Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté na diskusních fórech (REDAKCE)

Policisté na diskusních fórech
ilustrační
Foto: internet

Jeden z důvodů založení diskusního fóra na našem webu byla také obava policistů z postihu za kritické názory na interních diskusních fórech Policie ČR. Mnoho vody od té doby uplynulo a jak se zdá, obavy některých se ukázaly jako oprávněné. V současné době projednává poradní komise Krajského ředitelství policie Středočeského kraje návrh kázeňského potrestání kutnohorského policisty za poněkud útočný příspěvek na policejním intranetovém fóru.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 22. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 23:19:23 19. 03. 2013
dax.jpg
CATANI [2013-03-17 22:07:01]:
Chlape přečti si ještě jednou o čem Hammer píše. Napsal to natvrdo bez servítek a slohem jemu vlastním, ale přesně popsal podstatu problému. Může se to mnohým nelíbit, ale tak to prostě je a myslím,že Petra tu podstatu také nechápe, i když píšeš že ví o čem píše, tak ja myslím, že neví. Na ulici v uniformě ve výkonu hlídkové služby prostě holky nemají co dělat. Ty policejní princezny a myslím, že ani Petra za to prostě nemohou, pravděpodobně viděli US seriály v TV, zalíbilo se jim to jak drobné a krásné policistky FBI kopy a údery zlikvidují 100kg zločince, tak to šli zkusit a oni je vzali. A ejhle při první konfrontaci s realitou je malér na světě. Na budku by měli především dostat pořádně ti, co to dopustili a nechali to dojít do takových rozměrů..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 13:04:21 18. 03. 2013
Danik.jpg
Teda kolegové, stejně by mě zajímalo, jestli má někdo nějaký originální nápad, jak ty ženské vlastně vyřešit. Já jsem osobně názoru, že maj u policie své místo. Leč v přímém výkonu hlídkové služby jsou z 95% procent naprd, když dojde na lámání chleba. To jak píše Dax vymyslela příroda, s 60kg proti 100kg nechodí ani profiboxeři. Ale je spousta případů, kdy by se ti ženská těžce hodila. Mě napadlo, kdyby to bylo fyzicky početně možné dělat se ženskýma tříčlenné hlídky. Jenže to téměř nidke nejde. Projít základními útvary a hlídkovou ty holky prostě potřebujou. Tak jak na to?

Já jen tak pro informaci strávil s princeznou půl roku - rozkošná 55 kg se smyslem pro humor. Ovšem v rámci obvodu v noci my dva a 20km v okolí žádná pomoc. Nic moc. Trošku klidu mi dodalo až TORNÁDO. Od téd doby jsem to dělal po svém. Pojďte či stůjte!!!! Vyzívám Vás. Pak střík střík střík.

K problému Petra bych jen řekl, že její medializovaný případ bych neřešil, stane se. Ale 6 napadení? To už opravdu zaváních těžkou chybou na svém dvorku. Uznávám, že těžko hodnotit bez znalosti prostředí, né všude maj šmejdíky tak zpacifikované jako u nás. Ale prostě to nevypadá dobře. To souhlasím s Hammerem.

Na závěr jsem si ještě vzpomněl, že u nás na baráku je 6 ženských teď a dvě se ještě měli vrátit. Na oddělení s 34 lidma je to trošku dost. Dokonce si naše vyšší velení problému všimlo a jednu už odlifrovalo. Vedoucí se toho zbytku chopil po svém, chvíli pomlčel(hodně mlčívá) a pak je rozšoupal po zpracování a dozorčích. Jedna nosí poštu, další úředníčí. A je pro problému.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 22:07:01 17. 03. 2013
default.png
HAMMER [2013-03-17 10:35:56]: Nech toho. Ta holka ví o čem píše. Jak píše chip, je to tak. Nelze paušalizovat a té holce skutečně při současné úrovni policie hodně křivdíš. Osobně bych šel s ní radši do zákroku než s některým superpoldou(třeba označeného nadřizenými). Ta úroveň policie šla šíleně dolů, díky za každého poldu srdcem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 15:03:20 17. 03. 2013
Chip.jpg
JIRIKKK [2013-03-17 13:58:53]: To není žádný argument, já vidím Každý den na výcviku několik lidí, kteří podle mě nemají u PČR co dělat...:-) A mimochodem, taky sloužím 13 let...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 13:58:53 17. 03. 2013
default.png
Sloužím 13 let, ale ještě jsem ve službě nezažil holku, aby za něco stála...tečka.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 11:00:55 17. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
HAMMER [2013-03-17 10:35:56]:

!Dřív, než mě budeš pomlouvat a soudit můj život, obuj si mé boty a projdi mou cestu, projdi mou minulost, pociť mé slzy, zažij mou bolest, projdi kroky, které jsem prošla já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já. Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš..."

Citáty nemusím, ale tento, ti Hammere, tento ti sem napíšu a žádám, aby sis mě dál nebral do huby, krávy jsme spolu nepásli. A pást nebudeme nejen proto, že jsi civil, ale proto, že si nevidíš na špičku nosu. Tečka.

A respektuj......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 10:35:56 17. 03. 2013
default.png
Na to, aby bylo jasné, že u tohoto povolání nemáš co dělat stačí, co jsi zde prezentovala a jak. Já jsem sice ubohý, ale na rozdíl od tebe jsem si nenachal málem zabít parťáka. Na rozdíl od tebe jsem nikdy neměl od drbana ani škrábnutí a měl jsem jen dva útoky za celou dobu, z toho jeden, který jsem napsal jako aktivní odpor, ale vedení nemělo potřebná procenta objasněných. Nenechal jsem parťáka nikdy ve štychu.

1) nekryla jsi parťákovi záda = dostali jste na držku oba dva. To je dost na to, aby jsi šla leštit lino, není na tebe spolehnutí. To je totiž ta úplně první věc, co musí každý bojovník v první linii mít: důvěru v kámoše co s ním slouží a ten mu ji musí kdykoliv potvrdit. Což jsi neudělala.
Stát parťákovi za zády a chránit ho i za cenu, že tam skapeš sama. Pokud jsi na SSP nedávala pozor nebo jsi se flákala, není to tvoje věc: ohrožuješ parťáka, protože neumíš - chvaty hmaty, atd atd. Pokud jsi dosud nepochopila, že jsi ve válce a že PČR má daleko víc mrtvých než celá naše armáda, není to tvoje věc: zase ohrožuješ parťáka. Kamarádíčkovat se můžeš jít s nadřízenýma, ti tohle umějí skvěle.

2) nemáš potřebnou sebereflexi: tzn. trvale nepoužitelná v terénu. Normální zoban, co má zájem o svoji práci, musí vědět a pochopit, že pokud dostali jako dvoučlenná hlídka na tlamu navíc od jednoho maníka proti kterému šli čelem a měli možnost se připravit, že musí hledat chybu v zrcadle, protože podruhé ten jeho anděl strážný nemusí být nablízku.

Když se už rozčiluješ nad tím, že tě neznám, tady někdo o pár příspěvků níže ťápal, proč že jsem odešel od policie, jakože neumím na PC a nezvládám změnu režimu. By mě zajímalo, co umíš na PC ty? Jestli umíš najít závadu na hardwaru, opravit chybně fungující program a tak? :D Leštit nehtíky, tomu věřím, otevřít rtěnku ve směru hodinových ručiček a začít histericky řvát, když máš zpytovat svědomí.

Samozřejmě jsou to jenom plky, ale v taktice zákroku, fyzických, práci na PC, Anglině, znalostech zákonů atd bych tě dneska, sedm let v céčku, ve 47 letech, "posral" na všech frontách. Plně věřím tomu, že by jsi nezvládla ani jednoduchý zákrok, ne tak ještě pokud by jsi ho měla vést a už vůbec bych ti nevěřil, mít tě za zády. Lépe řečeno: jednak bych musel zápasit s drbanem a druhak hlídat, aby se ti nic nestalo.

Tady ta pravidla, děvčičko, platí asi tak asi dvěstě let, co je někdo sepsal ze zkušeností jiných. Chceš tady objevovat dávno objevené. Tady nejsi na spolku nudících se námořnických paniček v Británii, ale v tvrdé realitě boje o život a je mi naprosto záhadou, jaká kramle ve tvé dyni ti brání tuto skutečnost i přes vlastní pardálovinu to pochopit. Ale už mě to nebaví to furt opakovat, prostě v zájmu těch, co s nima sloužíš, jdi někam, kde nebudeš moci ohrožovat jiné.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 09:15:59 17. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
HAMMER [2013-03-16 06:30:56]:

Hammere,
ty už pro svou ubohost opravdu nevíš kam až dojít.

Jaký leštění lina?? Jak že jsem tuto práci nikdy neměla dělat?? V životě jsi mě neviděl, neznáš mě, tak jakým právem mě takto hodnotíš????? Co si to vůbec dovoluješ??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:30:56 16. 03. 2013
default.png
Daxe doplním: když jsem při výběrovém řízení (výběrovém, ne třesení stromem) přilezl na psychotesty, dozvěděl jsem se, že z minulých dvou tuctů zájemců (dělalo se to po dvanácti lidech dvakrát týdně) neprošel nikdo! Všichni jak jsme tam byli jsme si řekli: doprdele, ztracený den dovolené. Z těch dvanácti jsme prolezli dva, já s výhradama, které mi tehdy nesdělili. Dozvěděl jsem se je až za čtyři roky po sporu s vedením: problémy s autoritářským chováním vedení. Prostě srazil jsem se s kamarádíčkem svého šéfa a přes jeho varování dostal flastr jako každý jiný. No a nedržel jsem hubu ale odvolal se proti trestu.

PC zvládám od instalace komplet celého OS a všech programů až po jeho sborku a rozborku, psát umím skoro rychlostí mluveného slova, ovládám Word, Excel, grafický Corel atd. Na rozdíl od drtivé většiny kolegů ovládám Anglinu, domluvím se i Německy. Aktivně celý život sportuju a spolíhám se jen na sebe. Odešel jsem proto, že nám Langer napřed sělil a pak důrazně dal najevo, že nejsme perspektivní. Jinými slovy z měsíce na měsíc mínus pět táců.
Do práce skutečně nechodím sám sobě pro radost, ale vydělávat prachy.

Jestli ty vidíš nějakou změnu režimu, tak já teda ne. U PČR velili komunisti, ve svém zaměstnání je majitel firmy komunista, vedlejší firma totéž, topenáři totéž, prodejny u nás všude kam se podívám totéž. Říkají, že nám dávají práci, ale že s těma penězma co nám platí, nejde ani zdechnout, už je nezajímá.
O starém režimu toho asi vědět moc nebudeš, takže se zdrž hlasování.

Ten bordel na oddělení nebyl dobou, ale lidma co tam dělali a velili, i dneska to někde je jak píšeš. Někteří kolegové popisovali, jak chodili pro pivo, ale změnil se vedoucí a byl utrum. Já tohle osobně nikdy nezažil, ale následky jsem na jednom oddělení viděl.

Těžko neláteřit nad tím, když mimo další věci čteme, jak se někdo jde kamarádit na zákrok a ještě se cítí dotčeně, že mu to někdo vyčte. Dax píše o sebevědomí, ale to není sebevědomí, to je už blbost s nedostatkem sebereflexe. Prostě za psychotestů platných všude v okolních státech pro výběr k policii by jsi teď někde leštila linoleum a řvala by jsi po šéfech, co ti po tom šlapou. My máme ke své bývalé profesi úctu a všechno tohle počínaje náborem jako do DRRA (kdo se neposere při odvodu a vidí aspoň ke dveřím ošetřovny, je schopen) je její těžká dehonestace a to nás všechny sere. Ty tohle nepochopíš, ty jsi na té druhé straně, která u této firmy, být v normálním státě, vůbec neměla co pohledávat.

Psychologem? Já mám psychologii jako koníčka a maturoval jsem z ní. Že bych to chtěl dělat ale jako práci, no to mě stačilo u policie hrabat se v té nehorší lidské špíně. Děkuji, to mě fakt neláká. Ty ale nepotřebuješ psychologa.

Mně je dneska 47, sloužil jsem rovných dvacet let, plus ZVS.

Jak píše Dax, my jsme neměli vůbec ani nápinky někam odcházet, od policie se neodcházelo jinam než na hřbitov nebo ti šťastnější do důchodu nebo skrz zdraví. Věděli jsme, že už umíme mimo naší práce kulové a začínat někde by byl ořech jako bejk. Že máme nárok na výsluhu jsme věděli pokaždé, když nám někdo cpal úplatek, protože si lehce stačilo spočítat o kolik bychom došli, kdybychom museli do céčka skrz zranění nebo nemoc. K tomu byla výsluha a odchodné.

Jako Dax ti přeju, aby tvůj anděl strážný už nezachrápal, protože to je jediná věc, co tě dovede ve zdraví k nějakému konci u té práce, kterou jsi nikdy dělat neměla.






Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:27:38 16. 03. 2013
dax.jpg
PETRA-LHOTAKOVA [2013-03-15 08:55:55]:
Milá Petro, je to jedno, ale odpovím ti. Za mých mladých let nebyl totiž žádný nábor ale pouze výběr, ale to ty jsi zcela jistě ještě byla úplně někde jinde. K policii nemohl nikdo kdo neměl ZVS a od policie se odcházelo pouze do důchodu a nebo do rakve. A to jak se vyjadřuješ a jak se chováš je mi vcelku jedno, to je tvoje věc. Jenom jsem tím chtěl řici, že vždy když ženská ze sebe chce dělat chlapa ,tak je to vždy tragédie, hlavně pro ni samotnou a ty nejseš vyjímka. To samozřejmě platí i naopak. Můžeš si o tom myslet co chceš, to je tvoje věc. Docela obdivuji a zároveň mě děsí neotřesitelné sebevědomí a víra ve svůj postoj, který zjevně máš. Přeji ti mnoho úspěšných policejních zákroků, které jistě po zkušenosti, kterou máš zvládneš již bez problémů. Jinak vymoženosti dnešní doby jak píšeš nezvládám a abych pravdu řekl ani zvládat nechci a žádného pana Franze neznám, tak nevím ani kam a proč bych ho měl někam volit? ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio