Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel (REDAKCE)

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel

Foto: Ilustrační
(AKTUALIZACE 17.9. v 10.00 hod.) Tragicky skončila přestřelka, která se ve středu ráno odehrála v pražských Řeporyjích v ulici Hasičů. Podle informací policie zemřel při střelbě pachatel a kriminalista.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JAN2 10:19:28 18. 09. 2009
default.png
To Hammer Neznal jsem nikoho z těch dvou "zbytečně" zemřelých, proto upřímnou soustrast všem pozůstalým. Taky se říká, že lepší je policajt zavřený, než mrtvý.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:27:20 18. 09. 2009
default.png
chipe a s.lv tobě se ale přece nedává nic za vinu, ve všem co jsi napsal s tebou souhlasím, ale ty jsi v podstatě napsal totéž co já. Ale ta tisícovka nábojů, že je během týdne, jsem nevěděl a musí to být špica!!!! Tak se nezlob. Jen by mě zajímalo, kdo by mě na týden někam skrz střelby pustil, nebo aspoň z části pár služeb skrz střelby uvolnil. Neznal jsem takového vedoucího. Musíš si ale uvědomit, že u poldů je časová i psychická náročnost práce tak vysoká, že jít ještě někam z volna, to znamená další zátěž a mnozí se jí raději vyhnou. Proto by tohle všechno mělo být v plánu služeb. Ty vidíš ze svého pohledu nezájem poldů o vlastní výcvik, já ti říkám, že věci příliš často nejsou takové, jak vypadají. Jednou měsíčně je pro tebe každý pád něco jako švihnutí rákoskou. s.lv. a přesně to jsem psal. To nebyla jejich práce, k tomu nebyli vycvičeni ani vyškoleni. Chtěli být akční a tohle je tragický výsledek. Ti dva jednali stejně jako Cobra elf - Simír s Lumírem, nebo jak se jmenují. Nebo Rex a jeho komisař. Všude sami, ZJ až po nich dělá statisty. Jenže Simír s Lumírem mají ve scénáři přežití i přejetí vlakem vejpůl... K tématu čištění chodeb kriminálkou, pořádkovou atd: - nám tohle ukazovali a pak jsme si to sami i dost komicky zkoušeli. Jedinkrát za celých dvacet let ukazovali nám to kluci ze ZJ v Brně. Všichni jsme usoudili, že je to praktické, perfektní, ale že to nezvládáme a tudíž to nebudeme ani dělat, protože jsme jasně viděli, jak nebezpečné to je a že to vyžaduje nácvik jako bejk. To je, podle mě, smysl toho, proč by tohle měl každý polda absolvovat. Slova o tom, že základním pravidlem každého poldy je vrátit se domů živý, zdravý a netrestaný, znám od starých mazáků, dokonce i někteří nadřízení (no dobře, jeden jediný) tohle říkali.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 01:43:56 18. 09. 2009
default.png
To Hammer Kolikrát kriminálka "čistila" prostory chodeb, schodiště, vstupy do místnosti? Nic proti, vím, že někdy není čas, ale proč je v Praze ZJ? Problém je hodně často v tom, že kolegové z SKPV(klidně mne ukamenujte), jsou až příliš hrrrr a někdy nám co jsme přizváni na spolupráci vstávají vlasy hrůzou nad taktikou takových zákroků a následným provedením:-( Všichni jsme poldové, to je bez diskuze, ale švec by se měl držet svého kopyta. Pokud je to práce pro ZJ, tak jim zavolám. Nebo by snad někdo z SKPV šel dělat DBA nebo zpracovával DN??? Nad tím by ohrnuli nos a řekli, že to přecenení práce pro ně... Jasně je psáno v zákoně, že pokud není policista k zákroku vyškolen a vycvičen atd. ... Taktika CQB je tak náročná, že by kolegové z SKPV nedělali celé dny nic jiného, kdyby ji chtěli mít dokonale "nachozenou", ale tato složka je tu kvůli něčemu jinému... A to už vůbec nemluvím o tom, že se SKPV pomalu plní lidmi, kteří díky současnému systému jsou policejní praxí téměř nedotčení(nic osobního prosím,není to jejich vina)a tudíž na taktiku a střeleckou v tom množství nových ino nemají ani čas:-( Čest památce zesnulého kolegy a upřímnou soustrast...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:24:12 17. 09. 2009
honzad..jpg
je to smutne a uprimnou soustrast vam vsem za ztratu kolegy a kamarada. At uz za tu tragedii muze jakakoliv z okolnosti, ktere tady naznacujete, snad aby se vynutily jejich zmeny. Moc, moc nerad bych podobne radky psal zase za mesic, nebo dva...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MILOUS 22:42:59 17. 09. 2009
default.png
A o tom to je.Chyba, která stála kamaráda život. I kolegové z krimi věděli na koho jdou, takže hodně velká obezřetnost byla na místě.Můžem se ptát všichni sami sebe? Kde byla chyba, která stála život.Opravdu dávejme na sebe pozor

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SVACA 22:35:33 17. 09. 2009
default.png
Čest památce kolegy. Dělam dozorčího na místním oddělení pod které spadají i Řeporyje. Ten den ráno jsem přijal maják s žádostí o asistenci pro kluky z krimi. Podle popisu jsem věděl o koho jde, hajzl první kategorie. To co jsem pak slyšel ve vysílačce.....:(( Dávejme na sebe pozor. A ti dva co dnes mluvili v Tv..na každou ....se vaří voda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MILOUS 22:32:37 17. 09. 2009
default.png
Přečetl jsem si dost příspěvků i od bojařů.Chtěl bych jenom dodat že to byla naprosto zbytečná smrt, ke které nemuselo v žádném případě dojít. Střelba pokud neměl drban zbraň byla naprosto zbytečná. Nevím jak to bylo, ale o taktice zákroku a dalších věcech kolem taky něco vím, takže se mě to dotklo jako i všech policistů, kteří slouží. Pokud se potvrdí verze, že drban zbraň neměl a mrtvý kolega zemřel odraženou střelou od disku, tak si za svoji smrt může sám a o to je to celé smutnější. Chudák kolega, který se teď bude zodpovídat na inspekci proč použil zbraň na pachatele. Je zde řada otázek, ale určitě se odpovědi dozvíme. Kde byla taktika zákroku když věděli na koho jdou, a že může být ozbrojen, když ujížděl, proč se dostali tak blízko a pokud naboural, proč ho nenechali vystoupit z auta a aspoň použili svoje vozidlo jako malý ale trochu jako kryt. a hlavně v autě nebyl sám. A takhle se můžem ptát dál.Shrnu to : "ZBYTEČNÁ SMRT DOBRÝHO POLICAJTA"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 22:32:03 17. 09. 2009
default.png
Hammere a další, tomu jsem se právě tvrdě vyhnul. Diskutovat o tom "jak to bylo" či mohlo být, možná, třeba, asi, pokud.... Blbost. Zarazte tyto úvahy a počkejte na pořádné (?) informace. Ten otazník je, bohužel, objektivně nutný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:40:04 17. 09. 2009
Chip.jpg
To Franta2. Co se týká munice se sníženým odrazivým účinkem. Myslím, že nejde ani tak o cenu tohoto střeliva, (ostatně by mohlo být určeno pouze k nošení do služby a na výcviky by se dál používalo klasické levné FMJ 115 grs.) Spíše půjde o zkostnatělost a předposr... našeho vedení. Toto střelivo má většinou mimo sníženou průbojnost a odrazivost i zvýšený ranivý účinek. Páni nahoře se prostě k smrti bojí novinářů pokřikujících o "smrtící policejní munici, trhající ruce a břicha." Patrně by to byli stejní "novinářští kumštýři", co dnes natočili ty dvě fetky. Jestli k odrazu střely skutečně došlo,( já doufám že ne ) mají naši nadřízení podíl na jeho smrti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 21:14:46 17. 09. 2009
default.png
re Čest jeho památce, ať už to bylo jakkoliv je zřejmé, že nepatřil k těm zašívákům, kteří se snaží práci prospat, nebo ji hodit na někoho jiného. Obávám se, že představa, že policejní práci lze dělat tak, že nikdo nikdy nezemře, je stejně milná, jako představa vedoucích, že lze jezdit se služebním autem tisíce kilometrů a nikdy ho nenabořit. Na druhou stranu je zřejmé, že kombinace našich zákonů, vnitřních předpisů, taktického výcviku, střeleb, a výstroje výzbroje riziko smrti policisty při zákroku maximalizuje a to, že není mrtvých víc je hlavně tím, že většina drbanů nechce mít na krku vraždu policajta. Když nic jiného tak v řadě zemí už dávno nosí policisté ve zbrani střelivo s řízenou deformací, které minimalizuje možnost vážného zranění odraženou kulkou, nebo zranění kulkou která projde autem, tělem pachatele a stálé má dost smrticí energie... prostě FMJ střelivo je pro službu ve městě úplně na p..., ale je holt nejlevnější. Jinak pokud jde o to, co říká nějaká fetka v TV, tak to snad nemůže brát nikdo jako potvrzené informace. Věřím že s použitím kriminalistiky se jasně ukáže, kdo a kam střílel a zda střílel i pachatel. vůbec bych se nedivil, kdyby zbraň z auta odnesla právě přítelkyně toho zastřeleného pašíka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio