Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel (REDAKCE)

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel

Foto: Ilustrační
(AKTUALIZACE 17.9. v 10.00 hod.) Tragicky skončila přestřelka, která se ve středu ráno odehrála v pražských Řeporyjích v ulici Hasičů. Podle informací policie zemřel při střelbě pachatel a kriminalista.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X1-RAY 13:52:16 19. 09. 2009
default.png
Musím souhlasit s Andrasem, je to úplně přesné. 4 Hammer: V něčem ti dávám za pravdu (přístup některých kolegů k výcviku), ale se zbytkem rychle brzdi, protože jsi mimo. Kdyby jsi někdy dělal pátrání na SKPV tak by jsi zjistil, že neplatí skoro žádná pravidla. Můžeš jet na nepravděpodobnou prověrku, která se během vteřiny změní v zákrok, nebo máš tutovku a není z toho nic. Chceš za sebou pořád tahat ZJ? PMJ je úplně mimo, tohle není práce pro pomalovaná auta a majáky. Navíc ze své zkušenosti ti můžu říct, že třeba frajer na kterého byl mezinárodní zatykač proběhl relativně v pohodě, na druhou stranu u podvodníka s nízkou sazbou musela být použita zbraň... Takže tvoje návody a kritika jsou k ničemu, protože o pátrání nic nevíš sorry.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 00:10:27 19. 09. 2009
default.png
kdo v srdci žije, neumírá upřímnou soustrast všem, co kolegu znali. co se týče SPJ a ZJ, ZJ určitě nemůže být všude tam, kde by byla potřeba. SPJ na tom s rychlostí a dosažitelností zrovna nejlépe nebudou. Navíc ani jedno vám jen tak nikam na zavolání nepůjde. A někdy možná neni čas si něco žádat. Co se týče PMJ, v poslední době s různými kriminálkami provádí dost společných zákroků. Samozřejmě výcvik je oproti ZJ nijaký, nadruhou stranu je to jediná jednotka která je schopná postavit několik hlídek dohromady které jsou schopny spolupracovat. A to během pár minut po vyžádání. Zároveň spousta z péjáků prostě zkušenosti má, neni to kriminálka l.a. ale pořád neznám "akčnější" útvar. Nic takového žádná jiná OHS nebo jakákoli jiná jednotka nebojím se říct v celé republice neposkytne. Co se týče střeliva, jen zažitý byrokratický kolotoč. Střely už dávno mohli být a nejspíš někde ve skladu jsou, ale na ulici se nedostanou. A kdyby dostaly? To by bylo článků pologramotných novinářů o nebezpečném střelivu, možná i reportáž na nově by si to zasloužilo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SERZHA 23:55:25 18. 09. 2009
default.png
no je to šokující událost, může se to stát každému v zaměstnání, a upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům. Chyba se dá hledat v hodně věcech, jenže my ani nevíme tu zkutečnost, ja k to bylo doopravdy. Média jsou k ničemu a většinou uvádí blbosti. Důkazem je ta zbraň pachatele, která bohužel není. Hodně z nás kritizuje určitě i postup nebo spolupráci s ostatními útvary policie. Co se týče munice: poloplášť i celoplášť má své + i -. Proč nebyla na toho zmr.. zavolána ZJ...: nikdy nevíte kdy a nakoho najednou narazíte A co se týče taktiky, jestli pachatel byl ozbrojen nebo né..důležitější je vlastní zdraví, radši neriskovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:41:48 18. 09. 2009
Andras.jpg
Vy to tady vidíte jako hurvínek válku. Víte kolik časové tísně je někdy při zákrocích? Volat SPJ až z Kačerova? Nebo ZJ? Ve všední den v zácpách dorazí nejdříve do půl hodiny! A ta vaše slavná PMJ? Jednou jsme s jedním kolegou, a jedním kolegou z SKPV pronásledovali tři pachatele násilné trestné činnosti. A co udělala posilová hlídka PMJ? Začala střílet po pachatelích přes naše hlavy. Velice působivé je svištění kulek pár metrů? kolem našich hlav. Nic proti většině policistům z PMJ, ale většina lidí, tam opravdu hlavou nepřemýšlí. Těch, co se chovají tak jak mají, a že jich znám dost, si vážím. Ale PMJ není zásahovka. Je to stále jen mobilní útvar s působností po celé praze, se schopností koncentrovat více motorizovaných hlídek, resp. policistů v jednom místě, kde je to potřeba. Už je mi ale na zvracení, jaké polobohy z nich tady někteří kolegové dělají.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DELFINFILIP 21:41:43 18. 09. 2009
default.png
delfín Víte hovory o tom jak jsme vycvičeni, jak se má dělat to nebo ono, to vše jde nyní stranou. Po dnešních různých ohlasech našich médií jsme pořád asi trochu mimo. Jestli se dodnes dva dny po tragédii nenašla zbraň, kterou byl mladý kolega zabit a dochází ke spekukacím, že to byla odražená střela kolegy tak to je trgédie ještě větší. Pokud se přihlásil ten spolujezdec a ta holka a říkají že pachatel neměl zbrań a že nestřílel tak nyní je vše zavádějící. Nebudu ani nechci se k tomu dál vyjadřovat, jen jedno řeknu, že výcvik a metodika střeleb jsou dobré, jen přístup některých kolegů k němu není dobrý. Tím jak tady mluvíte o špatnosti výcviku jen zmírňujete vaše nedostatky a vlastní chyby. Já musím konstatovat, že naši instruktoři jsou perfektní a jejich přístup je na vysoké profesionální úrovni, to se již nedá říci o většině kolezích. Takže než začneme kritizovat něco, že je špatně tak vždy začněme u sebe. Kolegy kriminalisty je mi moc líto a ještě jednou jednou sostrast celé jeho rodině a čest jeho památce. Závěrem, chci věřit, že se vyšetřování dotáhne tak, aby jsme i my ostatní byli informováni jak to vlastně bylo. Takhle mají agresivní média TV NOVA, či Blesk na vrch a to je špatně. A taky nešťastné vyjádřování tiskových mluvčích nyní po tragédii dělá víc zla než užitku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 21:28:16 18. 09. 2009
default.png
Pro Chip Ahoj. Kolego, když budeš mít chvilku, ozvi se mi prosím na mail hruzic@email.cz, jedná se mi o nějaké info ohledně těch pátků. Předem Ti moc děkuji!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 18:29:33 18. 09. 2009
Chip.jpg
to Tazz. 12 až 14 hodin v pátek, je jediný termín kdy se nám podařilo zajistit tělocvičnu. Holt u policie mají přednost jiné akce, např. florball. Hledali jsme všude, např. i ve školách, ale dopoledne je všudem plno. Další Boletice měly být v říjnu, ale už nám je Správa asi nedovolí udělat. Musíme na Doupov s PMJ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FABI 16:31:11 18. 09. 2009
default.png
Ahoj, jestli to dostal do krku, tak by mu vesta moc nepomohla. Jinak si myslim, že to byl zákrok spíš pro ZJ, pokuď věděli, že má zbraň! A že by ZJ takovejch zákroků moc nestihla? Tak je tady ještě SPJ a PMJ. Tam už policajtů dost je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAZZ1 13:17:54 18. 09. 2009
default.png
Tak na uvedené Boletice jsem chtěl jet, ale bohužel mi padly do dovolené, která se musí plánovat už od dubna. Nebylo by lepší, kdyby byly mimo prázdninový čas ? Stejně jako zmiňovaný kickbox v pátek od 12 do dvou. Jsem mimopražský, takže doba pro mě naprosto nepřijatelná. Proč to není třeba ve středu od 9 do 11 ? Prostě v nějaký lidský čas. K problému ZJ. Uvědomte si, kolik podobných zákroků se denně provádí, to by se komando rozkrájelo a stejně nemá tolik lidí. Spíše mě udivuje, proč neměli třeba neprůstřelné vesty. Už na odděleních jsou a třeba já bez ní neudělám do zákroku ani krok. Jinak naprostý souhlas s tím, že výcvik co nejčastěji. Vždyť já mám s vedením i problémy, když si chci skočit do policejní posilovny. A přitom mám zvyšování a udržování kondice v náplni práce. Prostě čáry, čáry to je to jediné co koho zajímá. A běda pokud chce někdo dělat něco jiného. Jak uvádí Chip, účastnil jsem se jedné modelové situace - vstup do ojektů se střelivem FX. Bylo to super a docela mi to otevřelo obzory. Ale nadřízený to shodnotil tak, že mám asi málo práce, když si v pracovní době hraji na vojáčky. A práce přibylo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 12:38:06 18. 09. 2009
default.png
je mi jasné,že je to vše jen o spekulacích ale pokud by skutečně došlo k odrazu střely,tak už by měl někdo z odpovědných činitelů konečně začít pracovat na zavedení střel s řízenou deformací,jak už tu psali někteří diskutéři.FMJ střely jsou nebezpečné pro všechny okolo,někdy mi přijde že nejmíň pro pachatele,který "vyvázne" s čistým průstřelem a střela ohrožuje nezúčastněné osoby :-/. Byl bych pro, aby se povolily i pro civily. Bohužel nedávno byl prodej EFJM nábojů zakázan a střelivo je v kat. A.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio