Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté na diskusních fórech (REDAKCE)

Policisté na diskusních fórech
ilustrační
Foto: internet

Jeden z důvodů založení diskusního fóra na našem webu byla také obava policistů z postihu za kritické názory na interních diskusních fórech Policie ČR. Mnoho vody od té doby uplynulo a jak se zdá, obavy některých se ukázaly jako oprávněné. V současné době projednává poradní komise Krajského ředitelství policie Středočeského kraje návrh kázeňského potrestání kutnohorského policisty za poněkud útočný příspěvek na policejním intranetovém fóru.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 22. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 21:38:18 21. 03. 2013
default.png
Ženské u policie jsou nutnost. Na každém oddělení by 1 nebo 2 být měly. Jiná věc je, že by je nikdo neměl mít tendenci počítat do stavu jako takového. Neplacení výživného, výslechy dětí, osobní prohlídky a podobně jsou věci, kde je to bez nich kolikrát nejde nebo jen těžko.
Nevím, jak je to dneska, ale někdy těsně před rokem 2008, kdy se jich hlásilo už naprosto neúnosné množství, to vyřešili tak, že u fyzických zrušili kategorie a ženským dali stejnou normu jako chlapům. Prostě rovnoprávnost. Výsledek byl, že prošly z celého množství asi 2. Jednoduché, účinné. Jiné je, že se na jejich místa dostali chlapi sice fyzicky zdatní, ale jinak velice často hotová katastrofa. Za ty prachy to prostě bude normální schopný člověk dělat jen těžko.
PETRA-LHOTAKOVA [2013-03-20 07:37:24]:
Hammer už asi někde definitivně propadl depresi. Už vím, proč u policie nejsou peníze na přesčasy. Všechny bere její anděl strážný.
Jestli tohle četl i cvokař, který jí přijímal, už asi sežral svůj diplom.
Pokud to nebylo způsobeno třeba tím, že nám půjčili techniku, excelovat v počtu udělených flastrů a být vysoko nad průměrem oddělení obvykle znamenalo, že člověk přestal být háklivý na to, komu a za co je uděluje. Skákat po důchodcích a jiných chudácích, protože se na jejich škodovkách 105 a 120 hledaly nedostatky snáze než na BMW, to mi nikdy nešlo. Taky by mě zajímal počet stížností. Kolik a na koho na oddělení.
Mít ssbebou tomfu a KASR je základ. Pak by na ten nůž možná ani nemuselo dojít. Zrovna tak mohl mít zlámané ruce ten druhý. KASR je ale kolikrát mnohem lepší. Žádná zranění pachatele a tudíž ani potřeba je zdůvodňovat. Jsou sice i vyjímky, ale ve většině případů po něm jde k zemi i člověk na ránu jinak velice tvrdý. Jen je potřeba počítat s jistým zpožděním.
S tím bezmozkem a mlátičkou je to smělá hypotéza. Kolik pak má oddělení zastánců?
HAMMER [2013-03-17 10:35:56]:
Čest sboru dostává kolikrát slušnou rychtu, už když přijdou někteří do práce. Ani nemusí do zákroku. Stačí, když promluví. Rozum prohrál, proto jsme sbor opustili. Už je to na někom jiném.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 21:38:18 21. 03. 2013
default.png
Redakce serveru Policista.cz připravuje nový cyklus kreslených vtipů, které budou reflektovat dění v policii - jako první, zkušební, uvádíme reakci našeho kreslíře na článek o Policistech na diskuzních fórech.


Petr Klinovský

redaktor serveru Policista.cz

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 21:34:03 21. 03. 2013
default.png

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 20:28:00 20. 03. 2013
Chip.jpg
DAX [2013-03-19 23:19:23]: Daxy to jsou přece nesmysly. Od tebe i od Hammera. Kdo teda má být na ulici? Jasně, ideální by bylo kdyby všichno četnící na ulici byli vazouni, minimálně 190 čísel výšky, 100 kilo váhy a s druhým danem v plnokontakním karate. K tomu by ještě mohli mít vystudovaná práva a jadernou fyziku. Ale kolik takových máme? Ve výkonu jsou lidi, kteří jsou to ochotni za tu mzdu dělat, nic víc nic míň. V současnosti nám přibývá ženskejch, protože spousta chlapů to za ty prachy nechce dělat nebo odešlo, přesně tak jako Hammer. Tak na co kecy o tom, kdo tu práci může a nemůže dělat? Mimochodem, znal jsem chlapy, kteří se zavřeli v autě a odmítli jít do hospody kde se to mělo rvát. Ti by neměli být u PČR. Jasně, ženská to na ulici bude mít vždycky horší, protože je v průměru menší, slabší a spousta lidí si na ní víc dovolí. O tom žádná. Ale na PMJ jsem dlouho jezdit s jednou holčinou a nedám na ní dopustit. Měli jsme rozdělenou práci, já byl hodnej polda, ona zlej a klapalo nám to fantasticky...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 07:37:24 20. 03. 2013
Petra Lhotáková.jpg
DAX [2013-03-19 23:19:23]:

Chlapi,

přestaňte za mě dokola řešit, co já chápu a nechápu, jasný!

Ani jeden z vás jste se mnou nesloužil a pokud se nebojíte, klidně se proti sobě můžeme postavit. Nemám a nikdy jsem neměla 50 kg ( vždy přes 70) a o princezně, co sleduje americké přestřelky, či venezuelské novely, tu nemůže být řeči.

Otec byl mistr v judu a od mlada mne zaučoval, takže od základky jsem řešila plno "bojí" za zlomená srdce spolužaček, atd. Neumím používat ani obušek, ani tonfu, (a nikdy jsem je do služby nenosila) stačí mi mé ruce a vždy mi stačily.

Nebojím se ani fyzického kontaktu s jakkoukoli váhovou kategorií a nebojím se konfrontace s žádnou hodností - a před nikým si nesednu na prdel a nikdy jsem to nedělala.

Ano, mám hodně útoků a to ne proto, že jsem bezmozek nebo zakomplexovaná mlátička, ale proto, že si nenechám nic líbit a nebylo mi za těžko sebemenší překročení zákona na mou osobu (nebo kolegy v hlídce) zadokumentovat a zpracovat. Také to neznamená to, že jsem já, nebo kolega skončili na JIPce, mnohdy jsem neměla ani šrám. ;-) A to jsem jednou měla píchlou kudlu v bundě, ale břicho mi netrefil....

Ve Vlašimi jsem ve svých 25. letech sloužila klidně 24. hod službu v sobotu s jedinou mou kolegyní, co byla o 2 roky mladší. A naše výsledky?? Zeptejte se vedení - i ředitelství, které o tomto nechtělo zprvu ani slyšet, nám dalo šanci a jak v pokutách, tak zákrocích jsme lehce předčily dvojčlenné "chlapské" hlídky.

Kolegové mě po začátku neměli ve službě rádi a dávali mi řádně sežrat to, že jsem blondýna z Prahy, která neví, o čem služba ve dvojčlenné hlídce je. A měli pravdu. Takže když jsem po 21. dnech po nástupu dostala od feťáka na hubu tak, že jsem měla obě ruce v sádře, pokousaný nohy, ruce a hrudník, čekala 3 měsíce na výsledky testu na AIDS, proto panáček neměl povinnost dát vzorek, přehodnotila jsem svůj postoj o proti Praze, kdy jsem neměla tu čest vidět nějaký zákrok na živo, vše už předem vyřešila PMJ, a po 7 letech služby jsem nastolila jiný režim. Díky tomu jsem byla rovnocenný parťák a postrach vývrhelů a a´t se vám to líbí nebo ne, zakročovala jsem i sama, kdy kolega dobře věděl, že zvládnu levou zadní srovnat pořádek na diskotéce, domácím násilí, či přepadení.

Od té doby mě cca 5 let šéf benešovské kriminálky lanařil na kriminálku, ale mě baví pracovat od píky, takže ano, jsem 17. rok obvoďák a nestydím se za to.....

Zde tedy máte kus mého života a včíl mudrujte, vy mudrcové, budu se těšit. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 23:19:23 19. 03. 2013
dax.jpg
CATANI [2013-03-17 22:07:01]:
Chlape přečti si ještě jednou o čem Hammer píše. Napsal to natvrdo bez servítek a slohem jemu vlastním, ale přesně popsal podstatu problému. Může se to mnohým nelíbit, ale tak to prostě je a myslím,že Petra tu podstatu také nechápe, i když píšeš že ví o čem píše, tak ja myslím, že neví. Na ulici v uniformě ve výkonu hlídkové služby prostě holky nemají co dělat. Ty policejní princezny a myslím, že ani Petra za to prostě nemohou, pravděpodobně viděli US seriály v TV, zalíbilo se jim to jak drobné a krásné policistky FBI kopy a údery zlikvidují 100kg zločince, tak to šli zkusit a oni je vzali. A ejhle při první konfrontaci s realitou je malér na světě. Na budku by měli především dostat pořádně ti, co to dopustili a nechali to dojít do takových rozměrů..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 13:04:21 18. 03. 2013
Danik.jpg
Teda kolegové, stejně by mě zajímalo, jestli má někdo nějaký originální nápad, jak ty ženské vlastně vyřešit. Já jsem osobně názoru, že maj u policie své místo. Leč v přímém výkonu hlídkové služby jsou z 95% procent naprd, když dojde na lámání chleba. To jak píše Dax vymyslela příroda, s 60kg proti 100kg nechodí ani profiboxeři. Ale je spousta případů, kdy by se ti ženská těžce hodila. Mě napadlo, kdyby to bylo fyzicky početně možné dělat se ženskýma tříčlenné hlídky. Jenže to téměř nidke nejde. Projít základními útvary a hlídkovou ty holky prostě potřebujou. Tak jak na to?

Já jen tak pro informaci strávil s princeznou půl roku - rozkošná 55 kg se smyslem pro humor. Ovšem v rámci obvodu v noci my dva a 20km v okolí žádná pomoc. Nic moc. Trošku klidu mi dodalo až TORNÁDO. Od téd doby jsem to dělal po svém. Pojďte či stůjte!!!! Vyzívám Vás. Pak střík střík střík.

K problému Petra bych jen řekl, že její medializovaný případ bych neřešil, stane se. Ale 6 napadení? To už opravdu zaváních těžkou chybou na svém dvorku. Uznávám, že těžko hodnotit bez znalosti prostředí, né všude maj šmejdíky tak zpacifikované jako u nás. Ale prostě to nevypadá dobře. To souhlasím s Hammerem.

Na závěr jsem si ještě vzpomněl, že u nás na baráku je 6 ženských teď a dvě se ještě měli vrátit. Na oddělení s 34 lidma je to trošku dost. Dokonce si naše vyšší velení problému všimlo a jednu už odlifrovalo. Vedoucí se toho zbytku chopil po svém, chvíli pomlčel(hodně mlčívá) a pak je rozšoupal po zpracování a dozorčích. Jedna nosí poštu, další úředníčí. A je pro problému.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 22:07:01 17. 03. 2013
default.png
HAMMER [2013-03-17 10:35:56]: Nech toho. Ta holka ví o čem píše. Jak píše chip, je to tak. Nelze paušalizovat a té holce skutečně při současné úrovni policie hodně křivdíš. Osobně bych šel s ní radši do zákroku než s některým superpoldou(třeba označeného nadřizenými). Ta úroveň policie šla šíleně dolů, díky za každého poldu srdcem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 15:03:20 17. 03. 2013
Chip.jpg
JIRIKKK [2013-03-17 13:58:53]: To není žádný argument, já vidím Každý den na výcviku několik lidí, kteří podle mě nemají u PČR co dělat...:-) A mimochodem, taky sloužím 13 let...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 13:58:53 17. 03. 2013
default.png
Sloužím 13 let, ale ještě jsem ve službě nezažil holku, aby za něco stála...tečka.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio