Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policie po volbách. Co můžeme čekat? (REDAKCE)

Policie po volbách. Co můžeme čekat?
Kam policii nasměřují volby?
Foto: P-CZ

Volby se nezadržitelně blíží a i tentokrát politické strany ve svých volebních programech neopomněly téma bezpečnosti. Jejich návrhy se tu více, tu méně dotýkají Policie ČR a jejího vnitřního fungování. Podívejme se, jaké změny v oblasti vnitřní bezpečnosti by strany chtěly prosadit.

Autor: Pavel Komínek, Michal Tošovský
Publikováno: 21. 05. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LIMITUS 12:14:53 27. 05. 2010
default.png
CATANI [2010-05-26 15:16:11]: Souhlasím s autorem článku, kterému ještě jednou děkuji. Máš sice pravdu, že sliby se slibují a blázni se radují a slibem neurazíš, ale na druhou stranu, když vidím, co mají s policií někteří "experti" byt jen v plánu, tak hned vím, koho nemám volit. I když je pravda, že dnes je spíš těžké někoho volit než nevolit. Každopádně článek perfektní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELK 11:20:34 27. 05. 2010
default.png
pro CATANI:

Přeji příjemný den. Osobně si myslím, že napsání článku nebyla zbytečná práce. Nešlo tolik o zachycení toho, čemu věřím a v co nedoufám, ale o poskynutí trochu uceleného pohledu na téma "bezpečnost" ve volebních programech. Domnívám se, že toto téma na stránky policista.cz prostě patří.

Pominu-li osobu autora, kterého příprava na napsání článku určitým způsobem obohatí, má článek smysl tehdy, když je čten a je fajn, když vede k určité reflexi. Díky za ni! Na povolání policisty máme asi dost podobný názor. Přeji Vám prožití nejen jednoho takového dne, jaký popisujete.

A co se týká naplnění volebních programů?
Jeden, dnes již stařičký člověk mi kdysi řekl, že heslo rytířů bylo: "ne slova, ale činy". Tak si jen přeji, aby se něco z takové rytířskosti objevilo i v našem zákonodárném sboru. Podle mého názoru jde o poslání, které by mělo naplňovat pojmy, jako jsou čest a důvěra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:16:11 26. 05. 2010
default.png
Koho volit? Každého věc. Za sebe mohu říct, že poslední čtyři roky z vývoje policie jsem zhnusen. Když jsem si před 4 lety myslel, že díky už částečně deformovanému vedení dlouhým výkonem ve funkci tzv.managmentu už tady nemůže být hůř, hodně jsem se mýlil.
To co umožnila reforma v podání Langera, dosazení figurek od nejnižšího managmentu až po ten nejvyšší tzv. managment nové generace, tak to je opravdu síla.
A o síle tohoto managmentu hovoří tisíce nových metodických pokynů, nařízení, barevných grafů, nových modrých nátěrů, brožurek, vytvoření z pořadkových policitsů zkušených statistiků(v boji se zločinem zase statistů), kteří místo chytaní pachatelů se více věnují statistice tr.činů a její administrativní podobě či statistice a vykazování své práce, klikání ve svých esiářích, piářích, kepářích a psaní úředních záznamů, že voda teče z kopce.

Autorům bych při vší úctě chtěl vzkázat, že si dali zbytečnou práci, snad nevěří, že jediný bod kterékoliv strany v přehledu by byl někdy skutečně fyzicky realizován.

Základ každé dobré policie je v lidech. Člověk se policistou rodí(nerodí se náborovým či v poslední době u PČR dětským řízením) a stává se dobrým či výborným policistou praxí a zkušenostmi či řádně nabitou odborností. Nikoliv absolvováním plzeňských práv či vysoké zemědělské školy, či případně to co to může nahradit tj. kývání hlavou nahoru a dolů či lezení otvory různých průměrů a hloubek. Chtěl bych ještě dodat, že policistou není ani ten co se za policistu prohlásí, to je jenom v zákoně, tak zase tomu všichni co jste tady v posledních 4 letech nastoupili nevěřte.

Chtěl bych zažít v práci jediný den, kdy nebudu moct slušnému občanovi dodržujícímu zákony této země odmítnout pomoc, abych nemusel psát sálo dlouhý ú.z. či myslet kolik mě toto bude stát zápisů významných událostí, že jsem mu pomohl, či tomu občanovi co denodenně porušuje zákon nemusel vyjít ve všem vstříc, abych nemusel absolvovat to samé martýrium co v případě pomoci slušnému občanovi.
Možná potom se něco změní.

Nevolím papaláše větší či menší, volím idee.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRKA10 11:27:39 25. 05. 2010
default.png
Každopádně, když je řeč o volbách, tak všichni moc dobře víme, co tu udělala ODS s ministrem vnitra Langrem včele. To, co tu všechno napáchali, tak se ještě za pár let bude dávat do pořádku, jestli se to kdy vůbec povede. Za nás doufám, že se k moci opět nedostane ODS, protože to už by byl asi konec. :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 11:36:54 24. 05. 2010
default.png
zajímalo by mě, jestli se dá někde sehnat tabulka, která by shrnovala počet nově vytvořených míst po vzniku nových krajů. Mám totiž pocit, že kraj funguje pořád stejně, jen se naplnila další budova hromadou nových plk. pplk. kpt. sekretářek apod.

V této souvislosti se mi vybaví vtípek:" Kdo je to účetní? . . Osoba, která vyřeší problém, o kterém jste nevěděli, způsobem, kterému nerozumíte."

Když si místo účetní dosadím pozice různých koordinátorů apod. odpověď je pro mě pořád stejná- Osoba, která vyřeší problém, o kterém jste nevěděli, způsobem, kterému nerozumíte...

Jen jsou pánové občas vidět jak si jdou pro další medaily do sbírky.

P.S. ne že bych panu generálovi záviděl, ale nevíte někdo, co za vyznámenání nosí na saku? Když je občas vidět v TV vzpomenu si na jednoho nejmenovaného představitele SSSR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 15:59:07 23. 05. 2010
default.png
Pěkný článek, ale dost pochybuju, že někdo bude něco z toho prosazovat. Jestli vyhraje ODS a vrátí se Langer, potěšpánbů, jestli vyhraje ČSSD, maximálně příjde policejní prezident + pár dalších, co přišli s Langerem o místo a vrátí se tam ti, co byli vystrčeni před těma třema nebo kolik rokama. Ale ostatní je jen blbost. Hesla o tom, že se sníží byrokracie na PP, na krajích, na okresech a já nevim, kde ještě a všichni budou posláni do ulic, tu slyším v podstatě pořád (nejvíc teda asi před volbama), ale nakonec jako vždy skutek utek a situaci v reálu už zná každý sám. Na druhou stranu některý "vize" mě i pobavili. Mám pocit, že např. pod vedením strany zelených bude hlídka v rámci komjunyty policinku rozdávat měkké drogy na ulici a podílet se tak na rozvoji komunity.:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio