Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policie po volbách. Co můžeme čekat? (REDAKCE)

Policie po volbách. Co můžeme čekat?
Kam policii nasměřují volby?
Foto: P-CZ

Volby se nezadržitelně blíží a i tentokrát politické strany ve svých volebních programech neopomněly téma bezpečnosti. Jejich návrhy se tu více, tu méně dotýkají Policie ČR a jejího vnitřního fungování. Podívejme se, jaké změny v oblasti vnitřní bezpečnosti by strany chtěly prosadit.

Autor: Pavel Komínek, Michal Tošovský
Publikováno: 21. 05. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CZ858 11:24:49 07. 06. 2010
default.png
No jak to tak vypadá, tak metropolitní policie skutečně vstala z mrtvých a je možná blíže než to vypadá. V mediích proběhla zpráva, že radní Blažek čeká na sestavení vlády a je připraven novému ministrovi vnitra předložit návrh zákona o metropolitní policii, který vypracovali na magistrátu. Vzhledem k povolební situaci a postoji jednotlivých stran není nereálné, že k té šílenosti skutečně může dojít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:15:52 07. 06. 2010
default.png
For Hlavata.
Věci jsou někdy jednodušší než se zdají. Pojem za nic, hm. Kolik lidí v této zemi bere peníze za nic, lidé u pásu ve fabrice, doktor na sále nebo učitel ve škole, možná řidič náklaďáků si jen tak jezdí vlastěn za nic. A za co vy pane Hlavata berete peníze, taky za nic?


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HLAVATA 08:45:59 07. 06. 2010
default.png
Jste normální. jenom tlamujete a bulíte nad rozlitým mlékem, proč se na to nevyse...e a nejdete do civilu!!!!! To bylo keců, jak každý zdrhne a nakonec Vás krize a zkušenosti kolegů. kteří odešli do c s nevalným úspěchem přinutila raději zůstat. jen tak na okraj, opravdu si myslíte, že když se v civilu skoro každý potýká se snižováním mzdy a to dosti razantně, že se Vás to týkat nebude??? Já když slyším, že policista sloužící u cizinecké a projíždějící se krajinou služebním vozem pro nic zanic bere 28-30 t. hrubého tak to je mě fakt na blití, skutečně je jeho práce tak nadhodnocena!! Vyhazuje se z okna a potřebným se nedá, to je bolavá pata. O povolování pobytu nemluvě, tam to zvládne úřednice za 15t. a na kontrlolu ubytoven jich stačí pár. Už aby byl zvolen MV a začal konat!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EYE 22:12:38 06. 06. 2010
default.png
No myslím si, že tady asi nebude nikdo tak naivní, aby si myslel, že se na policejním prezidiu budou rušit mista analytiků pro všechno a pro nic, nebo teplá místa tvůrců na palici postavených závazný pokynu tzv Pičpoků, (pokyn na pi...

Jistě že se bude šetřit na řadových policistech. Začalo se opět mluvit o metropolitní policii.
Vnitro by tím ušetřilo na řadových nehorázné peníze, které by mohlo utratit za rauty, šavličky, služební cesty do teplých krajů apod.

a.) Spoustá bývalých příslušníků PČR slouží u Městské policie a pobírají rentu. Pokud se zřídí Metropolitní a krajské policejní sbory a uniformovaní policisté PČR přejdou pod pravomoc primátora,resp. hejtmana tedy do zaměstnaneckého poměru, odbourá se tak problém rent jak již vyplácených tak budoucích. nehledě na skutečnost, že přes mohutné odchody vlastně lidi neubzudou, protože se sloučí městská a Policie ČR.

b.) Politici se nebudou hádat kdo bude řídit policii, každý hejtman bude mít svou vlastní policii. Policejní prezidium bude jen takový okrasný úřad, neboli zlatý flek pro ty co vědí, že vědí.

Hejtmani budou mít svoji policii a budou mít prostředky, které mohou utratit dle libosti. Resp. Proč by peníze na policii měl utratit za policii, když je může utratit ve svůj prospěch. Bude se tak ještě více šetřit na policistech a za chvíli se bude přijímat cokoliv co má dvě ruce a dvě nohy, jen když to bude dělat za 80Kč na hodinu hrubého.

Protože kdo věří, že hejtmani nebudou ovlivňovat svou část policie je naivní idiot.

Jsem zvědav na tu legrandu až třeba hejtman Ostravského kraje bude z ČSSD a hejtman Olomouckého kraje z ODS. Na hranicích krajů budou probíhat malé příhraniční války dvou policejních sborů.

Tady policejní sbor Olomouckého kraje! Výzva pro osádku policejního vozu Ostravského kraje. Opusťte výsostné území olomouckého kraje nebo bude zahájena plaba!

To bude žrádlo

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MALOMERKY 13:25:39 06. 06. 2010
default.png
To CATANI

Shrnul jste to jednoduše, ale zcela to vystihuje situaci.Pokud se někomu zdálo, že se doposud už šetřilo u PČR hodně, tak to "hodně" Vás teprve čeká. Stát ty peníze nemá a někde je vzít musí, z výdajů (příjmy kolabují). Pochopitelně, bude se šetřit od těch řadových, na prezidiu či vnitru až naposledy...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BILY-TESAK 14:51:19 05. 06. 2010
default.png
Můj názor.
Nehysterčil bych nad tím, jak dopadly volby, myslím, že trochu skromnosti ode všech nám jen prospěje. Bohužel největší tragedií je, že finanční škrty a úspory se dotknou hlavně policistů na řadových útvarech. Řízené podstavy kontra nově vznikající funce na odborech. Chraň Policii nových experimentů jak ušetřit. Ekonomická decentralizace mezi lidi, kteří pouze dokládali utracené prostředky je sebevražda pro rozpočet. Nevím, jestli auditoři provázaní s mechanismem kontrolovaného subjektu jsou to pravé ořechové. Můžeme policisty obavou o místo přinutit vkládat svůj čas a prostředky do práce, která se pomalu a jistě stává koníčkem. Rušit cokoliv s vidinou okamžité úspory, nandat tři specializace na jednoho policistu jistě nepovede ke kvalitní práci. Znovuobnovení jakékoliv činosti bude po čase nákladnější, než se může zdát. Rozmysl, to je to co by mělo v hlavách pověřených být.........klid pro práci všem, co je to tu ještě baví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:11:46 05. 06. 2010
default.png
Pokud do voleb byla policie ve stavu agónie a přežívala, teď nastává boj o holé přežítí a to doslova.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 12:13:15 04. 06. 2010
default.png
Všechny 3 strany deklarují zrušení daňových vyjímek. Takže zdanění výsluh je velmi reálné. Jinak Kaousek říkal, že chce náklady na státní zaměstnance zredukovat přibližně o 10% a jemu jedno, jestli daná ministerstva lidi propustí nebo jim sníží platy :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:46:19 03. 06. 2010
Chip.jpg
S tím Janem Vidímem to je doufám legrace. Člověk který vystudoval policejní akademii jako Jančík plzeňský práva? Jen se na PA zeptejte examinátorů kolikrát viděli pana Vidíma na zkouškách!!!:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STAN 18:27:34 02. 06. 2010
default.png
Jako rentiér který opustil službu po třiceti letech služby si myslím že volby dopadly pro příslušníky ozbrojených sború nejhůř jak mohly dopadnout, to že se Pan Kalousek cpe opět na ministerstvo financí je ta nejhorší varianta jaká nás mohla potkat, příslušníkům v činné službě se sníží platy a mám obavy že dopad na nás rentiéry bude tragický,nejhorší varianta nastane že se renty zruší úplně a nebo se zdaní tak že si půjdeme stoupnout do fronty na pracák.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio