Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Uctění obětí útoků 11. září 2001

Dovolte mi zde projevit úctu obětem teroristických útoků ze dne 11. září 2001 a rovněž tak projevit upřímnou soustrast všem, které tato událost zasáhla, zejména pak blízkým lidem obětí. Vzhledem k tomu, že v úvodním článku (tedy zde) nelze text formátovat ani do odstavců, celé své vyjádření umístím do 1. příspěvku v této diskusi a moc bych si přál, aby každý kdo bude chtít do této diskuse přispět, za což budu nelhostejným policistům a lidem vděčný, aby si přečetl 1. příspěvek v této diskusi a tímto obětem útoků 11. září 2001 vzdal po deseti letech od události svou úctu. Děkuji.
KAREL-150 :: Datum založení: 09. 09. 2011 :: celkem 120 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TREK 22:05:24 11. 09. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-09-11 21:02:08]:
Já pro vysvětlení pádu WTC 7 nic nemám, ty připouštíš pouze demolici, tady http://technet.idnes.cz/zahadny-pad-budovy-wtc-7-je-vysvetlen-ale-konspirace-o-cia-trvaji-... nějaké alternativní zdůvodnění mají. Dokonce v tomto článku jsou uvedeny i tyto konspirační teorie, takže to není nikomu zatajováno. A existují dálší články a dokumenty, které reagují na konspirační teorii. Nikdo z konspirátorů nedostane prostor v médiích z toho důvodu, protože stejně jako ty, nepřipouští jiný názor, stále opakují totéž, nepřipouští souvislosti mezi všemi fyzikálními jevy, které nastaly a snaží se být tajemní. Četl jsi si to někdy po sobě nebo jen slepě užíváš ctrl+c ctrl+v Už jsem ti to jednou napsal, nevím, čemu nerozumíš. Četl jsi si to? Bude asi dobré, aby sis to co jsem napsal ještě jednou a naprosto v klidu bez emocí pročetl.

-informace se kterými se člověk nikdy dříve nesetkal, a které jdou proti jeho dosavadnímu přesvědčení jsou vždy šokující - asi takhle, pokud člověk nikdy neslyšel o lékařském zákroku, tak pro něj bude naprosto šokující, když mu někdo řekne, že doktoři řežou do lidí a nedozví se další informace. A tito lidé budou doktory považovat za vrahy a tyrany. A přesně takhle podávají informace konspirační teorie. Moje vysvětlení je naprosto zjednodušené, polopatické. Ale nějak takhle to holt je.... Já jsem tyto teorie viděl a četl....

Karle ty zavrhuješ média, ale sám je hltáš. To, že informace pochází z internetu ještě neznamená, že není zmanipulovaná a je pravdivá.

Jaký konkrétní profit mají lídé, kteří se podílí na konspiračních teoriích, ti opět nenapíšu. Stejně jako ty nemám přístup k jejich soukromým účtům a osobně je neznám. Ty jim věříš, já ne. A to z důvodu, že žádný člověk ve své podstatě nedělá nic jen tak pro dobro lidstva, ale má v tom svůj zájem, prospěch.

Pokud říkáš A řekni i B. Tvrdíš, že budovy se zřítili řízenou demolicí, tím pádem můžeš odpovědět na můj příspěvek - část o zorganizování samotné demolice. A můžeš i vysvětlit proč by někdo dělal něco tak složitého, když by šlo téhož dosáhnout něčím jiným jednodušším.

Já jsem nikdy netvrdil, že věřím oficiální verzi se vším všudy. Já jsem na místě tragédie nebyl, nemůžu hodnotit co se stalo. A už vůbec né to veřejně prezentovat a přesvědčovat o tom ostatní.

Tak a teď se opakuji stejně jako ty. :-D
Ale u mě je to naposledy...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 21:02:08 11. 09. 2011
Karel.150.jpg
TREK [2011-09-11 19:19:58]: Díky za nahrávku.

-mě skutečně nezajímá, jestli informace hlásá rádoby nezávislé nebo závislé video, dokáži si informace ověřovat, získávat, hodnotit.
-v málokterém takovém videu je zdůrazňováno, že autoři z toho nemají profit, samozřejmě uvítám i tvé informace o tom, jaký profit jim z toho plyne
-informace se kterými se člověk nikdy dříve nesetkal, a které jdou proti jeho dosavadnímu přesvědčení jsou vždy šokující
-jestliže informace jednoznačně zapadají do konceptu celé teorie, pak je teorie vysoce pravděpodobná, jestli je ovšem s informacemi manipulováno, upozorni mě prosím na to
-jestliže jsi našel nějakého neodborníka tak sem s ním, Richard Gage má platnou licenci architekta a projektuje výškové budovy s ocelovou konstrukcí
-různé motivy odborníků samozřejmě můžeš jmenovat, pak také spoj konkrétního odborníka s konkrétním motivem
-citování citátů slavných nemůže být překážkou, vždy je upozorněno na to, že jde o citaci, nikoli o pravdu
-ano mnohé věci se dají ověřit, alternativa je pak víra v oficiální teorii bez ověření opozičních názorů
-provedení teorií není složité pokud člověk ví jak tato organizace funguje
-nedivím se , že se někomu jeví pátrání po pravdě jako fanatismus, málokdo se dnes věnuje něčemu jinému než sám sobě, někdy i svým blízkým ne

Jinak dále je to bezpředmětné navážení do mě, protože náboženská kázání jsou zpravidla bez otázek, které já Vám kladu a Vy ani jednu jedinou nezodpovídáte. A jak jsem několikrát poukázal tak i teď opakuji, že se nehlásím k žádnému náboženství nebo dokonce sektě. Nejsem ateista, ale nehlásím se k absolutně žádnému náboženství, kdyby jo, tak bych to nejspíš takhle nezastíral.

K 9/11:
Ne nejsem specialistou na projektovaní, výstavbu a statiku budov, a taktéž odborníkem na jejich demolice.
Jinak nepotřebuji být odborník, abych si vypočítal jaké zatížení snese sloup o určitém průřezu, pokud znám dolní mez kluzu použitého materiálu. Jak jsem předestřel mám za sebou strojní průmyslovku a tohle je pro mě naprostá banalita. Takže jak vidíš nemusím být ani génius.

Vzorec pro zjištění nosnosti je takový, že dolní mez kluzu vynásobíš plochou profilu sloupu ve čtverečních milimetrech a tento mezi výsledek podělíš gravitačním zrychlením. Nic složitého, že ne? Jen prosím pozor na převádění jednotek v druhých mocninách, například z palců čtverečních na čtvereční milimetry. Jinak na tom nic není.

Já totiž ani jednou netvrdil, že vím co unese konstrukce, ale tvrdil jsem a to si podle výše uvedeného vzorce můžeš spočíst, že každý ze 47 nosných sloupů snese při středně pevné oceli zátěž 50000 tun. Hmotnost budovy byla 450000 tun. Dále jsem tvrdil, že pokud je mezi temito sloupy užitá nosníková konstrukce, pak se pevnost celé soustavy zvyšuje.

Promiň, ale pokud by jsi mi chtěl tvrdit, že srážka Octavie s novým Volvem může dopadnout ve prospěch Octavie, tak se tu začnou lidé vysmívat i tobě. Přesto jsi ochoten tvrdit, že konstrukčně slabší vrcholek budov rozdrtí konstrukčně pevnější spodek budovy a následně se vrcholek budovy sám na zemi rozpadne, a že se prostě jednou za sto let stane, že 187 m vysoká budova s ocelovou konstrukcí se zhroutí sama do sebe za 6,5 sekundy. Když mi tohle chceš tvrdit tak to vyslov nahlas, řekni jen "ANO VĚŘÍM TOMU"..

Proč ti konspirátoři nedostávají náležitý čas na argumentaci v médiích? Proč prostě nejsou argumenty konspirátorů smeteny jednou pro vždy ze stolu a veřejně?

Víš zase se budu opakovat, ale chápu, je to dost informací. Takže výbušniny se mohly rozmístit při rekonstrukci výtahů a jejich šachet, které sousedí s nosnými sloupy. Ale pořád jsou tu výše položené otázky. Naprojektovat a realizovat se dá téměř všechno.

Máš přece alespoň nějaké nutkavé vysvětlení pro pád budovy WTC č. 7, pokud je tvým koníčkem podezřívavost, tak šup sem sním..;-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:37:38 11. 09. 2011
default.png
TREK [2011-09-11 19:40:32]: no jestli takhle budeš psát dál, tak to bude rovnou za karton .-))) pak ti ho milerád pošlu i pro tvé kolegy na počest .-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:32:26 11. 09. 2011
default.png
Karle tady boří Dvojčata pomocí spiknutí? Ojojoj, jdu jinam!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 20:16:41 11. 09. 2011
Danik.jpg
Treku bravo. Přesné, jasné a jednoduché, kdybych měl dvě ruce, tak mu to napíšu sám, ale musím počkat na doléčení. Pořád nám tu pan Spiknutí nenapsal k čemu to bylo dobré všechno. Co ti zlý mocní jako zamýšleli?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TREK 20:03:45 11. 09. 2011
default.png
ANDRAS [2011-09-11 20:00:05]: Jenomže Andrasi je něco s čím jsi nepočítal. My se nejspíše známe osobně, tak s těma flaškama zbytečně nerozhazuj :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:00:05 11. 09. 2011
Andras.jpg
Treku, u mě máš také jednu. Bravo! Já bych takový příspěvěk vesmírnému kájovi už asi nebyl schopen napsat. Ale vyjadřuje vše, co cítím:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TREK 19:40:32 11. 09. 2011
default.png
APPALACIO [2011-09-11 19:33:30]: Kam si pro ni mám přijet :-D :-D :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:33:30 11. 09. 2011
default.png
TREK [2011-09-11 19:19:58]: Bože díky alespoň za jednoho normálního smrtelníka, který to sem napsal .-)) já už totiž nemám sílu .-))))))) máš u mě treku velkou flašku .-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TREK 19:19:58 11. 09. 2011
default.png
Víš Karle, věci se mají tak. Nerozumím jaký cíl mají lidé jako ty. Pravděpodobně jsi se ty sám stal obětí klamu a manipulací.

Měl jsem možnost číst nebo vidět některé konspirační teorie. Od 9/11, přes očkování až po kondenzační stopy za letadly. A kupodivu jsou postaveny na stejných prvcích:
-hlásá je rádoby "nezávislé video"
-je zde zdůrazněno že autoři z toho nemají žádný profit (ale proč by to asi dělali?)
-jsou zde mistrně seskládané informace, aby člověka neznalého problému a dalších souvislostí šokovaly. Lze až řící že informacemi je manipulováno tak, aby jednoznačně zapadly do konceptu celé teorie
-mnohdy tyto teorie obhajují přímo v tomto videu lidé, kteří obor nevystudovali, ale získávali "nezávislé" informace z "nezávislých"zdrojů a tak se stali "odborníky" v tomto oboru. Sami většínou tvrdí, že poznali pravdu a stálo je to obrovské úsilí (nepřípomíná ti to někoho?)
-vystupují zde odborníci jejichž motiv může být různý
-užívání citátů slavných (a že toho někteří za svůj život nakecají)
-na základě informací veřejně dostupných a jednoduchých vzrorců si může sám posluchač ověřit "skutečnosti", které prezentuje video
-provedení onoho spiknutí je natolik složité,že si nezadá s pořádným akčním trhákem.
-tyto teorie,lidé kolem nich a jejich šíření lze téměř označit za fanatismus.

Obecně projev lidí připomíná náboženská kázání:
Snaha o nadmíru kultivovaný projev. Lidé musí být zbavení klamu a manipulací, je jediná pravda přece. Jsou stále vybízeni, aby věřili jen v tu jedinou a správnou pravdu. Neustálé opakování téhož. Odmítání veškerých protiargumentů. Využití citátů J.W.Goethe řekl .... totéž lze použít v kázání = I řekl Hospodin Bůh... Skupina mocných všeho schopných, zde zastupuje onoho Ďábla. Při splnění a dodržování tě čeká lepší život na nebesích/oproti tvému (usuzuji) dokonalá společnost kde se mají všichni dobře a ti zlí jsou v pekle. Hlasatel jako jedinec sám nic nezmůže, a žádá o procitnutí svých posluchačů.

Konspirace připomínají spíše moderní formu náboženství, a jejich šiřitelé náboženské fanatiky.

A teď k té tvojí teorii 9/11
Karle, připadá mi, že jsi se stal specialistou na projektovaní, výstavbu a statiku budov, a taktéž odborníkem na jejich demolice. Takže buďto jsi geniální (v tomto případě je škoda, že jsi se zabředl v konspiračních teoriích a nevěnoval totéž úsilí věcem společnosti prospěšnějším), nebo by ses k těmto věcem neměl vyjadřovat pod záminkou odbornosti, protože jim zákonitě nemůžeš rozumět. Konstrukcí, statikou a demolicemi výškových budov se zabývají velké týmy lidí s odpovídajícím vzděláním a mnoha zkušenostmi. Ty jsi toto a další politické a ekonomické vědy stihnul za 10 let. Sám píšeš, že si vše kdokoli může ověřit pomocí jednoduchých vzorců. Karle nechceš nám tady uvést ten vzorec? Odborníci ke svým výpočtům potřebují provést složitá měření na místě a potom použijí ještě složitější software, aby mohli nasimulovat všechny možné jevy, které mohly při dané situaci nastat. A potom budou tvrdit že s určitou pravděpodobností se mohlo stát to a to. Ty jsi na místě předpokládám v životě nebyl a veškeré fyzikální veličiny shrneš do jednoho jednoduchého vzorečku (nebo je úmyslně opomeneš) a jsi si jistý že se to stalo tak a ne jinak.
O nezávislosti odborníků v těchto "nezávislých" filmech a jejich autorů mám jisté pochybnosti - od čirého exhibicionismu, přes snahu se zviditelnit (taková reklama taky reklama) až po vidinu zisků z různých publikací a veřejných vystoupení. Amerika je velká takže se vždycky nějaký odborník najde.

K tvému oblíbenému užití videa přímo z místa tragédie. Ty v tom vidíš jasný důkaz, zatímco člověk kritický smýšlející v tomto vidí něco jiného. Trochu to připomíná jeptišku, modlící se k plesnivé zdi. Člověk kritický v tom vidí plíseň, která náhodně vytváří nějaké struktury připomínající konturu obličeje, jeptiška v ní jednoznačně vidí zázrak zjevení Ježíše.

Karle, nepopsal bys nám, jak se ty výbušniny dostaly do těch budov? Kolik bylo zapotřebí trhavin a kolik lidí?

Takovou krásnou demolici musel dělat profík, dokonce bych řekl, že tým specialistů musel rozvrhnout kam umístit trhavinu a v jakém množství. Protože tito profíci jsou specialisté, kteří si nebudou špinit ruce, musel existovat další tým lidí, kteří trhavinu někde získali, dovezli na místo a oborně nainstalovali. A potom to ještě naplánovat tak, aby se k tomu mohl přidat efekt s tím letadlem. Ono by vypadalo asi blbě, kdyby ta budova spadla i kdyby se ten pilot do ni netrefil. Nebo kdyby náraz letadla poškodil mechanismus odpálení trhavin a ono by to odpálit nešlo, nebo by to padalo nějak křivě. Kolik myslíš, že se právě na tomto mohlo podílet lidí? Kolem stovky minimálně? A nechceš nám sdělit co se s těmito lidmi stalo? Nehoda, ztratili se, mlčí? Nebo existují snad nějaká přímá svědectví lidí, kteří se podíleli na umístění trhavin? Já kdybych se podílel na něčem takovém, tak bych si nechal nějakou pojistku kdyby se mi něco stalo. Ono se to dá tak nějak předpokládat že...

Karle, mě tato teorie připadá moc složitá, nechat do budovy vrazit letadlo a krátce po tom ji řízenou demolicí nechat spadnou. Proč řízenou? Nemohlo by být jedno kam a jak to spadne?
Karle, tvoji teori určitě můžeme vyjádřit systémem, který využívá obrovské množství na sobě závislých prvků. (piloti, cestujíci, letadla, faktory konstrukce budov,vlastnosti trhavin, lidé kteří se na tom všem podíli) A jak je známo tak každý prvek má určitou pravděpodobnost selhání. Nebude při užití tolika prvků pravděpodobnost selhání natolik vysoká, že by se do takové akce nikdo nepustil a to ani politik? Není jednodušší vycvičit piloty a nechat je konat? A kdyby to účelu nestačilo můžou být další neštěstí páchána jednotlivci. Pokud jde o provedení a utajení zdrojů, nemyslíš že je to to nejjednodušší, co může být a pravděpodobnost odhalení je mizivá? Ono by to ale nebylo tak zajímavé a nevystihovalo by to tak ty záporáky, že?

Ano Karle jsem pomýlený, konstrukcím a demolicím budov nerozumím ani nejsem schopen pochopit veškeré fyzikální jevy a jejich vzájemné souvisloti při pádu budovy. Respektive tomu nerozumím na takové úrovni abych mohl jednoznačně veřejně říct je to tak nebo jinak. Narozdil od jiných amatérských vědců. A na můj vkus je tvá teorie provedení tohoto neštěstí natolik složitá až je nesmyslná. Tomu co nám prezentují média všeobecně nevěřím, ale to neznamená že se budu chytat kdejakých jiných nesmyslů a věřit jim. Jsem totiž člověk tak nějak od přírody podezřívavý :-D

Všem ostatním se omlouvám, ale toto je zase můj koníček. :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio