKA 17:40:32 08. 12. 2012
default.png
Včera jsem se svou DUTY zažil na závodech hotové peklo. Za jendu stage mi 4x zůstal závěr v zadní poloze, za závod potom celkem 10x. Po závodech jsme ji ještě vyzkoušeli a při pomalé střelbě to udělala znovu, při rychlé vše ok. Bylo nás tam dost na to abychom vyloučili vliv nebo nešikovnost střelce nebo špatné střelivo či zásobníky. Máte někdo podobnou zkušenost ? Duty mám přes 2 roky a dosud žádný problém. Díky za každý poznatek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BUKI 08:49:30 05. 04. 2012
default.png
pro lukas-heinz2. Mám na Vás dotaz: koupil jste si tu CZ 75 P07 DUTY ? Jestli ano, tak jak jste s ní spokojen? Chci si koupit pistoli značky CZ, ale mám jeden problém: jsem levák. Co jsem si zjistil informace, tak CZ 75 P07 DUTY je snad jedinná pistole CZ, co jde přemontovat pro leváka. Díky předem za odpovědˇ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CMK 09:30:42 21. 05. 2010
default.png
Ach jo.
Jsou veci, ktere jsou subjektivni (uchop, tvar miridel, manipulace).
A jsou veci, ktere jsou objektivni - spolehlivost a vydrz.

Napsat, ze hlaven Glocka bude po 40.000 ranach oddelana, to chce hodne odvahy. Nebude. STANDARDNE nebude. Ano, muze se stat, ze Glocku praskne ram nebo zaver. A ano, bezne se stava, ze rupne pruzinka zvedajici rozborny plisek, nekomu zachyt zaveru. Ale stava se to jednak mene casto nez uz CZ a jednak jsou ty dily dostupne za zlomek ceny.
Podobne jako Chip nemam duvod nadrzovat Glocku. Zavody jsem do letoska taky strilel Shadowem (od letoska mam STI), ale na noseni pouzivam vyhradne G26 a pokud bych mel jit do sluzby, budu mnohem radsi spolehat na G19/G17, nez na hlinikoveho kompakta, zvlaste, pokud bych s nim mel vice cvicit (tudiz ne beznych par desitek ran mesicne).
Cimz nerikam, ze CZ jsou spatne zbrane. Nejsou. konkretne Shadow zcela pravem dominuje v IPSC divizi PRD. Ktera by mela byt sice o sluzebnich zbranich, ale ja neznam policistu, ktery by Shadowa nosil ve sluzbe na ulici. Ale budiz. Je to vyvazena tezka zbran s vybornym chovani po strelbe a kdyz ma clovek kliku (na rozdil od chipa), tak i spolehliva :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:01:34 04. 05. 2010
Chip.jpg
Lucky, Lucky, mě označit za zarytého Glockaře! Už se mi tři lidi vysmáli...:-) Mám sice Glocka stále doma, ale už jsem ho čtyři roky pořádně nestiskl v tlapce, protože střílím buď Shadowem, nebo služebním compactem...(u kterého mimochodem po cca 15000 rannách praská hliníkový rám. Ty česká kvalito, kde jsi?:-) Co se týká fandovství, nejsem zarytý fanda žádné zbraně, protože to považuji venkoncem za hloupost. Každá zbraň má svoje silné a slabé stránky, mimo to někdo považuje určitou charakteristiku za výhodu a někdo stejné vlastnosti nemůže přijít na jméno.
Pokud mám porovnat Dutynu a Glocka: obě jsou to služební zbraně nižší cenové relace, takže porovnávat je třeba s STI, nebo Sfinxem by byl nesmysl. I když vysoká cena není vždy záruka kvality, jak zjistil jeden nejmenovaný brněnský kolega, s pistolí STI...:-) I tak je srovnávání vysoce subjektivní, vždyť jak třeba porovnat SA/DA systém, s sfa? Někdo prostě rád holky, někdo vdolky... Proto výhody a nevýhody dané možnostmi konstrukce nehodlám porovnávat.
Glock- prostě KLASIKA - vojensky strohá zbraň, vyrobená tak, aby byla maximálně levná a jednoduchá. Výrobce příliš nehledí na estetickou stránku, ( což je ale subjektivní názor), ani na např. pohodlné držení zbraně. Rám zbraně je natolik jednoduchý a výrobně nenáročný, že výrobce může uspořené prostředky použít na vysoce kvalitní materiál závěru a hlavně. Například vysoce kvalitní vývrt je navíc nitridován, takže kousne minimálně 70000 výstřelů, ale viděl jsem hlavně po 120000 vystřelech a byly ještě Ok. Což se o hlavni mého Shadowa po cca 40000 říct rozhodně nedá. Na druhou stranu, u spousty lidí jednoduchý rám nezaručuje kvalitní úchop. Majitele velikých rukou,jako mám třeba já, používající vysoký, "sportovní" úchop zbraně, závěr Glocka nepříjemně "kouše", do dlaně mezi palec a ukazovák. To byl jeden z důvodů, proč jsem s ním přestal střílet. Mezi nectnosti Glocka patří i nutnost skutečně pevného úchopu při střelbě. Pokud držíte zbraň jen měkce, nebo máte pokrčené ruce, čás od času dochází k závadám. Je to patrně způsobeno nízkou tuhostí rámu, která pohlcuje část zpětného rázu. Rád bych zmínil i skutečně férové jednání firmy Glock.
Po cca 40000 ranách mi prasknul závěr, zbraň byla přibližně 8 let stará, takže dávno po záruce. Firma uznala výrobní vadu a ZDARMA závěr vyměnila. Což je jednání hodné obdivu.
CZ- Co napsat? Prostě Klasika! Slušně vyrobená, krásná, (subjektivní hledisko) zbraň, která se fantasticky drží v ruce, alespoň většině uživatelů. Mě osobně se zdá úchop daleko pohodlnější, než u Glocka. Nové zbraně nejsou příliš dobře zpracovány, časté jsou stopy obráběcích nástrojů na vnitřních plochách zbraně. (starší byly vyrobeny kvalitněji). Častým problémem je i nepříliš vysoká kvalita použitého materiálu, obzvláště patrná u malých dílů. (Pružiny, čepy, vytahovače, podavače atd.) To je skutečně problematická věc, která nedělá zbrojovce dobré jméno. Co se týká přístupu firmy k zákazníkovi...ať si každý udělá obrázek sám:-)
Celkové zhodnocení - Materiál a zpracování Glock, design a provedení ve stylu CZ. To by byla ideální pistole! Ale moment! Něco takového už tady máme! Je to Sfinx 3000, jenže ouha, cena je cca 58000 Kč. Takže výsledek je nerozhodný:-(

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 20:54:02 04. 05. 2010
default.png
Mě Walther .22 bohatě stačí (a ještě navíc se mi líbí), patřím k těm co tvrdí, že zbraň je pro střelbu, ne pro varování, takže když jde z pouzdra, je to chvíle kdy jsi připraven zmáčknout spoušť. Koneckonců natažení závěru na Sa58 se při hrozbě stejně nic nevyrovná:-)))
S přesností máš pravdu, nevím jakou má zkušenost Pavel, ale mě hodně sedla, na střelnici při jakémkoliv typu střelby stačí ukázat jako prstem a ono to tam je. Vůbec nemusím hledat mířidla, jsou skvěle udělané, natáhnu ruku a přesně vidím siluetu. V nejbližší době se nechystám na výměnu za jinou značku, max mi vyhovuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:51:21 04. 05. 2010
Lukas Heinz.jpg
Nevím jak u koho, ale pochybuju, že člověk znalý zbraní vás bude mít za exoty. Walther P22. Diskrétní, přesná a nebezpečná. Spíše za exoty považuju střelce, kteří u sebe nosí cosi, co se podobá malému ručnímu dělu v ráží 44 magnum. Je jisté, že pokud se vám podaří takový kanón použít na ulici, ať už dle dikce zákona, či mimo ni, kamkoliv následně vejdete, budete známí jako:"Ten jež nosí bezbolestnou". Ne každý ale stojí o takovou popularitu

Pokud naopak použijete dobře a přesně 22cítku, může si i relativně blízko stojící svědek myslet, že ten chlápek s nožem se sesypal v důsledku náhlé srdeční příhody.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 18:43:29 03. 05. 2010
default.png
Přesně jak píšeš, nádherná zbraň, kterou není problém skrytě nosit i v létě. Na střelnici dlouhodobě dobré výsledky, prostě mi lehká holka nějak "sedla":-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 18:14:43 03. 05. 2010
Pavel J. Bílý.jpg
X1-RAY - možná tady budeme mezi "devítkáři" za exoty, ale i já nosím mimo službu P.22 - na běžné nošení bezvadná, lehká, pěkně padne do ruky (pravda, nemám žádné "lopaty"), i u mne za 4,5 roku bez závad. Zatím tu bohudík nejsme v takovém srabu, aby s sebou musel člověk tahat venku bazuku nebo "alespoň" pětačtyřicítku, a tak jako pojistka tahle "lehká holka" bohatě stačí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 17:02:32 03. 05. 2010
default.png
To je zralé na to, založit hlasování o nejlepší zbraň:-)))
Nemám nic proti ČZ, ale je zvláštní, že Glock mi vždycky nějak prostě líp padnul do ruky a i výsledky jsou lepší. Na Berettu 92F nedám dopustit, jenom je to holka velká a těžká.
Možná se to někomu nebude líbit, ale pro osobní ochranu a skryté nošení je nejlepší Walther P22, za 5 let ani jedna závada :-)



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 16:04:02 03. 05. 2010
default.png
Mimo téma:

re Lukas Heinz

CZ75D Compact P1,jsem mi pořídil vedle glocka 17 proto abych si na tuto zbraň zvykl a trénoval s ní. V práci s ní moc nenastřílím (80 ročně) tak to doháním ve volnu. Cca po roce musím dodat že mi přirostla k srdci. Na osobní obranu nosím jenom CZ. DASA systém mi přijde bezpečnější s nábojem v komoře než glock. Na zbrani mi vadí odlupující se lak např. okolo zásobníkové šachty, pochybuji o pevnosti hliníkového rámu (mimochodem hliník nekoroduje)ale jinak mám tuto zbraň rád. Zbraň bohužel trpí neduhy sériové výroby. Oproti tomu glock je velmi jednoduše postavená zbraň kterou kompletně rozloží a složí dohromady každý laik po shlédnutí instruktážního videa na youtubu. U gloku mám divný pocit z úchopu, za to u CZ je ergonomie na jedničku. CZ by se měla čistit po každém dešti, určitě vyžaduje větší údržbu. Ja si ji velmi oblíbil a proto mě neobtěžuje její údržba ale naopak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio