Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak přijít o dobrého poldu za tři roky (REDAKCE)

Jak přijít o dobrého poldu  za tři roky
ilustrační
Foto: redakce
Dnes mi můj dlouholetý, velmi dobrý, přítel volal, že se rozhodl odejít od Policie ČR. Přitom slouží pouhé tři roky. Požádal jsem jej, aby mi pověděl,  co jej donutilo k tak radikálnímu rozhodnutí. Příběh, který mi vyprávěl je vcelku stejný, jakých jsem slyšel za poslední dobu desítky. Je svědectvím toho, jakým způsobem jednají  mnozí  nadřízení se svými lidmi.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 31. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MAISNER 12:45:22 03. 11. 2008
default.png
Přesně tak.. Každěj normální člověk už od policie odešel, zůstávají jenom ti, co nic neumí a úspěšně to maskují už dvacet let. Pak se divíte, že jste sbor ještě směšnější než fotbalová Sparta. A ještě pláčete, jak jste u veřejnosti neoblíbení a nepochopení.. za svojí těžkou práci.. hahahahahaha

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 12:07:48 03. 11. 2008
default.png
to romlus Koukám, žes to rozjel na více vláknech:) Ta 13 nebude věk, ale zřejmě IQ. Ohledně rent, Kalousek o nich prohlásil, že je to přežitek. Jen je zajímavé, že všude ve světě jsou renty u policie úplně normální a nikdo v tom nevidí problém. Jen u nás se zase pokouší o nějaké novoty! Tak si příště zkus zjistit více informací, než napíšeš takovou blbost!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 11:50:14 03. 11. 2008
Střízlivej.jpg
oprava: Ohledně platů víte prd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 11:49:25 03. 11. 2008
Střízlivej.jpg
Pro romlus13: A že není hanba Vám. Zřejmě víte prd o policejní práci. Realita u policie Vám nic neříká, nevíte s čím vším se policisté musí potýkat. Pokud o tom nic nevíte, tak tady nepiště takové bludy. Ta 13 zřejmě znamená věk, to jediné by snad mohlo sloužit jako slabá omluva. Ohledně platů vidíte prd. Jen neznalost věci může způsobit záchvat čehosi, co tady ani nebudu jmenovat a co dovede člověka donutit napsat takový blábol!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ROMLUS13 10:56:08 03. 11. 2008
default.png
za co renty? A za co chcete ještě renty? A nedaněné, že Vás není hanba. Já bych Vám nedal ani ň. Za co jako? Když vidím jaké berete platy, nic nekupujete, šaty dostaneta, od ponožek až po košile máte vše grátis, tak co ještě chcete!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 22:08:28 02. 11. 2008
default.png
Ještě bych dodal, že budu za měsíc podepisovat smlouvu na dobu neurčitou a stále váhám, jestli ji podepíšu. A nikdo se nemůže divit, protože když jsem ukázal svoji výplatní pásku strážníkům MP, tak nevěřili svým očím a začali se smát. Víte proč? Protože si mysleli, že policista nemůže mít nižší plat jako strážník a já bych měl u jejich MP cca o 1.500,- Kč více a to nepočítám, že mám odpracováno skoro 100 hod. do zelených. Není to u mě o penězích, protože kdyby to bylo, tak sem již u MP. Jo a ještě bych rád k vedoucímu podotkl to, že jsem měl ve čtvrtek 29.10.2008 noční a při nástupu do služby jsem zjistil, že konečně šéf naplánoval první týden služeb na měsíc listopad. Ten musí být ale zaneprázdněný. Chudám kolega, který teprve tento čtvrtek na noční službě zjistil, že má v pátek službu a šéf mu to ani nezavolal. Nemusím podotýkat, že tento kolega měl již na páteční večer program. Nadával hodně, ale do práce jít stejně musel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BICAK 22:06:15 02. 11. 2008
default.png
for Florent Prosím tě jaké rozumné rady a vysvětlení ti dávali kolegové z ODV Praha?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 21:58:19 02. 11. 2008
default.png
Co se týče vedoucích, tak je to katastrofa. Na OŘ máme 4 OO a z nich je pouze jedno OO spokojeno s vedením, protože má velitele, který kádru neškodí, stojí při něm a kolektiv mu to oplácí svojí prací. Bohužel u nás na OO to tak není. Máme velitele, který byl dříve řadový a sloužil na obvodu 10 km od nás. Potom co se stal vedoucím zlenivěl. Trestňákovými spisy se nezabývá, ty dělá zástupce, ČJ dělá administrativní pracovnice a on pouze dělá plán a kontroluje PŘ. Pokud od něj, jako mladý policista, chci poradit, odkážeme mě na moje kolegy a nebo řekne: "nějak to napiš, když se mi to nebude líbit, vrátím ti to do fochu". Když jsem přišel po ZOP na obvod, šéf mi řekl, že mě nejrychleji zapracuje: "hodit do vody, naučíš se plavat", tak že mi hned rval dozorčí služby a spisy. Nemusím zde snad rozebírat, že kolegové, kteří si chtěli dělat své spisy, za mě dělali dozorčího a museli mi neustále radit se spisy, protože jsem prostě nic neuměl. Za toto bych kolegům poděkoval, protože to se mnou neměli lehké, já jim to teď oplácím, zejména starším kolegům, učím je dělat s PC a občas jim uvařím kávu :-) Nyní ale ještě vedoucí přidal a to tak, že mu bylo sděleno na OŘ, že nevykazuje žádné kontroly a tak nás bude kontrolovat. Nejprve to bral s humorem a zapisoval si ptákoviny (pití u DS, policista je přihlášen v ETŘ ale vzdálil se od PC, ....). Nyní však pohár přetekl a to když přišel na stálou, kde jsme seděli 4 a domlouvali jsme se, že si půjdeme pro jednoho, který má být dodán do výkonu trestu. Velitel nám vyčetl, že máme špinavé boty. Mí kolegové měli okopané polobotky, z nich dva je měli od blata, protože přišli z venku, já měl své boty čisté. Nijak jsme to neřešili a řekli mu, že si dáme boty do pořádku. Večer jsem se náhodně mrkl do instruktáže a měl jsem tam napsanou závadu: špinavá obuv, odstraněno na místě. Šel jsem za velitelem a říkal jsem mu, že chcu, aby to smazal, protože já měl boty čisté. Tento mi sdělil: "sorry, ale to si stejně nikdo nečte" a nechal to tam. Poté napsal návrh na odměny a já odměnu s kolegy nedostal, typněte si proč. ( ústrojová nekázeň) Ještě bych sdělil k nováčkům. Oni když nastupují, tak neví do čeho jdou a je to v důsledku neinformovanosti. V televizi běží reklama se svačinou a všichni jsou zblblí z akčních filmů. Já když nastupoval, nevěděl jsem, že je policejní práce především o papírování

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DELFINFILIP 19:42:18 02. 11. 2008
default.png
souhlas V současné době jde o nejhorší situaci jakou zažívám. Jsem u složky nějakejch přes třicet pátků a vím jak je náročné naše řemeslo. Nikdy jsem neměl proti novým nastupujícím policistům kolegům vůbec nic,ale dnes. Je mi smutno,že na pozdrav není odpověď,když se snažíš pomoc tak odpověď je já si poradím a pak nastoupí fušersky odvedená práce a starší kolegové to musí dodělat a napravit. Nejhorší je,že dnešní podmínky došly tak daleko, že u oddělení kde sloužím je tak benevoltní a demokratická situace, že nováčkové si udělali svou skupinku. Tato skupinka společně s jedním či dvěma do 10.let si naplanují hlídku do místa bydliště a zde nekonaj nic, v době noční si zajedou domů hajat a všichni nad nima to trpí. Vyjedou a nejdřív tak dvě hodiny předstírají činnost, zkontrolují několik vozidel opíšou parkující auta a v půlnoci je konec. To je posila policejního sboru. A to mají tak ošetřené,že dostávají odměny za největší množství kontrol a pokut za světla,či jiné prkotiny.Trestňáky nedělají,přestupky mimo dopravy též ne a jsou nejlepší.Kluci,kteří mají výsledky jak v trestu tak v ostatních přestupcích denně za ně tahají kaštany s ohně jsou na rozdíl od nich bez odměn,nebo oceněni nějakou minilální částkou. Dnes dokonce skupinka přemýšlý o pětkách a výběrovkách a ti starší a skušenější utřou,poněvadž řitní alpinismus je jim cizí. Bohužel to je fakt a proč tak tomu je. Jednoduché,moderní vedení razí filozofii,že vše musí být manažersky a to je výsledek.Vedoucí jsou perfektní manažeři,umí možná rozdělit práci,ale trestní a přestupkové věci včetně policejních jsou až na posledním místě.Hlavně že s mažerismu měl výbornou a potom když nejzodpovědnější místa zaujmou lidé bez zájmu o činnost lidí bez kontrolního mechanismu. Když sloužili byli ti poslední v řadě a dnes jsou vedoucí či ředitelé tak to musí vypadat. Když v čele skupin jsou lidé kteří vystudují zdravotní, dřevařskou,nebo zemědělskou školu s titulem DIS to pro vedení na nejnižších postech stačí tak je to normální problém.Je špatné,že policie se zbavuje nejschopnějších lidí a na jejich místa nechá jít lidi bez skušeností,elánu a nadšení pro toto náročné řemeslo.A tak heslo pomáhat a chránit by se mělo nyní vzít do vlastních řad,poněvadž dnes se musí každý starší a skušený chránit před arogancí,neschopností a falešností ne všech,ale některých nových policistů i před průměrnými vedoucími,kteří pomoc nedovedou a tak se bojím, že jednoho dne se dostane i slušnej policista tak,kde nikdy nechtěl být.Bohužel vše začíná od Policejního prezídia a jeho současného vedení.Dokud se bude veřejně kšeftovat s vedoucíma funkcema tak,že se bude přeskakovat a ustanovovat jen proto,že má na funkci i hodnost a nebude se hledět na kvalitu a řídící schopnost tak potom musí být policie tam, kde je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 21:24:43 01. 11. 2008
default.png
Můj názor Dle mého názoru není největší problém v tom, že jsou policisté káráni nebo trestáni neoprávněně, ale v tom, že i přes to, že oni sami pomáhají druhým, sobě nepomůžou. Někteří vedoucí či ředitelé, jsou z let minulých naučeni, že řadový policista nemá řádnou oporu pro svoji obranu v zákoně. Ta doba je, ale dávno pryč. Jediné co zůstalo je bázeň policistů bránit se za využití zákona proti zlovůli špatných vedoucích a jejich nadřízených. Sáhněte si všichni do svědomí, kdo z vás byl potrestán, a to byť výtkou, za věc kterou nespáchal, ale proti rozhodnutí se nijak nebránil. Odvoláním se či jinou formou. U nás již přetekl pověstný pohár nespravedlností a podlého jednání ze strany vedoucího a ředitele okresu. Již jsme přestali být jen pouhé ovce, které jdou na porážku a začali jsme se bránit. Začali jsme útočit na největší zbraň vedení a to jsou odměny a osobní ohodnocení, které je všude, jak všichni víte, rozdělováno systémem čím více čárek tím více peněz, pokud budeš držet ústa a krok bude veselejší ježíšek atd. V nejbližších dnech podáme hromadně stížnosti, pro porušování §77 odst. 8 z.č. 361/2003 Sb. Pořádně bych vám doporučoval přečíst si celý §77 zmiňovaného zákona. Mnozí, pokud jste ho nečetli, bude překvapeni co vše v sobě skrývá. No přeji našemu managementu hodně úspěchů až budou zdůvodňovat, proč plošné odměny, které se mají rozdávat za tento měsíc, dostal jen někdo a cože tak výjimečného všichni udělali, naproti kolegům co je nemají, že jsou u všech naprosto stejné. Jak se říká, každý je svého osudu strůjcem a kdo nebojuje nemůže nic vyhrát. A čím víc nás bude tím menší bude mít vedení možnost tyto věci využívat k upevňování svých mocenských způsobů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio