Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lidové noviny z Brna: ´Klidně si do něj kopněte, paní´ (REDAKCE)

Lidové noviny z Brna: ´Klidně si do něj kopněte, paní´

Foto: ilustrační
Před nedávnem brněnský deník Rovnost uveřejnil kusé infomace týkající kauzy Vietnamce, který v Brně zemřel začátkem roku po zásahu policistů.  Informace publikované v Rovnosti akci policistů nestavěly do dobrého světla a jejich  zveřejnění na serveru policista.cz vyvolalo vášnivou debatu. Dnes jiný tuzemský list, Lidové noviny (LN), zveřejnil k tomuto případu celou sérií článků. Přinášíme je v celém znění, odklikem na konci každého textu je možné přejít na originál jednotlivého textu na stránkách LN:
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 16. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 18:12:56 24. 03. 2009
honzad..jpg
ale ..ale.. kroto.. nectes? jediny, kdo se ukazal, tak ses ty :-)) A ukazal si, ze tady ty diskuse poradne nectes (buidiz ti odposteni:-)), nebo kecas (coz uz je horsi:-)) .. precti si diskuse treba u tech nejdiskutovanejsich clanku za posledni dobu.. www.policista.cz/clanky/reportaz/brnensky-policista-obvinen-ze-smrti-vietnamce-456/?vse www.policista.cz/clanky/reportaz/nocni-stret-v-predvanocnim-brne-448/?vse a kdyz nebudes linej, tak podobne veci najdes obcas i v jinych debatach ... a nahle zjistis, ze rada tvych kolegu si drbana nedefinuje jako ty, ale leckdy je drbanem proste clovek, ktery si mysli, rika, nebo zazil neco, co se zkratka tvym kolegum nehodi do jejich krasneho cernobileho obrazka sveta. Zkratka drban je clovek, ktery se tvym kolegum nelibi. A podil na trestnepravni cinnosti v tom nehraje roli. No, ono obcas taky neni takovy probelm udelat drbana i z cloveka, ktery nic neudelal. I tohle dejiny tehle policie (ale nejen ji) pamatuji. A i o tom uz se tady debatovalo.. a pokud nebudes lenoch, tak i to si urcite najdes...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KROTA 17:56:06 24. 03. 2009
default.png
to honzad: ted jsi se ukázal v pravém světle. Ukaž mi tu na diskuzi jeden jeďinej příspěvek, kde někdo nazval každého druhého člověka DRBANEM ? Asi nikde že ? Drban je človek, kterej je vetšinou zavislej na fetu, má ve vetšině případů minimálně žloutenku typu C, krade, loupí, přepadá a pro peníze na další dávku udělá všechno. Když ho TY potkáš na ulici, tak raději zklopíš zrak a přejdeš na druhej chodník. To je pro policisty drban. Tak a teď mi tu řekni, jak se toto hodí na normální slušný liďi ? Pořád jsme ve právním státě a o vině či nevině nerozhodujou lidi jako ty ani policie, ale soudy. A nazvat někoho VRAHEM jenom z informací co poskytnou "nestraná a objektivní" média je výrok 10 letého děcka!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:35:36 24. 03. 2009
honzad..jpg
parada... mnozi tvi kolegove tady v debatach (ale hlavne ve svych hlava) kazdyho druhyho nazvyaji DRBANEM a ty se tady nejdonou odvolavas na presumpci neviny??? " ... To je k smichu Tak s timto forem prijd, az se tvoji kolegove nauci ze "pokud není někdo pravomocně odsouzen tak do té doby je nevinný" plati pro vsechny, nejen pro vas, policiajty kteri se nechali skripnout. Do te doby, dokud vy budete o lidech mluvit jako o drbanech, do te doby budou drbani i ti tri, kteri pomohli vietnamci na onen svet. soud, nesoud. Nauc(te) se merit stejnym metrem. Jinak budete lidem akorat pro smich (nebo, jeste hur, pro nenavist).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 00:17:55 24. 03. 2009
default.png
re mike1 tak ted jsi me dostal....pokud chces nekoho pojmenovat tak se nejprve informuj a pak někoho nazývej vrahem a pokud není někdo pravomocně odsouzen tak do té doby je nevinný....takže rači si ukousni jazyk než plácneš zase nejakou kravinu....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIKE1 00:07:48 24. 03. 2009
default.png
slusny policista nevim jak muze slusny policista hajit vrahy v radach policie? a zpochybnovat kazdyho novinare kvuli kolegialite? Nejste vy, co tu pisete dotycni o kom se tady dohadujeme?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NIKYYY 13:26:21 22. 03. 2009
default.png
:-( Je mi tu z vás na zvracení teda aspoň z těch co tu píšou úplný hovadiny a nevědí o tom vůbec nic .......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LA-SAGRERO 07:29:43 22. 03. 2009
la.sagrero.jpg
pánové ta záchranka se prostě volá když je potřeba a u pana Lama byla dvakrát a pokud měl nějaké příznaky, tak nechápu proč nebyl dál ošetřen i když pravdou je že jsem sám osobně slyšel u soudu, že lékaři nemají stanovený žádný postup pro vyšetření při přijetí pacienta od RZS, takže si můžete po použití DP volat 155, ale nemáte jistotu, že vám člověk nezhasne, protože se na to doktor může z vejšky vy.... a nikdo nad tím nehne brvou a sazbu 10 - 15 máte na krku hned ani nemrknete a mhli jste udělat vše v rámci zákonů...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KROTA 01:43:24 22. 03. 2009
default.png
to Franta2: lékař se nevolá po použití DN, tžeba i pouta, hmaty... jsou taky DN a není důvob přoč po jejich použití volat lekáře. Lékař si vždy volá, když o to předvedený požádá, nebo jeho stav vyžaduje lékaře, nebo má být umístěn to cely předběžného zadržení (není to cela pro předvedené jako to bylo u zmíněného vietnamce) .... Taky nejsem lékař a tak vážně si nedovolím soudit, jestly měl, nebo mohl věďet, že nějaká vnitřní poranění měl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 00:09:38 22. 03. 2009
default.png
další nejasnosti Nechápu další věc, už dávno jsem na Novinkách četl, že před umístěním do cely, byl prohlédnut lékařem... a lékař se přece volá, po použití DN. Ale v LN zase tvrdí, že o použití DN se hlídka nikdy nezmínila a lékař byl volán, až když se mu přitížilo. Takže minimálně jeden novinář nepíše pravdu. ----- "Muži se přitížilo, chroptí, svíjí se na zemi, teče z něj pot." Nejsem sice doktor, ale tohle jsou podle mě jasné příznaky rozvíjejícího se šokového stavu (třeba v důsledku vnitřního krvácení), nebo nějaké otravy, tak jako tak by měl být převezen do nemocnice.... nechápu, jak by za takového stavu mohl dojít k: "Lékařka proto po vyšetření konstatuje, že nic nebrání tomu, aby Lam nadále setrval v policejní cele." Pokud by to takhle proběhlo, tak bezohledu na to, jestli o použití DN doktor věděl, nebo ne, tak si myslím, že by měl být před soudem stát někdo jiný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KROTA 20:47:01 21. 03. 2009
default.png
to honzad: Už jsem se lekl, že tu vyjmenuješ všechny zákony co jsou ! Právě že mi to jasné není na co poukazuješ a čeho se novinář dopouští tím, že uveřejní článěk ve kterém uveřejňuje své doměnky ? Napiš třeba dopouští se toho a toho podle toho a toho! Když čtu tvé příspěvky, tak nevím jestly žasnout nebo plakat. Píšeš, cituji "...pak je tady tak asi tak trochu maly problem, ze IMV a SZ si to taky asi dukazy nevycucali z prstu... ". Můžeš mi říct, kde v článku je napsané že IMV řekla že má nahravku z mobilního telefonu, nebo že policisté jsou viní, nebo že se dopustili protipravního jednání ? .... Ja tam jenom vidím, že IMV celou událost prošetřuje, to je vcelku velkej rozdíl !

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio