Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Radek John: Místo škrtání policejních platů raději propouštění (REDAKCE)

Ministr John: Propouštění místo škrtání platů
Platy se dají udržet - propouštěním
Foto: www.mvcr.cz

(AKTUALIZACE Z 6.8.2010, 15:50 - OTEVŘENÝ DOPIS MV NA KONCI ČLÁNKU) Vláda včera přijala své programové prohlášení, jehož jedna kapitola se věnuje oblasti vnitřní bezpečnosti - a tedy především policii. Podle Radka Johna bude MV hledat úspory raději propouštěním "nadbytečných" policistů, než plošnými škrty v jejich příjmech.

Autor: redakce
Publikováno: 05. 08. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DANIK 20:18:22 24. 08. 2010
Danik.jpg
Musím se podělit. Kolega policista z Ostravy, hlídková služba - ulice, měl 19.500Kč cca čistého. Pak snižování platů(nemají peníze) - rizikový příplatek dolů o cca. 1500Kč K novému roku mu (i mě) milá vláda sníží plat na tarifu o 10% - pro něj cca. 2.2000Kč čistého. Zdá se, že nyní jim opět sníží rizikový příplatek o cca. 1.500Kč Tím se dostává jako policista na ulici ve velkoměstě na nějakých 14.000 plus mínus. Dále 1.9.2010 berou tamním dopravákům směnost - ty budou na 12.000,--?

Takže tímto oficiálně mění názor a v případě, že za tyto peníze mám pracovat, tak letos budu hodně marodit. Tak cca. co měsíc maximálně dva. Tohle už je jasná snaha zničit policii. Jinak si to neumím vysvětlit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 19:44:24 24. 08. 2010
Lukas Heinz.jpg
Rozhovor s předsedou Nezavislého odborového svazu Policie ČR dne od 20:00 na tn.cz

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/ptejte-se-policejniho-odborare-na-cistky-u-policie.html

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMMY82 14:21:27 24. 08. 2010
default.png
Policisté a hasiči nemohou stávkovat ale co by se asi stalo, kdyby všichni v jeden den šli na nemocenskou, nebo jen na ošetření např. k zubaři... Pan R. John by si třeba uvědomil jak jsme potřební...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 21:51:39 23. 08. 2010
default.png
Yup tak ministr mě dnes fakt dorazil a neskutečně pobavil, když řekl, že těm co budou mít vysoký podíl na objasněnosti dostanou vyšší peníz. Ha ha, nedávno se tvrdilo jak čárový systém neexistuje, neboť práce policisty je měřena dle podílu na objasněnosti, pro civilisty, je to jedno a to samé, jen se to nadneseněji říká :-). Vysvětlím následovně - tímto se nebudou dělat větší kauzy, neb z jedné kauzy je jedna čára a tudíž malý podíl na objasněnosti. Dle našich statistiků, je totiž objasnění malé krádeže to samé co objasnění krádeže většího rozsahu, nebo těžké újmy na zdraví atd. a to i přesto, že je tam v této větší kauze třeba deset pachatelů tj. 1 kauza v ní 10 pachatelů = 1 jedna čára a to i přesto, že na takovém případě strávíte pár měsíců a 1 kapesní krádež, kdy pachatel je chycen hned třeba poškozeným = jedna čára, zpracovaná za pár hodin. Dle statistiků je obojí shora uvedené naprosto stejné, neboť jedna čára je jedna čára i když je přitom milion pachatelů :-) super ne. Takže jak sem pochopil ministra je důležitější více čar, tj. malých pachatelů než větší ryby, které je možné třeba realizovat až za pár měsíců, ale jen jako jednu čáru. Nakonec uvedl, že dostanou ti kteří hodně pracují, shora jsem uvedl jak to u PČR funguje. Dále tato věta dává vysokou naději na super peníze lidem, kteří budou nosit švestičky atd. Pokud někdo řekne, že to není pravda, tak neví jak to u PČR chodí, neboť to co jsem uvedl ví tak 90% policistů

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:20:25 23. 08. 2010
default.png
Z-D [2010-08-23 21:14:29]: ty tabulky byly uváděny pro st. zaměstnance a přímo byla vyloučena policie a učitelé, těch se to týkat nemá... samozřejmě, vše se může změnit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu Z-D 21:14:29 23. 08. 2010
default.png
Jak : John rekl pristi rok propustime policisty ktere nepotrebujeme, bude plosne snizeni platu o 10% ale u vsech i u policistu. A pokud myslis ty tabulky ja to vidim ze to bude u vsech statnich zamestnancu ( PCR,ACR,HCR)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:03:28 23. 08. 2010
default.png
Z-D [2010-08-23 19:55:30]: to se má týkat státních úředníků.. policie zatím ne e.... uvidíme

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu Z-D 19:55:30 23. 08. 2010
default.png
Appa: sice kupa zvastu jenze kdyz to oni odsouhlasi da se rict ze mi muzem udelat co?? Velky h..

Btw otazka pro vsechny: NEKDE na netu jsem cetl ze nynejsi vlada ma v planu zrusit tarifni tridy. Co je na tom pravdy?? Podle me kdyz to zrusi tak vse pujde do vetsich sra... nez je to ted

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:44:09 23. 08. 2010
default.png
Tak tohle mě dostalo "Ten, kdo chce pracovat a bude mít výsledky v objasněnosti, ten, kdo bude mít výsledky v boji proti korupci, ten hasič, který udělá hrdinský čin, bude odměněn tak, že bude mít více, než měl dosud." Si dělá srandu?? Asi ho nezajímá, že policie má i složky, které se přímo nepodílejí na objasňování, ale jsou servisní. Také by mě zajímalo co si představuje pod pojmem "výsledky v objasněnosti" ??. Jako čím víc vykázaných pachatelů (tedy logicky co nejmenší práce s co největším výsledkem, tedy obtěžování občanů a dávání pokut v přestupkových řízeních), tím více kaček? Takže kolegové, kteří pracují na závažném případu měsíce a měsíce budou mít jen jeden úspěch, ale budou mít smůlu oproti dopravce, OHS apd. útvarům, které řeší kvanta přestupků?. Jak hodnotit, respk. porovnávat výkon servisních složek, od vedoucích útvarů, přes techniky, operační důstojníky, po kriminalisty v KÚP, atd. atd.???? Dále, i kdyby měli na mysli jen TČ. Každý ví, že vyšetřování je dost individuální, některé se nedají objasnit skoro nikdy, některé stačí jen zadokumentovat a je výsledek. No, jsem velice zvědav!!! Zatím jen kupa žvástů bez konkrétních informací...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu Z-D 18:38:56 23. 08. 2010
default.png
Ten John je fakt kkt. On vidi jen to ze vyhodi nejaky policisty a bude vic penez. Ale az budou povodne tak ho kazdej stat. prislusnik posle do WC pac proc by tam jen ve vlastnim volnu - na vlastni naklady kdyz doma tk tk vychazi s penezma. Hold az zas bude nejaka ,,katastrofa,, tak hold nasi mily ministri zvednou svoje zadky a pojedou odklizet sutiny apod. oni protoze jim nikdo ve vlastnim volnu nepojede.

Radek John: ,,"Bude to bolestný rok," konstatoval John. "Budeme dělat všechno pro to, aby výkon nebyl ohrožen," doplnil s tím, že v dalších letech už jeho resort nebude muset škrtat.- Proc by se mel nekdo pretrhnout kdyz mu seberou 10% z vyplaty, uz jen snizeni u ACR dela znamymu 5000 na vyplate + prip. na bydleni.

Dnes v novinach jsem cetl ze policie uz v noci nebude tolik slouzt protoze nejsou penize za nocni.

Ja to vidim ze s takovou to zkonci tak ze na kazde sluzebne kde je treba 100 lidi zutane 20 a jeste za mensi penize. Davam jako priklad...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio