Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel (REDAKCE)

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel

Foto: Ilustrační
(AKTUALIZACE 17.9. v 10.00 hod.) Tragicky skončila přestřelka, která se ve středu ráno odehrála v pražských Řeporyjích v ulici Hasičů. Podle informací policie zemřel při střelbě pachatel a kriminalista.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 11:01:01 22. 09. 2009
default.png
... Žádný lidský život nestojí za ty řeči co se zde vedou. Bylo by nevhodné komentovat a rozebírat, každý má na to svůj pohled a závěry balistických expertíz můžou být jakékoliv a nic to neřeší. V jedné věci mám jasno, mám svůj názor na to kdo nese odpovědnost za smrt mladého kolegy a je mi jasné, že není první ani poslední, který zaplatí životem či zdravím... a běhá mi z toho mráz po zádech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IVCA 21:30:52 21. 09. 2009
default.png
Odešel člověk, na kterého jsme se mohli v životě spolehnout, odešel člověk, který nám byl kamarádem a dobrým kolegou a snad jen čas může být milosrdný, aby zmírnil bolest v našich srdcí, která teď píchá jako střepiny skla. Lukáši, nikdy na tebe nezapomeneme. Chtěla bych poprosit kolegy, když pojedou kolem toho smutného místa, zastavte na chvilku, zapalte svíčku a vzdejte čest člověku, který pro tuto práci dal to nejcennější co v životě měl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:57:28 21. 09. 2009
default.png
for x1-ray a obecně Dvacet let u pořádkové.... myslíš že na různé "bezproblémové" prověrky, pátrání atd. nedošlo? Třeba právě při pátrání pro SKPV? Kolikrát se klasická domluva čůrajícímu opilci změnila v použití DP a celu, nemluvě o tom, v co se hodně často změnila běžná silniční kontrola nebo doručení obsílky. Jo, drban do kolegů najel autem, to je útok za použití zbraně, byl to pašík asi označený jako zvlášť nebezpečný, mohli střílet, jenže výsledek je přesně ten, co být nemá: místo zatčeného drbana drban po smrti a k tomu ještě mrtvý policista, dva spolujezdci z auta bráni médii jako hodnověrní svědci díky takto provedenému zákroku dehonestují policii a kdoví co ještě provedli s důkazy. Hned druhým pravidlem je pravidlo: dojet na místo (ne na střeše služebního auta) dokončit zákrok, nerozmnožit řady obětí. Jinými slovy nebýt lidem za amatéry. Že u policie dochází ke stálým a hodně prudkým změnám situace každý víme, ale právě proto nám staří pardálové zanechali jasná pravidla, kterýma se raději budeme řídit, i když podle tebe víme kulové. Ale jsme naživu a zdraví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 19:02:44 21. 09. 2009
default.png
Policiste? Asi od 18.09.2009 průběžně sleduji tuto diskusi a nedříve jsem se rozhodl jí neůčastnit. Jenže mi to nedá a tak také přispěji několika myšlenkami. Myslím si, že tady vůbec nejde o to kdo je lepší policista, kdo je lepší na to či ono. O tom by tahle diskuse být neměla. Zemřel kolega při výkonu služby. Podle informací, které jsou veřejně přístupné z médií, jsem nezaregistroval, že by tam bylo tolik policistů, kolik jich zde dělá závěry, proto mě velice udivují ty, které zde čtu. Pokud se nemýlím tak vyšetřování ještě není uzavřené a balistická expertíza ještě jednoznačně neuvedla z jaké zbraně byla smrtící střela. Tady nejde o honičku v parku, nebo jinou prkotinu, ale o smrt našeho kolegy, který si, ať už to tam bylo jakkoli, zaslouží aby se závěry dělaly z faktů a ne z vody. Zatím jsem se dozvěděl, že v Praze je spousta útvarů, které mají mezi sebou velkou nevraživost. Je jedno kdo má jaký výcvik, policisté se musí na místě sami rozhodnout zda na daný zákrok stačí síly a prostředky, které na místě jsou a zda jsou schopeni zákrok úspěšně dokončit. Samozřejmě se během zákroku může situace změnit a nikdo, upozorňuji nikdo nikdy neví komu z nás se to může stát. Ale teď již z diskuse vím, že v Praze to není příliš veselé, tím mám namysli vztahy mezi řadovými kolegy a to nikdy nevěstí nic dobrého. Já zkusím počkat na konec šetření a potom se rozhodnu jak budu reagovat. Zatím čest památce kolegy, který při plnění služebních povinností pro naši společnost, obětoval to nejcenější co vůbec člověk má, život.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 09:13:56 21. 09. 2009
Peca.jpg
Upřímnou soustrast :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu THOR 00:01:08 21. 09. 2009
default.png
Upřímnou soustrast

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 21:55:46 20. 09. 2009
default.png
Je to tady teď jako v hospodě Nebudu se opakovat, proto jen zdravím všechny netrpělivé teoretiky :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 17:23:02 20. 09. 2009
default.png
re Trochu nechápu vaše ukvapené závěry ohledně zbytečného použití zbraně... předpokládám, že koleka který střílel k tomu měl nějaký důvod, pravděpodobně se domníval, že se proti němu snaží pachatel použít zbraň... což se taky možná stalo... pokud je smrtelná kulka zdeformovaná odrazem, je klidně možné, že už nikdo nezjistí z které zbraně vyšla. Ano, zbraň pachatele na místě není, ale byli tam přece 3 pašíci, a 2 z ních byli den v prachu, a klidně mohli tu zbraň z místa odnést.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 21:44:19 19. 09. 2009
default.png
Čest památce zesnulého kolegovy! Andras: Napíšu ti to asi takto, myslím, že někteří kriminalisti by se od PMJ které kritizuješ mohli učit … už jen kvůli tomu, že výcvik PMJ má daleko intenzivnější, jsou v jiné výcvikové skupině, to znamená častější střelby, jiný výcvik a i vyšší nároky na prověrky atd. A hlavně častější zákroky proti podobným pachatelům! Poměry u PMJ znám a vím, že za poslední dobu tam nabrali dost mladých co mají horké hlavy, ale rozhodně bych PMJ nekritizoval … Spíše bych se zamyslel nad tím kolikrát tyto kolegové z SKPV zasahovali proti takovým pachatelům, jak si připravili zákrok proti tomuto pachateli? Proč použili tak ukvapeně zbraň, kdo je ohrožoval, nebo viděli nějaké nebezpečí uvnitř vozidla? Často jsem byl na zákroku jak z PMJ tak i s SKPV a mohu ti upřímně říci, že jsem daleko více byl na pochybách právě z SKPV a jejich samopalů (MP5) co po půl roce vyndali ze skříní, aby se následně vyfotili a předvedli v terénu … Slovo taktika zákroku jim vážně někdy unikala a spíše bych řekl, že by někdy, když je zákrok náročnější, měli zůstat u svých vyšetřovacích schopností a zákrok přenechat ZJ či 158čce kterou má každé ředitelství v Praze Jelikož i tito kluci (158) mají více zkušeností z podobných zákroků! Čest památce kolegy! Smrt a střelba při tomto zákroku, byla ale naprosto zbytečná a přičetl bych to k ukvapenosti, škoda kolegy :-( Prosím je to můj názor a vím, že se nebude líbit všem, podotýkám, že nesloužím na PMJ … Jinak naprosto souhlasím s Chipem ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 17:36:15 19. 09. 2009
default.png
souhlas s x1-ray Vcelku je jedno koho si s sebou vezmeš. I se ZJ se to může posrat a někdo to odnese...to co se stalo je obrovská tragédie a může se stát každému z nás....nikdo není neomylný a každý děláme chyby. Určitě i v tomto případě k nějakým došlo, ale tak to prostě chodí....soustrast rodině....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio