Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zákon o policii prošel. A zakázal strážníkům měřit rychlost (REDAKCE)

Zákon o policii prošel. A zakázal strážníkům měřit rychlost

Foto: ilustrační

Po včerejším jednání Poslanecké sněmovny se opět o trochu vyjasnilo, co čeká do budoucna Policii ČR. Poslanci schválili nový Zákon o policii a s ním související balík změn dalších zákonů. Ministru Langerovi ale připravili nepěkné překvapení - současně připravili obecní a městské policie o pravomoc měření rychlosti na silnicích. Hořkou pilulku mu navíc naservíroval jeho stranický kolega Jan Klas, který změnu oproti původnímu znění navrhl.

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 26. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DREXA 13:58:12 02. 07. 2008
Drexa.jpg
Frantíku Druhý A věcný argument na víc, jsou Teplice, kde dle vyjádření samotného primátora města není ani jeden radar, peníze investovali do dětského hřiště a taky tam není vyšší nehodovost než jinde... ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 13:24:51 02. 07. 2008
default.png
Petro, já taky nereagoval na nadpis článku převzatého z novin, ale na některé zdejší komentáře. Ty asi taky nevidíš žádný rozdíl, mezi návrhem zákona, který v legislativním procesu prošel teprve přes poslance a zákonem který už je platný ... dokonce si to dotáhla ještě dál, svojí myšlenkou, že na tom vlastně vůbec nezáleží. Pokud jde o věcné argumenty, tak to od tebe, která pouští do světa takové bludy, jako, že strážníci mají podíl z vybraných pokut, to vážně sedí:-))) Hledání problémů tam kde nejsou, nechám jiným, třeba těm, kterým vadí, že si v obci koupí radar, aby jim přes vesnici nejezdili lidi jako prasata. A věcný argument na víc, jsou Lázně Bohnaneč, kde sice měří tak, že to tam kupu lidí sere, ale na druhou stranu tam nemají žádné vážné dopravní nehody... a já si myslím, že lidský život za tu omezenou rychlost stojí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRUNA 08:16:09 02. 07. 2008
default.png
Franto2, ty jsi teda kus chytráka! Toto je diskusní fórum, na kterém se diskutuje o podobných záležitostech, jako je tato, takže si nech poučování o tom, kdo dělá komu jakou reklamu. Je jen věcí aministrátora, jaký článek sem vloží a jistě nezáleží, jestli je to jen návrh čehokoliv nebo platný zákon, je zde zveřejněno plno témat, které již byly někde otištěné, z prstu si to jistě nevycucal. Takže ti závěrem opět připomenu, aby jsi argumentoval věcnými fakty a nepletl se do moderování diskuze k tomuto článku. Navíc je tento web ojedinělý v tom, že se kde může policista vůbec svobodně vyjádřit, byť anonymně, k problémům, který jej tíží, tak nehledej problém tam, kde zkrátka není. Petra Lhotáková

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 21:34:40 01. 07. 2008
default.png
mno Možná by to chtělo zopakovat si legislativní proces a platnost zákonů... když něco projde teprve poslaneckou sněmovnou a policista se vyjadřuje, jako kdyby již zákon týden platil, nedělá to firmě dobrou reklamu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 13:09:12 01. 07. 2008
default.png
Měření rychlosti Za to, že zakázali MP měřit, si můžou MP sami. Znám dost případů, kdy za rychlost 53 na 50 dávali nekompromisně litr. Dobře jim tak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 10:39:21 01. 07. 2008
default.png
MP..je potřeba? Nazdar kolegové, jak si čtu tyto názory, musím také přidat ten svůj. Můj názor je ten, že můžeme být rádi za každou uniformu a je jedno zda je to státní či městská!!! A co se týče fundovanosti MPolicistů, si myslím, že je to stejné jako u nás státních...jsou prostě dobří a ti druzí. Osobně mám mnoho zkušeností s totálním lemplostvím či neznalostí státních kolegů. A co se týká měření rychlosti, tak každý radar který je v provozu a usměrňuje řidiče je dobrý. Možná to může některým kolegům od státní vadit, že měří i MP, ale to jen proto, že se bojí, že ho naměří jak jede rychle a nebude se moci domluvit...ovšem to se ještě nestalo...tak rozum do hrsti. Jo a taky tady čtu, jak se předháníte kdo jaký má nápad a kdo se jen poflakuje, myslím, že jste jak malé děti, dělejte si dobře svou práci a nezlehčujte práci těch druhých...tak zatím, kolega stáťák.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA 02:41:35 01. 07. 2008
default.png
No ono slevné vysílačky "Marta" jsou také perlou u policie. Tato "spolehlivá" a "nezmarná" vysílačka, která při příchodu do sklepa (o metru ani nemluvě) ztráci dech a nezbývá tí než se spolehnout na mobil. To že je "každý na případu", lze asi napsat, že náhoda je blbec. Přece když se něco pos... tak to většinou nen jen jedna věc ale víc. Známe to awsi všichni..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:57:02 30. 06. 2008
Andras.jpg
Kapesnick: Ono hlídkové pokrytí dle tabulek je perfektní, ale troufám si tvrdit, že dost kolegů je jen na papíře, v terénu, natož se zapnutou vysílačkou je už nepotkáš. Za poslední 2 měsíce se mi stalo pokaždé, pokaždé, že nebyla posilová obvodová hlídka, nebylo PMJ, a musel jsem volat MP. Ale jak říkáš, třeba jsem z jiné pražské alternativní reality, nebo mám asi smůlu, že zrovna když se někde něco děje, tak je každý na případu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 16:58:25 30. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all Pánové nezapomeňte, že strážníci MP jsou především kolegové a zvláště v Praze se vám může snadno stát, že je budete potřebovat. A co se týče vášeho házení městských policistů do jednoho pytle. Nezapomeňte, že vám by se taky nelíbilo, kdyby o vás třeba hasiči vykládali jací jste všichni blbci. Zamyslete se nad některými svými výroky. Nejde o to kdo je měšták a kdo stáťák, ale kdo se jak chová a co má v hlavě. Já si myslím, že městská policie v současné době není nějaké levná náhražka. Navíc městská policie právě nám policistům šetří spoustu práce kterou bychom museli dělat my. Není důvod je shazovat protože nosí jinou uniformu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 15:25:26 30. 06. 2008
default.png
Pro Zpracovatel Aha, ja si rikal cim to je, ze je problem se tam po pulnoci dozvonit a ono je to rozsahlosti napadu:o))) Jak mi jeden kolega (ackoliv se mi prici ho takhle nazvat) prave z tohoto oddeleni rekl "On neprisel do prace delat, ale odpocinout si", tudiz ho nema nikdo s nicim otravovat. Takze si stojim za tim, co jsem napsal at se Ti to libi nebo ne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio