Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

iDNES.cz: Squateři se do centra nepřestěhují, byty si ale chtějí nechat (REDAKCE)

iDNES.cz: Squateři se do centra nepřestěhují, byty si ale chtějí nechat

Foto: Ilustrační - jeden z pařížských squatů

Vše nasvědčuje tomu, že dění kolem pražských squaterů se těší značnému zájmu čtenářů. Proto sledujeme další vývoj celé kauzy: Jak zaznamenal server iDNES.cz squateři nechtějí bydlet v bytech v centru Prahy, které dostali k dispozici od podnikatele Petra Svinky. Rádi by ale prostory v domě využívali pro kulturní akce. V plánu také mají setkat se s nájemníky, s nimiž se chtějí seznámit, vyjasnit si situaci a pravidla vzájemného soužití.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 08. 07. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 23:30:40 10. 07. 2009
Andras.jpg
Arentae a appalacio: Vynikající a pravdivý příspěvek. Denver: Zamysli se už jednou nad tím co říkáš. To nerespektování těch zákonů, kteří umožňují fungování společnosti, dovedlo tyhle skupinky do kruhu nepochopení a nenávisti. Apropo ochranná služba PČR střeží nejen ambasádu KLDR. Ale vysvětlovat ti to je jako plácat vodu na prázdný mlýn.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:59:05 10. 07. 2009
default.png
for denver denvere, pokud sqoter znamená neoprávněně bydlet v cizím domě bez souhlasu majitele, tak i kdyby byl duch svatý, tak není partner pro jednání.. ty a tobě podobní máte pořád potřebu mě a na oplátku i mě podobným, vkládat do úst netoleranci, rasismus apd.... uvědomuješ si, že jak si asociální? Ty nemáš pud sebezáchovy, protože toleruješ vše jen ne pravidla a zákony, jsi pseudohumanista... Po dlouhé době se zde objevil velmi skvostný příspěvek od Arentae, který vystihuje podstatu problému. Přečti si jej několikrát a zamysli se. Víš co ti chybí? Životní zkušenost, neb jsi zhýčkaný dobou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 17:48:23 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
bandita A ty maš dojem,že tu vůbec neni netolerance a rasismus?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 17:36:49 10. 07. 2009
default.png
Arantes: Netolerance ? Jednoznačný souhlas s Tvým příspěvkem, není co dodat, jen snad to, že parazitování těchto osob na systému a jejich vydírání by mělo skončit. Dnešní společnost je taková jaká je, ale rozhodnoně se nadá mluvit o netoleranci, to jen ze stran určitých skupin , které se snaží co nejvíce přiživit na úkor ostatních.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 17:28:52 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
Starsky Squoteři sou po celém světě.Určitě nejsou v KLDR a podobných státech.Mimochodem všiml sem si,že před ambasádou KLDR na petřinách stojí celej den policie.To platíme z našich daní a nikdo to nijak neřeší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:26:26 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
Stenli A znal si někdy někoho nějak jiného?Hodně lidí je celkem v pohodě a nevadí jim,že je někdo nějak odlišnej,ale blbci se najdou vždy.Nejhorší to bylo v devadesátejch letech.Za socialismu tu byla nenávist ke všemu jinému skrytá,ale v těch devadesátejch letech naprosto otevřená a lidí jako seš ty bylo u policie eště víc než je v současnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 15:36:49 10. 07. 2009
Starsky.jpg
Jsem rád Jsem rád že se mi ta banda přestěhovala do Truhlářské ulice. Musím panu Kocábovi poslat děkovný dopis. V poslední době jsem už málem propadal panice. UŽ NEBYLO KOHO ZAVÍRAT. Konečně mám v obvodě bandu nepřispůsobivých individuí, která mohu zavřít a pochytat. Děkuji Pane Kocáb. Opět zahajuji lov a přidám si další lebky do sbírky. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 15:00:59 10. 07. 2009
default.png
Oute.. Ty me teda opet velice bavis:) ..tak appalacio je s hodnocenim tech lidi rychlej?? Precti si minulou diskuzi a vzpomen jak rychlej s hodnocenim si byl Ty...och ale promin, Ty mas vlastne ve vsem pravdu, i s tim jak strasne sme jako vetsina netolerantni a vsechny ty chudaky furt jen dokola diskriminujem..trosku si klesl na uroven ála denver..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIN 12:13:40 10. 07. 2009
default.png
Arantes - souhlas Pod tento prispevek bych se stoprocentne podepsal

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ARANTES 11:33:45 10. 07. 2009
default.png
Netolerance ? Vážení diskutující, co je to za řeči, které se neustále vedou o netoleranci a nerespektování menšin (berme v tuto chvíli tuto partu lidí o které je článek také jako menšinu), když každý policista (a myslím že to nemusí být v každém případě jen policista, nýbrž i rozumný civilista) ví, jak to je s kriminalitou, kdo ji primárně páchá, proti komu se zákroky jezdí a kdo přizpůsobivý je a kdo není. Na světě nás žije něco přes 6 miliard lidí,v ČR pak něco kolem 10ti miliónů. Když nebudeme tolerantní a nepodřídíme se zákonům, které zajišťují funkčnost takového aparátu, jako je naše republika, tak to nemůže fungovat. Zkuste si jen představit, jak by to vypadalo, kdyby nebyly zákony ? Naštěstí jsou - některé dobré, některé hloupé, ale jsou tu, proto, abychom je dodržovali, jinak spolu nemůžeme pohromadě nikdy žít. Když se tedy mluví o toleranci mezi lidmi, o respektování menšin apod, je třeba mít na paměti, že primárně musí být respektován zákon, který je nad těmito zájmy. Náš zákon respektuje lidi černé, bílé, žluté i oranžové, sociálně slabé i silné. S domovem i bez domova. Pro všechny tyto lidi je zákon stejný. Chceme-li se tedy bavit o respektu mezi sebou, musíme nejdříve pochopit, že je třeba začít respektovat zákon. A moje otázka pro všechny příživníky na těchto tématech, kteří volají - respektujte menšiny ! Respektujte Squatery !, zní - respektují tyto menšiny zákon ? Má snad někdo právo na to nelegálně obývat cizí majetek ? Ano, spousta z vás, diskutérů namítne - vždyť zákon nerespektují lidé z menšin i lidé z většinového obyvatelstva, ale uvědomme si, v jakém poměru ! Počet deliktů na počet obyvatel dané skupiny ! Takže až zase někdo bude příště moralizovat o tom, že někoho diskriminujeme, že někoho netolerujeme a jak je společnost konzumní a špatná, tak si uvědomme, že abychom se o tomto vůbec mohli bavit, je třeba respektovat zákon. A dokud nebudou tito lidé využívat zákonné prostředky pro své činnosti, nemělo by se s nimi vůbec diskutovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio