Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policie po volbách. Co můžeme čekat? (REDAKCE)

Policie po volbách. Co můžeme čekat?
Kam policii nasměřují volby?
Foto: P-CZ

Volby se nezadržitelně blíží a i tentokrát politické strany ve svých volebních programech neopomněly téma bezpečnosti. Jejich návrhy se tu více, tu méně dotýkají Policie ČR a jejího vnitřního fungování. Podívejme se, jaké změny v oblasti vnitřní bezpečnosti by strany chtěly prosadit.

Autor: Pavel Komínek, Michal Tošovský
Publikováno: 21. 05. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu S-LV 16:06:29 30. 06. 2010
default.png
J-WAYNE [2010-06-30 14:11:16]: Tak ono vnitro není jen Policie a v tom je taky možná problém, vnitro má pod sebou tolik různorodých činností, že právě tím je pro "odborníky" tak zajímavé. Takže bývalej polda by taky nemuselo být terno zase pro ostatní složky MV, ale určitě by tohle ministerstvo měl řídit člověk, který dokáže takto významný resost řídit objektivně a bez podpory nebo tlaku šéfů nějakých bezpečnostních služeb nebo bez ovlivnění svojí manželkou, která má na Olomoucku realitní kanceláře :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE PO_SLUŽBĚ :: 14:11:16 30. 06. 2010
J.Wayne.jpg
S-LV [2010-06-30 02:26:41]:

také jsem "nadšen" proč se na postu ministra vnitra jednou neobjeví bývalý policista a cpe se tam pokaždé jen "kapacita", které jde jen o to získat velice cenné informace.. a tyto využít ve svůj prospěch.. velebnosti jdu b**** :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 02:26:41 30. 06. 2010
default.png
Tak a je to:-( Nejhorší kombinace, které se příslušníci bezpečnostních sborů asi nejvíc bojí je tu. Kalousek, kterej po nás "jde" už léta letoucí, teda spíš po našich platech a odborník John. Proč Vnitro vždycky dostane nějakej na slovo vzatej fachman? To zase bude jako za Rumla, to byl taky odborník jak víno:-)S Matrama se pereme dodneška a některý vraky od Helbigů taky ještě bohužel "slouží".
Takže, když už nás povede ten veřejně věcný spisovatel, využiju toho k vyjádření svých pocitů... Nastává bohužel asi další období Temna (A. Jirásek) ze kterého možná vzejde pokračování Mementa (R. John)...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:06:02 29. 06. 2010
honzad..jpg
S-LV:
jo, taky bych neco takoveho cekal... ale stejne vam, chlapi, reknu. ten vas resort, ten ma teda na lidi pech.

Po takovych exemplarich jako byl standa, nebo treba icko si ted na to brousi zuby john, kterej byl napred jako "objektivni novinar" pevnou oporou zelezneho medilani vlivove agentury, ted slape pro ABL a jeho akce na Nove, kde bral prachy jaksi "bokem" od urcitych firem/osob za urcite reportaze ...
.... inu: jako ministr vnitra bude jiste zcela nezkorumpovatelny a nevidiratelny.... zkratka dalsi idealni politicky bojovnik proti zloradu!!! :-):-)

kdyby to nebylo k smichu, je to k placi. Mam skoro pocit, ze cim vetsi grazl, tim veci ambice ridit ve state policii :-( .. no, logiku to samozrejme ma :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 14:32:55 29. 06. 2010
default.png
No já čekám, že se objeví teze, že by prořídlé řady policistů bylo možno za jistých okolností doplnit zaměstnanci ABL :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 13:18:56 29. 06. 2010
default.png
Jen takový útržek z dnešních koaličních jednání: zdroj Aktualne.cz

Dalšími dvěma problémy jsou spory kolem reorganizace cizinecké policie a změn ve služebním zákoně, který se týká policie.

"Souvisí to s tím, jak uspořit v rozpočtu ministerstva vnitra, ale přitom zachovat tu sílu protikorupčního boje," vysvětloval předseda VV Radek John, který si nárokuje křeslo ministra vnitra. "Boj proti korupci bude samozřejmě stát nějaké peníze a současně jsme nuceni k velkým úsporám."

"Zde dostatečně kvete i normální zločinnost, takže v jiných oblastech policie také moc šetřit nemůžeme" oponoval předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. "Co českému občanu pomůže, že sice už nebude muset dávat obálku úředníkovi, zato mu vykradou byt?"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BILY-TESAK 22:00:39 11. 06. 2010
default.png
4 HLAVATA :
Vtipný příspěvek,zejména kdy v nedávné době kdy krajská ředitelství bezhlavě zkopírovala územněsprávní celky. Bravo Langer.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:03:36 11. 06. 2010
Andras.jpg
špunte:
Ano, žel je to nemilé, ale je to tak. Například na odděleních co znám, je tím správným policistou, který tvoří hodnoty policie policista, který má nejvíce uložených pokut lomeno počet odpracovaných hodin. Průměrným policistou je ten, který se vejde s uložením pokuty do limitu pěti hodin na pokutu. Pokuty však musí být nejlépe pouze hotovost v co největších částkách a za dopravu. Zbytek naší "firmy" by se mohl vykazovat tak jak říkáš;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 17:50:13 11. 06. 2010
default.png
ANDRAS [2010-06-11 13:55:09]: v případě že jsi policajt, tak předpokládám že patříš k těm 75-80 % schoných.Reagovat tady na populistické řeči Hlavaty by bylo na dlouho. Nehledě na to, kdo by měl audit u policie provádět. A co jsou kritária těch schopných a tažných! Výše naškubaných bloků, zadržení pachatelů, s následnou ralizací až k pravomocnému odsouzení! Počet počet zdržených a vyhoštěných ilegálů, kvalita znaleckých posudků příp. odborných vyjádření OKTE nebo KÚ. Nebo že ochranné službě "nefláknou" nějakého oblíbeného pravicového politika! Co tedy, aby nebyli u té policie drazí??!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:55:09 11. 06. 2010
Andras.jpg
Hlavata:
Přesně jsi to vystihl. Těch 15%-20% vystihuje akorát počet kolegů, kteří svými schopnostmi, pílí, znalostmi, a výkony jsou pro policii i zadarmo drazí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio