Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak přijít o dobrého poldu za tři roky (REDAKCE)

Jak přijít o dobrého poldu  za tři roky
ilustrační
Foto: redakce
Dnes mi můj dlouholetý, velmi dobrý, přítel volal, že se rozhodl odejít od Policie ČR. Přitom slouží pouhé tři roky. Požádal jsem jej, aby mi pověděl,  co jej donutilo k tak radikálnímu rozhodnutí. Příběh, který mi vyprávěl je vcelku stejný, jakých jsem slyšel za poslední dobu desítky. Je svědectvím toho, jakým způsobem jednají  mnozí  nadřízení se svými lidmi.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 31. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KASPER 17:03:41 03. 11. 2008
default.png
Papírový děs Často nasazují vlastní život, setkávají se s lidskými tragédiemi nebo bojují proti těm nejtěžším zločincům, ale největší stres pro policisty představuje hlavně nadbytečné papírování. Vyplývá to z aktuálního výzkumu mapujícího zdroje psychické zátěže u policie, jehož závěry má Právo k dispozici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:43:56 03. 11. 2008
honzad..jpg
Podpurniku: "že dříve existovala určitá hierarchie na všech stupních, takže nováček byl nováček až do doby, než prokázal, že něco umí".... no, tak jsme asi zili kazdy na jine planete... ja si totiz zase docela dobre pamatuju ze nahoru stoupali ti, kteri projevovali nejvetsi loajalitu k partaji. Tem byla cesticka uslapavana. Nebo si to nepamatujes?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 15:48:19 03. 11. 2008
default.png
for Lukáš Je zbytečné to vysvětlovat pořád dokola zrovna těmhle dvěma. Kdo chce, tak slyší a pochopí, kdo nechce, tak jen rýpe a prudí. To je případ našich dvou diskutérů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PODPURNIK 15:45:49 03. 11. 2008
default.png
Neodcházet Zdravím stále aktivní kolegy, problém podle mne spočívá v tom, že dříve existovala určitá hierarchie na všech stupních, takže nováček byl nováček až do doby, než prokázal, že něco umí. Podlézavost a horolezectví po ramenou jiných fungovalo taky, ale jednalo se jen o omezený počet "takykolegů". Kdo měl vyšší hodnost, tak byl i pro veřejnost na první pohled zkušenější. Systémem vyšší vzdělání = právo na nadřazenost vůči ostatním, byť zkušenějším a automatickým přidělením vyšší hodnosti pro nováčky s VŠ, začala pro MV cesta "do pekel". Každý z nás zkušenějších ví, že úspěch policejní práce nespočívá na vzdělání, ale na zkušenostech získávaných mnoho a mnoho let při praci s KZO. Teorie nestačí, mnohým začal utíkat pachatel a teprve po těchto zkušenostech si bylo možné vytvořil vlastní systém, jak tomu zabránit a naučit ho ty mladší. Dnes je nemá kdo to naučit a často ani nemají zájem se od těch starších učit, protože nešli k policii ze stejného důvodu, jako ti starší. Zřejmě je ten výše popisovaný hlídkový bílá vrána v hejnu krkavců na jeho OO a protože se snaží dělat svoji práci poctivě, tak ani nemůže očekávat od svého nadřízeného nějaké zastání. Doporučoval bych mu Lukáši podat si případně žádost o přemístění na lepší OO, ale jestliže ho policejní práce baví, ať ji neopouští.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:33:12 03. 11. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all Pánové a dámy Maisner nebo Romulus 13 mají o Policii ČR informace pouze z medií. Tam pan ministr a jiní hýří čísly jako 32 tis průměrného platu..... Jde o generační špunt.... Projekty P-1000... Bonitami u Policie ČR... Nedivte se tedy, že se na vás civilisté oboří. Možná byste měli v klidu Maisnerovi a Romulovi 13 vysvětlit, že udaje uváděné v médiích jsou polopravdy nebo může být pololži. 32 tis ano, ale jen pro malou část policistů a to ještě v hrubém. Služební ošacení si platíte z příspěvků, které vám jdou z platu na speciální ošatní konto. Takže né zadarmo. Bonity u Policie ČR jsou, ale jen po mnoha odsloužených letech nebo jen pro některé. Že Projekt P1000 j přínosem, ale jen v případě, že se renovuje celkový stav služebny, včetně zázemí policistů. Nikoliv jak tomu někdy bývá, že se zrenovuje služebna, recepce a střechou zatéká voda rovnou do šatny. To jsou informace, které víme my, ale cicilisté je nevědí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 14:54:16 03. 11. 2008
default.png
Maisner Přál bych české společnosti pouze jeden jediný den bez policie. Všichni mají povoleno stávkovat, pouze PČR a HZS ne, víš proč?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAISNER 13:33:52 03. 11. 2008
default.png
Tak jo kluci. Máte zase pravdu. Služba u policie je službou vlasti, lidem a je to správná věc. Policista nikdy nechybí a nikdy nebuzeruje. Pomáhat a chránit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 13:28:29 03. 11. 2008
default.png
for maisner Řekni nám, čím jsi se vyprofiloval Ty? Zatím to vidím tak, že jsi se vyprofiloval do pěkného vola.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAISNER 13:18:33 03. 11. 2008
default.png
Pro Střízlivej... njn... tomu se říká sebereflexe. Tak mi řekni, ty chytráku, čím se za poslední dobu před veřejností profilovala policie??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 13:04:57 03. 11. 2008
Střízlivej.jpg
Pro Maisner: Maisner = romlus13. Stejný blábol, stejný IQ. Dodnes jsem si myslel, že vůl musí mít rohy. Nemusí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio