Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Proč se u nás grázlům daří (REDAKCE)

Proč se u nás grázlům daří
ilustrační
Foto: internet

Za poslední čtyři měsíce se mi hned dvakrát stalo, že jsem byl zcela bezdůvodně napaden na veřejnosti jiným člověkem. Nebyl jsem v uniformě, tyto lidi jsem nijak neprovokoval a nikdy předtím jsem je neviděl. Oba incidenty skončily naštěstí pouze slovním vyhrožováním ze strany útočníků. Ale mohlo to být i jinak. Podobné incidenty se ovšem stávají i jiným lidem a jsou stále četnější. Proč tomu tak je?

 

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 11. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 11:37:11 08. 11. 2011
honzad..jpg
jen proboha nevolejte Pomoooc, Pomoooc!!! :-)
je to smutne, ale relane: bohuzel, pri slyseni tohoto se vetsina osob otaci, popripade odchazi opacnym smerem.

Ac je to absrudni, az smutne, spravne volani v takove situaci je dle odborniku naprikald Hooooriii!! Hoooorrrii!! Neb tohle naopak pritahuje pozornost, lide si otaceji popr. vydavaji danym smerem aby videli kde a co, coz pachateli zhorsuje situaci..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMINIKA 10:21:59 08. 11. 2011
dominika.jpg
ANDRAS [2011-11-07 22:36:48]: :)))Tomu se říká být připraven..Jestli jednou budu nedej bože v ohrožení,mějte uši nastražené,budu volat:)
Přeju hezký den

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMINIKA 10:04:58 08. 11. 2011
dominika.jpg
HAMMER [2011-11-08 06:33:19]: Dobré ráno,
nu nevím jestli se tak vyjádřil nějaký policista,to bych řekla,že stoprocentně ne,to já jen řekla,co by mi jako laikovi prolétlo hlavou,mezi námi civilisty je tohle takové dogma trošku:)
Ani to neříkám jako fakt,ju když člověk nahlídne do zákonu zjistí jak to je..Ale vyznat se v tom,aby obrana byla přiměřená,v afektu a strachu člověk neví co udělá a už se veze.
A právě potom jak to podat,aby to působilo co nejmírumilovněji:)člověk se do toho zamotá a ve finále z Vás protistrana udělá vraha,protože Vám nebožtík vůbec nechtěl ublížit:)To jsou jen takové laické katastrofické scénáře,tak se nelekejte.Já vím že to záleží na vyšetřování,důkazech,zákonu,to jsou jen myšlenky vyplívající právě z Té neznalosti zákona:)
Ten Váš případ je asi extrém trošku,když je obrana přiměřená,tak já věřim že policisté,Vám pomůžou,tam kam jim dovolí zákon tedy..Tak mějte se pěkně..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:33:19 08. 11. 2011
default.png
DOMINIKA [2011-11-07 15:43:38]: Nevím jak může nějaký polda, který se musí naučit zákon a v něm i pravidla nutné obrany, může vůbec vyslovit ve smyslu, že za obranu přijde trest.

Lidi ve své právní neznalosti nemají problémy s překročením mezí nutné obrnay, ale spíše s tím, co pak nažvaní za nesmysly. Setkal jsem se opakovaně s případy, kdy moji kolegové při výslechu vedli podle všech známek legálně bránícího se člověka do průseru. Jen proto, že neuměli svoji práci. A ještě krčili rameny, že to tak je...

Zažil jsem i soudní případ, kdy advokát klientky, která doma postřelila zloděje musel u soudu prohlásit, že jeho klientka nevědomky lže a popsat situaci, kterou klientka viděla v době činu a ne věděla až týden po skutku ze všeho vyšetřování. Policajt vyšetřovák (asi nějaký vystudovaný senokřup), co ji vyslýchal, ji nechal blábolit věci o zlodějích (přičemž ona ale při své akci vůbec nevěděla kdo to je, kolik jich tam je, kde má děti (manžel nebyl doma) , vykládala jak šla automaticky pro manželovu legál pistoli atd. Prostě dobře zprasenou prací policisty máte problém raz dva. Advokát jen popsal, jaké skutečnosti byly na místě a v době činu a ne v mysli té ženy týden po činu, kdy věděla věci, které v době činu vědět nemohla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:24:58 08. 11. 2011
default.png
TRAMTARA [2011-11-07 22:25:21]: PS VB byla ale zaměřená politicky už svého zakládání, proto ji lidi neměli rádi. Občanské hlídky jsou řešením všude v civilizovaném světě. Občanské hlídky jsou znamením, že policie má podporu občanů. Policie nemůže mít oči i uši všude, ale lidi ano. No, bohužel, tento národ nechce být ve svém zmrzačování a okrádání omezován, dobře mu kua tak!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:22:53 08. 11. 2011
default.png
ANDRAS [2011-11-07 22:36:48]: Nádherné skóre, jen tak dál!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:21:56 08. 11. 2011
default.png
DAX [2011-11-08 02:15:42]: Za socialismu slušně vychovávané děti? A kdo se po jeho pádu začal chovat jako z řetězu utržený a kdo vychovával tuhle mladou generaci? Ty slušně vychované děti nebo slušně vychovaní my? Celý tento národ krade v rámci svých možností podle socialistického hesla všechno patří všem.

Naše generace totálně při výchově dětí selhala, nevím jestli byla někdy v historii tohoto státu vychována nějaká generace ještě hůř.

Jinak máme co jsme chtěli, teda tato společnost to má. Plně s tebou souhlasím, že bezpečnost stojí za prd, ale Daxi, společnost dopustila nebo dokonce chtěla tut situaci, kdy policie a OČTŘ budou za šašky. Já říkám, že si to společnost musí vyžrat a až pěkně do dna!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 02:15:42 08. 11. 2011
dax.jpg
CIVIL [2011-11-07 20:08:40]:
Civile - Příteli naprostej souhlas se vším co píšeš,jsem na tom stejně, mám dva kluky a adoptivní holku a všechno to jsou slušně vychovaní lidé. Ovšem to bylo všechno za ČSSR tedy za hrůzostrašného socialismu. Nemohli jsme cestovat a neměli jsme svobodu, zato jsme měli slušně vychované děti, lidi k sobě měli blíž a pomáhali si v práci jistotu a na ulicích nikdo nikoho nepřepadával. O bezdomovcích ani vidu ani slechu, pár feťáků zalezlejch po sklepích a kriminalita z dnešního pohledu skoro žádná. Všichni pracovali a ve volnu měli čas na sport,koníčky, hudbu,divadla a tak dále. Prostě to bylo strašné a jenom při pomyšlení jaká to byla hrůza se mi ježí vlasy na hlavě, které tam skoro žádné nemám. Jak jsme v té hrůze proboha mohli žít?
Dnes tady máme úžasnou nádheru a krásnou perspektivu, máme nádhernou svobodu,sice víc a víc prázdnější peněženku,nervové nemoci z neustálého stresu a nejistoty ale zase můžeme cestovat a říkat si co chceme, i když nám to k ničemu není. Vše je založeno na podvodu,kšeftu a nejistotě. Jediná morální zásada jsou peníze. Z ulice se stává vice a více bojová zona a bez kvéru,nože,teleskopu či kasru je neradno vycházet z domu. A pokud se ti při napadení podaří tyto zbraně použít, aby si ubránil sebe,nebo svoji rodinu před Romskými Cikány, nebo jiným chudákem, který měl špatné dětství a rozpadlou rodinu, tak musíš ihned utéct, jinak ti hrozí, že budeš vláčen při soudním projednání a všemožní soudní šmejdi a ochránci všech možných lidských práv udělají z tebe zločince a nebohého chudáka označí za tvojí oběť. V případě Romského Cikána budeš ještě rasista. RČ a další osobní údaje je veliké riziko kdekoliv sdělovat, nechce li člověk riskovat exekučního soukromého zmetka ve státních službách co tě přijde připravit o majetek, neb nějaký jiný šmejd tvoje data zneužil. To, že zůstaneš na ulici a nic ti nezbyde nikoho z vládních zločinců nezajímá. A takto bychom mohli pokračovat, neboť ta dnešní nádhera se promítá úplně do všeho. Buďme proto rádi a šťasti,že žijeme v této krásné a svobodné zemi a nestěžujme si pořád na prkotiny.Uvědom-me si, že naši velitelé,zákonodárci i vláda a všemi milovaný a obdivovaný prezident zloděj, mají na srdci jediné - blaho tohoto národa a jeho lidu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 01:02:38 08. 11. 2011
Lukas Heinz.jpg
Chodím vybavený podobně jako András. Ne proto, že bych se bál o svůj život, ale protože jsem policista a nějak mi nejde, koukat se stranou, když je na někom pácháno násilí a vymlouvat se, že to přece není moje věc.

Díkybohu jsem nemusel střelnou zbraň použít v civilu ani jednou. Jedinkrát jsem byl nucen použít pepřový sprej proti opilému člověku, který napadl řidiče tramvaje, protože odmítl zastavit tramvaj mimo zastávku.

Nicméně často se setkávám s názorem, že jsem asi nějaký násilnický militarista, když chodím ozbrojený. Paradoxně jsem slyšel tento názor od člověka, který se nebál sednout za volant pod vlivem návykových látek, nebo od člověka o kterém jsem se posléze dověděl, že tluče svoji manželku.

Ono to tak bývá, že největší moralisté mívají plnou skříň kostlivců.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:36:48 07. 11. 2011
Andras.jpg
Tak já se také pochlubím:-) Pravidelně s sebou nosím svou čízinku se dvěma zásobníky, teleskopický obušek, tekutou střelu, univerzální kleštičky (jako potrestání zlotřilce, když mi padne do spárů:-)), a v neposlední řadě jedny pouta. V praxi jsem bohužel již použil vše, od zbraně až k poutům. Ve většině případů jsem si hleděl svého, ale někteří spoluobčané prostě když vidí v noci na odlehlém místě osamoceného člověka, tak to zkusí....no, zatím je to 6:0 pro mě:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio