Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Proč se u nás grázlům daří (REDAKCE)

Proč se u nás grázlům daří
ilustrační
Foto: internet

Za poslední čtyři měsíce se mi hned dvakrát stalo, že jsem byl zcela bezdůvodně napaden na veřejnosti jiným člověkem. Nebyl jsem v uniformě, tyto lidi jsem nijak neprovokoval a nikdy předtím jsem je neviděl. Oba incidenty skončily naštěstí pouze slovním vyhrožováním ze strany útočníků. Ale mohlo to být i jinak. Podobné incidenty se ovšem stávají i jiným lidem a jsou stále četnější. Proč tomu tak je?

 

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 11. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X 13:10:58 07. 11. 2011
default.png
Osobně na obranu nosím pravidelně při sobě teleskop 16" se svítilnou, švýcarský nůž otevíratelný jednou rukou, a pepřák. Občas si vezmu navíc k tomu ještě pistoli. Svoje nejbližší okolí při příležitostech jako narozeniny, svátky či vánoce vyzbrojuji obranými prostředky. Bohužel naučit někoho pravidelně "nosit" je na tom to nejtěžší. Když už se vám podaří přesvědčit někoho k nošení obraného prostředku, zpravidla si jej dá do kabelky nebo na nějaké místo kde nejsou pohotově po ruce, než např. v kapse kalhot. Velikost pepřových sprejů to přitom pohodlně umožňuje. Přesvědčit ženu že by mohla nosit i nějaký nůž, už je nadlidský výkon, přitom multifunkční nůž je výborná pomůcka na řešení všelijakých situací, které se během dne mohou vyskytnout. Za dobu asi 5-ti let, co něco u sebe nosím, jsem to na obranu využil jen jednou, a to jsem jen někomu pohrozil obuškem aby si své zamýšlené jednání proti mě rozmyslel. Nicméně pokud jednu s těchto věcí u sebe náhodou nemám, je to pro mě stejně nepříjemný pocit jako si doma zapomenout mobil, nebo hodinky. Člověk ideálně by měl trénovat pravidelně nějakou sebeobranu (kickbox,Jiu jitsu, kravmaga atd.). Jsou to krásné užitečné sporty.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu J-WAYNE 13:05:26 07. 11. 2011
J.Wayne.jpg
STOP-TUPOSTI: takhle to dopadá, když někdo kdo hltá zkreslené a neúplné informace z médií.. (co si zjistit podrobnější informace např. znalecký posudek zranění poškozeného.. ke zranění mohlo dojít hodiny před příjezdem hlídky, počet příjezdů RZ ke zraněnému, kdy si dotyčný na nic nestěžoval ani lékař RZ nic nezjistil, rozumové schopnosti svědkyně a současně oznamovatelky.. atd. je třeba si o tom něco zjistit než jen hloupě věřit tomu co vám naservírují média)
p.s. § 62
Pořizování záznamů
(1) Policie může, je-li to nezbytné pro plnění jejích
úkolů, pořizovat zvukové, obrazové nebo jiné záznamy
osob a věcí nacházejících se na místech veřejně
přístupných a zvukové, obrazové nebo jiné záznamy
o průběhu úkonu.

Osobu pana OSZ netřeba komentovat, každý si na něj jistě udělal svůj vlastní názor, to že se u soudu v tomto případě (a nebude jediný) vůbec nerespektovala zásada In dubio pro reo (v pochybnostech ve prospěch obviněného), která stanovuje povinnost soudu rozhodovat ve prospěch obžalovaného, pokud o jeho vině existují pochybnosti, které nelze odstranit, vypovídá o stavu našeho soudnictví..

Omlouvám se za OFF..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLK63 11:16:55 07. 11. 2011
default.png
článek je dobrý jen ,ale bohužel konstatuje fakta a nic se neřeší.
Řešení taky bohužel nevidím ,ale když na ně platí jen násilí tak co asi s tím??
vybavuje se mi jedna kniha kde to řešili nevím zda by to bylo demokratické ,ale počtěte si aspoň úvod popisující zřízení ve kterém se hlavní hrdina narodil.
http://www.databazeknih.cz/knihy/hvezdna-pechota-41805

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMINIKA 10:35:42 07. 11. 2011
dominika.jpg
Přeji pěkný den,moc pěkně napsaný a pravdivý článek,vlastně jako všechny od p.Heinze.Kdo dnes nenosí nic pro svou obranu, je něco jako sebevrah:)


STOP-TUPOSTI [2011-11-06 14:46:53]: Všem diskutujícím se omlouvám,že na Vás reaguji..Ale okolnosti jsou takové,že si po určitém zážitku,nemohu pomoci..Osobo,jsou to dva dny,co mě jeden z Vašich oblíbenců,naháněl po domě jako kvočnu,mě,občanku poctivou,udřenou,vstávajíci a jdoucí na 12hodinnovou směnu,usalašilo se nám to v domě v mezipatře,patrně si to chtělo po ránu šlehnout snídani,po mé záporné odpovědi na otázku,jestli mám cigaretu nebo drobák,to začalo být mírně agresivní a častovat mě lichotkami( jistě že mojí vinnou,na dotaz jsem mu měla podle Vás vydat veškerou svou hotovost,včetně zlatých zubů a v radosti,že mi jí hned neubalí,na něj přepsat movité statky,protože on za to nemůže)S myšlenkou kdo uteče vyhraje,jsem se řítila domem 6pater,naštěstí jsem vyhrála,ale vím určitě,že kdyby mě to chytilo,růžové by to nebylo..Buďte trošku objektivní,chci vědet,bylo by Vám líto mě,stejně jako těch Vašich oblíbenců?
Umíte být trošku objektivní?Ne všichni policisté( z mého pohledu většina,z Vašeho menšina)jsou Takový jaké je vykreslujete a ne Všichni Ti jichž se zastáváte si to zaslouží(tady máme většinu a menšinu naopak)Je ve Vás něco,nebo umíte jen opakovat Ty svoje bludy.Abyste se neptal,ne Policii jsem nevolala,nebylo proč,vyběhlo to za mnou z domu,takže škodu tam napáchat už nemohl a já nevím co bych mohla Policii říct,jedině že jsme si hráli na honěnou a já měla babu.Opravdu se omlouvám,reakce na tohoto diskutujícího byla v afektu.
Nu a díky optimistickému zážitku a skvělému článku,se hned jak budu mít volno ozbrojím:) Asi pepř..
Díky za článek a Povedený a Klidný den.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:28:36 06. 11. 2011
default.png
PINDIAN [2011-11-06 14:40:02]: To je slovo českého četníka. Přesně tak jsem to dělal s nemalým osobním rizikem celou dobu ve službě i já.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:15:18 06. 11. 2011
Lukas Heinz.jpg
Nenechte se vyvést z míry. Hold i takoví jsou mezi námi. kteří melou kafamlejnek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MANGUSTA 15:00:27 06. 11. 2011
default.png
stop-tuposti: proc se na tomto foru dementum a denverovi dari?
odpovim tim sam - malo se tu banuje. zlo a hloupost je treba vymytit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STOP-TUPOSTI 14:46:53 06. 11. 2011 blokovaný
default.png
To se na tomto webu ovšem nedozvíme....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STOP-TUPOSTI 14:44:43 06. 11. 2011 blokovaný
default.png
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/131287-elitni-policiste-soutezili-v-tvrdosti-zasa...

PROČ SE U NÁS TAK DAŘÍ GRÁZLŮM V UNIFORMĚ??????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu PINDIAN 14:40:02 06. 11. 2011
default.png
Z mé strany opět moc pěkný článek. Zcela se s tímto článkem ztotožňuji, akorát, že bych ho neuměl napsat tak slušnými slovy.
Je vidět, že byl psát člověkem ztv., který slouží venku a ne ze strany vysoké kanceláře.
Bohužel pro běžné lidi je to tak a tak to chodí. A bude hůř. Proto doporučuji bránit se všemi prostředky. Pak Vám z toho uděláme přestupek:-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio