Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nepřijetí bez udání důvodu...

Ahoj, chtěl bych se zeptat, co může být za problém, že mi dnes přišel dopis, že nesplňuji podmínky k přijetí, i když jsem už vše absolvoval, psychické, fyzické, zdravotní - bez JAKÉHOKOLIV problému. Mám VŠ, nikdy jsem se ničeho nedopustil, nemyslím si, že jsem případ nadbytečných proto, kolik lidí v rámci SČ kraje přijímají. Můžou být s tím třeba spojení rodiče? Nemám s nimi dobré vztahy (alkohol atd...) Proto si myslím, že asi jako jediný důvod by mohl být tady tento. Ale přeci nemůžou brát ohled na nějakou rodinu, když sami dobře ví, že jsem vystudoval VŠ, pracoval, nemám žádné exekuce, nikdy jsem nebyl kvůli něčemu obviněn... Ještě mě třeba napadla sousedka v minulém bydlišti, asi 2x jsem se s ní pohádal, kvůli tomu, že u nás 2x za 2 roky hrála hudba nahlas, slavili jsme narozeniny, ale nepohádal jsem se s ní kvůli tomu, že bych vybuchl, ale kvůli tomu, ať si nejdříve ona udělá pořádek doma (neustále se hádali a bili s feťáckým synem) a potom až někoho obviňuje, když sama ví, že nás doma nejde ani slyšet, když jsme pořád v práci a to, že si někdo udělá 2x akci s hudbou, když jsou lidi mladí, přece nemůže být důvod nepřijetí, ne? Jako jsem z toho fakt hotový. Chápu, že se nemůžu asi ani odvolat, ale v takovém to případě mě to teda fakt dost zaráží. Máte někdo podobnou zkušenost, co dále? Jo ještě navíc: dnes je 3.2.2015 a na dopise mám napsáno: 29. února 2014... Dopis přišel dnes. Můžu doufat, že se třeba spletli??? Ale nejspíš neřešili nějakou blbou hlavičku dopisu. Prosím o rady a názory co dělat. I když asi vím, že mám bohužel cestu k Polici uzavřenou... Díky moc, Tomáš
TM1209 :: Datum založení: 03. 02. 2015 :: celkem 61 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAJJ 21:13:18 04. 02. 2015
Dajj.jpg
TOM20 [2015-02-04 17:47:43]: pokud ti prisel dopis,ze jsi osobnostne zpusobily,tak by nemel byt problem to zkusit jinde. Myslim,ze posudek Ti plati prave ty 2 roky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:17:09 04. 02. 2015
default.png
TM1209 [2015-02-04 18:29:44]: Záleží na tom jak si to dal dohromady polda který dělal prověrku, jak byl pečlivý a jak si uměl dát 5 a 5 dohromady.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TM1209 18:29:44 04. 02. 2015
default.png
SANTIAGO-SAN [2015-02-04 17:22:05]: Ahoj, určitě chápu, že je potřebné šetřit osoby v jejich trvalém bydlišti, ale když přec ten daný člověk nemá žádný problém s policií, žádný přestupek a daná osoba, která má možnost říct něco o daném člověku, když sama ví, jak to má doma, to se mi moc nelíbí. Nechci se tady nějak vymlouvat, ale třeba tady toto se mě fakt netýká, abych kvůli nějaké sousedce nebyl přijat, když vím, že žádná KZO nejsem, právě že ani nejsem v žádné blízkosti nějaké KZO, nicméně nikdo neví, co bába navykládala... Ale tak to ví jen personální... Ty jo i když si to tak čtu, jestli mě opravdu kvůli 2 pařbám nebrali jako nějakou osobu s latentní kriminalitou... Možné to je. Ale díky Ti za info!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOM20 17:47:43 04. 02. 2015
default.png
DAJJ [2015-02-04 17:07:56]: Právě ,že mi volala personální a řekla mi ,že jsem byl úspěšný a že mám za X dobu už nevím fyzický který jsem taky udělal a pak tam byli ty pohovory a ty jsem taky dokončil ale nevím jestli kvůli pohovorům či něco jiného .... Takže pokud to chápu dobře tak za 2 roky můžu znovu ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 17:22:05 04. 02. 2015
default.png
TM1209 [2015-02-04 13:26:43]: Ta prověrka v místě bydliště není blbost a když se nad tím zamyslíš, má to logiku. Polda který šetření provádí má většinou danou lokalitu na starost. Policie se takto brání proti přijetí KZO kteří páchají např. latentní kriminalitu, nebo jsou často zjištěni ve společnosti KZO apod...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAJJ 17:07:56 04. 02. 2015
Dajj.jpg
TOM20 [2015-02-04 16:50:25]: nepřízpůsoben pro výkon služby, to zní jako že jsi neprošel psycho testy...?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOM20 16:50:25 04. 02. 2015
default.png
tm1209 - Zdravím, taky se mi to stalo a taky mi přišel výsledek ,že nejsem přijat jak se to stalo Vám. I když důvody nepřijetí byli nepřizpůsoben pro službu nebo něco takového i když jsem měl skoro vše hotové krom vyšetření v Hradci Králové a to šlo jen o krev atd... Na to jsem již nestihl jít jelikož mi přišel dopis jak jsem již zmiňoval ale přitom taky jsem nikdy nic neprovedl a vše bylo v pořádku, důvod jsem nezjistil nevím zda to bylo tím že mi bylo 19 nebo nevím... Jen pro info jsem se hlásil na Pardubický Kraj . Ale teď nevím zda to můžu zkusit až za 2 roky nebo kdy vlastně ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 16:10:51 04. 02. 2015
default.png
Tak dej pak vědět, jak to dopadlo. Záležet bude i na tom, jak se ti to celkově povedlo napsat. Třeba provedou zjišťování ve tvých rodných východních končinách znovu a s jiným výsledkem.

Nebude to pro tebe sice optimistické, ale pochybuji, že ředitel (nemám na mysli žádného konkrétního) změní své rozhodnutí, obzvláště v tomto pro Policii marginálním případě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TM1209 13:26:43 04. 02. 2015
default.png
GHOST-COP [2015-02-04 11:59:32]: Ahoj díky za odpověď. To co tady píšu je fakt pravda :-)... Zdejší sem, ale diskuze nezakládám, jen je pročítám. Podobná vlákna jsem přečetl, ale po dnešku vložím teda další novinku. Nedalo mi to a zavolal jsem na personální, jestli se tam třeba nenaskytla někde chyba, že mi poslali takový dopis (může se stát - navíc s tím datem jsem trošku doufal, že se může člověk splést), no ale paní personalistka - strašně příjemná a HODNÁ paní (můj názor, možná že je taková na všechny) mi věc objasnila. Ze začátku mi hned řekla, že jí je to strašně moc líto, že jí to mrzí, ale že je tam problém s tím bydlištěm - tzn. sousedka - neřekla přímo, že ona, ale kdo jiný. I mi to zapadá do toho všeho. No nechtěl jsem po ní vyzvídat přímo, co kdo říkal na mém bývalém bydlišti, ani by mi to možná neřekla, ani by možná nemohla, ale vysvětlil jsem jí, jak to prostě bylo, tak jak jsem to napsal tady, prostě 2x akce během 2 let a ta strašně příjemná sousedka si na mě stěžovala přímo u mě, vznikl tady konflikt, s tím, že jsem jí poslal někde a zabouchl dveře, do doby, než jsem se odstěhoval, jsem jí ani nezdravil a ve výtahu jsem dělal, že jí neznám. Při mém štěstí, jsem jí dost často v tak velkém domě potkával. Noo navrhla mi paní personalistka, ať napíšu dopis panu řediteli Kučerovi, kde napíšu svou motivaci k práci a trošinku popíšu situaci: Taky jsem to hned ráno udělal a dopis už je na cestě k němu, říkala, že v některých případech (což by mohl být i můj) přehodnotí rozhodnutí. Doufám, že pan ředitel dost jasně pochopí mou motivaci jít k policii, kterou jsem mu napsal, taky to, že by vlastně byla hloupost mě kvůli něčemu takovému nepřijmout, když jsou určitě horší a kvůli hlasité muzice a 2 pařbám takhle třeba přijít o někoho. I personalistka říkala, že nejsem trestně stíhán, nemám žádný přestupek, nic, takže jedině tato možnost. Teď budu čekat, jak to celé dopadne, a popři tom si budu hledat bohužel práci i jinde. Jinak odbýt jsem se nechal a jsem rád, že jsem tam zavolal a domluvil se, co a jak dále. Proto teda i ostatním poradím, kteří třeba mají podobný problém se sousedy a nevyšlo by jim to, jsou čistí, tak ať se spojí s tím, kdo to vyřizuje. Možná mi to pomůže, nebo taky ne, ale zkusil jsem poslední šanci. Ještě k tomu všemu, nechápu, jak se může v dnešní době (falešní lidi, pomstychtiví) dělat nějaký průzkum v bydlišti, když už to není jako tehdy, kdy se všichni v domě znali, tykali si, chodili na návštěvy a tak, ale bere se to vše a posuzuje, co kdo na koho řekne, ještě v případě sousedů, kteří sami mají problémy se zákonem, chlastají, bijou se, řvou po sobě, dělají kravál, jsou tam věčné výjezdy policajtů a takoví mají posuzovat někoho, kdo se hlásí k policii??? Aby řekli jaký je? Nebo co si o něm myslí? No s tím nikdo nic neudělá, tak je to dané někým....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 11:59:32 04. 02. 2015
default.png
To co nám tady píšeš, může napsat každý :-)Ale vycházeje z toho, že píšeš pravdu, je mi na blití. Asi začnu věřit na Hammerovi konspirační teorie :-D Jestli nejsi zdejší, pročti vlákna s touto a podobnou problematikou, popř. počkej, až se ti sem sám vyjádří :-)

Někde se to zjišťování pověsti řeší více a jinde méně. Pokud za tvým nepřijetím mělo stát to, co uvádíš jako své domněnky, tak by teď musela mít Policie tak 15 tisíc lidí :-D

Jinak - nikdy jsem papír, který jsi dostal, ani neviděl. Máš tam nějaké poučení? Policie je výběrovou organizací, takže i pokud bys vše splnil (a ty jsi splnil) a nenašli na tebe nic neslučitelného s požadavky na přísl. BS (a oni ale našli), tak by tě stejně nemuseli vzít. Z toho lze vyvodit, že není třeba si vymýšlet či hledat jakoukoliv záminku na legální atribut pro nepřijetí.

Pokud máš v poučení nějaký postup možné obrany uvedený, tak ho využij. Pokud ne, žádej vysvětlení. A byť je asi zbytečné kolem sebe kopat a nic na to nezměníš (zřejmě), můžeš z nich udělat blbce kvůli tomu datumu :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio