Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zákon o policii prošel. A zakázal strážníkům měřit rychlost (REDAKCE)

Zákon o policii prošel. A zakázal strážníkům měřit rychlost

Foto: ilustrační

Po včerejším jednání Poslanecké sněmovny se opět o trochu vyjasnilo, co čeká do budoucna Policii ČR. Poslanci schválili nový Zákon o policii a s ním související balík změn dalších zákonů. Ministru Langerovi ale připravili nepěkné překvapení - současně připravili obecní a městské policie o pravomoc měření rychlosti na silnicích. Hořkou pilulku mu navíc naservíroval jeho stranický kolega Jan Klas, který změnu oproti původnímu znění navrhl.

Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 26. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FRANTA 12:22:31 28. 06. 2008
default.png
renal pokud bys pořádně pročetl můj příspěvak, tak by jsi zjistil, že jsem se nesnažil "pomluvit" MP. NAopak jsem rád když je vůbec koho přivolat k nějakému "průseru". Holt zopakuji, že je problém v personální strategii. Ivánek se snaží vytáhnout generační špunt, ale bohužel to vytrhl aji ze sifónem, takže toto napravit dá opravdu velkou práci. Naopak MP po těchto lidech (od pčr) zájem má a snaží se jim ledaco nabídnout. Kdyby pčr měla plný stav, myslím, že by takové problémy by nebyly. HOlt realita je opravdu krutá

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 12:18:48 28. 06. 2008
default.png
MP a její pravomoce Nechal bych MP její pravomoce na úseku dopravy a ještě bych jí některé přidal. U přestupků by stálo za diskusi, aby si MP sama zpracovávala přestupky - krádeže, rušení nočního klidu, alkohol atd...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 11:54:45 28. 06. 2008
default.png
Petro To je ale přesně ono, vy nestíháte a nemáte na kupu věcí lidi a sere vás, že si na to MP čas udělá... viz ty řidiči pod vlivem a hledané osoby... to je všeobecně známé, jak se kroutíte, když vám člověk přivede někoho hledaného... "proč si je nejdete chytat někam jinam" "my ho nechceme, vemte ho jinam" "no, tak si ho tu hlídejte a ještě si předem napište uřeďák" ... to je tedy úroveň:-/ A předvést někoho k zjištění totožnosti... to už je drzost. Přitom b stačilo, kdyby nám bylo laskavě umožněno ověřovat přes počítač totožnost nejen podle jména a data narození... ale to by jsem těch hledaných mohli mít ještě víc a to se pčr taky nehodí. .... celkově mi to trochu připomíná obecný model, kdy se má skupina lidí blbě, díky jejich vedení a aby to vedení neodskákalo, označí se za viníka nějaká jiná skupina, která se má vlastním přičiněním lépe. Takže pčrr není tam kde je, protože má neschopné vedení, ale proto, že MP fasuje čerňáky :-)))) Pokud jde o peníze, tak si na sebe neviděláváme, to je prosstě fakt, který ti kdokoliv z města potvrdí. Kdyby to tak bylo, nebyl by problém s rožšiřováním stavu a rozpočtem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 10:22:27 28. 06. 2008
default.png
Franto S tím já nemůžu souhlasit: "buďme za MP rádi,že tu je".Když tak jedině slušní občané můžou být rádi,že tu silná MP je,kdyby nebyla,nebo měla takové personální problémy,jako má nyní PČR třeba v Praze.Tak by se personální a finanční problémy u PČR sakra rychle řešily. Dovedu si živě představit diskuzi našich politiků na stav státní policie: To chce klídek,jen ať jdou máme tam přece dobře vybavenou MP,která početně stále roste..........A PČR stále strácí,strácí.......na úkor MP.Tak to vidím já.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 09:58:14 28. 06. 2008
default.png
Radary u Policie ČR Okresní ředitel stojí před obrovským dilematem - pořídit radar z okresního rozpočtu a nezbyde tak na ostatní vybavení, nebo ponechat tyto peníze na pohonné hmoty, náplně do tiskáren, papír, baterie do svítilen atd. Když koupí radar, tak peníze plynou do státního rozpočtu a okresní ředitel z toho nemá ani korunu. A ještě mu budou řadoví policisté nadávat, že nezbylo nic na základní vybavení. Z tohoto důvodu okresní ředitele radary nekupují, stejně jako nekupují vážící zařízení. Jeden radar na okres je prostě málo - v tomto mají starostové pravdu. Policie ČR personálně a vybavením nestíhá měřít rychlost pomocí radarů. Mají podbné problémy u MP? Nemají! Tam každý starosta ví, co je prioritou v jeho městě a vybrané pokuty mu jdou ještě do jeho rozpočtu. Vybavení (radary, váhy, atd.) by mělo centrálně nakupovat dle požadavků okresů policejní presidium, aby to nezatěžovalo okresní rozpočty.Každé město by mělo mít svůj mobilní radar, aby řidiči měli nad sebou bič. Radar by se měl používat na nebezpečných místech. Ale co je to nebezpečné místo??? U nás máme rovný úsek vedoucí průmyslovou zónou k okraji obce. Policisté, kteří zde často měří rychlost, jsou osočováni, že se jedná o přehledný úsek a tudíž je zde měření radarem zbytečné, mnozí to nazývají buzerováním. Ale opak je pravdou - ze statistických údajů jasně vyplývá, že tento úsek je v naší obci úsekem s nejčastějšími DN - sražení chodci, cyklisté, nedodržení bezpečné vzdálenosti, nepřiměřená rychlost a díky tomu časté malé DN. V posledních pěti letech byly v našem městě dvě smrtelné DN a obě byly v tomto úseku. V obou případech se jednalo o sraženého cyklistu. Občané tyto údaje nevnímají a mají pocit, že na tomto úseku je bezpečno, ale opak je pravdou. Na tomto základě pak vznikají generalizující názory v celé společnosti, že policie měří na přehledných a bezpečných úsecích a těm nebezpečným se vyhýbá. A podle mého podlehli tomuto názoru a poslanci. Nepátrali po objektivních údajích, ale podlehli emocím a obecnému názoru založenému na nesprávných údajích.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA 09:21:16 28. 06. 2008
default.png
mp versus pčr Ono je težké psát pro a proti. V dnešní době ten, kdo se má hůř závidi tomu kdo se má lépe. Holt toto nezměníme. A pravdou je, že u mp je prostě lépe. Na druhou stranu jak psal Lukáš Heihz buďme za MP rádi, že tu je. Bez ní bysme se z toho po.... Na druhou stranu Petro jsi psala, jak ve Zpravodaji se MP chváli.... Proč sakra naši manageři neumějí "prodat" naši práci v masovích prostředcích. Když si koupím noviny, tak čtu akorát kdo koho přepadl, sbil a okradl atd.. Nebýt aktivity pořadu 112, tak by o pčr vůbec nikdo nic nevěděl. ANo je problém ve zpracování nápadu, ale holt hádat se kdo koho dál přečůra je pošetilé. Třeba LAnger chtěl ještě více rozložit spolupráci pčr a mp. Třeba chtěl aby pčr díky omezení mp naplnil státní pokladnu. Bohužel si NEministr neuvědomuje, že mu ji nemá kdo naplnit. A také i pčr si hraje na čárkoví systém a limity se musí plnit. Tak jako u mp. Bohužel celý problém je v personální politice. Za to nemůže ani pčr a ani mp. Takže nevím kdo si co vyčítá. NEchci obhajovat nikoho, ale holt jak to páni v PRaze sprasí, takoví cirkus tady prostě je. Franta Dostalík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRUNA 07:41:39 28. 06. 2008
default.png
Franto2, nepleť si pojmy z dojmy. Já neodsuju MP, že loví řidiče před hospodami, vadí mi to, že si věc nemůžou dál zpracovat. My máme jednu dvojčlenou hlídku na noc a když ti hbitý MP přivalí tři chlasty za noc, ty musíš s každým 20 km na krev, vyslýchat, dokumentovat a sepisovat, tak kolik pak asi stihneš své policejní práce v ulicích? Vůbec žádnou, protože děláš poskoka MP. Takže máš pravdu, u nás to tedy brání vykonávat "opravdickou policejní práci". Ráno šéf řve, že není žádná činnost, protože chlast si vykáže MP a navíc se tím chlubí měsíčně ve Zpravodaji. Zajímalo by mě ale, jak by byli aktivní, kdyby zjištěný skutek museli zpracovat od A do Z. A k té kase. Kdyby byl provoz MP tak prodělečný, jak uvádíš, jistě by tak nevzkvétal. Poznalo by se to na vybavení, náboru a podobně, jak můžeš vidět u státní. Navíc nejde jen o trhání pokut, ale třeba ten chlast od jednoho přestupce činí nejméně 25 000,-Kč do městské kasy. NEJMÉNĚ! A hlavně bez jakékoliv práce pro MP. O měření rychlosti a pokut z toho vybraných, taktéž zpracováno bez větší námahy, už ani nemluvím. Taky by mě bavilo mít výsledky, aniž bych musela hodiny bušit do stroje, jako je to u MP. Plno věcí "odhalí" a ihned předají státním, protože na zpracování nemají zkrátka pravomoci. Proč utíká plno státních k MP? Že by za méně práce více peněz a lepší vybavení? Taky jsem čekala, kdo vytáhne Langerovu megalomanskou náborou kampaň a jiné utápění peněz a omlátí nám jí o hubu. Děláš, jako bychom k tomu my měli možnosti cokoliv říct a pokud čteš na tomto DF i jiný vlákna, musíš vědět, že se tu ještě neobjevil nikdy nikdo, kdo by Langera třeba za tu kampaň chválil. Není totiž chválen vůbec za nic. Příště tedy argumentuj reálnými fakty, né fantasmagorií, jakou je třeba svačinová kampaň Langera.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 00:04:55 28. 06. 2008
default.png
ad peníze A mohu se zeptat, kde platí mp k platu procenta z pokut - v Praze teda ne??? Připadá mi to trochu bulvární hláška, ale to je asi teď moderní.? A pokud jde o plnění kasy... tak trochu reality... jeden strážník v Praze stojí cca 500 000 za rok (plat, odvody, vybavení, výstroj, výcvik, auta, phm, ...) a za měsíc většina nevytrhne víc než několik tisíc, většina spíš jen pár a někdo ani to ne... takže to fakt není o tom, že by Praha brala další strážníky proto, aby si vydělala, ale prostě proto, že chce zajistit bezpečnost na ulicích, když vidí, že na to pčr nemá lidi. A je jasné, že si raději zaplatí svoje lidi, které může řídit, než aby ty prachy odeslala jako dárek policii čr, která by je rozpustila a víc nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 23:51:43 27. 06. 2008
default.png
pokutování mp x pcr Jinak kdo se hojí na pokutování kolegů, je prostě debil a takových se všude pár najde... ale udělat z takové zkušenosti závěr "no, počkej přístě až někoho od vás potkám, tak mu to vrátím", to nikam nevede. To se za chvíli začnete pokutovat mezi vlastníma útvarama a krajema... !!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 23:44:34 27. 06. 2008
default.png
to jsou zase novinky To jsou zase perly od některých příslušníků policie, kteří asi v práci něco extra a tak je pro ně zastavit opilého řidiče na začátku jízdy z hospody něco hrozně nemorálního... možná jim to ubírá šanci na "opravdickou policejní práci" u roztřeleného auta a rozmáznutého chodce... a nebo sami jezdí pod parou, protože oni mají přece placku, že? Pokud jde o překročení rychlosti v obci o 5 km/j, tak je to určitě víc nemorální než když to někde zcela legálně řeší. Ono je to překročení o 10%, což sice není o mnoho, ale pokud má někdo pocit, že se měla rychlost v obci z 60 posunout na 55 a ne na 50, tak ať to prosadí do zákona. A že by se měli prostředky co jdou do MP dát státní??? Podívejte se, kolik peněz se utopí v policii čr teď a jaký je výsledek... opravdu si myslíte, že by ty peníze něco změnili na vašich pracovních podmínkách? Já si myslím, že by se nezměnilo nic, jen by nikdo nedělal to, co teď dělá MP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio