Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zákon o policii prošel. A zakázal strážníkům měřit rychlost (REDAKCE)

Zákon o policii prošel. A zakázal strážníkům měřit rychlost

Foto: ilustrační

Po včerejším jednání Poslanecké sněmovny se opět o trochu vyjasnilo, co čeká do budoucna Policii ČR. Poslanci schválili nový Zákon o policii a s ním související balík změn dalších zákonů. Ministru Langerovi ale připravili nepěkné překvapení - současně připravili obecní a městské policie o pravomoc měření rychlosti na silnicích. Hořkou pilulku mu navíc naservíroval jeho stranický kolega Jan Klas, který změnu oproti původnímu znění navrhl.

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 26. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FRANTA2 19:40:12 28. 06. 2008
default.png
ad trestňák a přestupek goor00: Já vám nic nevyčítám, přednost mp před pčr jsem dal jen proto, že mám u mp výrazně lepší podmínky ke svojí práci. Jen mi vadí, když někdo (pčr i mp) svojí neschopnost a hlavně neochotu v práci pracovat maskuje tím, že se obouvá do práce jiných. Pokud jde o podezření z tč tak si přiznejme, že mnohdy opravdu o tč ve smyslu zákona jde, ale vám se to nechce psát, když vám to nenasrvírujeme celé připravené (pachatel, poškozený, svědci, záznam z kamery) a tak raději usoudíte, že se vlastně nic nestalo a že je to přestupek... to je samozřejmě další věc, která jen snižuje pověst policie u lidí. ---- Jak tu někdo psal, tak pokud jde o přestupky na úseku majetku, jako krádeže, tak ty už řešíme:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 18:41:15 28. 06. 2008
default.png
to Andras kupříkladu plnej stav OHS L158 je 9 aut na Prahu I. V současnosti tam jezdí 2-3 auta. tak nějak počítám - jedna skupina PMJ - 3-4 auta, díky překrávání služeb x 4..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 18:19:34 28. 06. 2008
default.png
re Někdo tuším Franta se divil proč, MP ve většině případů uveřejní své články a PČR ne. Inu taky sem se na toto téma ptal tiskových i přímo reportérů, no a odpověď, nebyla překvapující. Jde jen o to dám ti článek a ty ho otiskneš zato dostaneš ve městě volné stání atd. toto, ale PČR udělat nemůže a věřte, že většina médií bere zprávy buď senzační nebo takové z kterých něco má, jde jen o výdělek média jsou tu pro zisk ne pro vaše pěkné oči. Jinak jsem pojal podezření, že Franta2 už ztrácí objektivní nadhled neboť již policii vyčítá i nos mezi očima. Zapomínáš na jednu základní věc, MP byla vytvořena aby dublovala práci PČR na úseku veřejného pořádku a tím přispívala k větší bezpečnosti ve městech a obcích. Ovšem různými lobby skončila tam kde je v současnosti a spousta primátorů by nejraději viděla model USA, kde by PČR fungovala coby FBI. Tento model je, ale pro naši malou zemi dosti přehnaný. Proto prosím nejdříve zauvažuj jakou práci dělá a má dělat MP než-li začneš kritizovat tu co dělá PČR. Protože, když by situace skončila jak psala petruna a vy by jste převzali část práce coby OČTŘ tak by jste neměli peníze ani na výbavu ani čas dělat to co děláte doteď. Asi mi dáte všichni za pravdu, že když už je tu MP i PČR tak by měli spíše hledat společnou cestu a ne rozdílnou a své kolegy k tomu tlačit. Nezapomínejme na které straně barikády stojíme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DREXA 18:02:26 28. 06. 2008
Drexa.jpg
MěP ...dodatek I když pravdou samozřejmě zůstává, že některé kluky s MěP bych vedle sebe vzal raději než některé stáťáky. S některými MěP rád pokecám, pomůžu, některé nemůžu ai cítit... Ale to je všude. Blbci, šplhouni, chytří, snaživí, malí, velcí :-) Od každého něco...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OPZDIBY 16:40:34 28. 06. 2008
default.png
linka 158 na vesnici, resp. těsně za Prahou Naše obec navazuje na Prahu, územím jsme velký jako 90 % Prahy 8. Občas se stane, že se linka 158 předává tak dlouho (shání se policista), že v době mimopracovní sednu na vesnici do svého osobní vozidla a jedu. Kolega z vedlejší vesnice jel zneškodňovat pachatele, který ohrožoval občany brokovnicí .... Nebo kolegyně, kolega z Policie ČR přijede ke mně domů a jedeme spolu na linku 158.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:31:40 28. 06. 2008
Andras.jpg
Tahac: Zasranej byznys? Jak tu už bylo uvedeno, vydělává se jen na tom, kdo zákon porušuje. Kdyby všichni jezdili tak jak mají, tak by žádný byznys, ani ten "zasraný" nebyl. Petruna: A co hlídky OHS, PMJ, příp. hlídkový na MOP? Ti taky jén přitáhnou pašíka a fertig. Vaší náplní práce je zpracovávat to, naší to chytat. Kolikrát i trojkaři nabídnou pomoc, dělají ohledačky, zpracovávají, apod., přitom by prostě mohli říct "třetí platová, čest!" Je to dozorčí od dozorčího, někteří jsou naprosto super, a někteří remcají i když vyjedeš na pašíka na pokyn OD. Oni by prostě vypli vysílačku, a čest! Někteří DS jsou schopní rozchodit, kapsu, loupežné přepadení, a pomalu mi přijde i vraždu. Z mé zkušenosti, ti co nejvíce brečí nad tím jak se oni mají zle, a jací jsou MP vydřiduši a svoloč, jsou sami kolikrát naprosto neschopní a ignorantští retardi. Kdybych byl občan, jak už tu bylo řečeno, je mi jedno kdo v jaké uniformě mě chrání, hlavně že někdo v té uniformě je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:59:27 28. 06. 2008
Andras.jpg
Ad pěší hlídka, šlapal jsi někdy Martine? Víš co je to za zvěrstvo v současných podmínkách? Více pěších hlídek kolegům opravdu teda nepřeji. Je to policistův mor, zvláště na těch Pražských kostkových dlažbách, masakr na zdraví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:56:55 28. 06. 2008
Andras.jpg
Martin1: 15 aut PMJ denně???? a kde jsi na to proboha přišel??? To BYLO, nevím jak dlouho sloužíš, ale 15 a víc aut na prahu je už dávno historie. A že suplování L158 hlídkami OŘ je nesmysl. Milý kolego, nevím kde sloužíš, ale my v PI si to bez nich nedovedeme představit, neboť těch pět a půl PMJ věčně někde na zákroku. Kolikrát zde není k dispozici ani L158 OŘ, a jediná spása potom přichází v podobě MP. Pro všechny, hovořím o Praze. A propo kolikrát číslo na mobil kolegy z L158 OŘ, PMJ nebo MP je nesčetněkrát rychlejší než vysílačka, neboť kdybych se spoléhal jen na ni, tak už jsem asi 8x mrtvý, a tisickrát bych dostal nařezáno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 13:57:57 28. 06. 2008
default.png
Je to dobře... ...že už nesmějí měřit. Byl to zasranej byznys...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DREXA 13:05:28 28. 06. 2008
Drexa.jpg
MěP Souhlasím s tím, že buď MěP sebrat dosavadní pravomoce nebo přidat natolik, aby si zjištěný přestupek nebo TČ sami zpracovali. To bych chtěl vidět jejich aktivitu. Klasika u nás je, že přijedu na místo a měšťák mi řekne: Dej mi číslo, já musím jet dál. Kolegovi se dokonce stalo, že mu měšťák řekl: Hele, támhle máš pachatele, on ti řekne, co a jak. Tak to už kolega vypěnil a řekl "kolegovi" z MěP, ať kouká vylézt z auta a jde mu ukázat a vysvětlit, co se stalo. Byl z toho přestupek, který si MěP mohla vyřešit oznámením sama. Ono je jednodušší říct, že se jedná o podezření z TČ, předat PČR a napsat max. 1 ÚZ. A poldo poser se...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio