Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Návrat na místo činu: rekonstrukce 'trutnovské střelby' (REDAKCE)

Návrat na místo činu: rekonstrukce 'trutnovské střelby'
Ohrazení místa činu
Foto: Karel Slavík
Více než před rokem jsme ve dvou článcích (ZDE a ZDE) přinesli informace o případu, kdy policista mimo službu zastřelil při potyčce muže a jeho psa. Před několika dny proběhla reknostrukce - „z důkazní situace vyvstala nutnost vypracování posudku znalcem. Vyžádal si to Vrchní soud v Praze na základě stížnosti státního zástupce. Při experimentu se prověřovaly tři verze, jak k případu došlo“, uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová pro Krkonošský deník. Jeden z našich pravidelných čtenářů rekonstrukci fotografoval; výsledkem je fotoreportáž, která by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 13. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 18:49:04 15. 09. 2009
Out.jpg
appalacio Tak já tuto popisovanou kolegialitu zažil několikrát na vlastní oči, jak s hlídkou MP hl. m. Prahy tak s PČR. To jen aby bylo jasný že to není u mě z doslechu. Nic ve zlym:) Jinak pokud to ustupuje tak jsem rád, jak jinak:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:06:53 15. 09. 2009
default.png
for Out tak hlavně řeči se vedou a vody plyne.. nevěřil bych úplně všemu aneb když přijde na lámání chleba .-)) no a abych tě uklidnil, tak taková ta kolegialita co zde popisuješ už ustupuje a dost rychle.. fungovalo to dřív, teď když nastoupilo mnoho a mnoho mladých.. už se to nenosí ... např. u nás na okrese dopravka kosí padni komu padni bez ohledu na nic... ale to jen tak odbočka z tématu .-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 14:48:07 15. 09. 2009
Out.jpg
appalacio Ano, ve vetšině věcí mi nezbývá než s tebou souhlasit. Je to sice offtopic, ale ještě naposled k té kolegialitě. Každý si hranici musí vyznačit sám, to je pravda. Já jako občan si zase můžu vyznačit hranici toho kdy je ta kolegialita pro mě přijatelná a kdy už v mých očích policii špiní. A za současného stavu a i díky názorům některých jedinců z tohoto fora je v tomto PČR dle mě na dost špatné úrovni. Konkrétně. Naprosto chápu, pokud budeš mít stálého parťáka např. na hlídkové a budete oba z jednoho města a budete tam i pracovat... parťák bude mít volno a ty ho v rámci běžného výkonu chytneš když bude jako prase parkovat na chodníku před krámem. V tomto případě kolegialitu naprosto pochopím, těžko ho nahlásíš dál aby druhý den příšel do práce a koukal se na tebe zle celou šichtu. Pochopím když to bude i např. někdo z SKPV koho budeš osobně znát protože občas něco děláte společně, byť parťáci nejste a nejste ani z jednoho oddělení. Co už však nechápu a neberu jako kolegialitu je to když policista z Ostravy zaparkuje např. v Karlových Varech na zákazu a pak se ohání plackou před policistou nebo strážníkem který ho nezná, nikdy ho neviděl atd. V těch prvních dvouch případech chápu že si člověk nebude dělat "doma" zle. Já bych taky svýho šéfa (bejvalej policajt z celostátní služby mimochodem) taky "nevykostil". Ale jinak sem proti tomu. Prostě "Vocamcaď pocamcaď", jak říká Čtvrtníček:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:50:29 15. 09. 2009
default.png
for Out chápu tvoji úvahu, určitě ta falešná kolegialita platí. Na druhou stranu určitá "kolegialita" má fungovat..hranici si každý musí vyznačit sám. Co se týče pohledu na jakýkoliv případ, kde figuruje jako podezřelý polda, neber to tak, že policajti jsou jen na straně policajta. My to vidíme z pohledu, že pro obyčejného člověka jsou některé věci nepředstavitelné a proto odsuzuje hned bez důkazů jakéhokoliv poldu. Pro mě ty okolnosti jsou denním chlebem a to co laikovi připadá hrozné (viz případ mrtvého Veitnamce, kdy někdo nepochopí 50kg rozzuřeného a zfetovaného človíčka a že na něho tři poldové nestačí) nebo i tento případ, kdy drtivá většina lidí první tři dny poldu odsoudila bez znalosti věci (nikdo nepochopí, že útok člověka se psem je prostě důvod ke střelbě) je pro mě v podstatě normální záležitost a proto mě to prostě vadí a vadí většině kolegů, že normální člověk si nedá tu práci a hodnotí povrchně (slušně řečeno). Pokud máš opačný názor, prosím, ale racionálně podložený. Jinak je to jen hon na čarodějnice a nám nezbývá než se uklidit na svá "fóra", kde si občas poplácáme po rameni, ale jinak se snažíme hájit druhý břeh s pohledem poldy na věc..a podotýkám, není to vždy za každou cenu, jak ti možná připadá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:12:25 15. 09. 2009
Out.jpg
appalacio Však já se s tebou nepřu, jestli ty informace máš nebo ne. Psal jsem, že toho třeba nevím tolik co Ty. Samozřejmě že platí že pochybnosti jsou ve prospěch obviněného. Ale je na soudu jak to zhodnotí, nezávidím jim tu situaci a nechci se stavět na žádnou stranu, zatímco většina lidí se tu stavěla na stranu obviněného a já se jen podivoval jakto když k tomu většina musí mít stejné info jako já, tudíž média a tento web. Což uznávám nebude tvůj případ když toho víš o tomto případu daleko víc. Takže se mi logicky vkradlo už tenkrát do hlavy jestli u hodně lidí nebude jediné hodnoticí kritérium to, že jde o bývalého kolegu. Což by mě upřímně dost šokovalo. Osobně mi jako občanovi nevadí občasný spaní při nočních ve službě a podobné, dle mého názoru menší nešvary které jsou téměř v každém zaměstnání. Ale ta falešná kolegialita viz. ten dnesní příspěvek ve foru kde se tazatel defacto ptá jestli když pojede nalitej tak ho kolega nechá jít mě opravdu vadí. Osobně jsem toho byl totiž taky párkrát svědkem, jak ze strany MP tak PČR a v mým očích to prostě tyto složky špiní. Otázkou je do jaké míry jde tedy policistům o to jak je vidí veřejnost...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:57:01 15. 09. 2009
default.png
for Out .-) já byl u všech soudních jednání až na jedno, slyšel jsem svědky osobně, viděl a¨fotil jsem rekonstrukci, znám býv. kolegu velmi dobře, znám ostatní účastníky. Takže kom toho, že jsem nebyl v době činu na místě činu, mám vše z první ruky plus znám osoby osobně (předtím, teď i potom .-) ). A rozhodně zmiňuji kolegu právě proto, že jsme na policejním serveru a dotýká se nám to všech poldů... to je ta stavovská čest... a závěrem osobní názor, veškeré pochybnosti vyřčené či nevyřčené jdou ve prospěch obviněného, tedy býv. kolegy.. P.S. a to že zemřel člověk (byť z podstaty věci je smrt vždy špatná) ještě neznamená, že je to špatně neb zůstal by tam jeden nebo druhý.. tedy ten horší tam zůstal..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 08:00:45 15. 09. 2009
Out.jpg
appalacio Tak že novináři nectí presumpci neviny je známá věc. V tom souhlas. Co se týče případu tak jakkoliv můžeš mít dobré informace tak jsou pořád jen zprostředkované. Už sem o tom diskutoval ve starším vláknu, že je tam pro mě moc "ale". Netroufám si tvrdit to či ono. Přál bych si aby se soud dopátral pravdy i když je tu jedna zásadní věc. I kdyby ho soud zprostil nebo naopak odsoudil za vraždu, nepřiměřenou obranu tak to neznamená že toto je pravda. Ani soud na to nemá patent. Možná se budu zase opakovat ale lehký úsměv na rtech ve mně vzbuzuje to, že vetšina lidí zde nezapomene zmínít to, že se jedná o kolegu či bývalého kolegu. Nevím jestli má cenu o tom dále diskutovat a zabředávat do nějakých konfrontací. Osobně to prostě vidím jinak. Je pravda že k tomu třeba nemám tolik informací jako máš Ty, jen to co padlo u soudu a "novinářská lůza" mi to zprostředkovaně podala:) Takže sice nevím na čem jsi Ty, ale vím na čem jsem Já.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 07:42:52 15. 09. 2009
default.png
for Out Tak to tě asi jen minulo, protože opravdu médii tohle proběhlo a byly i horší titulky...a nemusíme chodit tolik do minulosti. O této rekonstrukci pojednávala ČT1 a tam dokonce měli tu drzost, že hovořili o vraždě, to je prosím tak cca 14dnů na zpět. Novinářská lůza je bezbřehá. A mimochodem býv. kolega má velkou šanci na to, aby to vyhrál. A já mu to přeji taky, aby byl zproštěn. O případu vím velmi hodně, to aby jsi věděl na čem jsi .-)).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 06:16:47 15. 09. 2009
Out.jpg
Přát někomu zproštění viny z něčeho kde umřel člověk a pes aniž bych věděl jak se to vlastně stalo je fakt síla... Já bych si přál spíš aby se soud dopátral pokud možno pravdy (nebudu diskutovat jestli se mu to podaří nebo ne) Je to stejné jako kdybych já mu přál odsouzení za vraždu prestože o tom vím stejně věcí jako Ty. Nechci bejt rejpavej, ale já jsem skutečně žádné takové titulky neviděl. Ale možná mě to jen minulo, to je pravda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIXEL 23:05:44 14. 09. 2009
default.png
Vzpomínáte ještě, jak novinářská lúza psala levné titulky ve stylu "Opilý policista zavraždil muže" apod.? Kdo však o případu alespoň něco věděl, tušil, že se o žádný úkladný mord nejedná a že dokazování, zda šlo o nutnou obranu či o vybočení z mezí nutné obrany, bude hodně složité. V TV zpravodajství ke shora popsané rekonstrukci soudce přiznal, že k ní přikročili z toho důvodu, že soud je v důkazní nouzi. Takže z celého mostrporcesu může být nakonec pěkný "zprošťák", což bych bývalému kolegovi velmi přál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio