Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Radek John: Místo škrtání policejních platů raději propouštění (REDAKCE)

Ministr John: Propouštění místo škrtání platů
Platy se dají udržet - propouštěním
Foto: www.mvcr.cz

(AKTUALIZACE Z 6.8.2010, 15:50 - OTEVŘENÝ DOPIS MV NA KONCI ČLÁNKU) Vláda včera přijala své programové prohlášení, jehož jedna kapitola se věnuje oblasti vnitřní bezpečnosti - a tedy především policii. Podle Radka Johna bude MV hledat úspory raději propouštěním "nadbytečných" policistů, než plošnými škrty v jejich příjmech.

Autor: redakce
Publikováno: 05. 08. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 12:11:14 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
APPALACIO [2010-08-19 11:42:40]: No, já samozřejmě nevím, zda si to autor nevymyslel, aby prudil, ale jde o to, že jsem zažil úplně stejnou situaci - tedy až na to, že na ně nikdo nemával - ale jedno ti řeknu, když jsme se tam ve čtyřech lidech skláněli nad chlápkem a krokem pro nás projela hlídka (měli černáky, nejspíš OHS), aniž by jen zastavili a zeptali se, jestli nepotřebujeme pomoct, jestli máme lékárničku nebo jestli jsme volali záchranku, tak ti můžu snadno říct, kam šel respekt z uniformy a policie - do p*dele.

Nejlepší na tom bylo, že bysme po nich nic nechtěli, chlápka tam přivedli dva chlápci, co jeli okolo, k vědomí, záchranka byla na cestě a postižený ve stabilizované poloze, stačilo jen zastavit a zeptat se. Hned by stoupli v očích všech. Místo toho jeli padesát metrů dál a zahnuli na benzínku. A když pak tito lidé slyší, jak se perete o výsluhy - no řekni sám, co si o tom myslíš.

A když přijde nějaký tvůj možnákolega s tím, že se zachovali dobře, jenom já to nechápu, protože jsem stejně jako ostatní zaujatý proti policii a nevim, co ta práce obnáší, asi víš, kam ho s takovou argumentací pošlu.

Explicitně řečeno - když vidím, jak matka máčí dítě ve vroucí vodě, nemusím být sám trojnásobnou rodičkou, abych věděl, že to dělá špatně. A to i přesto, že věřím, že starat se o malé dítě je velká psychická zátěž a že to taková matka rozhodně nemá lehký.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:42:40 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 11:31:58]: jj, tak nějak to asi bude.. ono to nebude o povolání jako takovém, ale o situacích.. jsou situace, kdy opravdu poldům není co závidět a naopak. Platí to pro všechny profese. Důležité jsou všechny, proč by jinak existovali, že?

K případu té nehody. Nemá cenu to rozebírat, pravdu může mít každý, jak pisatel první článku, tak i kolega, který situaci hodnotil čistě prakticky bez emocí s tím, že nebral v potaz dramatický rozměr prvního příspěvku..

Bohužel musím opět napsat, kdo si to nezkusil, těžko chápe, že drtivá většina situací opravdu se opravdu neděje tak, jak je v novinách či příspěvcích popsána... to je to hledisko, co tu píšeme.. "kdo to nezkusil, těžko chápe..."

osobně jsme nesčetněkrát zažil oznámení, kdy lidé volají na policii "už půl hodiny koukám z okna jak tam leží člověk, můžete přijet a něco s ním udělat? Na otázku, zda kontrolovali zda žije atd., odpoví, proč by to dělali, na otázku proč nevolají záchranku, odpoví, volám vám to stačí...atd.".

Nechci to dál rozebírat, každý případ je prostě specifický a moje osobní zkušenost je taková, že drtivá většina (třeba 70-80proc.) situací je pak úplně jinak než dostanu info nebo když se o tom dočtu někde a zjišťuji okolnosti, protože mě to zajímá... to je prostě na dlouhý lokte..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 11:31:58 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
APPALACIO [2010-08-19 11:10:52]: Ano, v tom s tebou souhlasím. A proto také nikde v mých příspěvcích nenajdeš větu, policajti jsou neschopní, policajti jsou blbí nebo policajti jsou s*ině.:-)) Je to tak, jak říkáš, všude pracují lidé zlí a lidé hodní.:-))

A právě z tohoto důvodu jsem (přiznávám, že trochu emotivně) hodnotil příspěvek tvého snadkolegy k diskuzi o hlídce, která nevidí,neslyší a ani Babičku nečetla. Už proto, že jsem byl svědkem podobné události.

Zde ale právě nastoupil tvůj asikolega a začal mi tvrdit, že ačkoli zrovna tato hlídka byli evidentně ti zlí (nebo přinejmenším špatní),tak že jsou hodní a jako argument použil to, že tomu nerozumím, protože nejsem u policie.

A s tím prostě nesouhlasím. V čem ti opět dám za pravdu, že toto jsou policejní stránky a tak jsou zde policejní bolístky, které jsou někdy oprávněné, jindy méně, ale beru to a většinou to nechávám být. Na druhou stranu trochu ztrácím klid a rozvahu, když nějaký moula přijde s tím, že všude jinde se mají líp, jen vaše práce je nedoceněná a začne "zasvěceně" vyprávět, jak to máte oproti někomu (zde oproti učitelům) horší. A o tom to je.

Chápu (v rámci svých skromných možností) vaše problémy, ale občas neuškodí připomenout, že nejste ti jediní ublížení a společností nedocenění, ač si to mnoho tvých kolegů myslí a že jsou na tom lidi hůř. Já např. kdybych musel, byl bych raději u policie než jakýmkoli zdravotnickým personálem. To je pravá pakárna a svinstvo, kterou ti lidé dělají téměř zadarmo a bez vašich výhod. A není to samozřejmě jenom toto.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:11:49 19. 08. 2010
default.png
sorry za překlepy.. některé působí docela směšně .-)) kolky=holky atd .-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:10:52 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 11:00:22]: když to oba budeme brát s rezervou, tak se můžeme shodnout na 90proc. a zbytek v klidu probrat.. ono i chovní, myšlení atd. poldů má dost společného s tím co se chystá... určitě okrajově

netvrdím, že 100proc poldů jsou slušní a féroví kluci a kolky. Ani já sám si to nemyslím a osobně znám dost lidí u policie, kteří tam nemají co dělat... ale to je život... policie je jen a pouze obrazem české společnosti (složením lidí).. doufám, že ne vystupováním .-)))

Pokud k tomuhle člověk vždy přihlédne, když bude hodnotit policii a bude korigovat své vyjadřování, pochopím téměř vše. Jist se i shodneme, že u policie jsou velké průšvihy, ale vytváření je jen jedinci... Tady bych řekl, že to je lepší než ve většinové společnosti, kde cca 1éproc. obyvatelstva jsou zmetci, tak u policie to procento bude výrazně nižší.

A teď si dovolím trochu přihrát policejní polívčičku. U polici řada průšvihů pramení jen ze špatného pohledu ostatních, politických pohledů atd. Prostě a jednoduše spousty průšvihů průšvihy nejsou, jen si to někdo takto vykládá a zveličuje.

To vše souvisí s tématem článku. Policie se stává opět předmětem politického handlování, jako snad pokaždé, když v politice o něco jde a využívá se vše, i podpásových, argumentů jak policii ublížit.

Nejsem naiva, který si myslí a tvrdí, že u PČR je vše ideální. Ba naopak, jsme velký kritik poměrů, ale vždy když něco kritizuji, snažím se navrhnout jak to udělat lépe.

Proto tvrdím, že pověst, jakou má policie u civilů si určitě nezaslouží. Lidé by měli mít přirozenou autoritu k uniformě a pokud se jim něco nelíbí, mají řešit konkrétní věc. Ruku na srdce, až budu krást a chytí mě, taky budu pomlouvat policii... kam mířím asi chápeš...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 11:00:22 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
APPALACIO [2010-08-19 10:42:31]: To ty jsi napsal:"Pokud nebudeš mít ty ani ostatní přirozený respekt k uniformě, tak zbytečně vyvoláváš konflikt už z podstaty."

Odpust, ale tuto tvou pasáž jsem pochopil tak, že mi chybí respekt k uniformě, protože nesouhlasím s některými příspěvky. A já s vámi vůbec žádný problém nemám - dokonce znám pár lidí v uniformě (asi dva:-D), kterých si pro jejich názory skutečně vážím a spoustu dalších, které respektuji, přestože máme občas dost rozdílné myšlenky.

Nechápu, z čeho máš pocit, že jsem ublížený.:-)) Snaha ukončit tuto diskuzi nepramení z toho, že s tebou nechci nebo nejsem schopen diskutovat, ale spíše z toho, že nechci, aby si čtenář tohoto vlákna na první straně přečetl pouze názory na názory dvou lidí. Ale jestli chceš, rád založím Pimovo a Appalaciovo vlákno a můžeme se tam dohadovat až do aleluja...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:55:59 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 10:30:10]: tak jsem si tu diskuzi přečetl a minimálně jsi zaujatej už odpočátku... samozřejmě každý situace se dá vysvětlit z různých pohledů.. dá se vysvětlit velmi dramaticky a taky se dá vysvětlit bez emocí a taky se dá vysvětlit dost subjektivně, takříkajíc fakta ohnout.. a hned bych ti sem mohl napsat několik (dost) příhod, jak se chovají lidé v civilu... tvé závěry tedy jsou dost zaujaté... a samozřejmě mohu jen dodat, že to opravdu mohli policisté "podělat"... možné je úplně vše.

Na rozdíl od tebe jsem však soudný člověk a nedělám tak ukvapené závěry, nedovolím si očerňovat bez znalosti podstaty věci..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:45:47 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 10:30:10]: k tvému odkazu... reagoval jsem na toto "A rádoby argumenty, že tomu nemůžu rozumět, protože jsem to nikdy nedělal, jsem tu slyšel snad milionkrát. Naposledy v diskuzi o tom, jak hlídka nezastavila, když jí někdo volal k autonehodě, která se stala poblíž. Tak člověk policii pochopil snadno a rychle." s tím, že vůbec neznám tu předmětnou diskuzi... pouze jsem reagoval na jednu větu vytrženou z kontextu ... pokud činíš závěr na základě takovýchto faktů, tak opravdu nemá cenu diskutovat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:42:31 19. 08. 2010
default.png
PIM-BURGER [2010-08-19 10:30:10]: hmm v pohodě.. když diskutovat nechceš... tohle téma (článek) se dle mého prozatímně vyčerpalo a není od věci občas lehce odbočit.. vše souvisí se vším.

a že to celé bereš takto "Představa, že když nesouhlasím s Appalaciem, tak nenávidím policii, je absurdní. " mě mrzí... tentokrát jsem se snažil být vstřícný... třeba to bude spíš v tobě, že máš vnitřní problém s poldama.. .-)))

"Problém je, že zaměnuješ názorový rozpor a respekt k uniformě. Myslím, že to je u vaší profese celkem rozšířený jev. Jste tak přesvědčení, že uniforma vám dává patent na rozum, že jakýkoli nesouhlas s vaším názorem, považujete za útok nejen na sebe, na vaše ego, ale i na policii samotnou - a to dokonce i na internetové diskuzi. Zde to přece není o uniformě, ale o názorech, argumentech a jejich výměně."

Takový názor může napsat jen někdo, kdo se cítí být ublížený. Vyčítáš nám určitý postoj (mimochodem, nesouhlasím s tímto tvrzením) a sám vlastně činíš to samé... OK debatu skončíme.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:30:10 19. 08. 2010
Pim Burger.jpg
APPALACIO [2010-08-19 10:20:55]: https://www.policista.cz/komunita/club/2117/ - pak asi máte opravdu nějakou zvrácenou logiku, kterou nechápu, nepochopím a ani chápat nechci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio