Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Radek John: Místo škrtání policejních platů raději propouštění (REDAKCE)

Ministr John: Propouštění místo škrtání platů
Platy se dají udržet - propouštěním
Foto: www.mvcr.cz

(AKTUALIZACE Z 6.8.2010, 15:50 - OTEVŘENÝ DOPIS MV NA KONCI ČLÁNKU) Vláda včera přijala své programové prohlášení, jehož jedna kapitola se věnuje oblasti vnitřní bezpečnosti - a tedy především policii. Podle Radka Johna bude MV hledat úspory raději propouštěním "nadbytečných" policistů, než plošnými škrty v jejich příjmech.

Autor: redakce
Publikováno: 05. 08. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BARNEY 13:19:11 23. 08. 2010
default.png
Je na čase přestat být stádem poslušných ovcí, přestat držet hubu a krok a začít něco dělat!!

Jestli někdo jako formu protestu vidí hodit si marod, tak je to šmejd a nechť si jde marodit do civilu, demonstrace bude opravdu médii prezentována jako demo proti malým platům a vzápětí sdělí světu, že "průměrný policista" si vydělá 25.000,- čistá ruka (jak moc bych chtěl být průměrný a ne originál) a kdo mluví o tom, že přejde na druhou stranu, bude krást nebo brát.. O těch škoda mluvit.. Stejně to neudělají, jen kazí dojem ostatním..

Ivan byl křivák. Věděl to on, věděli jsme to my a tak jsme to spolu hráli. Radek se tváří jako kamarád, ale je to křivák jiného ale stejně nepříjemného zrnka. Kecy jako 10% je nejkrajnější řešení, ušetříme jinde, piště mi, kde se dá ušetřit... Blbost! Sám jsem se nechal zlákat, napsal 5 stran a než jsem to odeslal, řekl Olda: 10% dolu a fertig.

Je potřeba, aby se ostatní lidé i politici dozvěděli, jak to u našich sborů chodí. Kde tečou peníze, komu a kam do kapes. Dost toho sami víme, ještě víc tušíme. Je potřeba najít slušné médium, nebo alespoň jednoho novináře, kam můžeme předávat perličky z naší práce. Jestli se naši nadřízení a politici něčeho bojí, tak jsou to novináři, kteří hledají pravdu.

Pojďme říct pravdu, kolik doopravdy bereme, kolik ubylo (přibylo) funkcionářů po reorganizaci, jak se rozdělují odměny a že se o tom na žádném oddělení nesmí mluvit, že řadový policisti či hasiči se nemají kde nažrat.. Je toho tolik a my už nemáme důvod být zticha..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:16:34 22. 08. 2010
default.png
PPEPPE [2010-08-22 14:14:58]: To je možný, ale to co píšeš ty je myšlený na státní úředníky a policie z toho byla jmenovitě vyjmuta. Pokud někdo vymyslí další věci, tak to nevím, ale tohle konkrétní opatření se nás "zatím" netýká, respk. u policie není na pořadu dne.

Ale u nás je možné vše.. takže s určitou rezervou .-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PPEPPE 14:14:58 22. 08. 2010
ppeppe.jpg
APPALACIO [2010-08-22 09:35:46]: Nevím, nevím, ve středu byla porada ředitelů krajských ředitelství na prezídiu (více raději bez komentáře) a jelikož se plánuje změna služebního zákona na příští rok, změna platových tabulek, výsluh apod., nevím, nevím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:35:46 22. 08. 2010
default.png
PPEPPE [2010-08-21 10:06:45]: Máš pravdu, že se tohle chystá, ale tebou popisované se týká státních zaměstnanců, ne policie a učitelů. Policisté se řídí podle jiného zákona. U učitelů to prý budet ak jinak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PPEPPE 10:06:45 21. 08. 2010
ppeppe.jpg
Ministerstvo práce plánuje od roku 2011 úplně změnit odměňování státních zaměstnanců. Nejenom že chce snížit platy o 10%, ale dokonce zrušit i zvyšování platu podle počtu odsloužených let v práci. Takže mladý čerstvě nastoupený policista může již za jeden kalendářní měsíc brát větší výplatu, než policista sloužící 15 let. Takže se naskýtá problém, že člověk má jít platově o 10% dolu s platovou složkou a ještě bude snížena platová tabulka. Je zatím nezveřejněnou informací, na kolik se sníží zvyšování platu podle odsloužených let v práci. Někdo toto snížení např. přivítá, neboť se mu plat razantně zvýší, někdo silně naopak a pak oněch zmiňovaných 10% z platu bude slabá třešnička, proti dalšímu chtěnému šetření melounů. Dnes tvoří pevná složka platu cca 70%, po změně by prý mohla být pevná složka jen 40% ze současného platu.
Ministerstvo se ale obává jakéhosi odporu a proto má v záloze ještě jednu variantu. Zvyšování platu podle počtu odsloužených let v práci by bylo stále platné, ale maximálně do 15-ti let. I přesto se toto snižování opět dotkne každého a jinak. Někdo toto přivítá, neboť opět může dojít k malému zvýšení platu, neboť tabulky budou pozměněny na vzrůstající částku a u těch déle sloužících opět k razantnějšímu snížení platu než jen o 10%.
Takže tu máme najednou snižování platů a hned 2x.
1. Snížení platu o 10% a zrušení nárůstu platů za odsloužená léta. Zůstane 16 tříd s jen jeden platový stupeň.
2. Snížení platu o 10% a nárůst platu se zastaví při odsloužení 15-tého roku.

Pan ministr Drábek nás však všechny velice ubezpečuje, že se ale razantněji zvýší výkonná složka platu, čímž budou moci vedoucí tuto složku jednotlivě u každého jedince zvlášť měnit, zvyšovat, snižovat a spravedlivě rozdělovat mezi jednotlivci.

Takže se nadřízení konečně dostanou k nástroji jak odměňovat své oblíbené jedince, která nebude tkvět v kvalitně odvedené práci, ale v lezdopr…….ství, bosáctví, donášení smyšlených pomluv na kolegy a pokud možno trávení volného času s nadřízeným a nejlépe pracovat mu zdarma na jeho zahrádce, popíjení pivečka apod. Není to třeba taková malá korupce, proti které chce tato vláda tak strašně bojovat?

A opět co na to pan ministr Drábek? Že prý je tohle všechno jen česká závist, ale to není důvod, aby tyto změny vláda neučinila. (Proč také ne, když odměňování se bude týkat i ministrů, poslanců apod. že.)
Stát chce údajně tímto způsobem ušetřit na státních zaměstnancích cca 8 miliard ročně, z čehož se pak všichni budeme mít lépe. Celkově všemi možnými škrty se má ušetřit mnoho miliard, aby státní schodek byl minimální, ne-li přímo nulový a nejlépe plusový. I přesto se ten plánovaný schodek na příští rok moc nemění za schodky minulých let. Takže můžeme chtít všichni jakkoliv pomoci, ale schodek máme pořád a ne zrovna malý.

Měli bychom spíš razantněji změnit daňovou politiku, která by se týkala právě oněch výběrů daní a pojištění. Již delší dobu silně pokulhává za státy EU. Dlužníků v této věci roste čím dál více a vše není a ani nelze vymáhat, což dokazují šetřené daňové případy u policie, které jdou ve skutečnosti do ztracena, neboť na vymahatelnost nejsou patřičné zákony a nebo pokud jsou, tak jsou velmi benevolentní. Odpisy jednotlivých materiálových složek jsou tak směšné a u některých věcí zarážející, proč podnikatelská sféra vůbec něco takového kupuje. Je to jednoduché, věc se nakoupí na firmu či živnost a věc se používá doma pro domácí účely, nikoliv pro chod firmy. Je samozřejmostí a je mi i těchto lidí líto, že není podnikání jako podnikání, ale pokud některé podnikání je prodělečné, nebo na hodnotě nula a nejsem schopen platit daně, či pojištění, tak jak mohu jezdit na dovolenou, mít nově postavený rodinný domek a v garáži zaparkované luxusní vozidlo. Zde by mělo ministerstvo hledat zkušenosti v Rakousku, kde jdou po tomto hlava nehlava. Chodit rok do práce, vydělávat nulu a neodvádět položky státu. Na=prosto nemožné, z čeho pak za ten celý rok žiju? Platím si životní standart? Jenže, to by poslanci, senátoři apod. nesměli také podnikat v soukromé sféře a nemít tak střet zájmu, jako se razantně uplatňuje u policistů.

Takže se policisté obrňte tolerancí, pomáhejte a chraňte a na nošení nějakých pistolí domu se vybodněte, nebo tyto zbraně nakonec někde ztratíte, či se stane jiné neštěstí, které Vás či jiné bude moc bolet u srdce a navíc budete mít tak velké problémy, že už ani státní zaměstnanci nebudete. To raději noste do zaměstnání své toaletní papíry, ručníky, prostředky na úklid, vodu na zalévání kytek, více teplého ošacení proti mrznutí v kancelářích apod. a doma se chvalte myšlenkou a večer s radostí usínejte, jak všem pomáháte a oni pomáhají Vám. Kam, je však otázka druhá, která nikoho u plného koryta nezajímá.

Navíc nevím zda jste to slyšeli také, ale pokud nějaký policista odejde do konce roku, zaniká i jeho pracovní tabulka na pracovišti, která se již nebude nahrazovat. Proto mne zaráží myšlenka, co by se stalo s takovým oddělení, kde by odešlo do civilního sektoru třeba polovina lidí. Na to mi ale nikdo nebyl schopen odpovědět. ONo to je jasné, on s tím nikdo nepočítá. Nezaměstnanost roste, takže kam by kdo chodil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:37:30 20. 08. 2010
default.png
JONESIX [2010-08-20 18:05:42]: jj 100proc. souhlas, tohle bych ti podepsal.. myslím, že jsme se na něčem podobném shodli...debata o případu však pokračuje a docela vesele .-))) v původním vláknu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 18:05:42 20. 08. 2010
default.png
4 apa a pim

Pardon, že píšu k té historce, ale napadlo, mě, že třeba skutečně mohli je zastavit stáhnout okénko a optat se co a jak. Já bych to udělal, dělám takovéto věci i pokud nejsem už ve službě a to i když již nejsem v uniformě, ale na SKPV. Nicméně pro obhajobu hlídky podotknu, že ze zákona o PČR, ani zastavit nemusí pokud plní důležité úkoly atd(převoz pachatele a v tomto případě hlídky nejezdí na majáky). jen musí přijmout určité opatření, což mohlo být toto - lidé jsou na místě, zavolám na l 155, "je zde zraněný člověk, jsou u toho civilisté a mají to pod kontrolou, pošlete RZS a oni již jsme ji vyslali, víme o tom". Hotovo tečka konec a tuto skutečnost nemusím nikomu sdělovat. Jak říkám, nevím, nebyl jsem u toho tak NESOUDÍM, jak se říká co právník to názor, 10 svědků, desetkrát jinak popsaná jedna situace

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PPEPPE 17:09:50 20. 08. 2010
ppeppe.jpg
MATT [2010-08-19 08:42:28]: Víš, já to beru tak, že je tu diskusní fórum, které není o pravidlech českého jazyka, ale jedná se např. i o hovorové slangy. Dále je skutečnost, že občas také sama technika přispěje skutečnosti, že přenos mezi dálkovou klávesnicí a přijímačem v počítači zazlobí. Nebudu se vymlouvat na skutečnost, že jsem si příspěvek před odesláním mohl přečíst. Ale je zase skutečnost, že takto by jsi mohl peskovat spousty lidí nejen na tomto fóru, ale i na jiných různých diskuzích na všech možných stránkách internetové sítě. Navíc diskuze nad citací „ by jste se“ za „byste se“, nebo snad u mne v tomto komentáři úmyslně napsáno „by jsi mohl“ za „bys mohl“ je podle pravidel jednoznačně uvedeno, že jsou povoleny oba dva významy a tudíž nebuď až takový perfekcionalista. I když teď jsem zase natrefil na slovo, které v pravopise českého jazyka není uvedeno, ale snad ti bude útěchou, že je to cizí slovo, které pokud si dobře pamatuji, je detailista, který vyžaduje, že vše musí být naprosto perfektní do posledního detailu. A tak 100%-ní není nikdo.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:01:36 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 12:11:14]: Tak doufám, že nehodnotíš celou policii po jedné takové zkušenosti. Max. můžeš ohodnotit několik málo jedinců a to bych ještě byl dost opatrný. To bych já mohl hodnotit např. celý učitelský sbor podle jedné šu....cí učitelky se svým žákem .-)). Pardon, jen jsem si rýpl .-)))

Taky neříkám, že si někdo předmětnou historku vymyslel, ale jen chci naznačit, že pohled jednoho nemusí být stejný, jako pohled druhého. Nebudu tady nikoho obhajovat na krev, ale prostě zranění a podobné stavy řeší záchranka. Pokud Vás bylo na míst víc, policisté tam nic víc opravdu neudělají... to že mohli zastavit atd. jo to mohli, ale vyhodnotili to jinak.. do hlavy jim nevidíš, nevíš co a kam jeli řešit.... prostě víc nevím, nejsem schopen to posoudit.

K té původní nehodě. Taky je otázkou zda to byla Policie ČR. Mohl to být i Městská policie. Třeba je neviděli, třeba jeli řešit jinou naléhavou věc, špatně to vyhodnotili, co já vím.. možné je vše. Hrají tam velkou roli ty okolnosti, bez nich to bude stejně remíza. Ale jinak samozřejmě v takových případech by každý měl zastavit a pomoci, to bez debat, i kdyby jen svojí účastí a morální podporou.. ta někdy postačuje. Vědět, že v tom člověk není sám.

Ale spíš jde o to, že podobné věci se prostě stávají ať zaviněně či nezaviněně. Nelze takto soudit celou profesní skupinu. Snažil jsem se naznačit, že u policie je excesů statisticky méně než ve společnosti. Většinou to policisté ani neudělají schválně, pouze špatně vyhodnotí situaci, někdy to ani dobře nejde udělat, udělá se jen to menší zlo. Snažil jsem se naznačit, že má člověk při hodnocení přihlédnout i k takovým okolnostem.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 15:15:03 19. 08. 2010
default.png
To, že to je v černé kronice si vysvětluju tak, že už i novinář pochopil, teda kromě Radka, jak se věci mají.

http://zpravy.idnes.cz/policejni-prezident-zatim-zustava-john-ho-potrebuje-v-nejistem-case...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio