Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Není mediální kritika policejního zásahu v Ústí účelová? (REDAKCE)

Není mediální kritika policejního zásahu v Ústí účelová?

Foto: Ilustrační, policista.cz
Všechny důležité sdělovací prostředky přinesly v minulých dnech informace o bezpečnostním opatření, které Policie ČR prováděla během víkendu  v Ústí nad Labem. O chystaném opatření jsme informovali zde. Akce nakonec proběhla, aniž by policie musela proti účastníkům shromáždění zakročit. Zákrok musel být veden pouze proti některým odpůrcům shromáždění, popřípadě osobám, které se v blízkosti shromáždění vyskytovaly z jiných důvodů.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 22. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 17:36:38 24. 04. 2009
Out.jpg
Karliner Mno jo, to co mi prisuzujes je mozna castecne pravda, to uznavam, lec NO, Autonomni nacionaliste apod. jsou mistri toho, ze jednu vec vysekaj z celkove podstaty apod. Proste taky jen prezentujou co se jim hodi do kramu. Fabulace, polopravdy, vymysly apod. V tom jsou mistri. Ani me to nejak neprekvapilo, ze se ve finale prislo na to, ze tomu klukovi v Janove prsty neurvala policejni vybuska, holt tohle se jim do kramu nehodilo tak z nej chteli mucednika. Takze mi prisuzujes neco v cem jsou oni velmi vynalezaví. A ano, nazor mam a asi ho diky tobe nezmenim, lec nejsem z tech kteri by se presvedcit argumentama nenechali, ale ja nejsem v tomhle blbej neznalej obcan anebo kluk z OHSky co korzuje na Vaclavaku sem a tam.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 16:52:25 24. 04. 2009
default.png
Pim Burger: Samozřejmě že vypovidá. Každy z toho textu reflektuje to, co považuje za zásadní. Třeba i to, že jde o názornou ukázku NO není ve svém přístupu zdaleka jednotný, spíš naopak. A NO je přitom jenom jeden z fragmentů celé jejich scény. Pěkný víkend!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 16:34:52 24. 04. 2009
default.png
Out: Podívej, je zjevné, že máš svoje vyhraněné stanovisko a je také zjevné, že pro jeho podporu si vybiráš pouze ty argumenty, které se ti hodí. Příkladem může být výseč jednoho příspěvku od jednoho debatujícího v jejich diskusi (na téma uctění českých obětí nacismu, například v Lidicích), který si zde použil. Udělal si totéž co dělají novináři. Vzal si z celého spektra jednoho člověka (názor), který pokud možno říká něco hodně hloupého (a v průměru to nejhloupjěší z celé škáloy názorů) a prezentoval jej jako názor celé skupiny. Do debaty jsem přispěl ne proto, abych se komukoliv včetně tebe snažil vyvracet názory. Navíc v tvém případě, kdy se v nich hodláš pouze utvrzovat a vše ostatní odmítáš. Snažil jsem se zde upozornit, že celé současní situace má mnohem složitější a mnohovrstevnější pozadí, než jak to prezentují generalizující novináři, politici a zřejmě i ty. Nemám nejmenší náladu ani čas vést sáhodlouhé debaty. Komu ty generalizující postoje a dělení na hodní-špatní, ubozí-zlí, stačí, tak mu prostě stačí. Já ti to neberu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 15:45:01 24. 04. 2009
Out.jpg
Karliner Kazdopadne jejich napad typu "Usporadame pietu v Lidicich a hodime to na Beneše ze to byla jeho vina protoze sem poslal ty parasutisty" me fakt rozesmal. To uz jeden neví jestli se ma v praci smat anebo brecet...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 15:42:21 24. 04. 2009
Out.jpg
Karliner No jo, no jo, hned jak se to dneska zverejnilo v novym foru Cesko-nemecke vztahy tak sis na me vzpomnel, co?:D A mezitim se dnes na Odpor.org objevil v sekci clanky odjinud odkaz na clanek z altermedia.cz kde ma L. Malý div ne ejakulaci z toho, ze se takova dohoda uzavrela. Takze kde je pravda? Pravda je asi takova, ze to NO posral tim, ze leva ruka nevi co dela prava a na jejich webu se zverejnuje kde co. A to ja beru za smerodatny, az se na webu ODS objevi stejna dohoda, tak to taky budu povazovat za nazor ODS. Takze cekam kdy to z webu stahnou, ale nejak to zatim nevidim. Ono je mi to ve finale jedno, ja se jen bavim jak spousta slavnejch "aktivistu" ted vriska kterej sasek tohle sesmolil. A nejak se jim nedivim, chlapcum dochazi ze timhle si lidi nenakloní (narozdil od radoby pogromů na cikany) Kazdopadne spousta jinejch aktivistu inklinuje k nemeckymu rektalnimu alpinismu doted. Ja si totiz stejne myslim, ze oni by cesi v ty "narodne sjednoceny Evrope" moc misto nemeli a takovy polaci uz tuplem ne, ty by vyleteli kominem hned po zidech a cikanech. Mozna ne zezacatku ale skoncilo by to tak. Kazdopadne sem nevedel, ze te krome Sparty a fotbalu tak zajima i diskuse policistů.-) Nezapomen, ACAB:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 15:17:33 24. 04. 2009
Pim Burger.jpg
Karliner Našel jsi to moc hezky a v tomhle máš pravdu, jak jsem psal už dole, ale tak sám přiznej, že ona i formulace "vlna německých národně socialistických kamarádů" o lecčem vypovídá...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 15:01:42 24. 04. 2009
default.png
4 Out: Před několika dny si zde argumentoval a kopíroval "dohodu" mezi nemeckými a českými "kamarády" kterou si našel na webu NO a na základě které si činil generalizující závěry. Naznačoval jsem, že podobné názory nejsou jednotnym hlasem té radikální scény, tys argumentoval že podle tebe ano. Tak pro kompletní obrázek o celém problému: Prohlášení ODPORU Jih My, členové ODPORU Jih, autonomní buňky hnutí Národního odporu, vyjadřujeme jednoznačně nesouhlas se Základní úmluvou mezi českými a německými kamarády, zveřejněné na webu Odpor.org dne 3.dubna 2009. ODPOR Jih tuto zmíněnou úmluvu naprosto odmítá a veřejně se od ní distancuje. Je politováníhodné, že v době našeho boje za svobodnou Evropu, kdy je neustále zdůrazňováno, že nás minulost nesmí rozdělovat, se na světlo světa dostává takováto dohoda. Dohoda, kterou ODPOR Jih vnímá jako zcela jednostrannou. V úmluvě se píše o majetku, bydlení a právech německých občanů. Avšak, ani zmínka o majetku, bydlení a právech občanů českých. Stejně tak tam chybí jasné vyjádření o nedělitelnosti Zemí Koruny české a uznání české státotvornosti. Proč? Jsme snad opět pod jakýmsi německým protektorátem? Máme snad o svou příslušnost do Evropy někoho žádat? Musíme plnit něčí požadavky, abychom se mohli velkoryse zapojit do boje o Evropu svobodných národů? Naštěstí německý lid nesestává jen z namyšlených revanšistů, s ješitným pocitem ukřivděnosti, kteří se zřejmě budou přehrabovat v minulosti až do své smrti. Nastupuje nová vlna německých národně socialistických kamarádů, kteří minulost a Sudety neřeší, a nevrážejí je jako klín mezi česko-německou spolupráci. Tato nová vlna aktivistů hledí vpřed k budoucnosti, o níž je třeba bojovat. To jsou naši praví kamarádi, to jsou naši skuteční evropští spolubojovnící za společnou věc. ODPOR Jih staví jen na upřímné spolupráci, vedené na bázi jednání rovného s rovným. Deklarujeme tak znovu náš odmítavý postoj k výše zmíněné Úmluvě, pro kterou toto jednání neplatí a ani z ní nevyznívá. Distancujeme se od spolupráce s šovinisty. Radikálně odmítáme šovinismus český, a nestrpíme tedy v žádném případě ani šovinismus německý. Náš postoj je jasný a neměnný. ODPOR! ODPOR Jih, 19.dubna 2009 v Českých Budějovicích.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:54:31 24. 04. 2009
Out.jpg
Markus Tak tu hlidku zavolam znova. A pokud na to zase budou srat tak je mraky moznosti jak oznamit to, ze nektery policista nekona svoji povinnost kterou mu uklada zakon o PČR. Jednoduchy jak facka. Souhlasim obecne s Pim Burgerem. Mame demokracii, je svobodnou kazdyho jestli bude pracovat nebo ne. Ja sem z minulyho rezimu zazil jen par let jako malej, takze nevim. To prizivnictvi znamenalo ze musel pracovat opravdu kazdy? Tnz. kdybych po bohatejch rodicich zdedil tezky miliony tak sem se nemohl treba do konce zivota valet doma? Ale za minulyho rezimu tu asi zadny takovy milionari nebyli, nebo nevim:D Kazdopadne filmů o vekslacich mame mraky a ty hezky ukazujou jak to chodilo a chodilo by to tak zase ne-li este hur, ceskej narod bude vychcanej vzdycky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:38:09 24. 04. 2009
Pim Burger.jpg
Hanta Ale to si špatně rozumíme!:-) Já chápu, jaké výhody to mělo pro policii, ale nechápu, jaké výhody to mělo pro občany?:-) Vůbec nepochybuju, že komouši měli spoustu zákonů, co by se vám teď hodily,o tom žádná..:-) Každopádně já nebudu pracovat,když nechci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 13:13:28 24. 04. 2009
default.png
jo, se špuntem musím souhlasit. A Pime, nevím, co pamatuješ a co víš o přímém výkonu služby policisty. Ale paragraf příživnictví toho řešil, to by ses divil. Dodnes často chybí!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio