Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Bude se vylučovat? Rozhodnou o tom aktivní čtenáři webu
Pravidlo 1. Mluvit k věci
Foto: P-CZ

Pokud jste pravidelnými návštěvníky webu policista.cz, víte, že jedním z principů, na kterém staví, je absolutní otevřenost v diskusích a debatách. Vy, čtenáři a čtenářky, většinou policisté, jste dokázali, že tenhle princip je životaschopný – přesto, že v debatách často létají pořádné jiskry, i v těch nejvypjatějších chvílích jste se dokázali až na úplné výjimky udržet v přijatelných mezích. Vývoj v posledních měsících nás nicméně nutí k mírné regulaci debat na webu.

Autor: redakce
Publikováno: 21. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 21:50:00 22. 08. 2011 blokovaný
default.png
APPALACIO [2011-08-22 21:33:03]: Ty přeci,ale víš,že ke sprostým urážkám mojí osoby tady docházelo často.Já jsen tady nikomu nenadával do dementů,kretenů a ani se tady nechlubil tím,že někoho dostávam do nemocnice(když se nikdo nedívá).Zní to možná divně,ale když jsem viděl,že mi tady nikdo neuráží a poznal jsem,že se nejedná o bezcitného člověka,tak jsem s ním aspoň nějak tak normálně komunikoval,i když jsme si často nerozuměli.Jeden policista tady třeba vystupuje dost tvrdě a já mam k němu sakra hodně výhrad,ale z pár příspěvků jsem pochopil,že ten člověk neni bezcitná s.ině(řekl,že nikoho nedostal do nemocnice,je jasné,že by to asi udělal v nutné obraně,ale to je něco jiného).Takže asi tak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:33:03 22. 08. 2011
default.png
REPLY:X:49361-1:2011-08-22 21:16:03: Tak to si já osobně bohužel nemyslím. Ale jak bylo v článku jasně napsáno, třeba neodejde.

Jak vidíš, pár zastánců zde má, je jedno za jakéhokoliv důvodu, pár lidí je proti, aby zůstal, prostě klasický výkon demokracie. Karty jsou v celku jasně rozdány.

Třeba diskuze nad osudem tohohle individua pomůže, aby se policista.cz někam posunul.-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 21:16:03 22. 08. 2011
default.png
Měla by se odstranit příčina a ne následek.

Denver dělal pouze to co mu bylo dovoleno...



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:03:59 22. 08. 2011
default.png
REPLY:X:49359-1:2011-08-22 20:45:45: Tvůj názor má stejnou váhu jako názor ostatních... pokud drtivá většina řekne, že má jít, tak půjde... pokud nebude splněna podmínka 3/5, tak zůstane..... jinak se ohrazuji proti bodu tři "3. Denver nikoho na tomto fóru neurážel a choval se relativně slušně. Naopak jej uráželi dost sprostě jiní." Denver urážel, osočoval, lhal, dle mého názoru už za hranicí trestného činu, neboť se zde rasisticky vyjadřoval, nepokrytě obhajuje porušování zákona, schvaluje trestné činy atd.

Otázka je v podstatě položena tak, kam bude směřovat zdejší server. Na rovinu říkám, že já osobně natrvalo odejdu, pokud by se zde nějakým nedopatřením osoba Denvera bude i nadále vyskytovat. Mám i pocit, že zde omezí vystupování vícero lidí.

Nehraji si na žádnou primadonu, ale osobně rozhodně odcházím. V podstatě jsem tak již učinil před pár týdny a jen na základě rozhodnutí redakce o možném vyloučení Denvera z fóra jsem si udělil vyjímku a na skos se vrátil. Opakuji, mám pocit, že tohle fórum hodně upadne.

Osobně nejsem zastáncem přílišné demokracie na obdobných fórech, protože obsah se dá udržet jen přísným moderováním. Ale to je věc redakce, jak to zde nastaví. Já osobně akceptuji jen jistá pravidla. Osobně za mnoho let, co chodím na internet jsem takto opustil již mnohé diskuze, se kterými jsem nebyl spokojen, takže v tom já nevidím žádný problém, jít o dům dál.

Takže to samé platí i pro tebe. Pokud osobně nejsi spokojen se zdejším přístupem, buď se ozvi, akceptuj daný stav nebo odejdi..... každý se rozhodne podle svého uvážení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 20:45:45 22. 08. 2011
default.png
Nejsem pravidelný přispívatel tohoto serveru, ale taky jsem proti vyhození Denvera z tohoto serveru.

Na obhajobu Denvera toto:

1.) Nejsou zde ustanovena pravidla a podmínky používání stránek na které odkazuje text informace v zápatí při tvorbě komentáře. Tedy je Denver nemohl porušit.

Cituju:

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.

Z výše uvedeného vyplývá že ke komentářům mimo téma docházelo proto, že na ně nikdo z moderátorů diskutující neupozorňoval, popř. nemazal.
Nutno přiznat že komentářů mimo téma jsme se občas dopouštěli všichni, já tedy určitě.

Bohatě při Off Topic tehdy stačilo Denvera při diskuzích upozornit že je mimo téma, a pokud bude v tom dále pokračovat tak budou jeho příspěvky mazány.

2. Denverovi příspěvky nejsou v rozporu s právním řádem ČR jak je uvedeno.

3. Denver nikoho na tomto fóru neurážel a choval se relativně slušně. Naopak jej uráželi dost sprostě jiní.

4. Denver mě svými OT příspěvky občas taky otravoval ale to bych dával za vinu hlavně moderátorovi, který nekontroloval příspěvky. - Sorry moderátore, ale takhle to vidím.

5. Souhlasím s Hammerem že řada lidí na Denvera do nekonečna reagovala a tudíž živila diskuzi OT.

6. vyhozením Denvera se situace nevyřeší pokud se neustanoví podmínky a pravidla používání stránek, a moderátor tyto pravidla a podmínky nebude kontrolovat a vynucovat.
Na jiných diskuzních serverech jsem si všiml, že moderátoři pečlivě diskuze kontrolují a diskutéry při OT důsledně na to upozorňují a ti to respektují,ačkoliv je za to hned nevyhazují. Mimo OT se občas dostane každý z nás.

Abych to shrnul. Stačilo řádně moderovat diskuze, ustanovit pravidla a k žádnému vylučování nemuselo docházet.

Toť můj názor


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:25:51 22. 08. 2011
default.png
DENVER [2011-08-22 19:55:18]: Denvere, na tento podpásový příspěvek jsem čekal celý den .-))) Vkládáš mi do úst myšelnky, která jsem nikdy neřekl, natož napsal..... vytahuješ 10x opraný prádlo... ale jak jsem již napsal.. čekal jsem to .-)))) Vymýšlíš si zde lži, překrucuješ pěkně slova jak se patří na duševního mrzáka...

Kolega byl odsouzen a mnohokráte jsem zde napsal, že respektuji rozhodnutí soudů, ale nesouhlasím s nimi a udělám pro kolegu vše co bude v mých silách, abych mu pomohl. Zákon nad rámec rozsudků umožňuje další legální aktivity, takže asi tak....

Denvere mně je z hloubky srdce úplně jedno co si myslíš, co děláš. Pochop to, že můj názor na tebe je ve skrze špatný. Kdybych tě potkal na prahu svého domu, tak tě z něj vypráskám bičem...

Denvere já na rozdíl o tebe mám v hlavě srovnáno co je morálka a co zákon. Mám své pravidla a zásady. K uvedenému případu jsem zde publikoval vše co šlo, aby si každý udělal svůj názor. Ty ho máš jiný, ale vzhledem k tvému postavení s ním můžeš tak akorát víš co ... .-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 19:55:18 22. 08. 2011 blokovaný
default.png
APPALACIO [2011-08-22 19:29:05]: Fajn,možná mi na todle odpovíš a možná ne.FURT tady řikáš,že nenávidíš lidi,kteří poruší zákon.Tak mi řekni.jsi opravdu přesvěčený,že je tvuj kolega nevinej?Já chápu,že by jsi ho hájil i kdyby byl vinej,ale jde o to,že jsi nám tady všem řikal,že nejprve ho obvinila IMV bez důkazů,pak,že ho odsoudil bez důkazů jeden soud,pak druhý soud a pak i třetí soud.Je mi jasná tvoje reakce na mne,ale uvědom si,že sem píšou i lidi,který todle řeší celý život a vědí,že neni tak jednoduché někoho odsoudit za vraždu,ZCELA BEZ DŮKAZŮ,JAK NÁM TADY STÁLE TVRDÍŠ.Takže tu se sebe furt nedělaj nějakou morální autoritu,která by nepodala ruku člověku,KTERÝ PORUŠIL ZÁKON A KTERÁ TAK CTÍ MORÁLKU.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:29:05 22. 08. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-08-22 19:15:21]: "Jistě je tvůj pohár plný. Kdo o poznání nestojí nemůže jej ani příjmout. Čest všem moudrým a neomylným!"

Bože můj co na to odpovědět? .-))))))))

Jsem v dobrém rozmaru, proč tedy napsat při čekání na Denverův konec, ještě pár řádků.

Nejsem neomylný, své chyby a nedokonalosti znám. Vzdělávám se, čtu, neustále přehodnocuji i své dříve vyřčené názory. Jsem vnímavý ke svému okolí, na věci nahlížím z různých úhlů pohledů.

Na druhou stranu jsem zásadový, tvrdý jak k sobě i ostatním, ctím morálku, spravedlnost.

Karle, já jsem se sebou spokojený, nepotřebuji zde pro lidstvo zanechat svoji nesmazatelnou stopu. Mám však jednu velmi užitečnou vlastnost. Skoro ihned dokážu rozeznat lidskou hloupost, hlupáky i ty maskované. Takové lidi nemám rád, nevážím si jich a dávám jim to co nejvíc na vědomí, tzv. sežrat, abych jim to vrátil za ostatní, kteří jejich přítomností trpí... Takže Karle, určitě se neboj, věnovat se ti budu.... .-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:20:56 22. 08. 2011
default.png
DENVER [2011-08-22 19:11:44]: Co je na tom smutné, že za dobrého člověka nepovažuji "kolegu", který svým přístupem a svými názory dává jednoznačně najevo, že podporuje nespravedlnost, bezpráví, neumí se postavit a pomoci ostatním kolegům.

Denvere, kdybych si takového člověk respektoval a vážil si jej, tak se musím stydět sám před sebou.

A vzhledem k tomu, že ještě méně si vážím tebe, tak sorry, ale tvůj názor pro mě nemá váhu, smysl a nechápu proč to sem píšeš, na obdobné jsem ti nesčetněkrát již odpověděl. Chceš ve mě vyvolat lítost, stud nebo co?

Nebo myslíš, že na základě tvého příspěvku vše rázem přehodnotím? Denvere,to bych se musel červenat a stydět nejen sám před sebou, ale i před rodinou a přáteli a to jaksi chápeš, na to nemáš persónu.

Diskutuji s tebou jen proto, že počítám minuty, kdy konečně dostaneš BAN a jsem proto v dobrém rozmaru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:15:21 22. 08. 2011
Karel.150.jpg
APPALACIO [2011-08-22 18:35:11]: Jistě je tvůj pohár plný. Kdo o poznání nestojí nemůže jej ani příjmout. Čest všem moudrým a neomylným!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio