Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Stiznost

Dobry den,dnes mne zastavila policejni hlidka blizko u prahy.Standartne chtely videt a zkontrolovat muj ridicsky a technicky prukaz,pote chtely videt povinne vybaveni vozidla.Nejprve byl problem ze jsem nemohl najit reflexni vestu,kterou po me chtely videt.Byla to ma uplne prvni jizda s vozem s kterym jsem nebyl 100 procentne seznameny,takze jsem nejaky veci hledal o trochu dele,ale zarazilo mne to,ze chtely po mne reflexni vestu pricemz ta zacina do povinne vybavy auta platit az od noveho roku (Pozdeji jsem ji stejne nasel).Pote kdyz jsem na to upozornil,tak to nechaly byt a zadavaly mi jine "prikazi" pro overeni vybavy.Pote jsem nadychal 0 promile alkoholu.Bylo mi sdeleno ze nemam uplnou povinnou vybavu kdyz jsem se zeptal co konkretne maji na mysli bylo mi odpovezeno ze nemam v poradku povinnou vybavu hlavne lekarnicku u ktere pry byla prosla platnost.V tu chvily jsem byl docela nervozni kdyz to byla moje prvni jizda a hned me zastavy policie,tak jsem si to na miste neskontroloval (bohuzel zkontroloval jsem to az v miste meho zastaveni a platnost byla spravna a stav lekarnicky byl shodny se stavem,ktery ma platit od noveho roku dokonce).Pak mi bylo receno ze za tento prestupek zaplatim 500kc,- nebo 100kc.- na miste.Tudiz jsem zaplatil na miste a pak jsem dostal utrzek bloku na pokuty pricemz kopii celeho sepsani jsem nedostal vubec.Vecer jsem si jeste na tom utrzku precetl ze "proti ulozeni teto pokuty se nelze odvolat".Takze jsem prisel o 100kc a jeste mi na konci rekly ze to urcite pro me bude mit urcity vychovny efekt ze si to budu pamatovat :-D,to teda mely pravdu na to jen tak nezapomenu:-)) Zkratka chtel jsem se zeptat jestly se lze proti tehle svinar... muzu nejak odvolat a pokud je zde sance na prosetreni teto zalezitosti,protoze byt okraden policii ceske republiky neni v poradku.Jeste dodam ze na utrzku z toho bloku je napsany cislo zakonu 200/1990 a paragrafu 22/1/1 coz je jestly jsem to spravne nasel poruseni predpisu ohledne registracni znacky a pod.
BOYK-A :: Datum založení: 22. 12. 2010 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BEN 12:23:30 22. 12. 2010
default.png
to hammer:"Policista, který dává pokuty za lékárničku jinak slušnému řidiči, je prase!!!! Okamžitě do civilu a makat rukama."... To nemyslíš vážně že ne? Lékárnička je nejdůležitější věc z povinné výbavy!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 12:11:18 22. 12. 2010 blokovaný
default.png
"Už mám svoje zkušenosti"

Po roce 1989 se zdálo,že moc policie končí,že policie si nebude moct dělat beztrestně co chce a že už nebude absolutně možné,aby byl někdo trestán pouze na základě tvrzení policisty(například udělování pokut bez důkazů).Po roce 1989 se zdálo,že když policista někomu udělá něco špatného,tak bude okamžitě a tvrdě potrestán,takže třeba s nějakým policejním násilím je KONEC.Prostě v roce 1989 nechtěl nikdo z nás bejt v kůži policistů....Ono to však dopadlo jinak.Normální lidi ztratili po roce 1989 práci a nebo musej dělat často třeba v otřesných podmínkách,ale moc policie,té složky kuli které byla revoluce zůstala.Pochopitelně né všichni policisté tohodle stavu zneužívají,protože mají třeba také nějaké svědomí a těmdle přeju krásné krásné Vánoce a štastný nový rok 2011.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:35:33 22. 12. 2010
default.png
Osobně již několikrát výše uvedený scénář slyším po několikáté a vždy si říkám, že to přece není možné. Pokud se událost takto stala, nevidím nejmenší důvod, proč tady není popsáno, kdy a kde, což je pro mně známkou ostražitosti a jakési důvěryhodnosti uvedeného obsahu stížnosti na policisty.
Jinak dávno už neplatí, že blokové řízení je konečné. I v tomto případě lze sepsat stížnost proti udělení BP a podat ji na příslušném obvodním oddělení a vyčkat(je možné vrácení i obnosu pokuty) pokud byla udělena v rozporu se zákonem.
Postup policistů, kdyby to byla pravda, by byl jednoznačně chybný, avšak udělená pokuta, byť se to může zdát jako malichernost(pokud nebyla výbava v pořádku), byla udělena správně a je na zvážení policistů zdali ano či ne, či postačí domluva(okolnosti za jakých to zvažovali známe pouze ze strany řidiče).
Ke kvalifikaci je zřejmá nečitelnost a záměna číslice 1 za (malé l), což z již mého příspěvku a porovnání je zřejmé, že je něco co není zcela chybné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:49:51 22. 12. 2010
default.png
Nejhorší smrt je z vyděšení. To je tvůj případ. Řidičák a všechno kolem letem světem, nic neznám, honem za volant a při první kontrole se stejným blbcem jako jsi sám to dopadne takhle.
Jestli si myslíš, že po odchodu desítky tisíc zkušených poldů z terénu narazíš u policie pokaždé na lidi, co umějí přečíst platnost lékárničky, jsi na omylu. Když jsem viděl ty osmnáctileté šmudly vzhledově na třináct, co neuměli ani pozdravit, ale na první vycházce v polciejní škole vytahovali služebáky a chtěli dělat pořádky, tohle mě nepřekvapuje.
Polici máte takovou, jakou ji chcete, tak neřvi.
K tvému případu: no teď už budeš dost blbě prokazovat, že pokuta byla uloženě naoprávněně, pokud tu nekecáš. Než vyjedeš podruhé, zkus si něco o autě, výbavě, pravidlech, přestupcích atd zjistit, aby jsi nebyl taková lama, kterou oškube každý blbec. Když se ti něco nezdá (a jsi si si jistý v kramflecích a znáš to) nesouhlas se zaviněním přestupku - prostě nic jsi neudělal a odvolej se na správní. Každopádně ve stavu tvých znalostí ti to silně nedoporučuju. To si naběhneš ještě hůře a bude to mnohem dražší.
Všechno co děláš, musíš znát. Pokud máš pocit, že řídit auto dneska umí každý a že stačí točit volantem, tady máš důkaz, že to tak není.
Pokud to bylo jak píšeš, je vidět jaká hovada u policie slouží. Viditelný zelenáč, kterému je potřeba vysvětlovat, a nějaký tupý blb mu vytne latu za lékárničku. Policista, který dává pokuty za lékárničku jinak slušnému řidiči, je prase!!!! Okamžitě do civilu a makat rukama.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOYK-A 04:27:13 22. 12. 2010
default.png
Jeste dodam ze pri te kontrole kdyz prohlizely tu lekarnicku,tak nic nerikaly to az potom co usedly do sveho vozu kde nejspis overovaly udaje meho ridicskeho prukazu atd,tak potom az vystoupily tak mi rekly ze mam proslou lhutu lekarnicky (coz jsem nemel,platnost te lekarnicky byla az do roku 2013).Takze muj nazor je ze proste si chtely neco najit,aby mi mohly dat pokutu za neco a vydelat si penize do sve kapsy.Protoze pak jeste rikaly ze jsem v te vybave nemel pojistky,kdyz uz nevedely co rict,ktere jsem samozrejme mel.Ja to v tu chvily vedel,ale davat se do hadky s policistou nikdy nedopadne dobre,protoze....to radsi nebudu zminovat...uz mam par vzkusenosti :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio