Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iDNES.cz: Squateři se do centra nepřestěhují, byty si ale chtějí nechat (REDAKCE)

iDNES.cz: Squateři se do centra nepřestěhují, byty si ale chtějí nechat

Foto: Ilustrační - jeden z pařížských squatů

Vše nasvědčuje tomu, že dění kolem pražských squaterů se těší značnému zájmu čtenářů. Proto sledujeme další vývoj celé kauzy: Jak zaznamenal server iDNES.cz squateři nechtějí bydlet v bytech v centru Prahy, které dostali k dispozici od podnikatele Petra Svinky. Rádi by ale prostory v domě využívali pro kulturní akce. V plánu také mají setkat se s nájemníky, s nimiž se chtějí seznámit, vyjasnit si situaci a pravidla vzájemného soužití.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 08. 07. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 12:27:38 16. 08. 2009
Out.jpg
lin Co to zase plácáš? V posledních příspěvcích sem psal pouze obecně o sekuriťácích, ne o náckách. A jak sem psal dřív, ve finále je mi to jedno, to že šlo o nácky tak to byla jen třešnička na dortu. Tzn. to stejny bych tady psal i kdyby to náckové nebyli. Jak by to mělo být podle mě? Podle mě tam měla ochranka přijít a vyzvat osazenstvo aby opustili objekt a dát jim třeba nějaký ultimátum na sbalení věcí. Pokud by k tomu nedošlo tak měla zasáhnout PČR. A ty říkáš, že PČR ze zákona takový úkon udělat nemůže? Tohle myslíš vážně nebo si to napsal jen z averze k mojí osobě? Protože v letech minulých se PČR pokusila vyklidit Miladu minimálně 2x a vždy sama bez nějaký soukromý ochranky. Takže to snad bylo protizákonný? A co se plešek týče tak já dokážu zkousnout, že byli v právu (i když majitel žádný lejstro v ruce neměl), ale v právu neznamená ničit věci a fyzicky někoho napadat. Ale můžeš nad tím mávnout rukou a říct kouzelnou větu kterou máváš když se ti to hodí - na místě jsem nebyl, nevím. To je na tomhle webu tak kouzelná věta, že se vůbec divím že máme nějaký témata k diskuzi, protože u 99.9% věcí nikdo nikdy nebyl a ani nebude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIN 10:41:31 16. 08. 2009
default.png
No ja jenom zasnu Oute. Ty sam si napsal : "Zasadni problem vetsiny zdejsich diskutujicich vidim v tom, ze svoji osobni averzi k nekomu nadsazuji zakonum a sami to moc dobre vedi." Vzdyt Ty delas do puntiku to stejne. Proste ta Tvoje zaslepenost nackama Te uplne zbavuje objektivity. Nechci se do Tebe za tohle poustet, protoze v tom jsme za jedno, taky je nemam rad, jenze Ty v te zaslepenosti proste nedokazes zkousnout, ze by ty blbe plesky (mineno bezpecnostni agentura ci sluzba) mohly byt diky nejakemu lejstru co si dotycny majitel vybehal v pravu. Pochop ze v ramci zakona takovy ukon ci zakrok PCR udelat nemuze a ty jako majitel (jako vlastnik neceho) se proste domahas prava. No a kdyz to nejde dle trestnepravni upravy pouzijes reseni, napr. te obcanskopravni roviny. Jde o to, ze prvotne doslo k poruseni zakona ze strany squateru. Na miste jsem nebyl, cili jde jen o muj subjektivni nazor (Hanta to vyjadril uplne presne) a pridavam se k Hantovi s otazkou, jak by to tedy Oute melo dle Tebe byt?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 08:56:08 16. 08. 2009
Out.jpg
hanta Proč to překrucuješ? Já jsem nepsal nic o tom, že jedinej kdo na tebe pokaždý může šáhnout je policie. § 76/2 tř. znám, ale to jsem neřešil, stejně jako jsem neřešil nutnou obranu nebo snad i dokonce krajní nouzi kdy na tvojí osobní integritu taky může jinej občan působit. Řešil jsem to vyvedení z bytu. A možná si to myslím špatně, to uznávám, ale pořád jsem toho názoru, že najatý gorily nemají žádný právo na tebe vůbeč šahat a zatím jsi mě tedy o opaku nepřesvedčil. Notabene silně pochybuju, že by nějaký rozhodnutí dovolovalo někomu na někoho fyzicky působit (ne-li útočit). To mi řekni na základě kterýho paragrafu a já sklapnu podpatky že máš pravdu. Myslím, že to je tak jak jsi psal dále, viz: "Policie by zasáhla, kdyby se úkon vystěhování a tvůj odchod nějak vymykal. Prostě, když nebudeš chtít ven, tak tě vytlačí nebo já nevím." Prostě tvoje najatý gorily můžou maximálně tak přijít a slušně mě požádat abych odešel. Leda kdybych páchál nějakým svým jednáním TČ tak mě můžeš zadržet a předat policii. Patent na rozum taky určitě nemám, ani si to nemyslím, leč tohle mě i celkem zajímá jak to tedy je. Jinak jsem rád, že te to tak pobavilo.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 01:26:23 16. 08. 2009
default.png
No,oute, nechtěl jsem nějak moc polemizovat, protože to jde blbě, když člověk nebyl na fleku a není informován. Nějaké TV záběry mně nestačí. Ale nechci ti dlužit odpověď. Asi to vidím tak. Fyzické napadání - to se shodneme, to je samozřejmě jasný. Za to se nestavím. Nezdůraznil jsem to, protože -TO je prostě jasný jak píšu. Když bude mít "gorila" papír na to, že tě má vyvést resp. to vyklidit, tak na tebe prostě za asistence policie sáhne a vyvede. Je to možné. Policie bude přihlížet resp. asistovat vyklízení bytu. Třeba i proto, aby nedošlo k vzájemnému napadání a nějaké jiné tr. činnosti či trestnému jednání, tedy, aby to oboustranně proběhlo relativně v klidu. Policie by zasáhla, kdyby se úkon vystěhování a tvůj odchod nějak vymykal. Prostě, když nebudeš chtít ven, tak tě vytlačí nebo já nevím. No a když se budeš aktivně bránit a rušit to řízení, pak nastoupí tedy policie. Vynecháváš ten mezičlánek, kdy majitel si vyběhá papír, řekněme nějaký výkon rozhodnutí a chce to realizovat za pomoci nějaké služby. Policie tam ze začátku třeba ani není a může být přivolána později, když vznikne nějaký nebo hrozí evidentně problém. Jak to bylo v Praze konkrétně vůbec nevím, proto to neřeším. Jinak trapně na tebe nenarážím, prostě svým stylem psaní sis o to řekl.:-) Teď jsem dočetl tvůj článek pořádně do konce. No vidíš, píšu, ani jsem nevěděl, že tam nebyla policie od začátku. Jak jsem napsal, podle mého, pokud měli potřebný papír, nevidím problém. Samozřejmě bez napadání-oboustranného. Jak má majitel, kterému to posvětí soud, své právo realizovat? Tedy podle tebe. Policie tyto "služby" neposkytuje. Jde o občansko právní věc. Je příslušná, když jde o tr. činnost a případně předchází možné tr. činnosti=asistence. Nemám patent na rozum, můj názor, který se ti asi líbit nebude. Stačí? Líp mne to nenapadá. Ještě snad ti napíšu na okraj. Víš o tom, že když budeš tropit trestnou činnost, že tě může zpacifikovat či zadržet kterýkoli občan? Kdokoli. A pak tě předat policii. Jestli to nevíš tak mrkni na § 76/2 tr. řádu. To zmiňuji proto, že píšeš, že na tebe smí sahat jen policie. Není to tak. A teď už fakt dost. :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 21:20:29 15. 08. 2009
Out.jpg
Hanta Jistěže je to špatně, že tě nemůže majitel po vypršení smlouvy jen tak vyhodit, ale prostě to tak je. Já nemluvil o tom jestli je to špatně nebo dobře, to snad je jasný. A ano, PČR byty nevyklízí v tom smyslu, že by někomu vystěhovávala nábytek apod., ale jen tomu vyklízení asistuje. Vyjádřil sem to asi špatně. A proč jsem to srovnával s těma squaterama? Protože ani to že se jedná o squatery nedává nějaký soukromý ochrance právo někoho fyzicky napadat. A víme to tady všichni, jen to prostě nebyl nikdo (ani Ty) zatím schopnej přiznat. Jednoduše řečeno a o co mi v posledních příspěvcích šlo... Budu ti dřepet v baráku, ty mě tam nechceš, nemám žádnej právní nárok na to tam bejt = neexistuje že tam přijdou nějaký tvoje gorily a ty mě odtamtud vymlátí, to je protizákonný. Ani když by tam přišli tvoje gorily za asistence PČR, tak na mě oni šahat nemají právo ani omylem. Nebo snad ano??? To mi dyštak vysvětli, protože sice tu na mě trapně narážíš že ze sebe dělám znalce zákonu, ale tohle ví snad každej průměrně vzdělanej človek. Je to prostě dle mě jen ta policie která má právo mě z toho baráku vyvést. Neexistuje aby si někdo zjednával právo sám i kdyby byl stokrat v právu. Navíc co se týče toho squatu tak tam se ta ochranka přiřítila brzo ráno, bez PČR, začala napadat lidi a ničit jejich věci. Tudíž ani to zezačátku za asistence policie neprobíhalo a to už je dle mě úplně právně špatně. Zásadní problém většiny zdejších diskutujících vidím v tom, že svojí osobní averzi k někomu nadsazují zákonům a sami to moc dobře vědí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 20:25:39 15. 08. 2009
default.png
Oute, ještě drobnost. Nezastávám se tím sekuriťáků. V tomto směru nemám podle mne dostatečné info, nevím. A to, že tě majitel domu po vypršení nájemní smlouvy, kdy je to jednoznačně tvoje vina a máš to na háku, nemůže prostě vyhodit, je přece špatně. On je to problém i s tím rozhodnutím v ruce a policii a justici takové věci prostě otravují a odvádějí od daleko potřebnější práce. Žádné teoretické příklady, reaguji jen na to, jak jsi to napsal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 20:15:22 15. 08. 2009
default.png
Oute, jen poznámka ke čtvrtému příspěvku zpět. Ty znáš asi všechny zákony a hlavně prováděcí předpisy a judikatury,že? Policie nikdy byty nevyklízí, když už tam z nějakého důvodu je, tak pouze asistuje a "chrání". Prostě je tam z jiného důvodu. A srovnávat vypršení nájemní smlouvy se squatery, kteří nemají ani tu propadlou nájemní smlouvu - si děláš pr.... Bingo má v podstatě pravdu. Sorry, debatovat dál nehodlám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 15:49:42 14. 08. 2009
Out.jpg
lin Kopu? Kopající příspěvek příšel od Stenliho, já s ním totiž vůbec nediskutoval, to byl někdo úplně jinej, jestli sis všimnul. O nácky se otírám tam kde jsou. O co se teď otíráš ty line?.-) Asi o mě, chápu. A proč nediskutuješ o věcech co jsem napsal? Aha, taky chápu.-) A proč ta množná čísla když moje příspěvky se týkají jen Stenliho? A ano, o něm si už za těch pár měsíců myslím své a souhlasit s tím nemusíš, to zrovna od tebe ani nečekám. Nakonec se vaše největší blahorodí zeptám jak se mám vám zavděčit aby jste nepsal, že nevidím bordel z druhé strany? Ja nebyl proti vyklizení, nejsem ani proti postihům dle zákona za napadení veřejného činitele apod. Ale jestli tu ve svojí omezenosti čekáš, že tu budu volat po bití, střílení apod. tohodle druhu lidí, tak toho se nedočkáš. Takže opravdu nevím co chceš, ale uplně je mi jasný proč ti to nedalo.-) Takže na závěr věta z oblíbeného seriálu: "Myslim že né, Time".-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIN 15:05:53 14. 08. 2009
default.png
Oute Ha!! Mirek Dusin, jediny spravedlivy, bdely nad dodrzovani zakonosti a poradku,100% politicky korektni, co vzdy presne vi co je kdo zac, diky jeho psychologickemu vyprofilovani kazdeho vyhraneneho ci nevyhraneneho prispivatele na teto diskusi, jenz byl natolik uvedomely a majici nadcasovy vhled, ze do rad PCR ani nevstoupil z mnoha jiste logickych duvodu a nyni oblazujici tyto diskusni stranky s nazorem na vse a prispevky a zkusenosti ke vsemu. Abych Te tedy kolego parafrazoval. Nevis Oute kdo to je :-) ? Nemam rad ani nacky ani tu squaterskou verbez, ale stve me jak porad jen kopes kolem sebe a otiras se do vseho "nackovskeho" a v tehle pokrytecke zaslepenosti nevidis bordel, stejny bordel, ktereho se dopousti i druha strana..Oute Oute :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 10:16:43 14. 08. 2009
Out.jpg
Ne, neprošel nebo ani vůbec nedělal. Jediný k čemu se tu pořád vyjadřuješ jsou cikáni, náckové, anarchisti apod. A tak pořád dokola. Nikdy v životě jsi neodpovídal nebo nediskutoval ve vláknech týkajících se odborné policejní činnosti, případně k úskalím výkonu služby apod. Případně jsi nikdy neporadil nováčkovi který se na cokoliv ohledně PČR ptal. Aspoň já jsem to nikdy nezaregistroval. Navíc pořád dokola nadsazuješ svoje osobní názory zákonům a to tak extrémně že by bylo uplně šílený kdyby jsi v tý uniformě byl (ale stát se to může) Prostě z výše uvedeného si nevěřím tomu že jsi policista. Pro mě jsi jen provokatér co tady šíří tu vaši "propagandu" a "správné myšlení" v řadách policistů a za policistu se jen vydáváš. Ale to už jsem všechno jednou psal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio