Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Není mediální kritika policejního zásahu v Ústí účelová? (REDAKCE)

Není mediální kritika policejního zásahu v Ústí účelová?

Foto: Ilustrační, policista.cz
Všechny důležité sdělovací prostředky přinesly v minulých dnech informace o bezpečnostním opatření, které Policie ČR prováděla během víkendu  v Ústí nad Labem. O chystaném opatření jsme informovali zde. Akce nakonec proběhla, aniž by policie musela proti účastníkům shromáždění zakročit. Zákrok musel být veden pouze proti některým odpůrcům shromáždění, popřípadě osobám, které se v blízkosti shromáždění vyskytovaly z jiných důvodů.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 22. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARKUS 12:50:50 24. 04. 2009
default.png
out> ne, nejsem policista, ale neřvu ani ACAB, tak slabozraký nejsem. Dokonce nediskutuju ani na serverech "nácků" (když použiju terminologii TN.cz). Generační špunt> o policajty si hubu neotírám a ani bych nechtěl! Na co jsem narážel v příspěvku Frantovi2, jehož postoje mi připadají zajímavé, je přítup PČR v některých lokalitách - třeba Velvary na Kladensku - k "romským" kriminálníkům, kteří vykradli víc jak polovinu vesnice. Asi na tom mají vinu i naše slavné zákony, ale prosímtě - přijet na zavolání sousedů k domu, ve kterém se skrávají zloději, ohledat plot a po chvilce čekání zase odjet a romákům vyklidit ústup, to mi připadá smutné. V žádném případě nevolám ACAB a podobné nesmysly...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 11:21:44 24. 04. 2009
default.png
x1-ray Prosímtě, kde si toho Náchodského četl? To fakt někde řekl? Možná jsem to přehlédl, neměl bys link? Díky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:11:03 24. 04. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt, Karliner Generační špunt Světe div se, ale s první částí tvého příspěvku zcela souhlasím. Langer se nejdřív holedbal, jak mu přetejkaj poháry a jeho úředníci tam pak přišli k soudu s tím, že jdou od pana Langera a jestli by teda soud z tohoto důvodu nemohl zakázat DS, protože pan Langer chce. Tohle je prostě jen amatérismus ze strany MV. Nesouhlasím však (ostatně jako vždy) s tvým sladkým vzpomínáním na staré "dobré" časy. Máš pravdu, že s touto situací si neumí poradit všechny polistopadové vlády, ale je naivní si myslet, že komouši to vyřešené měli. Myslet si, že ten tvůj paragraf o příživnictví něco řešil, je přece naprostá hloupost. Všichni víme, jak to bylo. Ano, někteří dělali topiče, zedníky a buhví co ještě, ale většina té největší pakáže se velmi rychle stala invalidními důchodci-veksláky apod. Právě tímhle způsobem vznikli dnešní lichváři a jejich mafie. Nová doba pak jen ještě přidala všechny ty romské aktivisty, co jezdí v SUV za peníze daňových poplatníků. Faktem je, že komouši nevyřešili nic. Ano, se souhlasem většinové společnosti jim zakázali používat jejich jazyk a dávali jim žiguli a mercedesy za kastraci jejich žen. Fakt výborný způsob, ale mně to spíš připadá jako dokonalá bezmoc celého režimu, kdy se s nima nedokázali vypořádat demokratickým způsobem-stejně jako s ostatními lidmi této země. A přesně po tom tu voláš. Jenže my přece nesmíme sklouznout k nedemokratickým praktikám. Chtěli jsme demokracii (alespoň někteří), tak musíme najít zákonný způsob, jak vyřešit tento problém. Rozhodně to ale nebude žádným obnoveným nesmyslem o tom, že všichni musí pracovat. Nevím, proč bych měl pracovat, když se mi nechce. Samozřejmě se ale pak musím mít logicky hůř než ti, co pracují. No a právě tohle, dle mého názoru, příliš nefunguje. Karliner Plně s tebou souhlasím. Je to inteligentní pohled na věc. Taky jsem takhle křičel, že je vlastně jedno, kdo to je, ale kamarád, co se v tom pohybuje, mi vysvětlil, že tahle politika novinářů, politiků a různých pseudoaktivistů je jen stmeluje a dělá silnějšími. Na druhou stranu si myslím, že totéž platí třeba i o Romech. Každý v nich vidí jen jednu masu, ale oni jsou vázáni hlavně na svou rodinu a např. romy ze Slovenska taky moc nemusí. No a celý jejich svět je protkán lichvou, nedostatečnou vzdělaností, drogovou závislostí a nakonec i tou rasovou nesnášenlivostí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 09:10:34 24. 04. 2009
default.png
4all Nepřestávám zírat, co se tu začalo probírat. Hromada ideologie, často úplně zcestná, navíc tahle diskuze asi patří na jiné stránky, nejspíš zákonodárců. Co mě dostalo, byl názor odborníka Náchodského, že rozbíjet okno u automobilu je úplně špatně, protože odjezdu se dá zabránit například nasazením botičky. Když tohle zplodil, tak musel mít buď šílenou kocovinu, nebo už je opravdu za odborným zenitem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 06:28:39 24. 04. 2009
Out.jpg
Špunt Posledni prispevek si napsal dobre, souhlasim s tebou. Markus: Hm, to sem vydedukoval z toho, jaky maji chlapci obdiv k III. risi a z toho jak se sami bavi na jednom diskusnim foru, velmi casto to tam nekomu "ujede" a z toho snadno poznas jake by bylo to jejich "poslední reseni". Kazdopadne mam dojem, ze ty vubec nejses policajt ale jeden z nich. Takze tu brec a pak druhym dechem nezapomen s klukama nekde venku rvat ACAB.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLINER 01:19:57 24. 04. 2009
default.png
Smutné je, Smutné je, že se přebírá ta novinářská zjednodušující rétorika, která všechno jen zhoršuje a také dále radikalizuje všechny strany. Používají se schémtaické pojmy, pod kterými si díky masáži v novinách a TV mají lidé představovat nějaké lidské "prototypy". Všichni "Romové" ale nejsou (zdaleka) oběti rasismu a nebožáci, kterým je křivděno. "Sociálně slabí" nejsou nutně lemplové a nefachčenka, ale také to nemusí být ubohé oběti okolností. Stejně jako ti, které média označují souhrnným názvem jako "neonacisty" či v posledních týdnech i vulgárněji jako "nácky" ale nemusí být zdaleka asociální a nevzdělaní vyvrhelové nejhoršího ražení. Ale někteří z nich vyvrhelové jsou. Za největší problém této situce považuji to, že politici a novináři ty složité a uvnitř(!!) různorodé skupiny zastrkují do škatulí tím nejhrubším, chtělo by se říci nejvulgárnějším, černobílým, způsobem. Skoro jako v pohádkách. Ubohé popelky, hodní princové, zlí čarodějové a tak dále. V současnosti máme možnost vidět špičku ledovce mnoha problémů sociálních, kulturních a zřejmě již i etnických, které nás teprve čekají řešit. A čím primitivněji, hruběji, je budeme pojmenovávat a vnímat, tím menší šanci máme na jejich správné pochopení, analýzu problému a pokus o možná řešení. Zjednodušování reality na hodné a zlé, jasoně a drsoně, je něco, co v těchto týdnech společnosti předkládají nejsilněji novináři, politici a všelijací "aktivisté, odborníci a znalci". Pokud ale většina přistoupí na tato nabízená primitivní a generalizující černobílá schémata, pak je jasné že problémy nebudme schopni správně pochopit, pojmenovat a natož řešit. A v tom případě: Buh s námi!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 00:29:04 24. 04. 2009
default.png
re Markus Nepředpokládám, že vám neministr maže vaše rudočerný stránky, protože když už jste provokovali v Janově, tak ještě vykládal v TV o kapkách vody v poháru, a pak poslal ke správnímu soudu (kde se projednával zákaz DS) právníka,opatřeného snad jen se svačinou a OP (taky to podle toho dopadlo).Sledoval jsem Kopala „živě“ na ČT 24, nemělo to chybu. Nehledě na to, že článek v tiráži reaguje na zásah policie proti opozici nácků! Tak že evidentně pláčeš na špatném hrobě. Co čekáš od policajtů? To jak to je, je záležitostí vlád již od r. 1990. Kdy zrušení § „příživnictví“, okamžitě využila řada různých dobráků (nejen cikánů), neboť tržní hospodářství nezná pojem „povinnost pracovat“. Bohužel to nějak ta volná ruka trhu pana profesora neuřídila ( teda pardon, vymyslela se nálepka – nepřizpůsobiví) . A to vše ještě v periodách umocňují různí populisté přiživující se na tomto problému (hlavně když je okolo dost novinářů). Pamatuji na to jak někteří „vlastenci“ kritizovali bolševika, že se snažil Rómy asimilovat, neboť jim po rodinách přiděloval byty mezi minoritou, kde byli nuceni přizpůsobit se většinové společnosti (a dokonce i jednou týdně vytřít chodbu). To ale byli chudáci vytržení ze svého přirozeného prostředí, zvláště když jim v r. 1956 zakázali kočování. Tak holt vznikli lokality jako je Matiční. V tomto případě si otíráš hubu o policajty dost neprávem. I váš latentní sympatizant, když dostane od nácka šutrem do helmy tak vyšumí! Nehledě na to, že kdyby tady nebyli cikáni, tak by si náckové (tak jako v Německu kde těch Sintů moc není) vybrali někoho jiného např. Asiaty. Holt nic než národ…..!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 23:07:57 23. 04. 2009
default.png
Franta2> ty sloužíš u PČR? Pokud ano, tak těBůh. Jestli je tam víc jako ty s tvým přístupem tak pak se nedivím, proč si romáci z PČR moc nedělají. Ty vlastně Pomaháš a chráníš výhradně je, ne? Porušuje zákony vůbec i někdo jiný, než ti "náckové"?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 23:02:50 23. 04. 2009
default.png
out> no ty jsi taky slušný populista koukám. "Jejich řešení jsou plynové komory a kulka do hlavy" - a tohle si vyčetl kde? Z jejich programu? To jsi asi vydedukoval z politkorektních zpráv na TV N@va nebo na TN.CZ, kde se zásadně píše jen o "náccích" a "Romech"? Ve vězení je možná dost "sociálně potřebných", ale věř, že jich tam není tolik, kolik by mělo. Mohl bych vyprávět, co se děje v naší vsi na kladensku, kde mám "daču" a kam se nakýblovaly před 3 roky ty dnešními médii hýčkané oběti extremismu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 23:00:51 23. 04. 2009
default.png
Generační špunt: Správně... v rétorice nácků, je každý, kdo nepovažuje za normální, léčit si mindráky na menšinách. smažka, fetka, žiďák, teplouš, levičák, nebo komouš:-) Jsou to prostě legrační zvířátka, ty náckove, škoda, že se pro ně nepostaví nějaká rezervace, kde by si mohli pochodovat, bubnovat, hrát šiškové války atd.:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio