Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Bude se vylučovat? Rozhodnou o tom aktivní čtenáři webu
Pravidlo 1. Mluvit k věci
Foto: P-CZ

Pokud jste pravidelnými návštěvníky webu policista.cz, víte, že jedním z principů, na kterém staví, je absolutní otevřenost v diskusích a debatách. Vy, čtenáři a čtenářky, většinou policisté, jste dokázali, že tenhle princip je životaschopný – přesto, že v debatách často létají pořádné jiskry, i v těch nejvypjatějších chvílích jste se dokázali až na úplné výjimky udržet v přijatelných mezích. Vývoj v posledních měsících nás nicméně nutí k mírné regulaci debat na webu.

Autor: redakce
Publikováno: 21. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 17:15:26 26. 08. 2011
default.png
Ale klidně si děkuj, já jenže je to řešení které moc trvalo. Logičnost kroku to je, ale trochu zdlouhavá. Mě je jasné, že to čteš od řádek, já se s tebou pranic nepřu.

Já s žádnými seznamy neblázním, opravdu se nauč češtinu. "Bylo by jistě zajímavé dát nějak dohromady (ale na to se vykašleme) seznam těch, co hlasovali "pro" a seznam těch, co nejvíce tady Denvera živili. "

Tu větu si přečti ještě jednou a pokud ti to nedojde, tak dvakrát až desetkrát a když to nepochopíš, tak je to tak, že tímto píšu, že ti samí co ho tu živili ho teď chtějí vyhazovat. Ne že se budou dělat seznamy... Bylo by zajímavé... je něco jiného než "udělejme seznamy". By mě zajímalo jak vypadají tvoje spisy.
Jinými slovy mnohem tvrději řečeno: napřed si toho vředa podeberete a pak ho chcete, když už je jak meloun, "honem" vymáčkávat.

Jo tak Denver bude objeven pod jiným nikem a podle IP adresy zablokován? A víš vůbec o IP adrese něco? Víš že stejnou IP adresu může mít i sto počítačů? Že třeba půlka pětitisícového městečka má stejnou IP adresu? To je slib jako kdyby jsi někomu řekl, že zločin v tvém rajónu do měsíce zanikne! Možná by stačilo vědět vůbec něco o počítačích, když už blbě čteš, sakryš.

Ty jsi Denverovi dával šanci... prosím tě, učil tě někdo u policie základy psychologie? Jestli takto jednáš s drbany a vůbec lidma.... to si děláš legraci, že jo? Nazývej věci pravými jmény: živil jsi ho tady, teda samozřejmě nejen ty. Díky mě používal asi tři fráze, ale já to aspoň nezastírám a trapně se nevymlouvám.

Od tebe nedostával další šanci, nic v jeho příspěvcích nikdy ani náznakem nepřipomínalo nějaké zlepšení jeho kydů. To nebyla žádná další šance pro nic nechápajícího tvora, ale tvoje já nevím co. Ignorance stavu jeho duše, neznalost psychologie, ješitnost? Co já vím co tě pudilo k naprosto marnému počínání.

Na jiných diskusních fórech si dělají postpubertální admini co chtějí, prosím tebe. Ty pravidla tam už stojí za to, nerespektování zákona z jejich strany taky atd atd. Tady jsme u četníků a tady to musí sedět.

Mě nevadí co říkáš na moje pindání ani mi nevadí tvoje neschopnost uznat svůj podíl na Denverově "růstu" na tomto serveru, mě to je fuk. Karla nesnášíš z jediného důvodu a to svojí neschopnosti pochopit co píše a netolerantnosti. Já mu napsal, že nemůže být polda na nějaké jeho "věci" prý z praxe a tím jsem se jím přestal zabývat. Nevadí mi co píše, protože mě to nijak nebere.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 08:44:53 26. 08. 2011
default.png
oprava odstavce

A že jsme se snažil s Denverem diskutovat? Ano, neustále jsem mu dával šanci, aby se srovnal... nejsme impulsivní, abych po jednom či dvou příspěvcích vystříkl a žádal rezolutní vyhazov...... ale tuším, že ty jsi to psal ,abych dostal další šanci a teď se podivuješ, že ji např. ode mne dostával několikrát? To si mě zklamal.

má být

A že jsem se snažil s Denverem diskutovat? Ano, neustále jsem mu dával šanci, aby se srovnal... nejsem impulsivní, abych po jednom či dvou příspěvcích vystříkl a žádal rezolutní vyhazov...... ale tuším, že ty jsi to psal, aby dostal další šanci a teď se podivuješ, že ji např. ode mne dostával několikrát? To si mě zklamal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 08:42:25 26. 08. 2011
default.png
HAMMER [2011-08-26 06:32:28]: Zásadně nesouhlasím s tím co jsi napsal.

Tento server někdo provozuje a nevidím důvod proč by nemohly přibývat nové funkce. Záleží jen na poptávce majitele serveru u programátora a zda vyslyší diskutující (názory lidí, který tento server "živí").. a vzhledem k tomu, že tu je výzva na nápady, tak proč ne .-)

Děkovat budu, protože se věc přesunula směrem, který jsem si přál a viděl jsem v něm nejlogičtější krok...

Co blázníš s nějakými seznamy... ty tu furt poukazuješ jak se žilo za bolševika a jaké se dělali prasárny a tohle by byla jedna z nich.... odhlasovalo se, redakce ručí za správnost výsledku a konec... vše smazat, doladit pravidla a jede se dál.. jaké seznamy...

Jasně bylo konstatováno, že pokud bude Denver objeven pod jiný nickem bude opět BANován bez nějakého dalšího hlasování. Dá se bloknout i jeho IP adresa.... možná by stačilo lépe číst a tudíž porozumět psanému textu .-)).. myslím, že jsi to tu i naznačoval....

A že jsme se snažil s Denverem diskutovat? Ano, neustále jsem mu dával šanci, aby se srovnal... nejsme impulsivní, abych po jednom či dvou příspěvcích vystříkl a žádal rezolutní vyhazov...... ale tuším, že ty jsi to psal ,abych dostal další šanci a teď se podivuješ, že ji např. ode mne dostával několikrát? To si mě zklamal.

Myslím si, že kapitola Denver je uzavřená. Osobně se domnívám, když si třeba za půl roku požádá o novu registraci, že dostane podmíněný vstup, ale jinak to považuji za vyřízené.

To, že by se zde měly odehrát změny v korekci obsahu příspěvků v diskuzích je zřejmé, jen se hledá vhodná forma.

Šel bych setou nejmenšího odporu a použil metody, které jsou léty ověřené na jiných diskuzních fórech. T9m je dáno jak technické řešení, tak pravidla.

Hammere, já mám zájem o to, aby se to zde zkulturnilo a snažím se. Ty zatím jen pindáš (sorry, ale je to tak) a nic z toho. Pokud chceš změnu, navrhni kokréntně co a jak, nebo mlč nebo jdi .-))) demokracie..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:35:41 26. 08. 2011
default.png
Můj návrh na další řešení je prostý: v případě off topic příspěvku volnou formou redakci toto oznámit. Přeprogramovávat web na tlačítka a dávat peníze ne e, když někdo něco chce, ať pro to taky něco udělá.

Můj tip: přesně tak to tady fungovat nebude, protože sice spousty lidí něco chtějí, ale nikdo tu zadnici nezvedne. Pokud možno ať to zařídí někdo jiný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:32:28 26. 08. 2011
default.png
APPALACIO [2011-08-25 18:39:27]: No já bych, být tebou, nikomu tak hrr neděkoval. Bylo by jistě zajímavé dát nějak dohromady (ale na to se vykašleme) seznam těch, co hlasovali "pro" a seznam těch, co nejvíce tady Denvera živili.
Vsadím se o co chcete, že by to byli jedni a ti samí. :D
Pro Denvera slzu teda nezamáčknu, ale mám obavu, že se tady přihlásí za chvíli nějaký Washington a máme ho tu zase a zase se bude dlouho čekat a hlasovat... :D
Jo, Appe, nechci blbě kecat, spočítané to nemám, ale ty osobně jsi byl jedním z největších Denverových živitelů. Moje obraty zase to hovado používalo nejčastěji aniž tušilo, o co jde, ale já mu aspoň nepsal pořád dokola. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:39:27 25. 08. 2011
default.png
Osobně chci poděkovat všem, kteří hlasovali PRO, že se k tomu postavili jako chlapi a dokázali jasně říci, kde jsou hranice slušnosti.

Ti co hlasovali PROTI mají též svůj názor a doufám, že je to neodradí zde nadále diskutovat i bez účastníka Denvera, že jim nebude natolik chybět .-)), aby odešli.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:33:16 25. 08. 2011
default.png
REDAKCE [2011-08-25 17:57:32]: Nemá smysl vymýšlet nic nového, vše je v podstatě vyřešené. Chápu-li to dobře, vše co není v současném redakčním systému by se muselo nechat doprogramovat, což asi budou finance navíc, tudíž problémové.

Nejsnažnější systém je ustanovit moderátory na základě "výběrového řízení" a ustanovit systém např. žlutých a červených karet.

Ve stručnosti, prověření moderátoři uloží za nevhodné příspěvky postupně dvě žluté karty a poté třetí, na základě které bude účastník na nějakou dobu zabanován, při opakovaném problému navždy.

Při rozporu mezi moderátorem(karta) a účastníkem by jako soudce rozhodoval někdo z redakce.

Výše popsané nepotřebuje žádné doprogramovaní.

Pokud by bylo možno doprogramovat, navrhoval bych možnost příspěvky jedním tlačítkem oznamovat pro jejich závadný obsah a moderátoři by si vybrali z toho seznamu a problém vyřešili.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu REDAKCE 17:57:32 25. 08. 2011
redakce.jpg
Vážení čtenáři a diskutující,

na základě výsledků vašeho hlasování jsme dnes zablokovali uživatelský účet DENVER z důvodů, které jsme popsali v článku nad touto diskusí.

Mimojiné jsme v něm psali, že z tohoto řešení nemáme radost, že je zcela výjimečné, ale v rámci zachování tematické pestrosti debat nám nezbývá nic jiného. Nicméně, s ohledem na to, že hlasování které vyžadovalo 3/5 většinu, dopadlo poměrem 65:35 pro vyloučení, a také s ohledem na reakce, které postup redakce vzbudil, budeme dále uvažovat o tom, jak situaci řešit do budoucna. K tomu dvě poznámky.

Za prvé, stále trváme na tom, že podobné případy tapetování diskusí je běžné řešit BANem, k němuž jsme byli v tomto případě opakovaně vyzýváni řadou uživatelů. Nechávali jsme situaci volný průběh ve víře, že zafunguje jiné řešení, které bylo opakovaně navrhováno čtenáři - a sice reagování na příspěvky pouze tam, kde je to smysluplné, kde se drží tématu. Tato představa je však, jak se ukázalo, nerealistická. Před několika měsíci jsme odeslali výzvu, aby se ve svých příspěvcích držel tématu diskuse či aby přispíval pouze tam, kde jeho téma zapadá. Bohužel bez úspěchu. Zároveň se ale množily ze strany čtenářů nespokojené výzvy redakci, abychom situaci řešili, neboť daný stav mnohé od diskutování odrazoval.

Za druhé: V některých reakcích, které jsme v souvislosti s hlasováním dostali bylo řečeno, že na serveru neexistují žádná pravidla pro užívání diskusí a tedy těžko někoho vylučovat ze jejich nedodržování. Jenže to je zásadní omyl. Pravidla jsou a při autorizaci profilu tato pravidla každý obdržel v autorizačním emailu, navíc jsou tato pravidla kdykoli k nahlédnutí v patičce webu pod odkazem "Podmínky".

Pravda, spoléhají se především na soudnost a schopnost korektní diskuse na straně jednotlivých uživatelů. Důvod, proč tomu tak bylo, jsme zde popisovali několikrát - chceme, aby tento web byl otevřený všem pohledům, názorům a myšlenkám. Je ale jasné, že i tyhle svobody mají svá pravidla a meze. Nechtěli jsme je direktivně stanovovat, ale chtěli jsme k nim dojít postupným vývojem. Stalo se. Po současné zkušenosti se ukazuje, že některá pravidla je nutné a vhodné vymáhat.

V současné situaci máme v podstatě tři možnosti.

První, nechat situaci tak, jak je (a zaplatit za to rizikem, že web se do budoucna stane pouze kulisou pro pár názorových aktivistů, kteří neberou ohledy na ostatní).

Druhá, vytvořit systém osobního BANu - tedy dát každému uživateli možnost blokovat ve svém profilu příspěvky uživatelů, které nechce číst (zde je však riziko, že se naruší logický tok diskusí).

Třetí, vytvořit systém pro moderování diskusí samotnými uživateli. Tato možnost žádná velká rizika nepřináší (kromě nedostatečné kapacity moderátorů), avšak je ze všech technicky (a tedy i finančně) nejnáročnější.

Budeme rádi, když se diskuse pod tímto článkem přesune k debatě o výhodách a nevýhodách jednotlivých řešení, byla by pro nás důležitou inspirací, kterým směrem se při snaze odstínit vliv "nepřizpůsobivých" uživatelů do budoucna vydat.

Věříme, že v zájmu zachování pestrosti a otevřenosti tohoto webu se nám podaří posunout i díky této epizodě dál a že to bude ke spokojenosti jeho uživatelů.

O tom, jak jsme se rozhodli, budeme informace zveřejňovat na redakčním blogu zde: http://redakce.blog.policista.cz/

Za redakci
Dušan Stuchlík, šéfredaktor

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:53:15 25. 08. 2011
default.png
JAMESCLC [2011-08-24 17:40:21]: Doprčic, soráč ale píšeme o jednom a tom samém. Teď nechápu kde jsi došel na to, že tomu, co píše Appalacio, nerozumím. Já jeho názor chápu, ale říkám, že je snažší, rychlejší a jednodušší řešení než zdlouhavá inkvizice.
Takže abychom si rozuměli:

Denver do tématu třeba o zálohování spisů napíše, že policajti chrání fašisty a bijí cikány. To je jeho forma příspěvků: o ničem, bez důkazů, bez jediného konkrétního případu... Prostě úplně mimo. Teď se najdou kolegové, kteří na něj reagovali už padesátkrát a reagují zase a téma jde do ... kam? Denver to tady zasviní totál všecko téma vedle tématu a spousta poldů na to reaguje a on se třikrát štěstím udělá a zase píše to samé, teda "nebo píše": Ctrl+V.
Dosud vše jasné?

Tak. A vy chcete Denvera za toto všecko po nějakém hlasování, které trvá já nevím jak dlouho a jak dlouho vůbec trvalo než se k tomu dospělo, prostě vybanovat.
Já říkám, že to je špatně = pozdě. Proč bych měl trpět takovou dobu furt to samé, když to jde vyřešit hnedka odmazáním sranic nebo jejich přesunutím do samostatného threadu ze strany admina?
Tento web si Denvera doslova vychoval a má co chce.

Já nemám nic proti likvidaci Denvera, ale říkám, že by se mělo postupovat takto hned (a ne za jak dlouho když to tady málem umírá) a jedno u koho pokud mele kraviny které nemají ani hlavu ani patu. Si myslím, že my ne že si nerozumíme, ale ono dorozumívání se přes psané slovo stojí vždycky za starou bačkoru.

Tvůj postoj, že by jsi pro mě ruku nezvedl co se týče banu i když máme jiné názory na dobu před listopadem 1989 (a dnešní snad ne?) mě nijak netěší. Od tebe ne.
Povím ti proč: pokud někdo obhajuje režim, který si na vlastní národ dokáže pozvat ožralé po zuby ozbrojené hordy s holýma prdelama z východu anebo fyzicky likvidovat nejlepší syny a dcery národa, zasluhuje jen pohrdání. Je to totéž, jako kdyby tady náckové řvali oslavné ódy na Ádu nebo fašismus. Komunismus byl nesrovnatelně horší svinstvo než fašismus, samozřejmě ne pro kolaboranty a vlastizrádce.
Dosud jsme se ho nezbavili a celou společnost to poznamenává. Nezbavíme se ho dotud, dokud bude možné na veřejném webu jako je tento hlásat o jeho vymoženostech.





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 13:54:21 25. 08. 2011
Karel.150.jpg
Jde o formu, protože Denver si na tomto pískovišti vzal největší kyblíček a má tedy největší formu..:D A protože je to kluk hravý tak je tu i spousta báboviček..:D
Kdy se dozvíme výsledky, bude hlasování zvěřejněno?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio