Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

I v hospodě je za čárkou cena
ilustrační
Foto: LH

(Aktualizace ze dne  6. 2 .2011 dole). Asi by si každý hospodský ťukal na čelo,  pokud byste při placení požadovali, za každou čárku na účtu jednotnou cenu. Třeba 30 Kč za položku, ať už si nacpete pupek obědem o čtyřech chodech, nebo si dáte malé pivo. Že to je nesmysl? Není! U policie to tak často funguje.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SDH 13:00:39 29. 01. 2011
default.png
Článek bohužel pravdivý ale určitě pěkně vystižení a popsaný!
Čárky byly a budou to je systém policie evidence a statistiky ale kde je ta prevence a objasňování?!Sloužím 3,5 roku na skupině dohledu na DI. Každej asi kdo nastupuje po škole do výkonu má ambice a představy trošičku úplně někde jinde. Ze začátku je člověk zaslapenej a pro vedení by udělal čárkomana k roztrhání (12h směna 12pokut min 12KO, 1x TČ když se povede).
Není problém udělat ale jakým způsobem a za co to je je věc jinná. Rád jsem poslouchal RDST a když byla sebe menší akcička (signál, šarvátky, újezdy, domácí násilý atd..) rád sem se toho zúčastnil i jako ,,dopravák´´ dneska jako universální policista který se pohybuje 12hodin v autě ve kterém pomalu ,,žije´´ a tvrdím si že je v terénu nepostradatelný jelikož zastává více funkcí ale musí myslet na výkon který bude zadávat do systému KEP! Jestli můžu doporučit ,,dopravákům nebo lovcům pokut a čárek´´ ačkoliv mi je to taky proti srsti! Naškubejte na lukrativním ve svém obvodě třeba i na KB co nejvíce nesmyslných pokut třeba jen ve výši 100,-kč (PV,BP,TS) a pak se věnujte té podstatně významější práci (TČ) v rámci 50km na den :D . Těm na hoře zavřete hubu a vy budete mít z práce aspoň lepší pocit z toho že ste něco vykonali a že nemusíte poslouchat vedení a čekat telefony aby ste příště zabrali ve sbírání dušiček.

Přeji vám více spokojenosti ze své vykonané práce a málo telefonátu ze strany vedení! váš kolega Luděk

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:08:05 28. 01. 2011
Karel.150.jpg
Čarkový systém je prostředek pro dosažení takové hierarchie vedení, kde jednoduše budou loajální jedinci, plně sdílící názory svých nadřízených, bez jasného zdůvodnění, odmítající samostatně myslet. Nakonec sami uznáváte, že vedení má podle čárek odměny. Takhle tedy mezi sebe dostávají takové individua o kterých jsem psal výše. Není žádný vedlejší produkt, neboť o plnění státní kasy vzhledem k rozpočtu nemůže být ani řeč.
Dosažení této hierarchie pak bude nutné při celospolečenské krizi, která je evidentně nevyhnutelná.
No jen si to představte, kdyby jste to řídili, chtěli byste mít jako podřízeného rozumně smýšlejícího člověka nebo raději někoho kdo se projevuje jako současný ministr vnitra? Ano i ministr vnitra je jen něčí loutka. Neboť nemohlo by se dělat tolik rozhodnutí, které vedou k obrovskému ekonomickému úpadku. Tak samo je to v Policii. Obávám se jen jediné věci. Až lidé prozřou bude už pozdě zachraňovat zemědělství či energetiku, tedy ta odvětví, která jsou pro život bezpodmínečně potřebná. Všichni jsou sobecky zahleděni sami do sebe, a jen málokdo si uvědomuje o co tady skutečně jde.
Už od narození umíráme, válčíme o hmotné statky, jeden druhému mnohé upíráme, jsme zmanipulovaní dementi. Ale děti ty za nic nemohou, neučte je prosím tomu, čemu tolik sami rozumíte, ať sami poznají jak extrémně hloupé jsme si vytvořili podmínky pro žití. Vlastně jsme si je nevytvořili, byly nám vytvořeny, a my je jako hlupáci považujeme za nutnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 18:44:38 28. 01. 2011
Peca.jpg
Pěkný článek, bohužel hodně pravdivý :(
Když nastouil nový ředitel říkal, že čárky se honit nebudou, jak myslíte, že to dlouho vydrželo?!Bratru myslím dva měsíce ani ne, a vše je ve straém. Pokud nedávno vyšla statistika v médiích, že ze statistik policie bylo patrné, že kriminalita klkesla, opak je pravdou. Spousta lidí nic nehlásí a fixlování čárek je priritní.
V očích nadřízených jsme hrdinové, v očích veřejnosti úplně někde jinde.
amen :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:43:06 28. 01. 2011
default.png
Tak tohle jsou případy majetkového charakteru: prostě mu to dám na splátky všecko zaplatit, ne? Poslat ho do báně umí každý blbec: stojí to strašné prachy, chlapa to pošle na šikmou plochu...
Zločin a trest, to je ono. Ale u nás je zločin, zločin, zločin... násob si to třeba pětatřiceti a trest po třech letech... No k čemu to je?
Jako polda nevyhledávám prostě čárečky na tohoto blbce, k ničemu to není, leda pro odměny vedoucího. Vyšší trest dacan stejně nedostane, jen to všecko víc stojí. Raději rychlý trest mírnější hned po skutku, než tři roky natvrdo tři roky po posledním výbrku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 19:38:27 27. 01. 2011
default.png
HAMMER [2011-01-27 16:45:51]:
Já vím, ale co s tím? Ty co mají práci, manželky a děti pouštět a ty co nemaj tak zavírat, ? Soudy jsou pomalý strašně ale neumím si nějak představit jak tohle řešit. Prostě za čin, trest. Ale určitě je potřeba rozlišovat, jakou měl za sebou minulost. Zloděj, vrah, lupič. Je to vždycky těžký no :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:45:51 27. 01. 2011
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2011-01-25 22:39:09]: A já k tomu jen doplním, jak do absurdna může být pomalá práce našich soudů dovedena:
- drban páchá kupu nepravostí, povětšinou pod vlivem hormonů. Nicméně záhy hormony přestanou blbnout, hoch taky, najde si babu, práci a je s ním klid a maká.
Soudy ho v době jeho kriminální akitivity do báně nepošlou. Policie totiž v rácmi svého čárkového boje shromažďuje na takovéhoto pitomečka jednu haluz za druhou, je toho kupa, musí se to zdlouhavě zpracovávat...
Nebudu tu nikoho napínat, stejnak víte jak to dopadne: hoch jde prostě sedět když už má práci a babu. Výsledek? O práci dojde, baba na něho samozřejmě nepočká a když vyjde z krimu, jde na to znovu a tentokrát mu už do konce života nic jiného v podstatě nezbude. Dneska ho nikdo nikde nevezme a když ano, jen do chvíle, než se dozví, co je zač.
Každý z poldů zná několik takových příběhů.
Práce policisty skutečně nemůže být o čárečkách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAMILIE 12:52:00 27. 01. 2011
default.png
HAMMER [2011-01-25 21:35:08]: Tady jsem našel i odkaz na článek - http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/k-silnicim-sli-sefove-za-trest-policie-ale-tvrdi-...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IS 21:50:29 26. 01. 2011
is.jpg
Problém není jenom v nadřízených, ale hlavně v nadřízených nadřízených. Na ně je nátlak taky ohromnej a nevím, jak dlouho to ustojí, než to budou muset pustit mezi nás (alespoň u nás si na vedení nemůžu stěžovat). Ovšem můj rajón je od obvodního oddělení poměrně vzdálen, tak se tam dostanu max. 1 za měsíc a to je tolik šetření, že na "pokec" s lidmi není čas (dokonce ani na pokec se starosty). Dokonce nás začali strašit, že dle čárkového systému bude v budoucnu posuzována vytíženost nejen jednotlivých policistů, ale také vytíženost oddělení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUNIS 18:15:54 26. 01. 2011
Junis.jpg
Jo, tak nějak se všemi souhlasím, čárky mám taky rád jak osinu v riti. Měl jsem teď pět měsíců možnost vyzkoušet si osobně v rámci stáže na OOK, k čemu vlastně jsou POŘÁDNĚ vyplněná KO na drbany. A musím se pochválit (protože to za mě nikdo neudělá :-) ), že jsem to předtím dělal dobře. Tak teď už jen doufám, že můj staronový vedoucí na našem OOP svůj názor nezměnil a nezačne po mě chtít výsledky ve stylu flastrů za lékárničky a KO/KV na slušný lidi...

Jinak k politické funkci nesoucí honosný titul "policejní prezident" se vyjadřovat nebudu, toho pána neznám, a bude mi šumák, co zase bude pouštět za moudra do světa. Poslední dobou to jde od pěti k nule, nahoru se dostávají čím dál tím víc kariéristi, resp. jejich nová generace, abych se vyjádřil přesně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 22:49:07 25. 01. 2011
default.png
Pěkně napsaný článek. Já musím poctivě přiznat, že jsem nikdy neměl problém s tím, abych měl vyškubnuto, ale to bylo tím, že mě prostě lidi srali s tím, co na té ulici předváděli. Bral jsem prostě situaci u sebe v obvodě jako svou věc. Vzhledem k tomu co se u téhle firmy děje a i vzhledem k tomu, jak fungují naše správní orgány a soudy, čím dál víc nabývám pocitu, že jakákoli snaha je zbytečná a že je potřeba pracovat jen do výše svého platu. Heslo "Pomáhat a chránit" může začít platit, až někdo pomůže nám k důstojným podmínkám k práci...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio