Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté na diskusních fórech (REDAKCE)

Policisté na diskusních fórech
ilustrační
Foto: internet

Jeden z důvodů založení diskusního fóra na našem webu byla také obava policistů z postihu za kritické názory na interních diskusních fórech Policie ČR. Mnoho vody od té doby uplynulo a jak se zdá, obavy některých se ukázaly jako oprávněné. V současné době projednává poradní komise Krajského ředitelství policie Středočeského kraje návrh kázeňského potrestání kutnohorského policisty za poněkud útočný příspěvek na policejním intranetovém fóru.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 22. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 21:04:08 06. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
A nebo se pojďme vrátit k podstatě tohoto vlákna, což je svoboda názorů u policie.

Šup sem s tím, kdy jste co kdy veřejně a svým jménem kritizoval a jak to dopadlo.

Těším se, to mi věřte..... ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 20:55:15 06. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
Oukej, pánové.

A co kdyby jste teď přihodili vy něco z vašeho soudku. Taky bych si ráda "zašťourala" do věci, o které někdo něco jen chápe a další se domnívá. Takové já přímo miluju! Tak prosím....

A trošku optimismu do toho umírání, méně rozčilování a trošku taktu k tomu předesílání vědomostí, kdo zná a nezná skutkovou podstatu trestných činů.

Evidentně bych tu s vámi musela strávit zbytek mého mládí, neb vy o té věci nechcete do hloubky číst, dozvědět se, co bylo a nebylo, tudíž se chytáte každého vlákna, co já sem v kostce napíšu a pak to otáčíte. Je to celkem vtipný, ale dennodenní realita nás všech.

Pojďme to tedy skončit závěrem, že já podojím výstroják a poběžím do civilu s tím, že u policie není tak strašně, navíc v roce mého přijetí byly již evidentně psychotesty i pro slabomyslné a předtím prošla jen elita policejního národa, že kolega pláče a já jsem trapná ostuda řadové policie...... Já to beru, nicméně nerespektuju. :-)

Chci číst o vás, né o sobě, tak prosím....


P.S.: Pro redakci - přijměte adminy, bude nápor! ;-)






Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:03:47 06. 03. 2013
default.png
PETRA-LHOTAKOVA [2013-03-06 06:44:42]: Já si nemyslím, že mám pravdu. To, co píšu, je staré tak dvěstě let a kdo ještě v době tvého příchodu k policii poslouchal a chtěl se učit, tak to zná. V devadesátém šestém přestali procházet přes psychotesty jenom otrlci, ale začali procházet i jiní. Toho prvního jsme zvládli za tři roky těžk práce a to ještě ne úplně.

Já začínám mít pocit, že ty snad ani nevíš co to je pomluva, co to je zneužití pravomoci a už vůbec nechápu, kde jsi z toho, co píšu, vyčetla něco takového?

Abys toho šéfa mohla pomluvit, musela by jsi vědomě lhát za účelem ho poškodit. To by snad smetl ze stolu i Franta Flinta.
Jak jsi měla zneužít pravomoci nechápu už vůbec. Vím co dokázali nadřízení tvořit za právní paskvily a poslední křiklavý případ právní odbornosti je Lessy. Proti nim něco prohrát může jen ten, kdo fakt drží hubu, máš recht.

Nevykládej nám tady, jak jsi vyhrála který trapný soud proti ještě trapnějšímu managementu, ale to, jak jste oba prostě zprasili zákrok a udělali policii ostudu za řadové.

Omluvila jsi se za sebe tomu kolegovi, co ho nakonec vyhodili a on tobě? Já poslouchat jako nadřízený místo zhodnocení dopraseného zákroku tady to, co píšeš, jdeš na psycho taky. Dyť ty jsi tady za borku, co všecko vyhrála, ale ve skutečnosti už jsi neměla v rukách ani pištění vlastním zadkem jak jste se s tím kámošem tak krásně kočkovali. A ještě se jak píšeš klidně vyfotíš s drbanem, co vám to všecko udělal?




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRKAH 17:59:17 06. 03. 2013
default.png
Reakce k P. Lhotakove. Podoj vystrojak,jak píšes a běž do civilu. Nesnáším kolegy,kteří jen nadávají a policejní rozhled mají jen na kraj svého obvodu,jak je v tvém případě.situace u firmy není zase tak strasna,ale držím ti palce soukromém sektoru. Tam se budeš muset jinak snažit. Taková bojovnice bude jistě všude vítána. Za své problémy si můžeš jen sama a tvůj kolega. Ještě,ze tam byla paní,která pachatele uprosila,jak jsi psala. Není ostuda vyčkat posil než jít do něčeho a dostat. Pochopil jsem,ze nikdo již nebyl v ohrožení a chlapek si jen demoloval byteček.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 13:35:18 06. 03. 2013
default.png
DAX [2013-03-05 22:59:01]:

Yop Daxi, ZVS byla k nezaplacení, kdo neabsolvoval tak nemůže pochopit.


HONZAD [2013-03-06 00:48:14]:
Honzo kolik máš zasebou odsloužených let, kolik zákroků atd? Dax je zkušený polda, který sloužil desítky let a jeho názory jsou podložené zkušenostmi (narozdíl od Tebe, civilisty!)

Bída u policie je i z důvodu toho že lidé Tvého typu se dostávájí na vysoké posty, kdyby jsi se dostal na vysoký post jistě by si zaujal hezké místo vedle Rumla i Langra a pomohl policii stejně jako oni dva, tudíš ještě do větší sraček než je těd.

Co se týče žen u policie, já pocházím z policejní rodiny. Můj otec, děda,.... všechno poldové:) Všichni se dycky schodli natom, že žena se do hlídkové služby nepatří, je to potencionální riziko ve všech směrech. Ano, v logistice, administrativě apod. určitě najde žena své uplatnění. Určitě budou i vyjímky, ale znáte to "vyjímka potvrzuje pravidlo".

Ovšem, bohužel co se týče dnešních poměrů, tak když vidím jaké dnes máme kolegy.... chlapce a dívky v uniformách nevím zda je co rozdělovat... Policista 21.století je pokérované, 50kg vážící, 150cm vysoké děcko:D (ani jsem do nedávna netušíl jaké jsou ve skladu malé uniformy).

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 06:56:21 06. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
HAMMER [2013-03-06 06:34:55]:

A ještě něco -
za policii na mě bylo podáno trestní oznámení pro pomluvu a zneužití pravomoci. I tak to státní zastupitelství shodilo ze stolu, neb nebylo prokázáno, že jsem naplnila skutkovou podstatu uvedených trestných činů.

Kdyby to tedy bylo tak, jak ty píšeš, možná by mi ještě teď nosila rodina pomeranče do věznice.......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 06:44:42 06. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
HAMMER [2013-03-06 06:34:55]:

....nebýt médií a odborů, už jsem dávno v civilu, jako psychicky nezpůsobilá pro další výkon služby, jako právě můj kolega z tohoto zákroku, který se médiemi nebránil. Bez něj, jen z lékařské karty, které nám rok zadržovali, na něj udělali znalecký posudek z oboru psychiatrie a už mazal......

Já nevím, chlape, kam ty na ty své plky chodíš a proč píšeš tvé nepodložené domněnky a ještě si myslíš, že máš pravdu.... Proč???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 06:36:11 06. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
Pánové,
hlavně klid a žádný nervy. Prdne Vám žilka a ještě budete tahat nohu, za to já Vám rozhodně nestojím. :-))

Ano, ženský u policie nemají co dělat, ovšem i plno chlápků, se kterými jsem i já sloužila. Báli se a chyběla jim právě ta důraznost a to mohli mít třebas 2 metry. Na oddělení jsem měli por. Ing. "Ludánka", 40. letého chlapa, který témře před každým zákrokem zvracel a měl průjem. Z auta byl oříšek ho dostat. Odešel záhy.

Já mám krásných 164 cm a jsem řádně rostlá, ale kdo si myslí, že právě na vizáži HLAVNĚ záleží, tak i mě to vyčarovalo úsměv na tváři. :-)

Mou zbraní vždy byla má nevymáchaná huba a lehká drzost. největší výzvy pro mě byli právě ti "hájení", městští úředníci, co se jim musí jít na ruku, podnikatelé, co vlastní pár restaurací a drahé vozy...... Takový se mnou měli peklo a mysleli si, že i mě peklo udělají. Nasrat!! Je ale fakt, že do pár podniků na jídlo ještě teď nemůžu. Pořád na mě myslí. A protože jsem měla na starost "známce" při výtržnictví, přesdrškách a tyrany žen (tyto spisy mi přiděloval sám vedoucí), je zřejmé, že jsem se s těmito lupeny stýkala velice často. Taky byli rádi, protože každý z nich to odskákal a bylo mi jedno, jestli se s ním potkám ráno po noční v penny, nebo v čekárně u zubaře, nebo jen tak na ulici, nebo bude vyhrožovat, že pořeže bráchovi ksicht, neb jeho dcera s ním chodí do třídy na základce, protože my jsme ves a známe se tu všichni téměř dokonale.

Kdo se mnou sloužil ví, jak se se mnou slouží a že o strachu nebo nekolegyalitě to rozhodně nebylo.

Mým jediným cílem je ještě vydobýt ten výstroják a pak táhnu taky do civilu, kde chci dělat v dětském pasťáku, kterého jsem patronem a taky sponzorem.

I když..... ještě pár věcí bych na srdci měla. ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:34:55 06. 03. 2013
default.png
HONZAD [2013-03-05 19:23:50]: Takže: nesouhlasím s dělením na ženská - chlap. Když ti padesátikilová ženská tonfou vrazí na solar, půl hodiny nevstaneš a pak vidíš poslední večeři páně ještě dvě hodiny navíc. Když ti brnkne o nos, deset minut nevidíš. Můžeš mít 260 kilo a můžou ti říkat Ultradobek.

Petra tam hlavně nebyla sama, byl tam její kolega, co měl nějaká kila a měl ho bacit jako první. Ten měl být ve střehu, ten selhal ještě víc.

Ona se postavila vedení sice statečně, ale díky svým vlastním chybám a v podstatě zkritizovala samu sebe. Nebýt její neprofesionality, nemusela dělat v tomto případě rámus přes média. Ale pořád pamatujte, že každému se prostě něco nepovede, neměla zkušenosti i přes dobu služby a zřejmě to tam u nich vypadá tak, že si dělí lidi na kámoše a ostatní, takže proti kámošům se přece nikdy nezakročuje. Jenom absence sebereflexe je u poldy nebezpečím pro kolegu. První zákon o kolegialitě, kdy musím chránit svého parťáka, tady dostává silně na prdel.

Přesto říkám, že nám všem i přes svoje chyby (a ty máme každý) ukázala, jak se s managery musí jednat a hlavně, že jako jediná na to měla odvahu. Nebo jedna z mála. Takže z tohoto hlediska hluboká poklona, za ten zákrok těžký pojeb.

Měl jsem kdysi taky názor, že útok na vč při důsledně vedené službě je prostě nevyhnutelný, ale dostal jsem od kolegů těžkou sodu. Po stránce právní má Petra pravdu, ale tady je ještě stránka jiná a to taktika. Pachatel se prostě už jen z hlediska bezpečnosti poldy a jeho parťáka, nesmí k útoku vůbec dostat všude, kde je nějaký čas na přípravu nebo reakci. Kdo udeří první, vyhrává. Že tohle zkušená policistka neví, to je malér. Pak už to nemůže být útok, ale max aktivní odpor pachatele. Jinak řečeno: při troše poctivosti a úcty k poraženému soupeři nebo spíše nepříteli, nebudeme pašíka, kterému jsme pokrčili metlu, ještě tahat po soudech. Protože mnohdy jsme museli jednat daleko dříve, než mohl cokoliv udělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:48:14 06. 03. 2013
honzad..jpg
daxim na tohle neni nmozny napsat nez jen: :-))) chlapacka prostoduchost takovych prohlaseni je primo umerna tristni situaci jaka u toho vaseho sboru je.. tesim se az se tady jednoho dne doctu ze za veskerou bidu policie muzou trojjedini ruml, langr a zencky :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio