Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

INSPEKCE NEBO INKVIZICE
ilustrační
Foto: internet

Inspekce Policie má v rámci policejního aparátu zcela ojedinělou pozici. Má obrovskou moc nad policisty a podléhá kontrole jediného člověka  a tím je ministr vnitra. To je také důvod proč se zevnitř policejního sboru nikdo a nikdy nepokusil kritizovat práci této instituce. A důvody ke kritice bez pochyby jsou.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 31. 07. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTIN_FOLTYN 01:46:04 07. 08. 2011
default.png
DENVER [2011-08-07 01:29:56]: Skutečnost, že si na policistu stěžuje člověk, kterého onen policista zadrží z důvodu spáchání nějaké trestné činnosti nepovažuji za relevantní důkaz.
Na pana Srnského byla podána jedna stížnost, která byla odložena. Pozitiních ohlasů na jeho službu, poděkování občanů a kázeňských odměn měl desítky. Toliko fakta. Hovořme prosím o fyzických DŮKAZECH, debata o tom, co kde kdo povídal mne unavuje.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 01:29:56 07. 08. 2011 blokovaný
default.png
Martin:Na Srnskýho už bylo víc stížností,třeba od kluka,který je čorkař,ale NEMÁ DŮVOD LHÁT,URČITĚ JEN TAK ZBYTEČNĚ NEŠEL NA IMV.Moje zkusenosti s těmadle lidma jsou spíš opačné.Na IMV je nikdo nedostane.Mají strach a nevěří ji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN_FOLTYN 01:22:50 07. 08. 2011
default.png
DENVER [2011-08-07 01:01:37]:
Ne, slušně jsem se vždycky nechoval. Když někomu vyrazíte nad ránem dveře a přerušíte mu probíhající soulož, obvykle to mezi akceptovatelné a tedy slušné formy návštěvy dle pravidel společenského bontonu nepatří. Choval jsem se tak, jak mi umožňoval zákon.

Ano, inspekce postavila celý případ na neověřených spekulacích. Proto byl také celý případ (hovořím o kauze Delta) státním zástupcem uzavřen, aniž by padlo jakékoli obvinění.

Také není pravdou, že by případní viníci unikli trestu byť jen za kázeňský přestupek uplynutím jakési lhůty. Poté, co byl případ odložen státním zástupcem, byl řádně a za dodržení všech lhůt projednán v řádném kázeňském řízení, přičemž služební funkcionář po prověření celého IKO-nesmyslu upustil od potrestání kohokoli za cokoli.

Vycházím z faktů, které jsem schopen doložit listinnými důkazy. Čím chcete Vaše nevěření doložit Vy, oVčane denvere? Mimochodem je mi ovšem upřímně jedno, čemu věříte, stejně jako Vám může být jedno, čemu věřím já.

Souhlasím (+ 3)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 01:01:37 07. 08. 2011 blokovaný
default.png
Martin:Jasně,takže jste chudák,KTERÝ SE K ZADRŽENÝM CHOVAL VŽDY SLUŠNĚ A IPČR SI VŠE VYMYSLELA....Nechci tady vyvolávat hádky a proto jen jeden komentář z mé strany.NEVĚŘÍM VÁM,SRNSKÉMU ATD.ANI SLOVO.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN_FOLTYN 00:53:56 07. 08. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-08-07 00:35:24]: Váženy pane Karle, nejdříve si zkontrolujte poštu, než začnete dávat na odiv svou ublíženeckou pózu. Veškerá fakta, které jsou pro Vaši potřebu relevantní, tam máte. Máte-li nějaký další dotaz, nemusíte s tím obtěžovat na fóru ostatní diskutující a můžete mne kontaktovat formou soukromé zprávy.

O totéž bych poprosil i kohokoli dalšího, kdo by měl dotaz k mé osobě.

Hezký večer všem.

BTW: Už nejsem policista a za stávajících poměrů bych ani nechtěl. Proto mi nezbývá, než "dikutvat" jako člověk, přesněji člověk, který byl křivě obviněn ze lži. Ten, kdo se takovéhoto obvinění úmyslně dopustil, si jiné než neasertivní jednání nezaslouží. S přihlédnutím ke vzneseným obviněním jsem se myslím ještě docela držel.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 00:35:24 07. 08. 2011
Karel.150.jpg
Martin Foltýn: Asi ani nemáte tušení co je to asertivní jednání, není liž pravda na podkladě posledního příspěvku a jestliže Vám ulítly nervy, tak se sám nad sebou zamyslete a dikutujte jako člověk, když ne jako policista.. Někoho pošpinit na diskusním fóru není problém, předvádíte se ve stejném světle??? Co děláte proto, aby neviní policisté byli osovobozeni a jsou podle Vás skutečně neviní, a co ty znalecké posudky a další věci a pod??? Na co si tu hrajeteM Sdělte fakta a kde si je můžu ověřit co je jednodušší? Nebo se snažíte krýt policajty zločince?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:05:27 06. 08. 2011
Lukas Heinz.jpg
MARTOO [2011-08-06 20:18:56]:

Jde a takový černý humor, ale vzhledem k tomu co jsem si přečetl černé na bílém, si dokážu představit lecos. A právě jsem bodnul do vosího hnízda. Co myslíš Martoo mají vosy žihadla? :-D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN_FOLTYN 22:57:22 06. 08. 2011
default.png
PETR-KUBELAK [2011-08-02 20:16:46]:

Dobrý den.

Nuže ... dívám se a nestačím se divit. K Vámi uvedenému mohu říci jen jediné, vážený pane, a to ŽE JSTE LHÁŘ. Vaše jméno mi absolutně nic neříká, takže se nedomnívám, že bychom se někdy setkali, obzvláště, pokud bych se Vám měl svěřovat s natolik detailními informacemi, o nichž tvrdíte, že jsem je měl před Vámi říkat. To, co uvádíte, jsou dílem lži, dílem pouze (dle mého soudu účelově) VELMI zkreslené informace, přičemž míra tohoto zkreslení se ponejvíce blíží HEADLINES OF RADIO JEREVAN.

Velmi rád bych zde bod po bodu vyvrátil nesmysly, které uvádíte, ale obávám se, že přesně o to Vám jde - odvrátit pozornost diskutérů od tématu reportáže a zaměřit ji směrem k mé, v daném případu zcela irelevantní osobě.

Skutečnost, že LŽETE jsem ovšem ochoten komukoli, kdo by projevil zájem, schopen doložit skrze email (LaFontainM@seznam.cz).

S přihlédnutím ke skutečnosti, že jste se zaregistroval krátce po vyjití článku, mohu se pouze domýšlet, zda je Vaše provokace řízená či zda jsou Vámi uváděné informace dílem pouze dezinformace či výplodem Vašeho chorého mozku.

Přeji Vám, aby Vám dnes na vycházce svítilo sluníčko a aby Vám staniční sestra povolila delší večerku, takže byste stihl i závěrečnou znělku svého oblíbeného pořadu a konečně se tak dozvěděl, jak to s tím chlapcem na kole s papírovou čepicí na hlavě nakonec dopadlo.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu MARTOO 20:18:56 06. 08. 2011
martoo.jpg
CATANI [2011-08-06 10:13:35]:

Přesně tak to vidím taky..

Pokud budemem mluvit o praktikách inspekce, jsem moc rád, že jsem se s jimi nesetkal a doufám, že ani nesetkám. Když jsem slyšel, jakým způsobem byli někteří policisté v minulosti inspektory vyslýcháni a jak se k nim chovali, docela mě zamrazilo.

Těžko soudit jakoukoliv uvedenou kauzu, pokud člověk nemá spis v ruce. Dokud nejsou pravomocně odsouzeni či kázeňsky potrestáni, pořád je zde presumpce neviny a tudíž stále patří mezi nás.

Může se stát, že někdo z nás bude taktéž propírán, nikdy nevíme k čemu se ve službě přimotáme, dost událostí jsou pro média a inspekci velice lákavé, byť policista nemusí vůbec pochybit, a jistě by nebylo vhodné se stavět jak na jeho stranu, tak na stranu žalujícího či služebního funkcionáře pověřeného kázeňskou pravomocí.

V současné době můžeme jen doufat, že se bude vůči zúčastněným postupovat spravedlivě a adekvátně.

Lukáši, do seznamu ses zahrnul kvůli tomtuto článku?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 12:45:17 06. 08. 2011
Lukas Heinz.jpg
KAREL-150 [2011-08-06 11:12:16]: Neboj Karle podělím. Pro tve info. Informace čerpám přímo z kopie spisu. Nic světoborného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio