Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

I v hospodě je za čárkou cena
ilustrační
Foto: LH

(Aktualizace ze dne  6. 2 .2011 dole). Asi by si každý hospodský ťukal na čelo,  pokud byste při placení požadovali, za každou čárku na účtu jednotnou cenu. Třeba 30 Kč za položku, ať už si nacpete pupek obědem o čtyřech chodech, nebo si dáte malé pivo. Že to je nesmysl? Není! U policie to tak často funguje.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:48:24 10. 02. 2011
default.png
Tak třeba já o práci (nebo "práci") krajů vím doslova kulové, vůbec netuším k čemu jsou dobré, proto se vyjadřuju spíše opatrně k jejich užitečnosti.
Tohle co ale píšeš dělal vedoucí i nám: doslova blbům, kterých se potřeboval zbavit, napsal hodnocení jako víno a ti šli pryč, lidem kteří mu makali, psal hodnocení, které se dalo charakterizovat jako kariérní poprava. Protesty a stížnosti u nadřízených? Ti dělali to samé! Bumerang stížnosti se takto vrátil a jeb tě po čele!
Kolegovi, dneska taky v civilu, dokonce zařídil tohle:
- kolega chtěl jít z jednoho celorepublikového útvaru na kriminálku na vedlejší okres. Tam se ho šéf kriminálky ptal, jakou že má praxi. On mu řekl, že sloužil tam kde sloužil, šéf prej to mu není k ničemu, ale pak kolega tomu šéfovi té kriminálky řekl, že dělal osm let na obvodu. Paráda. Jen se ještě zeptám na tvém oddělení, pravil šéf.
Kolega mu říká, že to bude problém, že vedoucí tam je moc divný patron, nechtěl říct rovnou kokot. Prej to se neboj.
Za týden mu volá, že ho nebere, že mluvil s tím vedoucím...
Teď je v civilu i ten vedoucí a asi čeká, až dostane na budku.
Kolega totiž měl jedinou vadu: podle zákona upozorňoval toho hajzla na okolnosti, které mu ztěžují výkon služby a to byly všecky krky toho vedoucího na obvodu. Jinak měl výsledky na špičce oddělení, zájem, snahu se učit, zvládal křivit statistiky jak vedoucí chtěl, jeho specialitou zvanou super amortizace (když se nemohl vlézt do dvou tisíc, klidně některé položky vynechal a vedoucí to podepisoval jako divý :D), ale když mu odešel někam, kde to tento hajzl nemohl zatrhnout, tak se mu takto po pěti letech pomstil. Kolega šel pak raději do céčka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMACI5 23:59:57 09. 02. 2011
default.png
default.png
DOMACI5 23:20:49 09. 02. 2011
Vašnosto, Voni sou hlava. Co slovo, to perla, naprosto čistá a pravá. Nemohu než plně souhlasit a podepsat, vše co bylo řečeno. Naposledy jsem se smutně pousmál, když nový policejní prezident vychvaloval karierní řád a poukazoval přitom právě na svůj postup. Přitom v jeho Jihomoravském kraji teprve někdy minulý rok vymysleli geniální věc se zřízením policistů s územní odpovědností, jak se s tím pochlubil myslím na Nově jeden krajský důstojník. Dosavadní praxe ale zatím blokla schopné dlouholeté policajty, protože jejich životní zkušenosti byly přebity mraky Bc. a Mgr. s pouze školními znakostmi nebo maximálně několika málo lety, spíše stážemi, na základních útvarech policie. A dnes takové nové hvězdy píší podřízeným pouze průměrné osobní hodnocení, přestože před jejich příchodem byli vždy o stupeň lepší, aby jim znemožnili právě další karierní růst.
A z krajských ředitelů se stali vlastně novodobí feudálové, kteří ve svých lénech rozhodují doslova o životě svých drahých podřadných bez jakýchkoliv obav z následků, protože čím víc je vezme u huby, tím více bude v Praze kladně hodnocený, protože ON vystačí s přidělenými finančními prostředky a do jeich rozdělení nikomu nic není. Hlavní je, aby měl na odměny oblíbenců, aby měli šéfíci fondy na občerstvení, které veice často používají pouze pro sebe i pro nákupy slaných mandliček ve velkém, protože MU hrozně moc chutnají.
Už raději dost, chce se mi zvracet!!!!



Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:03:12 09. 02. 2011
default.png
MYTHOS [2011-02-08 22:41:17]: No já ti nevím. Jen si vezmi, co si lidi o policii přečtou, co vidí v televizi, co se o ní dozvědí ve škole... To, co pak můžeme o naší (bývalé u mě) práci číst, je pak jen následek, nazval bych to jako: "skoro oprávněně rozhořčený názor na neschopnou bandu buzerující slušné lidi." Nebo něco v tom smyslu.
Tak policii civil prostě vnímá, opakuju se, ale slušně řečeno jsme pro ně prostě škodná.
Hledání Aničky, nasazení desítek lidí, ale akce docela zmrdaná díky neschopnému velení - to civilista nevidí, on vidí jen zkratku: nejsou schopni ani to děcko najít. A ti parchanti co tomu velí mezi lidi nejdou, ti to neslyší odevšad jací jsme blbci co berou renty....

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 22:41:17 08. 02. 2011
mythos.jpg
HAMMER [2011-02-08 15:57:01]: To je jedna věc. Souhlasím, že právní vědomí a vědomí práce PČR je u veřejnosti na bodu 0, možná i -1. Druhá věc je ta, že se tam i přesto vyjadřuje banda dementů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:57:01 08. 02. 2011
default.png
MYTHOS [2011-02-07 21:53:19]: Vylízaných? Což takhle spíše než vylízaní je to obrázek právní (ne) výchovy v ČR včetně spoluviny Policie ČR totálně neschopné lidem říkat jak se věci mají?
Co si lidi naučíme, to z nich taky dostaneme. Pokud policie lidi nenaučí čeho si mají všímat, proč, jak reagovat atd, nikdo to za ni neudělá.
Proč to má dělat policie? No protože boj proti zločinu je její práce. Jenže za ty prachy....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:54:42 08. 02. 2011
default.png
K dodatku článku o Community policing: měl jsem možnost ještě v době svého fungování jednat jak osobně tak písemně s vedením na různých úrovních včetně PP. S těmito lidmi nebyly nejmenší problémy co do náhledu na práci územáře. Co jsem jim popsal se jim líbilo, dokonce tak, že si vyžádali svolení toto použít.
S lidma ve vedení na úrovni okresu se domluvit nešlo vůbec na ničem.
Proto když tady píšu, které články řízení se mi zdají zbytečné, nevidím problémy na PP, ale na zbytečných okresech a možná i zbytečných krajích.
Policie (lépe řečeno někdo, kdo to vidí jako my dole ale na rozdíl od nás je hodně nahoře) vydá příručku ilustrující zoufalství práce u policie. Z důvodu vydání té příručky jasně čiší dvě věci: přiznání policie že prevenci totálně nezvládá a další přiznání, že prevenci nezvládá jenom proto, že nezvládá darebáky ve vedení na úrovni bývalých okresů. Minimálně tyto darebáky. Policie totiž tu čárkomaniakální zrůdu nezvládá.
Řeklo by se: je to snadné, pošlu kontrolu na oddělení a projdu si systém práce, po třech otázkách na vedoucího co se týče stylu prevence na jeho oddělení musí vedoucí letět pro totální neschopnost vést vůbec někoho k nějakému cíli. Pokud někdo chce, ty otázky mu napíšu.
Jenže kdo to má udělat, když všichni mají ruce od statistik a bojí se jeden druhého?

Mě tohle někdo slušně zaplatit, s velkou radostí bych toho kata šel dělat. Pak by měl John rychle po problémech co s přebujelým vedením. Musel by praporčíky povyšovat na důstojníky osobně, aby měl kdo velet, protože by mu nějaký snajpr všechno velení zlikvidoval. Co den, to jedno oddělení. Musel bych si přelepit držku náplastí a sežrat citrón, abych se u toho nahlas neřehtal. Všechno bych si nahrával a předkládal nahoře a taky zveřejňoval, aby všichni viděli co za verbež u policie velí.


No a teď jsem se probudil a mám ruku v nočníku, hahahaha!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 21:53:19 07. 02. 2011
mythos.jpg
Spíše mě připadá humorná ta diskuze vylízaných "lidí" pod článkem :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOREJS 19:18:49 07. 02. 2011
Korejs.jpg
Sice to do této diskuse zcela nezapadá, ale jde o celkem humorný článek.

http://www.novinky.cz/domaci/224448-vice-nez-4000-policistu-z-kriminalky-chybi-potrebne-vz...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:37:46 07. 02. 2011
default.png
HONZAD [2011-02-07 11:58:33]: Soráč, ale John za finanční situaci policie nemůže. Tu mu podělali jeho předchůdci a nejvíc asi Íčko.
Návrhy na ušetření v policii skončily v tichosti a fiaskem, jak taky jinak. Ne už tak desetitisícové odměny darmožroutům, zatímco ti, co nastavují krky nedostali ani korunu.
Balvan na krku policie, co ji táhne pod vodu se jemnuje přebujelé kurevsky drahé vedení, kterého se nedá zbavit bez toho, aby to nebylo do budoucna ekonomicky ještě horší.
Nedají se jim už sebrat jejich prachy ani je poslat šlapat, protože jakmile se to udělá, jdou do céčka s pětadvaceti tácy renty. Nedají se vyhodit pro nadbytečnost ze stejného důvodu. Co s jima jinak?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:58:33 07. 02. 2011
honzad..jpg
hledme, ty vase odborare:

http://zpravy.idnes.cz/policejni-odbory-jdou-johnovi-po-krku-prichystaly-petici-za-jeho-od...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio