Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Radek John: Místo škrtání policejních platů raději propouštění (REDAKCE)

Ministr John: Propouštění místo škrtání platů
Platy se dají udržet - propouštěním
Foto: www.mvcr.cz

(AKTUALIZACE Z 6.8.2010, 15:50 - OTEVŘENÝ DOPIS MV NA KONCI ČLÁNKU) Vláda včera přijala své programové prohlášení, jehož jedna kapitola se věnuje oblasti vnitřní bezpečnosti - a tedy především policii. Podle Radka Johna bude MV hledat úspory raději propouštěním "nadbytečných" policistů, než plošnými škrty v jejich příjmech.

Autor: redakce
Publikováno: 05. 08. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 10:26:22 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
APPALACIO [2010-08-19 10:12:00]: Víš, rád bych specielně s tebou tuhle diskuzi už ukončil. Jednak proto, že toto vlákno je o něčem jiném, jednak proto, že se tu spolu takhle hašteříme již několik let a především proto, že vesměs spolu souhlasíme - vesměs.

Já nemám problém s respektem k uniformě, ale mám problém s respektem k některým jedincům, co mě tu obvinují z blbostí a kteří zde blbosti šíří (samozřejmě blbosti z mého pohledu, nemám absolutní patent na rozum, ale o tom je diskuze).

Problém je, že zaměnuješ názorový rozpor a respekt k uniformě. Myslím, že to je u vaší profese celkem rozšířený jev. Jste tak přesvědčení, že uniforma vám dává patent na rozum, že jakýkoli nesouhlas s vaším názorem, považujete za útok nejen na sebe, na vaše ego, ale i na policii samotnou - a to dokonce i na internetové diskuzi. Zde to přece není o uniformě, ale o názorech, argumentech a jejich výměně.

Představa, že když nesouhlasím s Appalaciem, tak nenávidím policii, je absurdní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:20:55 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 09:07:04]: "A rádoby argumenty, že tomu nemůžu rozumět, protože jsem to nikdy nedělal, jsem tu slyšel snad milionkrát. Naposledy v diskuzi o tom, jak hlídka nezastavila, když jí někdo volal k autonehodě, která se stala poblíž. Tak člověk policii pochopil snadno a rychle."

Ano, přesně tohle je to o čem mluvím... povolání policisty má specifika, která nepochopíš, pokud si to nevyzkoušíš.

Hledáš v tom "civilní" logiku, ale tam vtom není.. v určitých konáních je prostě "policejní" logika.

Neznám podrobnosti tebou zmiňované diskuze, ale podle tvé citace mohu chování policistů vysvětlit tak, ze konali to co jim zákon a rozkazy ukládají a tobě se seto nebude jak civilistovi líbit, přesto že policisté nic neporušili...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:15:11 19. 08. 2010
default.png
MATT [2010-08-19 08:42:28]: každý má problém s chybami... já je taky dělám, každý je dělá... většinou to po sobě čtu až kdy to odešlu a když chyby vidím, nelze je už opravit.. je to za každých okolností ostuda, přesto tyhle argumenty jsou podpásovka... na internetových fórech určitě.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:12:00 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 09:07:04]: To nemělo být o konfrontaci. Každý má svůj pohled na svět. Ale jsi na policejním serveru, kam se uchylují policisté, kde si chtějí veřejně pokecat, vyřešit bolístky. Server to není pro ostatní uzavřený, je dobré znát názor druhých, ale je tématicky zaměřený, takže k tomu by jsi měl přihlédnout, že jaksi "jiná" témata jsou upozaděna.

Rozhodně můžeš mít větší a širší pohled než většina policistů. Ono se není čemu divit, když nastoupila celá řada mladých. Nejsou hloupí, jen jsou mladí .-)) Taky jsme měl před 1élety jiné názory než teď .-))

Trošku mě mrzí tohle "Jen kvůli tomu, že někdo řekne, že nosí uniformu, nebudu si před ním sedat na zadek a schvalovat každou hovadinu, co napíše". Směřuješ to k názorům, osobnostem, chápu, ne apriori k uniformě, ale přesto část tvé úvahy mě mrzí, protože to je to co nás hlavně trápí. Respekt k uniformě obecně.

Pokud nebudeš mít ty ani ostatní přirozený respekt k uniformě, tak zbytečně vyvoláváš konflikt už z podstaty. Samozřejmě můžeš mi tu argumentovat tím či oním, slyšel jsem to už vše... ale vadí mě obecný přístup... Nemáte respekt k uniformě a hlavně ho nechcete mít za žádných okolností.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 09:07:04 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
APPALACIO [2010-08-19 08:32:29]: Mám respekt k těm, kteří si můj respekt zaslouží. Jen kvůli tomu, že někdo řekne, že nosí uniformu, nebudu si před ním sedat na zadek a schvalovat každou hovadinu, co napíše. Stejně jako to neděláš ty. A co se týče mé objektivity, tak si osobně myslím, že narozdíl od cca 90% zdejších přispěvovatelů, kteří vidí jen svoje problémky a svoje bolístky, prokazuji tuto vlastnost vcelku nadprůměrně.

A rádoby argumenty, že tomu nemůžu rozumět, protože jsem to nikdy nedělal, jsem tu slyšel snad milionkrát. Naposledy v diskuzi o tom, jak hlídka nezastavila, když jí někdo volal k autonehodě, která se stala poblíž. Tak člověk policii pochopil snadno a rychle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu MATT 08:42:28 19. 08. 2010
default.png
ppepe:

Nechtěl jsem reagovat, ale ty jsi mne k tomu donutil. Asi o školství nevíš nic. Tvá čeština tomu hodně nasvědčuje: byď (ť), by jse (byste) dál už nebudu pokračovat. Vůbec sem nelez, když ani česky neumíš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 08:32:29 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 08:19:42]: Nevím jestli jsi někdy byl polda, ale ono to tak prostě je. Ten, kdo si dotyčné povolání nevyzkouší, nebude chápat na 100proc. chmury a problémy tohoto povolání.. já taky nikdy asi nebudu lékař, učitel, soudce, popelář ani novinář a nebudu chápat všechny zákonitosti a taje těchto povolaní, tak to prostě je.... a pokud nemáš na stránkách o policii a pro policii, více respektu k policistům, tak to je min. na pováženou. Nikdo tě určitě nevyhazuje, ale min. si na tebe ostatní kolegové udělají názor, že nejsi až tak objektivní, jak se snažíš být.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 08:19:42 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
PPEPPE [2010-08-18 23:34:38]: No vidím, že jsi skutečně znalec školství, toho vysokého zvláště...:-)) A svůj názor si klidně říkej, v tom ti nikdo nebrání, jen si potom nezapomen vypláchnout pusu.:-))

A máš pravdu, já jsem typický zastánce komunistů.:-)) Přímo ukázkový příklad.:-)) Každopádně jestli dovolíš, tak bych si dovolil přispívat na stránky dle mé libosti. Sice už vím, že naprosto největší obtížnost vašeho povolání nemůže nikdo z civilu pochopit, protože to se prostě vymyká chápání prostého smrtelníka, ale přesto bych zůstal věrný těmto stránkám - pakliže mi to tedy dovolíš...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu PPEPPE 23:34:38 18. 08. 2010
ppeppe.jpg
QVIDO a PIM-BURGERE
Být Vámi, tak svou měsíční výplatu nechávám rovnou pro potřeby státu. Je to můj názor a jen jsem ho zde zveřejnil. Vím o školství dostatečně mno mne dostupné informace. Ve školství mám i své známé a např. o VŠ ani nemluvě. Zejména pak o braní úplatků, skutečného volna, seminárních výuk které skutečně neprobíhají apod.

To co jsem uvedl je pouze názor byď třeba jednoho jednotlivce a pokud jsme zašli už tak daleko, že člověk oficiálně nemůže sdělit svůj názor, tak mi připadá, že by jste se hodili nejméně do oranžové strany a asi nejlépe do té červené, která tu mnoha let obližovala lidem za svobodu projevu svého názoru. Zamyslete se jen nad tím. (Reagovat na toto již nebudu, protože to stejně nemá význam. To choďte raději na jiné diskuzní stránky a nefušujte do policejních směn, nočních apod.)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NONAME 23:04:46 17. 08. 2010
default.png
Neklesejte na mysli, co když po těch všech slovních (ne) bratech měl náš nový ministr na mysli, že zřídí další oddělení policie, ale ta budou sídlit a hlídky se budou procházet výhradně v pražském podzemním metru, každé oddělení bude mít na starost cca 5 - 6 stanic, a na každou trasu metra bude zřízen jeden odbor s třemi koordinátory a příslušnou administrativou :-) :-) :-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio