Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Stiznost

Dobry den,dnes mne zastavila policejni hlidka blizko u prahy.Standartne chtely videt a zkontrolovat muj ridicsky a technicky prukaz,pote chtely videt povinne vybaveni vozidla.Nejprve byl problem ze jsem nemohl najit reflexni vestu,kterou po me chtely videt.Byla to ma uplne prvni jizda s vozem s kterym jsem nebyl 100 procentne seznameny,takze jsem nejaky veci hledal o trochu dele,ale zarazilo mne to,ze chtely po mne reflexni vestu pricemz ta zacina do povinne vybavy auta platit az od noveho roku (Pozdeji jsem ji stejne nasel).Pote kdyz jsem na to upozornil,tak to nechaly byt a zadavaly mi jine "prikazi" pro overeni vybavy.Pote jsem nadychal 0 promile alkoholu.Bylo mi sdeleno ze nemam uplnou povinnou vybavu kdyz jsem se zeptal co konkretne maji na mysli bylo mi odpovezeno ze nemam v poradku povinnou vybavu hlavne lekarnicku u ktere pry byla prosla platnost.V tu chvily jsem byl docela nervozni kdyz to byla moje prvni jizda a hned me zastavy policie,tak jsem si to na miste neskontroloval (bohuzel zkontroloval jsem to az v miste meho zastaveni a platnost byla spravna a stav lekarnicky byl shodny se stavem,ktery ma platit od noveho roku dokonce).Pak mi bylo receno ze za tento prestupek zaplatim 500kc,- nebo 100kc.- na miste.Tudiz jsem zaplatil na miste a pak jsem dostal utrzek bloku na pokuty pricemz kopii celeho sepsani jsem nedostal vubec.Vecer jsem si jeste na tom utrzku precetl ze "proti ulozeni teto pokuty se nelze odvolat".Takze jsem prisel o 100kc a jeste mi na konci rekly ze to urcite pro me bude mit urcity vychovny efekt ze si to budu pamatovat :-D,to teda mely pravdu na to jen tak nezapomenu:-)) Zkratka chtel jsem se zeptat jestly se lze proti tehle svinar... muzu nejak odvolat a pokud je zde sance na prosetreni teto zalezitosti,protoze byt okraden policii ceske republiky neni v poradku.Jeste dodam ze na utrzku z toho bloku je napsany cislo zakonu 200/1990 a paragrafu 22/1/1 coz je jestly jsem to spravne nasel poruseni predpisu ohledne registracni znacky a pod.
BOYK-A :: Datum založení: 22. 12. 2010 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JARDA 22:57:04 22. 12. 2010
default.png
V zákoně taky je, že přestupek mohu řešit domluvou... A protože z minulosti vím, že i když je u nové lékárničky na obale vyražena nějaká trvanlivost, výrobce neručí za minimálně stejnou trvanlivost věcí uvnitř (viz. případy, kdy měli obvazy uvnitř nové lékárničky datum spotřeby nižší, než bylo vyraženo z venku na lékárničce), pokud vím, že od Nového roku se na sterilitu obvazů již nehraje, pokud vidím, že řidič má lékárničku již podle nové úpravy (platné za dva týdny), mohu mu dát podle zákonu pokutu za chybějící zavírací špendlík, který v nové lékárničce není, ale osobně s tím mám vnitřní problém, takže mu domluvím. Zákonu bude učiněno za dost a přitom si já i řidič budeme myslet svoje.

Z výše udělené pokuty nepředpokládám, že to byla zájmová osoba, které jsem prostě tu pokutu chtěl dát za každou cenu, protože u mě má jiný škraloup.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 22:43:07 22. 12. 2010
default.png
JARDA [2010-12-22 22:35:30]: Já se s tebou nepřu o logice toho jednání - jak jsem psal, já bych to neřešil.

Pouze poukazuji na platnost zákona ... je platný? - JE ... logiku tedy neřeš, řeš zákonnost

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 22:40:53 22. 12. 2010
default.png
Ještě mě napadlo, že pokud měl BOYK-A obsah lékárničky platný ke stavu, co bude od Nového roku, pak mohl dostat pokutu za chybějící zavírací špendlík. A to uznejme, že může být rád za pokutu pouze 100,-Kč

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 22:35:30 22. 12. 2010
default.png
familie: pokud vím, že za dva týdny již nebudu muset řešit "propadlý" obvaz, protože nebude muset být sterilní, přijde mi to stejné jako pokutovat řidiče týden před koncem povinnosti použít zimní pneumatiky na dálnici, když je poslední měsíc průměrná teplota kolem 20 stupňů Celsia.

a k tomuto: "lékárnička v rukou člověka, který nemá šajn o první pomoci a není navíc k takovým věcem cvičený, je stejně platná, jako mrtvole zimník"- Když si vzpomenu na svoji první autonehodu (šlo jen o lehce zmačkané plechy), byl jsem tak v šoku, že jsem snad čtvrthodiny nebyl schopný nějak systematicky fungovat, přestože jsem postup při dopravní nehodě znal nazpaměť. Takže analogicky- v životě jsem neviděl např. otevřenou zlomeninu, čili nedokáži říci, co v dané situaci udělám i když teď odříkám postupy první pomoci pro různé případy bez problémů. Pokud odborníci sami říkají, že v terénu nejde o to, jestli je obvaz prošlý či ne, ale jestli jej dokážu použít, navíc deset dní před koncem povinnosti mít sterilní obvazy, beru to jako buzeraci...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 21:59:57 22. 12. 2010
default.png
HAMMER [2010-12-22 16:06:53]: Ach jo ... to je zase vyjadřování rentiéra - bývalého kolegy ... pokaždé, když tě čtu, tak se utvrzuji v názoru, že nejvíce nadávají a pomlouvají policii buď kriminálníci a nebo bývalé uniformy.

Člověče - jak můžeš napsat "Vážně: lékárnička v rukou člověka, který nemá šajn o první pomoci a není navíc k takovým věcem cvičený, je stejně platná, jako mrtvole zimník." ... vždy je lepší cokoliv udělat než vůbec nic a jen koukat jak někkdo vykrvácí, atd. - nehledě na to, že při těžkých nehodách jsou potřeba desítky lékárniček než dojedou zdravotníci a mezi těma lidma se většinou najde někdo, kdo s tím či oním umí dělat.

A to jestli dostal pokutu za prošlou lékárničku, kdy ty píšeš "Policista, který dává pokuty za lékárničku jinak slušnému řidiči, je prase!!!! Okamžitě do civilu a makat rukama." snad mohu říci jediné - pokutu dostal dotyčný oprávněně. Prošlá lékárnička je přestupkem - to, že mohl dát policista domluvu je pravda, tak jako mohl dát pokutu do výše 2.000,-Kč. Určitě od sboru nejseš tak dlouho, abys nevěděl, že policista "dle svého uvážení" má prostor na to jakou udělí sankci, takže nevím proč někomu hned nadáváš.

Osobně bych za takový přestupek taky pokutu nedal a řešil to domluvou, ale prostě ten kluk mohl dostat i 2.000,-Kč, takže za tu "stovku" může být i celkem rád.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIBEK 21:47:17 22. 12. 2010
default.png
BEN [2010-12-22 20:21:21]:
Přečti si můj příspěvek ještě jednou. Píši o propadlé lékárničce, ne o chybějící....
Na druhou stranu, myslí si, že více než 70% lidí, kteří lékárničku mají, jí stejně neumí použít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 20:21:21 22. 12. 2010
default.png
to hammer, libek: samozřejmě že lékárnička propadlá měsíc, dva...rok je lepší než žádná! Pokud řidič nemá lékárničku, která stojí 200 korun a v mnoha případech může zachránit život, pak je pokuta na místě, byť je řidič slušný! A mysli o mě hammere, že jsem třeba prase! Na druhou stranu lékárničku propadlou měsíc, dva.. půl roku nemám problém řešit domluvou!
O tom v jakých rukou má lékárnička význam pro záchranu života bychom tady mohli diskutovat ještě dlouho..
to libek: pro tebe je to možná nemorální, ale chtěl bych tě vidět co bys říkal, kdyby si ty nebo tvoji blízcí potřebovali první pomoc od člověka, který nevozí v autě lékárničku!
K příspěvku tazatele se asi těžko vyjadřovat a dělat nějaké závěry, jak již tady řekl někdo předemnou. Ale v první řadě bych si zjistil za jaký přestupek jsem pokutu vůbec dostal a až poté bych přemýšlel nad stížností a psaní závěru o sviňár... a krádeži..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZ 19:19:04 22. 12. 2010
martin.cz.jpg
Bůhví jak to bylo, nebyl jsem u toho, tak raději mlčím. A rýpnu si - po přečtení příspěvku jsem si povtvrdil to, že řidičák u nás dostane KDOKOLIV (přeberte si to), čus.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIBEK 17:49:22 22. 12. 2010
default.png
HAMMER [2010-12-22 16:06:53]:
...mám prostě jen jiný pohled na věc...Ale co mne opravdu irituje je, že jako bývalý příslušník Veřejné bezpečnosti, nadáváš "vedení" do komoušů...Víme, jak to se vstupem k VB bylo a k jaké straně musel ten který příslušník patřit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARA 16:07:49 22. 12. 2010
Mára.jpg
kopii zadnou nedostavas - pokud jsi zaplatil na miste, musel jsi podepsat cast A pokutoveho bloku (cast B - utrzek jsi dostal), kde je i popsan tvuj prestupek. Cetl jsi ho?

pro ostatni - kazda mince ma 2 strany a i tenhle pribeh ma 2 pohledy..docela me prekvapuje Vase ukvapenost a unahlenost..NIKDO z vas na miste nebyl a tedy Vam ani neprislusi situaci hodnotit, pripadne hlidku odsuzovat..neznate okolnosti toho, proc ho hlidka zastavila, za co atd....

kvalifikace 22/1 l) je v poradku..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio