Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Atentát na hlavu státu, ale.... (REDAKCE)

Symbolický atentát na hlavu státu, ale....
ilustrační
Foto: internet

Dnes slavíme Den české státnosti. Vlastně je to den, kdy byl úspěšně spáchán atentát na českého panovníka, knížete Václava I. Včera byl v Chrastavě opět spáchán atentát na hlavu státu, prezidenta České republiky Václava Klause. Tentokrát naštěstí je symbolicky. Nicméně tento symbolický akt cosi vypovídá o současném vztahu občanů k politikům.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 29. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:16:25 06. 11. 2012
default.png
DAX [2012-11-05 23:23:22]: Komunistický arcizloděj prezidentem Zlodějstánu - jsem včera slyšel na stavbě. Tak jsem si říkal, ani ne tak komunistický, jako prospěchářský.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 23:23:22 05. 11. 2012
dax.jpg
HAMMER [2012-11-05 06:13:18]:
To víš Hammere, to je holt postižení z letité služby u firmy...

To mělo být jenom takové odlehčení situace. Ale když se to vezme do hloubky ( kuponová privatizace, tunely bank až po slavné pero v kapse v Chile )a vše pod čím je jeho blahorodí podesáno, tak je to v podstatě pravda, a v Chrastavě si mohli oddechnout, že jim tam nic nešlohnul že.... tady ochranná služba zaslouží jistě pochvalu...He He

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:13:18 05. 11. 2012
default.png
DAX [2012-11-03 00:14:41]: Ježíš, to je vůůl!!!! :D :D Dneska s tím zaboduju na stavbě!!!! Daxi, kua, kde na to chodíš?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 19:23:29 03. 11. 2012
Chip.jpg
VETERAN2 [2012-10-13 22:41:28]: Dobře napsáno, ale dovoluji si v jedné věci nesouhlasit. Chytat ho v žádném případě neměli. Zadržet po útoku případné pachatele v žádném případě není práce ochránce. Jedná se o typický případ, kdy policista není povinen provést služební zákrok,přesně jak je uvedeno § 10 odstavec 4 písmeno a6.Ochránce má případný útok odvrátit a evakuovat chráněnou osobu. (Což se taky příliš nepovedlo :-) Ale nemůže tříštit síly zadržováním případného útočníka, resp. poskytovat mu v případě zranění pomoc. To si často nemůže dovolit poskytnout ani zraněnému kolegovi a v takové situaci bych rozhodně nechtěl být. Proč je tomu tak, je asi jasné, dovedu si dobře představit situaci, kdy střelba z FX zbraně, popř. hod kamenem, nebo jen nějaké opruzování, může mít za cíl rozvrátit ochranný štít a další útok už může být veden smrtící silou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 00:14:41 03. 11. 2012
dax.jpg
GIBS ukončil vyšetřování incidentu útoku na prezidenta Klause. Závěrečná zpráva z vyšetřování:

Závěr kontroly GIBS v šetření útoku na prezidenta :

Ochranka v žádném případě nepochybila a hlídala Klause velice dobře, za celou dobu co byl v Chrastavě,
nic neukradl.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:41:28 13. 10. 2012
default.png
Tahle diskuse je úplná pastva pro bizony.
V tomhle případě to asi bylo spíš kouzlo nechtěného, ale pachatel správně pochopil, že na takovou figurku, jako je prezident, je škoda patron. Ještě k tomu mu končí mandát.
Pokud na sebe chtěl upozornit a vyjádřit svůj názor, povedlo se mu to dokonale. Nikdo, kromě těch několika, kterým to možná dokonce někdo nařídil, ho nebude odsuzovat jako vraha. Taky neudělal z prezidenta hrdinu, který položil život v boji za demokracii. Takhle dožije, jak zasluhuje. Zapomenut v ústraní.
Mladý Šalgovič je svým vztahem k ozbrojeným složkám známý. Nechápu, jak může velet armádě, když nesnáší uniformy.
Co se ochranky týče, hlídací psy je třeba pořádně krmit. Jinak podle toho podávají výkon. Ať už je to kvalita kádru nebo ochota se angažovat. Nevím, jestli tu pistoli zaregistrovali, ale střílet v davu je nenapadlo správně. Skoro určitě by to odnesli nezúčastněné osoby a než by vytáhli pistoli, bylo by stejně vymalováno. Chytit po akci ho ale určitě měli.
Kvalifikace by mě taky zajímala. Vzato podle Mařeny Korbelářů, by to měl být v pohodě přestupek. Zranění určitě s dobou léčení do 7 dní. To mu taky moc nepřitíží. Jestli o odsouzení dotyčného bude velký zájem, řekl bych, že budou muset hledat soudce, který se bojí nebo na kterého něco mají. Ani jedno ale asi nebude problém.
Jestli chce mladý Šalgovič opustit svoje místo důstojně a nebude chtít, aby se na něj vzpomínalo jako na člověka s chováním 5 letého dítěte, nezbude mu, než dát dotyčnému milost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 12:22:31 04. 10. 2012
Karel.150.jpg
Někde jsem na toto téma četl, krásný příspěvek, který zhodnotil, že prezident a politici mají pouze dvě možnosti a to buď začít dělat věci správně, nebo lépe platit ochranku. A teď si vyberte jestli se budete smát a nebo brečet..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:18:36 03. 10. 2012
honzad..jpg
http://www.novinky.cz/domaci/280386-strazce-videl-utocnika-i-zbran-ale-odvratil-se-tvrdi-t...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:22:13 02. 10. 2012
honzad..jpg
nahravani: no, myslim, ze s ohledem na elitniho exemplare, kteryzto mel byt a ma byt hlidan si dovedu predstavit i to, ze nahravani radioprovozu ochranky bylo jest zapovezeno, nebot existujici zaznam o pohybu a cinnosti subjektu by mohl byt zaroven takovy krapet citlivy, delikatni a komprimitujici. A to zrovna nemam na mysli nejake intimni veci, jako spis cinnosti a aktivity tykajici se treba jeho, reknememe nadstandardnich vztahu, osobami, firmami, subjekty a sluzbami ruznych nejmenovanych mocnosti..

A nepochybuji o tom, ze TENHLE subjekt si dokaze prosadit svoje. Tim spis v pripade ze by se obaval, aby nehrozil nejaky unik informaci ci signalu o jeho aktivitach, se kterymi nehodla seznamovat sve okoli, natoz verejnost..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:05:12 02. 10. 2012
Pim Burger.jpg
CATANI [2012-10-02 00:00:19]: Buď a nebo teď jen nechtějí prohlubovat ostudu, která celou událost provází. Nevěřím tomu, že se u nás něco někde nenahrává. Každopádně ale také vyvstává otázka, kdo zmíněné přepisy TV Nova dal a proč. S tímto postupem vznikne nakonec více konspiračních teorií, než panuje o atentátu na JFK. Uvidíme, s čím média přijdou zítra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio