Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Stiznost

Dobry den,dnes mne zastavila policejni hlidka blizko u prahy.Standartne chtely videt a zkontrolovat muj ridicsky a technicky prukaz,pote chtely videt povinne vybaveni vozidla.Nejprve byl problem ze jsem nemohl najit reflexni vestu,kterou po me chtely videt.Byla to ma uplne prvni jizda s vozem s kterym jsem nebyl 100 procentne seznameny,takze jsem nejaky veci hledal o trochu dele,ale zarazilo mne to,ze chtely po mne reflexni vestu pricemz ta zacina do povinne vybavy auta platit az od noveho roku (Pozdeji jsem ji stejne nasel).Pote kdyz jsem na to upozornil,tak to nechaly byt a zadavaly mi jine "prikazi" pro overeni vybavy.Pote jsem nadychal 0 promile alkoholu.Bylo mi sdeleno ze nemam uplnou povinnou vybavu kdyz jsem se zeptal co konkretne maji na mysli bylo mi odpovezeno ze nemam v poradku povinnou vybavu hlavne lekarnicku u ktere pry byla prosla platnost.V tu chvily jsem byl docela nervozni kdyz to byla moje prvni jizda a hned me zastavy policie,tak jsem si to na miste neskontroloval (bohuzel zkontroloval jsem to az v miste meho zastaveni a platnost byla spravna a stav lekarnicky byl shodny se stavem,ktery ma platit od noveho roku dokonce).Pak mi bylo receno ze za tento prestupek zaplatim 500kc,- nebo 100kc.- na miste.Tudiz jsem zaplatil na miste a pak jsem dostal utrzek bloku na pokuty pricemz kopii celeho sepsani jsem nedostal vubec.Vecer jsem si jeste na tom utrzku precetl ze "proti ulozeni teto pokuty se nelze odvolat".Takze jsem prisel o 100kc a jeste mi na konci rekly ze to urcite pro me bude mit urcity vychovny efekt ze si to budu pamatovat :-D,to teda mely pravdu na to jen tak nezapomenu:-)) Zkratka chtel jsem se zeptat jestly se lze proti tehle svinar... muzu nejak odvolat a pokud je zde sance na prosetreni teto zalezitosti,protoze byt okraden policii ceske republiky neni v poradku.Jeste dodam ze na utrzku z toho bloku je napsany cislo zakonu 200/1990 a paragrafu 22/1/1 coz je jestly jsem to spravne nasel poruseni predpisu ohledne registracni znacky a pod.
BOYK-A :: Datum založení: 22. 12. 2010 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 21:56:51 27. 12. 2010 blokovaný
default.png
HAMMER [2010-12-27 07:52:19]: Jen malá poznámka,i když už jsem píšu minimálně,tak todle si neodpustím.KDYBY ZÁKON NEDOVOLOVAL "DRBANOVI" SKŘIVIT ANI VLÁSEK,TAK BY JSI ASI TĚŽKO MOHL NĚKOHO BEZTRESTNĚ MLÁTIT A NEBO KRÝT NĚJAKÉ NECHUTNOSTI(ZLODĚJÍČEK ZAVOLÁ POLICII....).KDYBY V ČESKÉ REPUPLICE FUNGOVALA OCHRANA OSOB ZADRŽENÝCH POLICIÍ,TAK BY JSI TY PŘIŠEL SAKRA RYCHLE O PRÁCI A NÉ ŽE BY SE TO ZAMETALO POD KOBEREC.Něco ti povím hammere.Dlouho jsem pracoval někde,kde jsme mohli dát hodně lidí do rukou policistů a když jsem zjistil,že humanitě našich policistů se moc věřit nedá,tak jsem policii zasádně nevolal a to i za cenu,že bude manko jako k.ráva a budem to částečně platit.Snad nejhorší prasárna je když někdo sáhne na ženskou a to mi věř,že jsou takový magoři,že třeba kapsářku by zbili(taky bych na ní byl pěkně naštvanej,ale nic bych jí neproved).Je zajímavé,že třeba proti skínům se nějak policejní násilí nikdy moc nepraktikovalo....

Asi ti toho hodně v životě prošlo,bavil jsi se tím,že z tebe měli lidi strach a ty jsi mohl díky vedení našeho státu dělat s lidma co jse ti zachtělo,ale ono na každého jednou dojde....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 11:31:32 27. 12. 2010
default.png
HAMMER [2010-12-27 07:52:19]: K tvému příspěvku nemám jedinou výhradu a mohu se pod to podepsat.

Myslím, že jsi to napsal tak výstižně, že se nedá k tomu nic nepsat jiného, než naprostý souhlas!!!

Snad jen dodám, že nábory po roce 2007 jsou někdy skutečně tragédie - už se mě i stalo, že mě nově příchozí při noční službě sdělil, že se za uniformu stydí a že k policii šel jen proto, že nemohl sehnat práci :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 11:21:19 27. 12. 2010
default.png
HAMMER [2010-12-27 07:52:19]: ukápla mi slza.. jednou smíchy a podruhé lítostí nad starými časy .-).

Samozřejmě problémy byly vždy. Ale tak nějak fungovaly alespoň ty vztahy mezi kolegy. Dnes se z policie stává zaměstnání od 7 do 15hod. Poměr "srdcařů" a "zaměstnanců" se začíná dost povážlivě měnit.

Lidi blbnou čím dál tím víc.... njn..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:52:19 27. 12. 2010
default.png
FAMILIE [2010-12-25 20:38:49]: Familie, já nejsem žádný cholerik ani potížista, jsem věčně vychechtaný pohodář.
Náš spor, kdy ti vadí strašně mluva, kterou mezi sebou chlapi mluví, je o jediné věci:
- zákon říká spousty věcí, ale hlavní co zákon je, tak pro slušné lidi nevymahatelný. Zákon u nás se všemožně stará o drbany (lidi žijící nemorálním životem všeobecně) a aby jim nebyl na hlavě zkřiven ani vlas a všecko jim platí. Postavení našich oveček (mých už teda ne) je něco, jako postavení policisty: občan třetí kategorie = neplatí mu noční, soboty neděle, nemůže se stýkat s kým chce, nemůže si přivydělat, nemůže nic. Život mnicha a za co? Už tři roky osekávání platu.
Policista, pokud si tak může říkat, protože policistou se člověk nestane dnem navlečení modré uniformy ale zkušenostma a přístupem k lidem, musí za dobu své praxe d zákona vejít a přes všechny jeho nedokonalosti a zmetkovitost ho používat na samé jeho hraně tak, aby byl slušný člověk ochráněn a drban potrestán. Příklad: všem známý drban šlohne slušnému pěneženku, ten ho u toho chytí a nabančí mu. Chce odejít, ale drban na něho zavolá policii. Postup podle zákona svědomitého aktivního písk písk písk: s nikým se nebavím, napadení, ublížení na zdraví zlodějovi.
Postup zkušeného četníka: důkladné poučení toho slušného, vysvětlení co a jak, jinými slovy návod jak nepoužívat svých vlastních hlášek do protokolu vedoucích k jeho postihu, ale jen slov zákona no a máme tady co? Nutnou obranu! Já jsem ho jen pořádně poučil a seznámil se zněním zákona. Existují i jedinci, co nechápou, pak bohužel...
Ale udělal jsem všechno proto, aby byla ochráněna moje ovečka, ne vlk!!!!
Náš spor a tvoje čílení se je taky o tom, že u každé fungující policie dojde jeden nováček na deset starých zkušených poldů. Ti ho během čtyř až pěti let srovnají tak, aby nedělal policii ostudu při naprosto samostatné práci taky. U Policie ČR se kolega nechal vytočit tím, jak se nechaávají mladí, kterých je deset na jednoho starého, zneužívat velením a nazval je trefně "mladými úslužnými blbečky". Velmi trefně. Těmi jsme byli chvíli všichni, to není nějaká nadávka. Jenže my jsme jimi byli velmi krátce, téměř vůbec. Díky starým kusům, kteří nám vysvětlili souvislosti, nám to tím pádem docházelo rychle.
Vezměme klasickou silniční kontrolu: ta probíhala u mě, když jsem měl mladého, takto:
Vždycky ruka ke štítku, vždycky dobrý den pane řidiči, slniční kontrola, předložte... Jakmile řidič dal doklady, následovalo slovo "děkuji". Dále následovalo sdělení pro uklidnění roztřeseného člověka, že jde jen o běžnou kontrolu, že jen koukneme na auto, jestli si ho majitel hledí a jestli pan řidič náhodou nepil, do dvou drobných závad vždy jen domluva. Veškeré závady vždy vysvětlení nebezpečnosti počínání. Nikdy jsme nenechali v autě nikoho nepřipoutaného, pokud auto mělo pásy.
Stalo se, že paní řidička podávala svoje doklady rukou, která se jí třásla tak, že mlátila o spodek a vrch okénka řidiče. Tak to ne. Slušní se nás bát nebudou.
Paní řidičko, vy se nemáte proč třást, vy jste naše ovečka a tu my chráníme, manželovi doma sdělte, že vám nesvítí vzadu tři žárovky, a´t si to dá do pořádku, je to nebezpečné. Ona praví, že je sama a že to musí dát do servisu.
Mladý sám už věděl, co má dělat. Ptá se jí, jestli má aspoň žárovky u sebe, měla. Tak jí to vyměnil. Na Fávovi, to jde v pohodě. Předtím jsme jí řekli, že jí to vyměníme jen pod podmínkou, že se jí přestanou třást ty ruce.
Jiný příklad: půl dvanácté v noci, plné auto ženských jedoucích z konce inventury. Jedna vzadu navíc. Všecky vyděšené - policií. Kouknu dovnitř: paní řidičko, toto auto má mít v povinné výbavě litr jedlého oleje, víte proč?
Ona nevěděla která bije, prej neví.
No kdybyste ho totiž dovnitřku nalila, tak jste tam jak sardinky. Výbuch smíchu.
Mohla byste mi dát ty doklady, prosím vás ještě? povídám jí.
Mám vám to dát jako do ruky? ptá se ta dáma.
No paní řidičko, tady snad ne! další výbuch smíchu.
Je vás tam moc a my vás nemůžeme nechat tak jet, jedna holt k nám, bude mít taxi.
Vám paní řidičko musíme za ten přestupek udělit důrazné napomenutí.
A to je co?
Bubububu!

Jinak důrazné napomenutí u drbana bylo: od pasu nahoru modrý, dole hnědý.

Za týden jela kolem a zastavila sama, že se holky řehtají ještě dneska a kdyby byli všichni takoví, tak by se jí ruky teda neklepaly.
Po skončení kontroly, když nebylo sledáno závady, vždy omluva za zbytečné zdržení, vždy popřání šťastné cesty a pochvala za starost o auto. A to i u tuningářů, kteří neměli nebezpečné věci na autě.

Pak přišel konec devadesátých let a místo psychotestů začal nábor. Přišlo naráz pět mladých... A na ty už nebyl dostatečně velký tlak starých, ti už nezvedali ruku ke štítku, neuměli poděkovat.

To už nejsou četníci, ale šašci. Ale holt takové četnictvo ten národ chce.
Mimochodem, ty jsi "starý" kus, učíš mladé pozdravit, poděkovat, uklidnit roztřesené řidiče? Ne, protože na to nemáš čas.

Je to to samé, jako kdyby truhláři přestali hoblovat a lakovat svoje výrobky, protože na to nenjí čas mladé učit. Degradace řemesla.



Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 22:28:35 26. 12. 2010
default.png
NONAME [2010-12-26 22:15:57]: Mě se skutečně tímhle dotknout nemůžeš ... mě by vadilo, kdybys na mě spustil slovní průjem.

Přeci jenom jsou Vánoce a lidi by na sebe měli být laskavý a hodní.

Takže i tobě přeji hezký večer a bohatou slovní zásobu v Novém roce 2011.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NONAME 22:15:57 26. 12. 2010
default.png
4 familie - nechci se tě dotknout nebo nedejbože nějak veřejně dehonestovat :-), ale vsadil bych boty, že si píšeš před jménem Ing. a makáš max. v 4 - 5 TT? :-)))


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 19:43:57 26. 12. 2010
default.png
APPALACIO [2010-12-26 18:30:36]: Víš - taky dokážu člověka poslat tam či onam, ale po internetu mě to fakticky moc dobře nejde.

Pokud někomu totiž chci nadat či ho poslat někam, tak mu to řeknu tváří v tvář do očí. Ono totoiž něco jiného je někoho pomlouvat, nadávat mu někde za rohem, než to člověku říci do očí.

Každopádně nechápu, že někdo může schvalovat slovník kanála na internetu ... není třeba se přetvařovat, ale všechno jde říci výstižněji a to mnohem častěji bez idiotů, kreténů a blbečků. Pokud tohle někdo nechápe, tak mě to je líto - možná ještě více, než to, že jsem tu několikrát napsal, že bych pokutu za lékárničku nikdy nedal, ale pořád dokola mě ten primitiv za to nadává.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:30:36 26. 12. 2010
default.png
FAMILIE [2010-12-26 16:17:05]: Původně jsem totiž chtěl taky napsat.. Jdi už s tou neustálou korektností do pr***e. Ale to by jsi asi teprv neskousl. .-)))

Mě ta neustálá korektnost totiž už taky leze krkem. Jsem zastáncem celé šíře jednání od velmi drsného po velmi jemné. My pro samotnou korektnost a snahu o ni děláme takové boty, že to spíš kontraproduktivní.

Myslím, že tu je místo pro rozebírání důležitějších věcí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:25:36 26. 12. 2010
default.png
FAMILIE [2010-12-26 16:17:05]: Buď jsi to pochopil a hraješ hloupého nebo to nechceš či neumíš chápat a pak to nemá smysl vysvětlovat.

Ty mu vyčítáš "urážky" a "sprostá" slova a sám děláš to samé, jen to "korektněji" a "politicky" obaluješ do "asi nějaký boční vstup od papínka z STB".

Prostě píše a mluví tak jak to dělal celý život. Někdy to je vhodné, někdy to je nevhodné, ale děláme to všichni.

Prostě si z toho vyber to lepší. Nejde o ponižování či urážky z podstaty. Jsme vojensky organizovaný sbor ať říká kdo chce co chce a nefungujeme jako klasická firma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 18:08:51 26. 12. 2010
default.png
FAMILIE [2010-12-26 16:17:05]:
"... asi nějaký boční vstup od papínka z STB."
Původně jsem chtěl něco napsat, ale proti tomu by byly hammerovy příspěvky ukázkou slušné češtiny.
Víš co? Několikrát se zhluboka nadechni, dej si pořádných pár facek a potom si jdi zaběhat, možná se ti vyvětrá mozek a začne fungovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio