Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel (REDAKCE)

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel

Foto: Ilustrační
(AKTUALIZACE 17.9. v 10.00 hod.) Tragicky skončila přestřelka, která se ve středu ráno odehrála v pražských Řeporyjích v ulici Hasičů. Podle informací policie zemřel při střelbě pachatel a kriminalista.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KASPER 08:19:56 03. 10. 2009
default.png
TRAGÉDIE POKRAČUJE U policie to vře. V souvislosti s očekávaným dalším propadem příjmů stále více policistů mluví o odchodu do civilu. Do konce roku by tak mohlo svléknout uniformu až několik tisíc lidí, za které by kvůli škrtům v rozpočtu nepřišla náhrada. „Snížení objemu peněz na mzdy o 4 procenta znamená u policie úsporu zhruba 700 miliónů korun. Na odchodném by přitom mohlo být vyplaceno až 900 miliónů a to nemluvím o škodách, které napáchají odchody zkušených policistů, za které nebude náhrada,“ řekl k tomu předseda policejních odborů Milan Štěpánek. Lidí, kterým by se vyplatilo ještě letos do civilu odejít, je přitom podle něj zhruba sedm tisíc. „Očekávám, že zhruba tři tisíce z nich nakonec opravdu odejdou,“ uvedl Štěpánek s tím, že se jedná o policisty s odslouženými pětadvaceti lety nebo o lidi s praxí mezi deseti a patnácti lety. Odbory podle něj chtějí od policejního prezidenta Oldřicha Martinů co nejdříve slyšet, jak celou situaci vyřeší, tedy která ze dvou možných variant bude platit. „Policisté mají v současné době bohužel jen jednu jistotu, tedy že peněz na platy bude méně. Atmosféře to samozřejmě neprospívá,“ poznamenal Štěpánek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 14:41:01 29. 09. 2009
default.png
... V úterý 29.9.2009 se v jednu hodinu po poledni do jihlavského krematoria přišli kamarádi, kolegové a rodina s policistou naposledy rozloučit. Na pohřeb dorazily asi čtyři stovky lidí. Na Vysočinu se policistou přijeli rozloučit také náměstek ministra vnitra Jiří Komorous a další policejní špičky.Na pohřbu zahrála hradní stráž a zazněla také státní hymna. Celý pohřeb trval asi do 14:15. Smutná tečka nad zmařeným životem mladého kolegy.Čest jeho památce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EM488 21:30:17 27. 09. 2009
default.png
SEK: Výcvik JE podceňován, to JE pravda. Jak "shora" (ať už třeba šetřením na počtu nábojů, zjednodušováním prověrek, spartánsky vybavenými střelnicemi, neochotou přistoupit na něco nového, když to staré přece fungovalo celé roky...), tak i "odspodu" samotnými četníky (lenost, lajdáckost, neúčast, neochota se něco učit, natož samostudovat...). Za "své" ředitelství (odkud pocházel i zde probíraný zemřelý kolega L.) tvrdím, že naši "bojaři" pro četníky (uniformované i krimi) i přes výše jmenované neduhy dělají maximum, řekl bych dokonce nadstandart. Bohužel, nevěřím tomu, že se něco změní. A nejsem určitě sám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEK 15:51:35 27. 09. 2009
default.png
Odpovídající vycvičenost Zákrok byl s největší pravděpodobností veden policisty s nedostatečnou připraveností k takovémuto zákroku. Pokud je policista nedostatečně cvičen není zpravidla schopen racionálně zhodnotit situaci, která směřuje k zákroku a odpovědně se rozhodnout zda jej zvládne, či na něj není dostatečně připraven a od zákroku ustoupí. Pokud se účastníte výcviku tak víte, že výcvik se opírá o velice chabé teoretické základy, absentuje dostatek odborné literatury, zejména zaměřené k taktice zákroku, dále zde chybí dostatek vhodných prostorů k výcviku s patřičnou výbavou a dostatek času k odborné přípravě policistů. Výcvik nesmí být prováděn formálně! Pokud by inspekce chtěla sledovat i tuto oblast a ta by se naplnila, pak možná skutečný viník bude odhalen a následnými opatřeními se obdobné excesy minimalizují. Policie je stále SILOVÁ SLOŽKA, která však musí působit silou racionálně a dostatečně razantně v případech, kdy takové síly je zapotřebí. Každý zejména neůspěšný zákrok má mít patřičný odborný rozbor, který je zpětnou vazbou do výcviku a následně do výkonu. Pokud tomu je ve sportu a v řadě odborných profesích, tak by tomu mělo být i u policie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 20:47:53 26. 09. 2009
X-sat.jpg
Nelituji, konstatuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CETNIK2 19:02:10 26. 09. 2009
default.png
mimo Pánové, myslím že jste nějak mimo téma. Diskuse na téma neštěstí v Krnově běží na jiném vláknu - viz Nehoda při honičce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 19:02:09 26. 09. 2009
default.png
pr X sat Nevytahuj rychlé soudy, myslím si, že to jak se vyjadřuješ v této souvislosti tak to je síla. Ados zas polituje pouze policistu a vše je OK. Oproti příspěvkům, kde byl zabit policista docela obrat ve vyjadřování soustrasti ať to bylo jak to bylo. Jestli byl policista zastřelen policistou tak se budeš X-sat také takto vyjadřovat?? Proboha snad nejsi u policie, jestli ano tak jsi zralý na psychotesty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 14:05:14 26. 09. 2009
X-sat.jpg
qvido Blbá poškozená je přesnější termín... Za svoji blbost taky zaplatila daň nejvyšší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 12:49:50 26. 09. 2009
default.png
Chudák poškozená.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADOS 12:02:03 26. 09. 2009
default.png
Tragédie při naší práci (Krnov) zajimalo by me jestli to inspeekce prisije policistum nebo to bude ok . Pze i ctyrlete dite vi, ze se do vozovky nevstupuje, kdyz auto houka. Chudak policista co ridil rekl bych ze to byla dopravka z Bruntalu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio